arkadaslar normalde yogurda sirke veya tuz koymadanda cokelek yada sizin deyimizle lor yapabilrisiniz,yogurdu ya da ayrani kisik ateste pisirmelisiniz,eger ates harli olusa olmuyor,ates yavas yanacakci yogurt kesilsin.BIz hep tatillerde koyle gider 3 ay kalirdik,bi de annemin inekleri de vardi,masallah elinden de hersey gelir,yagini yogurdunu ,recelini pekmezini,kislik kuru yemislerini,sebzelerini ,bostanini hep kendisi yapar,halen de devam ediyor.bi de su ayran yada yogurtan yag yapma islemi normalde uzun suruyor,onceden yayiklar vardi ,bir de annem kuzu postunda da yapardi(bu yontem cok eski zamanlara ait)ama iki uc saat surekli calkalaman ve olup olmadigina bakman lazim,o yuzden makina daha pratik oluyor,ben aslinda hani su surahili mikserlar varya onda denemek istiyorum cuknku mantik ayni,yag yapanlar deneyebirse ise yarayip yaramadigini test etmis oluruz:)
bir de ben yurt disinda yasiyorum,o yuzden mecburen kutu sute talim,ne yaptiysam soyle turkiyede yaptigimiz gibi bir yogurt elde edemedim gitti,hep yari sulu ve kremsi bir sey oluyor,bilgisi olan varmidir acaba?niye boyle oluyor?
annene masallah canım en guzeli zaten doğal beslenmek değilmi
valla surehili mıkser nasıl oluyomus dıye baktım google gorselden :)) benım ondan evde yokki yaww.. evet maalesef çok uzun suruyor eskıden dediğin gibi yayıklar vardı bende yayık işlemi için eşimi kullanıuyorumama bunu aban biri daha demıstı sanırım ama nasıl oldugunu pek çözememiştim makına olayını.. şimdiler yayık makınası çıkmıs fise takıyosun kendilincen calkalıyo işte :)) ben burda temelli kalcamı bilsem alırım valla.. malum yag yapmak çok zahmetli oluyor.. 5sene sonra tayın çıkınca makınayı napıcam bılemıyorum bide gittiğimiz yerde bakalım mandıra bulabilecekmıyım :26: oyuzden eskı yontemlere devam
hmm boyle sunem sunem oluyorsa sanırım tefloın tencerede pişirip mayaladıgın için olabılır.. teflon yerıne çelik,,en güzelide emaye..emayede yogurt güzel tutuyor hakket nedendir bilemedim ama ..
teflonda annem yapmıstı bi acayıp olmustu aynen dediğin gibi... bide hazır yogrttan mayalama.. eskı yaptıgım yogurttan mayalık ayır..böyle böyle düzelecektr yogurtdun..
Arap sabunu butun deterjancılarda ve marketlerde vardır eskıden acık satılırdı posete koyar tartarlardı artık kutularda satılıyor ve hatta sıvı arapsabunlarıda var ama pahalı sıvı olanlar.Arap sabunu yer silmede,çamasırda,koltuk halı silmede kullanılır parlak yapar sılınen yuzeyı özellıkle kumaşları hatta camasır makınasına kullanmak ıstersen bır camasıra azcık sur ve makınaya at fazla olmasın cok köpurur kendılerı.halı ve döşemelerde parlaklık vermesıne ragmen benım tercıhım beyaz kalıp sabundur mis gibi.fayans ve parkede guzel sonuc verır ve dogaldır işte benden bukadar.ayrıcanak artık eskısı gıbı klasık kokulusu azdır degısık kokularda mevcuttur bazıları pek sevmez arapsabunu kokusunu aaa son bırsey daha aslında eskı arapsabunlarından bulursanız saçınıza surun pek guzel yapar.
Çoook teşekkür ederim bilgiler içinpeki bir marka ismi verebilir misiniz? Yani buradan ya da özelden, gerçekten işime yarayabilir bu konuda zırcahilim çünkü
bak buldum bıtane
Fayans aralarının temizlenmesi :
Fayans aralarındaki derzlerin zaman içerisinde kirlenmesi nedeniyle tuz ruhu kullanılırsa derzler açılır ve daha çabuk kirlenir. Derzler aşındığı için alt katlara su akar. Bunu önlemenin en kolay ve ucuz yolu fayansları temizlerken arap sabunu kullanılmasıdır.
Halı Yıkama :
Halılardaki derin kirler arap sabunu katılmış su ile yıkanır ve durulanırsa hem daha çabuk temizlenir hemde renkleri canlanır.
Leke çıkarma:
Özellikle beyaz çamaşırlarda kalan ve sadece makinada yıkama ile çıkmayan lekelerin üzerine biraz arap sabunu sürüp bir saat beklettikten sonra makinaya atarsanız çamaşırlar bembeyaz oluyor.
Sanayide kaydırma amaçlı :
Gres yağının pahalı olması ve kirli bir kaydırıcı olması nedeniyle alternatif olarak arap sabunu kullanılmaktadır. Dişlilerin kaydırılması, kalıpların ayrılması ve ayırıcı olarak kullanılması için arap sabunu tercih edilebilir.
Çamaşır ve bulaşık makinalarında da kullananlar olduğu gibi bununla ilgili bir tavsiyemiz yoktur.
Not : Hayvansal ürünler ve petrol türevleri barındırmaz.
içinde parfüm ve esans bulunmaz.
Bir de az evvel şey yaptım, daha önceden annemin kullanmadığı lavanta özlü masaj yağını ve leylak kokulu kolonyayı bir spreyin içine koyup suyla karıştırmıştım, uçucu güzel bir koku olmuştu. Az evvel de bitmek üzere olan portakal kokulu sıvı deterjandan, lavantalı yüzey temizleyicisinden, bebek şampuanından biraz biraz bir kasenin içine koydum, önceden yaptığım sııvıyı içine koyup karıştırdım, sonra tekrar spreyin içine koydum. Zararlı mı yararlı mı bilmiyorum ama biraz kullanacağım bitene kadar sonra, doğal bir karışım elde etmeye çalışacağım ne kadar olursa tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?