Evde tek başıma korkuyorum

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
Arkadaslar merhaba.

Yeni evlendim.
Eve geldim geleli korkuyorum. Zaten korkak biriydim ama annemgilin evinde böyle değildim.
Şu an saat 5 ve ben birazdan ışıkları yakacagim mesela.
Zaten eve geldim geleli gece hep kabuslar görüyorum sabaha kadar sayikliyormusum.
Eşim 1 gun durdu yanimda şimdi de malum iş de.

Televizyon cekmiyor o bi ara ayarlanacak. Telefonda takiliyorum
Ama korkuyorum yani.
Son bir kaç aydir istemsizce basimi kolumu bacagimi oynatiyorum tik gibi.
Bi seye uzulursem beni titreme aliyor komple zangır zangır titriyorum felaket derecede .
Psikolojik olarakda yorgunum çok zor oldu evliligim çünkü. .
Bu korkumu nasıl asabilirim?
Hayir kitap okuyum diyorum olmuyor hiç birsey yapamıyorum çünkü biri karşı odadan geçecek gibi yada arkamda biri var gibi.
Bi odaya gectimi kapim acik olmuyor biri bakıyor gibi.
Benim gibi olup atlatan var mi ?

Bu tür şeylere inanmazsanız, yada sizin başınıza gelmeyeceğini düşünürseniz hiçbirşey olmaz. Arkamda biri var demeye devam ederseniz arkanızda biri varmış gibi görmeye başlayabilirsiniz yani, ama bu orada biri olduğu/olacağı anlamına gelmiyor. Korkmayın kendinizi olumlu şekilde motive edin sürekli. İyiyim , herşey yolunda, keyif yapıyorum .. gibi... tv yapılırsa biraz daha rahatlarsınız .. ama asıl sorun başka birşey belli ki, onu çözmek için adım atmalısınız bir an önce..

Panik atak olursun Allah korusun ... Korkulacak bişey yok orası senin evin... Gün içinde balkona çık hava al biraz. Bende ilk zamanlar evimde korkardm benim bulunduğum apartman çok boş. Bir gece evde tek başıma kaldıktan sonra tüm korkumu yenmek zorunda kaldım ister istemez. Ciddi ciddi seni kötü ediyorsa doktora git.

Sırtını duvara ver mesela, tüm odayı görmüş olursun :)

Bir süre kapıları falan kapat madem karşı odadan biri geçecek mi diye düşünmezsin

Yavaş yavaş açılırsın

Birden korkumun üstüne doğru atacağım kendimi dersen zor gelebilir

Kendi kendime olumlama yapıyorum ama akşam oldu mu iş değişiyor.
Sürekli gözüm kapıda.
Bide evde ses yok. Tv olsa bu kadar olmam. Acarim televizyonun sesini oturup bakmasam bile daha rahat olurum belki. Bilemiyorum

ben de korkardım sonra yavaş yavaş geçti.
oturduğun odanın kapısını kapalı tut
tv de program izlemesen de şarkı kanalı açık dursun ses olur, hava güzelse pencereyi aç dışarının sesi içeri dolsun
bilgisayarından internete gir insan daha fazla şey araştırıyo bilgisayarı önünde olunca
bilgisayarından dizi, film izle.takip ettiğin dizin olsun
gün içinde mutlaka dışarı çık ve kendini tek başına evden çıkmaya ve tek başına eve girmeye alıştır
yavaş yavaş tek kalabildiğini göreceksin
neden çalışmıyorsun peki?

Kız evleneyim,sevdiğime kavuşayım diye ne dualar ettin,şanına yakışır şekilde evini mutfağını sev,ekmek tahtanı bile severek kullan.Evinden neden korkuyorsun Elmas gelin,hee
"Hep ayrılık,isteğe varınca istek ölür.
Bir anda ölseler de,insanlar tek tek ölür" diye boşa dememiş şair demekki...

Eskiden bu yana korkarım zaten karanlikda kesinlikle duramam .
Ama ev de tek olduğunu bilmek zor .
Hep halsizim canim bir şey istemiyor.
Durduk yere başıma disime agrilar giriyor saçma sapan bu haldeyim

Ben ilk evlendiğim zaman 6 ay kadar korktum ,eşim gece de işe gidiyordu daha çok korkuyodum , bütün kapıları kilitlerdim sabahı zor ederdim ama zamanla aştım kendiliğinden gecti gibi bişey oldu.Şimdi mezarlık yakınına taşındım ama eskisi gibi korkum yok.

Kendi kendime olumlama yapıyorum ama akşam oldu mu iş değişiyor.
Sürekli gözüm kapıda.
Bide evde ses yok. Tv olsa bu kadar olmam. Acarim televizyonun sesini oturup bakmasam bile daha rahat olurum belki. Bilemiyorum
Aynen bir ses duymak rahatlatır sizi, en kısa zamanda o işi çözün en azından..

Acil doktora git tatlım bence bide nas Felak oku sürekli derim

Sen çok fenasin var ya .
Bende diyorum beni unutmuslardir çoktan.
Evimi de seviyorum ama yok korkuyorum valla. Sabah eşim gidince uyuyamiyorum bile gündüz vakti

Bu arada şair öyle demiş de sen ne demek istedin onu anlamadım: )

Çalışmak istemiyorum. Eşim de izin vermez zaten.
Tek başıma cikiyorum o konuda sıkıntı yok. Gündüz ama.
Işte evde korkuyorum. Bilgisayar yok gerek de yok zaten. Tv de çekmiyor bir kaç gün sonra ayarlanacak .
Elimde kaldı bi telefon bende burda takılıyorum. Başka da yaptığım bişey yok

En başta mutluluklar dilerim:)Yani demek istedim ki,o kadar zor kavuştuğun evinden hevesini çabuk mu aldın,da dert arıyorsun kendine,isteme zamanı babandan korktuğun kadar korkmazsın herhalde yalnızlıktan,hadi kalk kocana güzel yemekler pişir,heyecanla onu bekle,onun özlemi sana arkadaş olsun,seni gidi yaramaz kız,demek istedim,anlatabildim mi

o zaman korkularınız şansınız varsa geçer yoksa da çocuklarınız oldukça korku falan kalmaz üzülmeyin :)

Evet çok güzel anlattin: )
Hey Allahım ya:)
Valla pisiriyorum şimdi hazirlaniyorum bu yandan da ama korkaklik yok mu hep ondan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…