burda bir arkadas söylemişti ütüleri biriktiyorum diye bende dur bı denıyım nasıl olacak dedım ve 4posta yıkanmıs ütülemeyi bekleyen camasırlarımı dun gece ütüledim vee canımmm çıktııı
o arkadasa da tavsiyem bence bidaha bırıktırmesin.. niye? çunku bırıktirdiğin camasırlar sepette üst üste oldukları için açılması zor olan kalıcılığa yakın bir kırısıklık oluyor..sonra ütü yapacagın zaman malum ayarı yuksek tutmak gerekıyorki acılsın kırısıklıklar ve birkez yetmıyor bi kaç kez bastıra bastıra utuluyorsun yani daha çok elektırık gitmesi demek..
bundan boyle eski metoda gerı donuyorum ne zaman camasır kuruduysa utulencekleri hemen utu masasına koyup ütülemek en mantıklısı ,kırışıklıklar yok denecek kadar az oldugu için bir ütülemede acılcak ve daha az bir elektırık sarfiyatı olacaktır..
vakti olmayan calısan hanımlarımızda bence ütü yapacakları zaman yıkanmıs kıyafetı camasırlıktan ozaman toplasınki az kırısıklık olsun.. bence yani
bu arada ütülenceklerı her erteledıgınde ütü sevmeyen biri olarak hep erteledim amann yarınnnda yapabılırım gibi.. dag gibi olmus kıyafetleri kim ütülemek isterki :))))
----
bunun dısında aksama kıymalı bıber dolması yaptımancak içim arttı(ölçülü yaptıgım zaman tutturamıyorum,ölçüsüz yapınca göz kararı tutuyor bende buna bı anlam veremiyorum :26::26:) bende şimdi aklıma geldi kıymalı iç harc aynı zamanda sulu kofte demek şimdi eldeki harcı bırazcık daha cogaltıp tek eksiği unuda koyup bide terbiyeli sulu kofte yapıcam boylece extra corba yapmaktanda kurtulmus oldum
-----
yogurdunuzun ekşimsi bi tat olmasını istemıyorsanız ya tozşeker yada bal katın ancak 1yasından kucuk cocugunuza vereceksenız bal katmayın... şekeride fazla olmasın yoksa sünem sünem yapar..
önce dolap detoksuyla gereksiz,uzun süredir kullanılmayan,uyumsuz eşyalarımı ayıklıyorum,kombinlenebilecekleri ayırıyorum.ihtiyaç listesi çıkarıyorum,tüm sezon için neye ihtiyacım olduğunu belirleyip,listemi hazırlıyorum,ve harcayabileceğim miktarı da önceden belirleyerek gereksiz alım ve masraftan uzak duruyorum..benim 3 aylık evli biri olarak tasarruf yaptığım tek şey şu;
ben çöpe giden yemeğe çok üzülürüm,bulamayan bir çok insan var.
o yüzden aylık alışveriş yapmıyorum ben,çünkü onuda denedim dolapta çok erzak olunca onuda yapayım,bunuda yiyeli derken daha çok yiyoruz.
haliyle israf...
o yüzden şöyle yapıyorum,dolabım bomboş!
1 gün önceden ne yiyeceğimize karar veriyorum,malum 2 kişiyiz çeşit 2 yi geçmiyor.
eşimde bende çok yiyemediğimiz için bir gün mercimek çorbası,yoğurt başka bir gün et salata.
yemeğe karar verdikten sonra alıyorum malzemeyi asla fazladan birşey almıyorum.
evde bakliyat çok.mesela evde bakliyat,patates falan varsa önceliği bu malzemelerden yapılan yemeklere ayırıyorum.
burda dün gördüm hemen uyguladım,prizde takılı olan çamaşır makinesi,ütü,ketıl...hepsinin fişini çektim: )
kızlar ben giyime çok harcıyorum,bunu nasıl kısacağım: (
sizler bu konuda neler yapıyorsunuz?
sebzemi günlük alıyorum böylece bozulmuyor bayatlayan ekmeklerimi robottan geçirip dondurucuya atıyorum kullanmadığım elktirikli aletleri fişte bırakmıyorum alışveriş listesi yapıyorum market reklamlarını takip edip nerde ne ucuzsa onu ordan alıyorum aklıma gelenler bunlar şimdilik
bi arkadaşın evde çayın soğumaması için termosa koyup içmek istediklerinde termostan bardaklara koyduğunu duymuştum. uygulamadım ama uygulanabilir
kızlar ya tasarrf demişken bişi sorcam size ... ne kadar elektrk su faturası geliyo bz karı koca çalışıyoruz akşam 7yi braz geçe evde oluyorz yani en fazla 8den 12ye kadar tv açık ışıklar açık falan ayrıca haftasonları genelde evde yokuz söle sölim ayda 2 c.tesi ve pazar evde değilz elektrk 90-95 civ. gelio suda 60-65 falan bana fazla gbi geliyo snçta ewde değilz siz ne kadar ödüyosuzn bn nerde yanlış yapıyorum acaba
Kkda böyle bir sayfa olmasına ve böyle tasarruflu bayanlar olmasına hem cins olarak çok sevindim...sizlerden çok fikir sahibi oldm tv fişi prizde kalırsa elektrik yakıyor bunu duydumda diğer açık olmayan bulaşık çamaşır gibi şeyleri burda okudum desem yeridir...deneyenler gerçekten indirim oldumu faturalarınızda merak ettim..bana bu ay elektriş 64 tl geldi ama kombi çalışıyor oğluma sık mama yaptığm için ketıl öyle.. Fırında tavuk yptm akşamları 2 defa...ütüyü bende 2 3 günde bir yapıyorum eşim gömlek çok giyiyor ve hemen kurur kurumaz katlamadan ütü yapıyorm..biriktirmem genelde..ütüyü akşamları yaparım.akşam elektrik daha az fiyata geliyor...0zellikle en pahalı öğleden sonraymış sanırım..bulaşık makinesine bi ara bende yarım tablet koydm ama bulaşıklar iyi durulanmamış gibi oluyordu bıraktm şimdi fairy kullanıyorm ve kırmaya gerek yok en düşükte yıkıyorm mis gibi oluyo..çamaşırları genelde 40 da yıkarım ne kadar ısı artarsa o kadar faturaya yansıyor kış olmasa bana elektrik 45 47 geliyordu..buda bana normal geliyo.sürekli evi dağıtan bir bebeğim var ve evi sık süpürüyorm ondan..ama 2 kişiye 90 95 çok bencede..üstelik evde pek yoksanız..ben bütün gün evdeym...kıyafetlerde çok sık alış veriş yapmam olanlarla 2 3 kış geçer çünkü uzun süre giyeceğm şeyler alıyrm kısa süreli değl dolapta dursun diye almam...olmayan eskierimide geçen sene vana yollamıştım inş ellerlne ulaşmıştır...
60-70 tl elektrik faturasına çok diyenler olmuş..kış geldiğinden beri bize 130-140 tl elektirk geliyor..bence de çok ama nedenini anlamadık..
su 50-55..
doğalgaz 200 geldi..
özellikle elektriğe ben de taktım, çünkü 80*90 gelen komşular kriz geçirince.)
çalışmayan aletlerin prizden çekilmesi gerektiğini bilmiyordum..
kombi 24 saat çalışıyor, tv tam gün-gece çalışıyor..akşamdan itibaren 2 tv çalışıyor..haftanın 2-3 günü bulaşık, 2-3 günü de çamaşır makinesi, 2 kere de süpürge yaparım ortalama..
çaydanlık kullanmam çay makinesi kullanırım çay vs için ..ama sadece sabah çay demlenir bizde..çayla aramız yok..
akşamları hem salon hem oturma odasının lambaları yanıyor ama eşim ekonomik lamba bunlara diyor..
fırın misafirden misafire 1 saat çalışıyor bazen ayda 1 misafir..bazen 15 te bir..
ama gelen fatura son 3 ay: 148-140-130......düşüş var gerçi..
son ay sadece bulaşık ve çamaşır makinesini gece çalıştırdım komşu söylemişti..çok farketmemiş aslında..
Kkda böyle bir sayfa olmasına ve böyle tasarruflu bayanlar olmasına hem cins olarak çok sevindim...sizlerden çok fikir sahibi oldm tv fişi prizde kalırsa elektrik yakıyor bunu duydumda diğer açık olmayan bulaşık çamaşır gibi şeyleri burda okudum desem yeridir...deneyenler gerçekten indirim oldumu faturalarınızda merak ettim..bana bu ay elektriş 64 tl geldi ama kombi çalışıyor oğluma sık mama yaptığm için ketıl öyle.. Fırında tavuk yptm akşamları 2 defa...ütüyü bende 2 3 günde bir yapıyorum eşim gömlek çok giyiyor ve hemen kurur kurumaz katlamadan ütü yapıyorm..biriktirmem genelde..ütüyü akşamları yaparım.akşam elektrik daha az fiyata geliyor...0zellikle en pahalı öğleden sonraymış sanırım..bulaşık makinesine bi ara bende yarım tablet koydm ama bulaşıklar iyi durulanmamış gibi oluyordu bıraktm şimdi fairy kullanıyorm ve kırmaya gerek yok en düşükte yıkıyorm mis gibi oluyo..çamaşırları genelde 40 da yıkarım ne kadar ısı artarsa o kadar faturaya yansıyor kış olmasa bana elektrik 45 47 geliyordu..buda bana normal geliyo.sürekli evi dağıtan bir bebeğim var ve evi sık süpürüyorm ondan..ama 2 kişiye 90 95 çok bencede..üstelik evde pek yoksanız..ben bütün gün evdeym...kıyafetlerde çok sık alış veriş yapmam olanlarla 2 3 kış geçer çünkü uzun süre giyeceğm şeyler alıyrm kısa süreli değl dolapta dursun diye almam...olmayan eskierimide geçen sene vana yollamıştım inş ellerlne ulaşmıştır...
evet oldukça fazla öneri geldi ama ben daha da geleceğine inanıyorum.tasarruf için yapılan her şeyi yazmışsınız.ben de kullanmadığım odanın peteklerini kapatırım.bulaşıkta fairy kullanıyorum.haftada 2kere bulaşık,çamaşır ve süpürge çalışır.eskiden ne görsem alırdım.şimdi ihtiyaçlarımı alıyorum.
60-70 tl elektrik faturasına çok diyenler olmuş..kış geldiğinden beri bize 130-140 tl elektirk geliyor..bence de çok ama nedenini anlamadık..
su 50-55..
doğalgaz 200 geldi..
özellikle elektriğe ben de taktım, çünkü 80*90 gelen komşular kriz geçirince.)
çalışmayan aletlerin prizden çekilmesi gerektiğini bilmiyordum..
kombi 24 saat çalışıyor, tv tam gün-gece çalışıyor..akşamdan itibaren 2 tv çalışıyor..haftanın 2-3 günü bulaşık, 2-3 günü de çamaşır makinesi, 2 kere de süpürge yaparım ortalama..
çaydanlık kullanmam çay makinesi kullanırım çay vs için ..ama sadece sabah çay demlenir bizde..çayla aramız yok..
akşamları hem salon hem oturma odasının lambaları yanıyor ama eşim ekonomik lamba bunlara diyor..
fırın misafirden misafire 1 saat çalışıyor bazen ayda 1 misafir..bazen 15 te bir..
ama gelen fatura son 3 ay: 148-140-130......düşüş var gerçi..
son ay sadece bulaşık ve çamaşır makinesini gece çalıştırdım komşu söylemişti..çok farketmemiş aslında..
evde bizde 2 kişiyiz elektrik faturam 70 ivarı gelir hiç şaşmaz bana iki kişiye göre çok geliyo ya
yaptıklarım şunlar:
her gece 1 posta bulaşık makinesi biriktirip gece yıkıorum en son yatarken çalıştırıp yatıorum
10 günde bi 2-3 posta çamaşır makinası çalışıyo (9 kiloluk makinam 2 kişi anca dolduruyoruz içini:))
akşamdan akşama salonun ışığı
çamaşır yıkandıkça 2 saati bulan ütülerim oluyo
hafta sonrları çay için çaycı kullanıorum
pc ler devamlı elimizde onların şarjı
fön makinası kullanmam(saçlarımı kırıyo diye)
bende anlamıorum neden bu kadar geldiğini.............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?