evde tasarruf için yaptıklarımız..

arkadaslar normalde yogurda sirke veya tuz koymadanda cokelek yada sizin deyimizle lor yapabilrisiniz,yogurdu ya da ayrani kisik ateste pisirmelisiniz,eger ates harli olusa olmuyor,ates yavas yanacakci yogurt kesilsin.BIz hep tatillerde koyle gider 3 ay kalirdik,bi de annemin inekleri de vardi,masallah elinden de hersey gelir,yagini yogurdunu ,recelini pekmezini,kislik kuru yemislerini,sebzelerini ,bostanini hep kendisi yapar,halen de devam ediyor.bi de su ayran yada yogurtan yag yapma islemi normalde uzun suruyor,onceden yayiklar vardi ,bir de annem kuzu postunda da yapardi(bu yontem cok eski zamanlara ait)ama iki uc saat surekli calkalaman ve olup olmadigina bakman lazim,o yuzden makina daha pratik oluyor,ben aslinda hani su surahili mikserlar varya onda denemek istiyorum cuknku mantik ayni,yag yapanlar deneyebirse ise yarayip yaramadigini test etmis oluruz:)

bir de ben yurt disinda yasiyorum,o yuzden mecburen kutu sute talim,ne yaptiysam soyle turkiyede yaptigimiz gibi bir yogurt elde edemedim gitti,hep yari sulu ve kremsi bir sey oluyor,bilgisi olan varmidir acaba?niye boyle oluyor?

annene masallah canım en guzeli zaten doğal beslenmek değilmi

valla surehili mıkser nasıl oluyomus dıye baktım google gorselden :)) benım ondan evde yokki yaww.. evet maalesef çok uzun suruyor eskıden dediğin gibi yayıklar vardı bende yayık işlemi için eşimi kullanıuyorum ama bunu aban biri daha demıstı sanırım ama nasıl oldugunu pek çözememiştim makına olayını.. şimdiler yayık makınası çıkmıs fise takıyosun kendilincen calkalıyo işte :)) ben burda temelli kalcamı bilsem alırım valla.. malum yag yapmak çok zahmetli oluyor.. 5sene sonra tayın çıkınca makınayı napıcam bılemıyorum bide gittiğimiz yerde bakalım mandıra bulabilecekmıyım :26: oyuzden eskı yontemlere devam

hmm boyle sunem sunem oluyorsa sanırım tefloın tencerede pişirip mayaladıgın için olabılır.. teflon yerıne çelik,,en güzelide emaye..emayede yogurt güzel tutuyor hakket nedendir bilemedim ama ..
teflonda annem yapmıstı bi acayıp olmustu aynen dediğin gibi... bide hazır yogrttan mayalama.. eskı yaptıgım yogurttan mayalık ayır..böyle böyle düzelecektr yogurtdun..

organık hamur mayası için

önce tabıkı mecuren ilk yaptıgım hamura hazır maya katıyosun ,, güzelce yoguruyorsun ılık suyla.. sonra elınızın yumru yapın ve okadar buyuklugundeki parca koparın bi kaseye koyun soguması için -plastık kase tercihimdir- üstü kaysılanmasın dıye (kabuk tutmasın dıye) strec filmle guzelce sarın.. bu arada siz kendi hamurunuzdan ne yapacaksanız işleme devam edin .. mayalık diye ayırdıgınız hamur sogudugu zaman ilk önce buzdolabına koyun 6-7saat sonrada derındondrucuya atın .. sonrasınsa ne zaman ihyitacya kullanmaya hazırdır organık mayanızz... :) kullanmak için hamur buzluktan cıkartılır yumusaması için bekletilir .bu arada yorulacaklar bir legende hazırlanır maya yumusatıktan sonra ve oda sıcaklıgına gelınce oda legendeki una dokulur ılık suyla yogrulur.. bidahaki mayalık için yine bi yumruk mayalık ayırın kenara koyun ..bu boyle kısır dongu devam etsın

yengemde gormustum hayran kaldımmmmm evlerine gittiğimizde ev ekmegi yapmıstık evlerının arkasına amcamdan rica etmiş taş fırın yaptırtmıs..bu arada yengem oğretmen

kızlarrr aklıma gelmişkennn

şimdi pazardan alınıp kışlık yapılacakları yazıyorum - gerci sizler bılıyorsunuzdur ama bilmeyen vardır belkim diye yazma geregi duydum-

taze nane alın..mumkunse almadan önce pazarcıdan rica edınde bitanesının yapragının tadına bakın eger güzel tadından ve kokusundan anlarsınız nane iyimi kotumu ona göre alırsınız boyle çokcaa eve gelınce yıkayın bi guzel suyu aksın tamamen sonra yapraklarını ayıklayıp cay veya fırın tepsinin içine(tasıması kolay olur dıye tepsi diyorum) önce sofra bezınızı serın ustune nane yapraklarını serpin sonra salon maması yada hiç kullanmadıgınız bi odadaki koltugun üstüne koyun

bezelye alın bezelyeyide alıp kabuklarından sıyırıp istege göre ister çiğ olarak buzluga atın ister birazcık haşlayarak

kiraz alın ; kirazın sapı zayıflamak isteyenlere birebir kiraz saplarını ayıklayıp kurutun

taze asma yapragı alın... ya buzluga atın yada salamura yapın

çilek alın ... recellık için yada ole butun koyun yıkadıktan sonra ben genelde butun atıyorum sonra duruma göre bi caresıne bakıyorum kısın..

semiz otu alıp yemeklık yapıp dolaba atabılırsınız

bunların dısında baska aklıma gelmıyor ama sizlerın aklında bişiler varsa paylaşırsanz memnun olurum

canim bilmiyorum ki,celik tencere kullaniyorum ben,turkiyede iken cok iyi mayalardim yogurtlari,elimden gelior yani,yartik demeye devam illaki tutar ,bir pufunu bulurum insallah

canm o yayiklarin kucuk boylari da var bildigim kadariyla,tabi piyasada ne derece kolay bulunur bilemiyorum...

burası tasarruf değil de sağlıklı beslenme topiği oldu
emeğinize sağlık kızlar...

aman maşallah,topiğimiz almış yürümüş..evet yeni fikirlere devam arkadaşlar..tabii ki her şeyi yazacağız ama kişisel tasarruf yöntemlerimizi konuyu dağıtmadan yazarsak sevinirim,diğer konuları özel mesajlar sayesinde paslaşabilirsiniz..

Evimizin bereketli olması için büyüklerin tavsiyeleri şöyle:

1- Namazı tadili erkan ile kılmak. Hadis- Şerifte “Bir adamı namazın ruku ve secdesini hafifletir (tadili erkanı terk eder) görürseniz onun çoluk çocuğuna acıyınız”(Ruhul Beyan) Yani tadili erkanı terk eden maişet darlığına düşer, tadili erkana riayet eden ise maişet genişliğine kavuşur.

2- Zekatını tam, hatta fazla fazla vermek. Malın şükrü mal iledir. Yani zekat, malın şükrüdür. Ayeti Kerimede “…Eğer nimetime şükrederseniz onu elbette ve elbette çoğaltırım…” (Sure-i İbrahim 7) buyurmuştur. Yani zekat, malı hem telef olmaktan muhafaza eder, hem de ilahi hazineden artmasını temin eder,

3- Sabah vakti uyanık olmak. Hadis-i Şerif “Sabah uykusu rızka manidir” (Tergib) Yani bir müslüman sabah namazını ve manevi ilticalarını ihmal etmemelidir. Rızıkların dağılması sabah namazından sonra olur. Manevî rızıkların dağılması ise ikindi namazından sonradır. Bu iki vakitte uyumamaya dikkat etmelidir!

4- Vakıa suresini okumaya devam etmek. Hadisi Şerif “Kim ki vakıa süresini her gece okursa ona ebediyyen sefalet isabet etmez, kim ki bu sureyi her sabah okursa ona ebediyyen fakirlik yaklaşmaz.”

5- Duha namazına devam etmek. Duha namazı güneş doğduktan 25dakika sonra başlayıp öğle namazına 15 dakika kalıncaya kadar kılınan ve en büyük fiili teşekkür olan 2 rekatlık nafile namazdır. Duha (teşekkür) yada işrak namazının ilahi ücretinin %75’i dünyada verilir.

6- Güneş doğarken 1 “Euzu”, 300 “besmele” ve 100 “salavat-ı şerife” okumaya devam edenleri ummadıkları yerden Allahu Teala rızıklandırır ve bir sene geçmeden zengin (nisaba malik) hale getirir.(Tefcirut Tesnim Sh.18)

7- Namazlardan sonra okunması sünnet olan tesbihatı (33 sübhanellah, 33 elhamdülillah, 33 Allahu Ekber) okumayı asla terke etmemek. Çünkü kelime-i tenzih (sübhanellah) günahları söküp atar, kelime-i tahmid (Elhamdülillah) her türlü nimete şükürdür, kelime-i tekbir (Allahu Ekber) ise kulun ibadetini ve tevbesini Allahu Tealaya layık hale getirir.

8- Yemeklerden sonra mutlaka yemek duası yapmak. Duaya başlarken 3 kere “elhamdülillah” denilmesinde ki hikmet: Kul birinci defa ‘elhamdülillah’ dediğinde Cenab-ı Hak ‘Kulumun şükrü bana ulaştı’ der, ikinci defa ‘elhamdülillah’ dediğinde ‘sana nimetlerimi artıracağım’der, üçüncü defa ‘elhamdülillah’ dediğinde ise ‘kulumu affettim’der.

9- Nimeti israf etmemek, ayakta su içmemek, ekmek kırığını toplamak ve tabağı sünnetlemek.

10- Sıkıntılı yada borçlu kimse her sabah 1000 defa " Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm " e devam ederse sıkıntılarından kurtulur. [Şir’a]

11- "Bir kimse evine geldiğinde Fatiha ve İhlâs Sûresini okursa, Cenâb–ı Hak o evden fakirliği giderir, onun yerine huzur ve bereket ihsan eder."

12- " Vedduha suresini hergün sabah namazından sonra 11 defa okuyan kimsenin rızkı bol ve maişeti geniş olur.Herşeyde muvaffakıyet yolu açılır

13- Kureyş suresini sofraya oturulduğunda yemek üzerine “Bismillahirrahmanirrahim" ile beraber okunursa ve ondan yenirse Allah(c.c) o yemeği bereketli ve mübarek kılar.

alıntıdır..

BÜTÇE’nin PÜF NOKTALARI
1.Bütçe diyet ya da kemerleri sıkmak değildir. Yani belirli dönemlerde yapılmaz. Bütçeyi, ‘sağlıklı yaşam’ tarzı gibi hayatınıza dahil etmelisiniz.

2.Bütçe basit olmalı. Bazıları olması gerektiğinden daha karmaşık bütçeler yapmaya çalışıyor, sonra pes ediyor. Bir bütçe defteri, kalem ve ayda bir saat yeterli.

3.Bütçe esnek olmalı. Her an her şey değişiyor, bütçe yapıp ona uyamamak moral bozmamalı. Bütçe bizimle yaşamalı. Bir harcama artarsa, diğerinden kısarsınız ya da gelecek aya daha dikkatli olursunuz.
4.Bütçe gerçekçi olmalı. Bütçenizi yaparken bugünkü yaşamınızı göz önüne alın. ‘Yarın zam alacağım, piyango çıkacak, miras kalacak’ planlarıyla yapılan bütçe bacaksız masaya benzer.

5.Bütçeye zaman ayrılmalı. Tüm ay boyunca alın terin ile çalışarak kazandığınız parayı yönetmek için ayda bir saat ayırmak angarya değildir.

6.Bütçeyi asık suratla yapmayın. Konu para olunca utanıyoruz, çekiniyoruz, sıkılıyoruz, konuşamıyoruz. Bir de suratlarınızı asıp durumu çekilmez yapmayın. Unutmayın, her durum geçicidir, önemli olan kontrolü ele almaktır!

7.Bütçe bir aile aktivitesi olmalı. Düzenli ve keyifli bir şekilde aile aktivitesi haline getirmeyi başarabilirsek işi çözdük demektir. Örneğin, her pazar günü ailece çayınızı, kahvenizi koyun elektrik faturasında geçen aya göre kim ne kadar tasarruf sağlamış, kim ışıkları en çok kapatmış güle oynaya konuşun.
Değerli kamu çalışanları, haydi hesap yapalım, BÜTÇE defterlerinizi alın ve;
a.Senelik bütçe yapın: ‘Aaa bu da nereden çıktı?’ demeyin. Senelik bütçeler daha gerçekçi ve doğru oluyor. Hem beklenmeyen harcamaları hem de senenin bütününü kapsıyor; Bayramlar, doğum günleri, vergi ayları, sigorta, yapılan yardımlar, senelik üyelik bedelleri…

b.Sorunlu alanları bulun: Dışarıda yemeye, sigaraya ya da cep telefonuna çok mu fazla para harcıyorsunuz? Bütçenize ‘dışarıda yemek’ ‘sigara’ ya da ‘cep telefonu faturası’ gibi bir bölüm daha ekleyin. Böylece sorunlu alanın içeriğiyle yüzleşebilirsiniz.

c.Bütçenizi 12 kaleme ayırın: Kira, mutfak, ulaşım, faturalar, sağlık, eğitim, iletişim, giyim, kültür/eğlence, kişisel bakım, birikim, tatil. Her kalemin yanına aylık harcamanızı yazın. Ay sonunda kontrol edin, ona göre tedbir alabilirsiniz.;

d.Harcamalarınızı yazın: Tıpkı bir dedektif gibi, her yerden fiş, fatura toplayın, yoksa da bir küçük kağıda, çantanızdaki bir deftere tüm harcamalarınızı yazın. Bu işin kilit noktası.

f.Öncelikli hedefiniz borçtan kurtulmak olsun: Borç ve birikimi bir zincirin halkaları gibi düşünün. İlk hedefiniz borçlarını bitirmek olsun, sonrasında da birikime geçin (ev borcu gibi borçlardan bahsetmiyorum).

g.Alışkanlık haline getirin: Bütçenizi takip etmeyi bir alışkanlık haline getirin. Her hafta harcamalarınızı kontrol edin, bu uzun dönemde bütçenize sadık kalmanıza yardımcı olacaktır.
Zarf metodu: Her harcama kaleminiz için bir zarf alın, üstüne yazın (örneğin; gıda, giyim, ev alışverişi. . .) Her harcamanıza ait fişleri bu zarflarda biriktirin, ay sonunda hesaplayın.

h. Bütçe defteriniz olsun
Özlem Denizmen - Anasayfa sitemizde bilgisayar üzerinden yapılan basit, ve anlaşılır bütçe bulacaksınız, yapıp kendi kendinize print alabilirsiniz, tavsiye ederim.
İDEAL BÜTÇE DENGE FORMÜLÜ
Sevgili kamu çalışanları, tüm ay boyunca alın teri ile kazandığınız paranızı en doğru şekilde yönetmek için benden size küçük bir formül…
Paranızı istekler, ihtiyaçlar ve birikimler olarak ayırın. Doğru para yönetimi için bu üç kategoriyi iyi dengelemelisiniz. (Yüzde 30 istekler, yüzde 20 birikimler, yüzde 50 ihtiyaçlar olabilir. . . )
İhtiyaçlar: Ev giderleri, sağlık, ulaşım, sigorta, temel gıda harcamaları. . .
İstekler: Cep telefonu, kuaför, dışarıda yenen yemekler, TV paketleri, dergiler. . .
Birikim: Kendinizin ve ailenizin geleceğini garanti altına almak için yapılan birikimler, acil durum fonu. . .

özlem denizmen den alıntıdır..

Kızlar kimyasallardan kurtulmak için güzel bir yazı buldum, umarım işinize yarar.

DOĞAL BULAŞIK MAKİNESİ DETERJANI NASIL YAPILIR?

İşte, bu maddeleri kullanarak tahta kaşıklarınızı, bebeğinizin biberonlarını gönül rahatlığıyla yıkayabileceğiniz doğal deterjanları evde üretebilirsiniz. Bulaşıklarınızı daha temiz ve parlak yapacak doğal bir temizleyici için gerekli malzemeler şunlar: Bir bardak boraks (aktarlarda, eczanelerde, kimyasal madde satıcılarında, zirai ürünler satan dükkânlarda kolayca bulabilirsiniz) maddesi... Bir bardak yemek sodası… Aynı bardağın dörtte biri kadar tuz… Dörtte biri kadar limon tuzu, yani citric asit (iri kristalli değil, rondoda toz hâline getirilmişi). Bulaşıklarınızın portakal, limon, mandalina vb. kokması için de bu ürünlerin yağlarından küçük bir miktar.

Yapılışına gelince… Plastik bir kapta önce tuz ve 30 damla yağ iyice karıştırılıyor. Ardından diğer malzemeler de ekleniyor. Kabın içindeki malzemeler iyice harmanlandıktan sonra kapalı bir yerde muhafaza ediliyor. Her yıkama için bu karışımdan 1-1,5 çorba kaşığı kullanılıyor. Bulaşıklarınızın ışıl ışıl olması için de makinenizin parlatıcı bölümünü elma sirkesiyle doldurmanız şart. Kullanılan suyun kireç oranına göre karışıma eklenen yemek sodası ve limon tuzu oranları artırılabilir. Malzemelerin miktarı ne kadar artarsa artsın sağlığa zararlı değil, çünkü tamamen doğal.

Bu karışım bulaşık makinesinde kullanıldığında araç-gereçler hem temizlenecek hem de parlayacak. Üstelik makineden portakal veya limon kokuları gelecek. Yıkama sonrasında bazı cam ürünlerinde hafif su lekeleri kalabilir. Hemen üzülmeyin. Bu görüntüyü ortadan kaldırmak veya daha aza indirmek için kurutma programı biter bitmez makinenin kapağını açarak bulaşıkları havalandırmanız kâfi.

Peki, elde yıkanacak bulaşıklar için neler yapmak lazım? Bunun için de önerimiz şöyle: Bir kalıp doğal sabun rendeleniyor ve üzerini örtecek şekilde içi suyla dolu bir kabın içine konuluyor. Hafif ateşte sabun tozu eritiliyor. İçine yarım tatlı kaşığı boraks ve yarım tatlı kaşığı da çamaşır sodası ekleniyor. Ardından iyice karıştırılıyor. Her yıkamada bu karışımdan bir tatlı kaşığı alıp kullanılıyor. Eğer bu yöntem “Beni çok uğraştıracak” derseniz, bulaşık makinesi için hazırladığınız karışımın aynısını, meyve yağı koymadan yapabilirsiniz. Bundan sıcak suya iki yemek kaşığı ekleyip bir yemek kaşığı da arap sabunu ya da bir çay kaşığı bulaşık deterjanı ilave edebilirsiniz. Bu karışım çok az köpürüyor ama bulaşıkları harika temizliyor ve büyük oranda da su lekesi bırakmıyor.

Mutfaklarda ocak ve fırınları temizlerken kullanılan krem temizleyiciler için de alternatifler var. Mesela temizleyeceğiniz yüzeye biraz karbonat, biraz tuz ve birkaç damla sirke damlatarak hafifçe ovuşturmanız yeterli. Aynı sonucu alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Peki, ya yüzey temizleyicileri? Piyasada ‘yüzey temizleyici’ diye satılan ürünlerin hepsinde insana ve çevreye zararlı kimyasallar bulunuyor. Bunu anlamak için içerik kısmına yazılmış ‘anyonik aktif, noniyonik aktif’ ifadelerine dikkat etmeniz yeterli. Kimyager Ayşe Kuralay, zararlı kimyasalların ekstra temizleme gücünün olmadığını söylüyor. Ayşe Hanım’ın önerdiği alternatiflere gelince: “Ahşap temizliği için bir yemek kaşığı limon suyu ile iki yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Karışımın küçük bir miktarını temiz toz bezine dökün ve ahşap yüzeyi dairesel hareketlerle ovun. Karışımı sprey şişesine koyup yüzeye püskürterek de uygulayabilirsiniz.”

Doğal ve temiz hayatın şifreleri! / İyilik Güzellik

Rica ederim ne demek:87::87: ben henüz denemedim ama yarın ilk iş anneme okuyacağım ve markete gidip o malzemelerden alacağım.
Bu arada bana biraz arapsabunu ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Nerelerde kullanılır? Nerelerde satılır?

Arap sabunu butun deterjancılarda ve marketlerde vardır eskıden acık satılırdı posete koyar tartarlardı artık kutularda satılıyor ve hatta sıvı arapsabunlarıda var ama pahalı sıvı olanlar.Arap sabunu yer silmede,çamasırda,koltuk halı silmede kullanılır parlak yapar sılınen yuzeyı özellıkle kumaşları hatta camasır makınasına kullanmak ıstersen bır camasıra azcık sur ve makınaya at fazla olmasın cok köpurur kendılerı.halı ve döşemelerde parlaklık vermesıne ragmen benım tercıhım beyaz kalıp sabundur mis gibi.fayans ve parkede guzel sonuc verır ve dogaldır işte benden bukadar.ayrıcanak artık eskısı gıbı klasık kokulusu azdır degısık kokularda mevcuttur bazıları pek sevmez arapsabunu kokusunu aaa son bırsey daha aslında eskı arapsabunlarından bulursanız saçınıza surun pek guzel yapar.

Çoook teşekkür ederim bilgiler için peki bir marka ismi verebilir misiniz? Yani buradan ya da özelden, gerçekten işime yarayabilir bu konuda zırcahilim çünkü

Çoook teşekkür ederim bilgiler için peki bir marka ismi verebilir misiniz? Yani buradan ya da özelden, gerçekten işime yarayabilir bu konuda zırcahilim çünkü

Markaya gerek yok sadece deterjan satan yerler varya gıt oraya arapsabunu ıstıyom de acık varsa acık al yoksada klasık arapsabunu ıstıyom portakallı lımonlu ıstersen öyle al ama benım tercıhım klasık arapsabunudur.ılık su koy temzılık yapacagın kovaya ıcıne elınle bıraz al koy ve çalkala elınle erısın marketlerdekıler pahalı olur gerek yok sıvı olanları dahada pahalı hıc hıc gerek yok

bak buldum bıtane

Fayans aralarının temizlenmesi :
Fayans aralarındaki derzlerin zaman içerisinde kirlenmesi nedeniyle tuz ruhu kullanılırsa derzler açılır ve daha çabuk kirlenir. Derzler aşındığı için alt katlara su akar. Bunu önlemenin en kolay ve ucuz yolu fayansları temizlerken arap sabunu kullanılmasıdır.
Halı Yıkama :
Halılardaki derin kirler arap sabunu katılmış su ile yıkanır ve durulanırsa hem daha çabuk temizlenir hemde renkleri canlanır.
Leke çıkarma:
Özellikle beyaz çamaşırlarda kalan ve sadece makinada yıkama ile çıkmayan lekelerin üzerine biraz arap sabunu sürüp bir saat beklettikten sonra makinaya atarsanız çamaşırlar bembeyaz oluyor.
Sanayide kaydırma amaçlı :
Gres yağının pahalı olması ve kirli bir kaydırıcı olması nedeniyle alternatif olarak arap sabunu kullanılmaktadır. Dişlilerin kaydırılması, kalıpların ayrılması ve ayırıcı olarak kullanılması için arap sabunu tercih edilebilir.
Çamaşır ve bulaşık makinalarında da kullananlar olduğu gibi bununla ilgili bir tavsiyemiz yoktur.
Not : Hayvansal ürünler ve petrol türevleri barındırmaz.
içinde parfüm ve esans bulunmaz.

Aha süpermiş ya. Tamam sabah ilk iş gidip alıyorum. O kadar kimyasal kullanıyordum temizlikte yani bu yazı çok iyi oldu teşekkür ederim bilgilendirmeniz için

Bir de az evvel şey yaptım, daha önceden annemin kullanmadığı lavanta özlü masaj yağını ve leylak kokulu kolonyayı bir spreyin içine koyup suyla karıştırmıştım, uçucu güzel bir koku olmuştu. Az evvel de bitmek üzere olan portakal kokulu sıvı deterjandan, lavantalı yüzey temizleyicisinden, bebek şampuanından biraz biraz bir kasenin içine koydum, önceden yaptığım sııvıyı içine koyup karıştırdım, sonra tekrar spreyin içine koydum. Zararlı mı yararlı mı bilmiyorum ama biraz kullanacağım bitene kadar sonra, doğal bir karışım elde etmeye çalışacağım ne kadar olursa tabi

Oda parfumu yerınemı kullanacaksın ? bende döşeme ve halılarıma spreylı sıselere su koyup uzerıne bıraz yumuşatıcı ekleyıp koku yapıyorum.Aynı şekılde uçucu yagları su ıle karıstırıp hazırlıyordum ama leke bırakmayan ucucu yagları arastırıp alman lazım ve pahalıya gelıyor gerek yok bence

Evet oda spreyi.

Ben doğal bir şeyler olsun diye bakınıyorum, sonuçta kimyasal soluyoruz. Vanilya ve suyu karıştırınca güzel ve hoş bir koku olacağını okudum burda, leke de bırakmaz sanırım Ama ben lavanta seven biri olarak yarın aktara gidip bir soracağım, leke bırakmayan yağları. Normalde yumoşun spreyini çok seviyorum çok güzel kokuyor ama kimyasal işte maalesef korkutuyor beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…