• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde tek kalamama korkusu beni tüketiyor

Mulier

Deliliğin eşiğindeki kadın.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
439
578
103
Kızlar. Hayatım boyunca evde tek kalamadım. Her zaman yanımda birileri olmayabiliyor. Evde tek kalıyorum ama uyuyamıyorum korku sarıyor. Açıyorum tüm ısıkları tv mutlaka açık olacak ki ses olsun. Gelin görün ki uyuyamıyorum ama. Bu korkumu çok yenmeye calıstım üstüne gittim ama olmadı.

Bazen de durup dururken odada tek yatamama korkusu sarıyor. Birkaç gün böyle devam ediyor sonra kendi kendine geçiyor.

Fakat tek kalmayı bir türlü beceremedim.

Şuan yalnızım. Ev arkadaslarım yok. Sabah olup biraz gün aysın öyle uyuyacağım gözümden uyku akıyor. Bir kedim bir ben varım. Kedisi olanlar bilir bunlar da bazen sabit bir yere bakıp öyle kalıyor kıpırdatamıyorum yerinden o da ayrı bi korkutuyor beni :-)

Bu korkusunu aşan var mı bazı zamanlar gercekten tüketiyor beni.

Korkmayı düşünmediğim zaman geçiyor, sonra bi daha yalnız olduğumu hatırlıyorum :işsiz: şu an olduğu gibi.

Gerekirse destek alın, hayat kalitesini inanılmaz düşüren bir hal.
Üni.deyken iki yıl tek başıma yaşadım, hiç böyle bir korkuya kapıldığım olmadı. Belki izlediklerinizden, haberlerden filan etkileniyorsunuzdur. İlginç ya. En olmadı yatağınızın baş ucuna bi haydar koyun, her derde devadır.

Gerekirse destek alın, hayat kalitesini inanılmaz düşüren bir hal.
Üni.deyken iki yıl tek başıma yaşadım, hiç böyle bir korkuya kapıldığım olmadı. Belki izlediklerinizden, haberlerden filan etkileniyorsunuzdur. İlginç ya. En olmadı yatağınızın baş ucuna bi haydar koyun, her derde devadır.

Burada bu tarz seyler konusulması yasak oldugu ıcın tam olarak neyden korktugumu söylemıyorum aslında fakat somut değil soyut seylerden daha çok. Ya söyle söyleyeyim atıyorum bi korku filminin içerden fragmanını duydum o bile bütün bilinç altımdakı korkuyu gun yüzüne cıkarmama yetıyor. Vallahı bıktım bu durumdan. Bir uzmana sordum zayıf psikolojin var dedi.

vallahi beş senedir tek başıma yaşıyorum hala korktuğum zaman olur
ama mecbur kalınca yapacak bir şey olmuyor

Burada bu tarz seyler konusulması yasak oldugu ıcın tam olarak neyden korktugumu söylemıyorum aslında fakat somut değil soyut seylerden daha çok. Ya söyle söyleyeyim atıyorum bi korku filminin içerden fragmanını duydum o bile bütün bilinç altımdakı korkuyu gun yüzüne cıkarmama yetıyor. Vallahı bıktım bu durumdan. Bir uzmana sordum zayıf psikolojin var dedi.
korktuğun zaman ayetel kursi fatiha oku bir şeyin kalmıyor

Ben de korkuyorum bundan malesef ama kaldığım zamanlarda uyuyorum mecburen. Dış kapınızı güzel kitleyin hatta arkasına sandalye falan koyun. Uyuduğunuz odanın da kapısını kitleyin. Yüksek katta oturmuyorsanız camlarınızı açmamaya çalışın, bir şey olmaz Allah'ın izniyle.

İzlemeyin, aklınızda evirip çevirip tutmayın, salın gitsin.
İnancınız var mı bilmiyorum ama şu telkin çok iyi geliyor:
Bu evrende, her şeyin bir sahibi var, yaratıcımız var, Allah var. Allah, yarattıklarını sahipsiz koymaz. O dilemedikten sonra bana hiçbir el dokunamaz. Bunu söyleyin kendinize, bir iki nas felak filan da okuyun, bırakın gerisini.

Ya bu Dabbe serisinden sonra, Musallat serisi çekilmişti, ben de ikna ettim bizim kankeytoları, sinemada izledik. Abbov, pişman oldum, arkadaşım o geceden sonra bir korku edindi, (Dubleks evde yaşıyorlar) kesinlikle yanında biri olmadan ne üst kata çıkabiliyor ışık kapalı, ne alt kata inebiliyor. Sonra ona da dedim, ya bunlar biz insancıkların abartması, böyle şeyler ne duyulmuş ne görülmüş, bir iki hurafeden, çocuklar evde otursun, söz dinlesin diye eskiden anlatılan yalan yanlış, hastalıklı şeyler. Gerek yok ya, oku surelerini "Allahım, yarattığını takip et, beni koru" de gerisini boşver filan. Yendi o korkusunu.

Siz de böyle düşünün.

Bendede oluyor mesela suanki gibi.
yatakta kivrana kivrana bi bakiyorum sabah olmus sonra rahatca uyuyabiliyorum

Kızlar. Hayatım boyunca evde tek kalamadım. Her zaman yanımda birileri olmayabiliyor. Evde tek kalıyorum ama uyuyamıyorum korku sarıyor. Açıyorum tüm ısıkları tv mutlaka açık olacak ki ses olsun. Gelin görün ki uyuyamıyorum ama. Bu korkumu çok yenmeye calıstım üstüne gittim ama olmadı.

Bazen de durup dururken odada tek yatamama korkusu sarıyor. Birkaç gün böyle devam ediyor sonra kendi kendine geçiyor.

Şuan yalnızım. Ev arkadaslarım yok. Sabah olup biraz gün aysın öyle uyuyacağım gözümden uyku akıyor. Bir kedim bir ben varım. Kedisi olanlar bilir bunlar da bazen sabit bir yere bakıp öyle kalıyor kıpırdatamıyorum yerinden o da ayrı bi korkutuyor beni :-)

bende o korku hala var. ustelik ben oda kapilari acikkende uyuyamam . yatak odasinda yatiyorum ama evin butun odalarinin kapali olmasi gerekiyor uyuyabilmem icin.

fobi sinifina yakisacak bi davranis bence :D

sabah a karsi gun aydinlanirken uyuyorum bende yalniz kaldigimda.

yalniz degilsin.

İşte o korku çok zor, hırsız uğursuz korkusu olsa taktırırsın bi çelik kapı, üç korkuluk camlara bitti ama buna ne yapılabilir bilmiyorum. Aile ortamında ya da aldığın eğitimde mi edindin acaba bu korkuyu?! Bazen aileler onunla korkutur ya da okuldaki hocalar?

Hayal gücü geniş insanların hastalığı..

Ben de tam tersine bayilirim tek kalmaya.kafa dinlemece oh mis.fakat kedinin sabit bir yere bakmasi kismi beni benden aliyor.benim sipa da yapar bunu habire.

Ay gercekten ne diyim bilemedim aynı beni tarif etmissin tipatip hemde bende bi odada tek basima heleki karanlikta asla uyuyamam bi ışık ve yanimda biri illa olacak evde tek basima imkansiz zaten durmam merakla konuya takibim

Back
X