• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde tek kalma korkusu

NedirYani

Kalbindeki Endişeleri Yavaşlat
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2019
4.680
11.170
208
Kızlar merhaba
Eve birisinin girdiğini zannetmemle yüreğimin agzima gelip hala ellerimin titremesiyle bu konuyu açıp fikir almak istedim

Yeni evlendim 2 ay olmadı daha
Hayatımda ilk kez ayrı bir evde tek yaşıyorum.
Eşim işte olduğu zaman hep değil ama bazen korkuyorum
En ufak ses duysam eve birisi mi girdi diye panik oluyorum.
Eşim sabah gittikten sonra sabah saatleri bir içim geçse kabus görerek uyanıyorum
Sürekli sicriyorum
Deprem korkum da var
Yatak mi sallanıyor deprem mi oluyor içerden mi geliyor bu ses derken o güzelim uyku zehir oldu bana
Her uyumaya çalıştığımda en az bir kere sıçrayıp uyanıyorum.
Geceleri öyle değil eşimle birlikte uyuduğum için korku olmuyor.
Evde gün içinde de sürekli tedirgin değilim aslında ama ses gelince hemen dikkat kesiliyorum
Sizce bunun için yapabileceğim bir şey var mı yoksa zamanla alışır miyim?

Bence kolay kolay alisilacak bir sey degil bu. Ben de oyleydim, dozu azalmakla birlikte hala oyleyim. Antrenin isigi acik uyuyorum. Boyle de olurum herhalde.

16 17 yaşimdan beri evde haftalarca aylarca tek kaldigim donemler oldu hic böyle korkularim olmadi.
kendimi bildim bileli bi deli cesaretim var nerden geliyo anlamadim.
babannemden genetik atlamis olsa gerek 😁
ben hep herseye hazirlikli olurum kendi capimda.
mesela her zaman bir deprem cantam hazirda ve alip cikacagim yerde olur
cikamazsam ne yapacagim bile kayitli bellek altimda
hirsiz ihtimalini hep bende dusunurum ama uykularim kacmaz
onun icinde elektrik supurgesi hep benim odamdadir mesela ne alaka diyeceksiniz demir sopasi boz ayiyi bile bayiltirda ondan 😁
tedbirli yasar gerisini allaha birakirsaniz bu korkunuzdanda arinirsiniz biraz bence

16 17 yaşimdan beri evde haftalarca aylarca tek kaldigim donemler oldu hic böyle korkularim olmadi.
kendimi bildim bileli bi deli cesaretim var nerden geliyo anlamadim.
babannemden genetik atlamis olsa gerek 😁
ben hep herseye hazirlikli olurum kendi capimda.
mesela her zaman bir deprem cantam hazirda ve alip cikacagim yerde olur
cikamazsam ne yapacagim bile kayitli bellek altimda
hirsiz ihtimalini hep bende dusunurum ama uykularim kacmaz
onun icinde elektrik supurgesi hep benim odamdadir mesela ne alaka diyeceksiniz demir sopasi boz ayiyi bile bayiltirda ondan 😁
tedbirli yasar gerisini allaha birakirsaniz bu korkunuzdanda arinirsiniz biraz bence
Bende bekarken evde kocaman bir şemsiye vardı onla odaları turlardim ses duyunca aklıma o geldi :D
En mantıklısı bu olacak galiba dediğiniz gibi.
Aklıma başka bir şey gelmiyor çünkü malesef
Teşekkür ederim

Pek de korkusuzluğun esiri değilmişsiniz demek ki. Bence alışırsınız. Üniversite zamanında, 17 yaşında bile alışıyor insanlar yalnız kalmaya.
Güzel bir gözlem olmuş güldürdü :D
Ya hani yalnız olmayı çok seviyorum aslında sadece uyuduğumda çok çok sıkıntı oluyor
Bunun için ne yapacağımı bilemedim

Kızlar merhaba
Eve birisinin girdiğini zannetmemle yüreğimin agzima gelip hala ellerimin titremesiyle bu konuyu açıp fikir almak istedim

Yeni evlendim 2 ay olmadı daha
Hayatımda ilk kez ayrı bir evde tek yaşıyorum.
Eşim işte olduğu zaman hep değil ama bazen korkuyorum
En ufak ses duysam eve birisi mi girdi diye panik oluyorum.
Eşim sabah gittikten sonra sabah saatleri bir içim geçse kabus görerek uyanıyorum
Sürekli sicriyorum
Deprem korkum da var
Yatak mi sallanıyor deprem mi oluyor içerden mi geliyor bu ses derken o güzelim uyku zehir oldu bana
Her uyumaya çalıştığımda en az bir kere sıçrayıp uyanıyorum.
Geceleri öyle değil eşimle birlikte uyuduğum için korku olmuyor.
Evde gün içinde de sürekli tedirgin değilim aslında ama ses gelince hemen dikkat kesiliyorum
Sizce bunun için yapabileceğim bir şey var mı yoksa zamanla alışır miyim?
Kaçıncı katta oturuyorsunuz acaba ? Bizim bir önceki evimiz bahçe dublexti odamızda alt kattaydı basık olması 1. Etken oluyor veya havasız kalması odanın 2. Olarak kuranı odamıza aldım yüksek olan rafa koymuştum oda baya fayda etmişti bana şuan taşındık mesela odamız çok ferah geniş 3 aydır olmadı bir şey sizin gibiydim bende sürekli karabasan geliyordu birde 🤦🏼‍♀️ Aynı durum eşim sabah nasıl gidiyor kabuslar korkutmalar başlıyordu bir gün hiç unutmam üzerime agırlık çöktü gözlerimi açamadım parmaklarımla zoraki göz kapaklarımı araladım o ara odada bişiler görür gibi oldum kuranıda o olaydan sonra getirdim odaya zaten Kurtuldum şükür şuan

Benim de var ve enteresan bir sekilde minicik varliklari guven veriyor bana. Sizde de boyle bir etkileri olmuyor mu?
Normalde evet gerçekten iyi geliyor
Az önce ses duyup korktuğum mutfağa doğru gitmek için çaba gostermeseydi eğer :D
İyice tırstım bir şey mi var diye. Köstek oldu
Ama bakmaya giderken benimle gelerek gönlümü aldı :D

Back
X