• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde tek kalma korkusu

Komşularla tanışıp çevreyi tanıdıkça atlatırsınız diye düşünüyorum.. bence bir şekilde insanları tanımaya çalışın.. güvenlikle ilgili de önlem alabiliyorsanız alın yaninalt katsa Demir yaptırmak, kilit yaptırmak gibi.. zamanla atlatırsınız umarım..

Yastığınızın altına bir ayet-el kursi koy bişey olmaz içini ferah tut sadece alışamadın yeni evine ondan
En kısa zamanda alıp yastık altına olmasa da yakımlara bir yere koyacağım teşekkür ederim
Galiba öyle oldu umarım en kısa zamanda geçer de rahatladım

Evlendiğim ilk zamanlar bende de oldu. Mustakil dubleks bir evdi..esim varken bile korkuyordum. Aslinda aile evimde mustakildi ama aliskanliktan oraya alistigim icim sanirim tek basima bile kaliyordum. Ama evlenince oyle olmadi. Aradan 4-5 ay gectikten sonra kapi bile kilitlemeden uyumaya başlamıştik. Simdi guvenlikli buyuk bi sitedeyiz burada da ilk baslar korkmustum😁 ama artik buraya da alistim esim is icin surekli sehir disina cikar 1 hafta-10 gun tek basima kalirim
Şimdi de yalnız olmak hoşunuza gidiyor değil mi hep öyle olurmuş :KK54:

Komşularla tanışıp çevreyi tanıdıkça atlatırsınız diye düşünüyorum.. bence bir şekilde insanları tanımaya çalışın.. güvenlikle ilgili de önlem alabiliyorsanız alın yaninalt katsa Demir yaptırmak, kilit yaptırmak gibi.. zamanla atlatırsınız umarım..
Nedense hep komsu edinsem pişman edecekler gibi geliyor hep bu düşünceden kimseyle çok samimi olmak istemiyor gibiyim :(

Nedense hep komsu edinsem pişman edecekler gibi geliyor hep bu düşünceden kimseyle çok samimi olmak istemiyor gibiyim :KK43:
Samimi olun demiyorum. Tanıyın bilin kim nasıl tipler, altınızda yanınızda oturan insanları bilmek rahatlamanıza yardımcı olur diye düşünüyorum

Yaa ben de öyleyim. Tek başıma kalamıyor,gece tek yatamıyorum.. en ufak bi tıkırtı duysam ürperiyorum... bazıları kapıyı kapatıp karanlıkta daha iyi uyuyor. Çok özeniyorum:KK43:

Samimi olun demiyorum. Tanıyın bilin kim nasıl tipler, altınızda yanınızda oturan insanları bilmek rahatlamanıza yardımcı olur diye düşünüyorum
Anladim doğru diyorsunuz
Yapmaya çalışacağım biraz daha iyi gelir belki

Yaa ben de öyleyim. Tek başıma kalamıyor,gece tek yatamıyorum.. en ufak bi tıkırtı duysam ürperiyorum... bazıları kapıyı kapatıp karanlıkta daha iyi uyuyor. Çok özeniyorum:KK43:
Uzuuuun bir sure Ben de onu yapamam herhalde
Kapı açıkken bile böyle oluyorsam:(

Bende yeni evlendigimizde sizin gibiydim. Cocuklarim olduktan sonra sabahlari uyumaya basladim . Ama geceleri hala uyuyamam. Neyseki vardiyali bir isi yok esimin.

Kızlar merhaba
Eve birisinin girdiğini zannetmemle yüreğimin agzima gelip hala ellerimin titremesiyle bu konuyu açıp fikir almak istedim

Yeni evlendim 2 ay olmadı daha
Hayatımda ilk kez ayrı bir evde tek yaşıyorum.
Eşim işte olduğu zaman hep değil ama bazen korkuyorum
En ufak ses duysam eve birisi mi girdi diye panik oluyorum.
Eşim sabah gittikten sonra sabah saatleri bir içim geçse kabus görerek uyanıyorum
Sürekli sicriyorum
Deprem korkum da var
Yatak mi sallanıyor deprem mi oluyor içerden mi geliyor bu ses derken o güzelim uyku zehir oldu bana
Her uyumaya çalıştığımda en az bir kere sıçrayıp uyanıyorum.
Geceleri öyle değil eşimle birlikte uyuduğum için korku olmuyor.
Evde gün içinde de sürekli tedirgin değilim aslında ama ses gelince hemen dikkat kesiliyorum
Sizce bunun için yapabileceğim bir şey var mı yoksa zamanla alışır miyim?
Merhabaaa
Yazdıklarını okurken kendi yaşadıklarım aklıma geldi :) 3 yıl önce yeni evlendiğimde eşim işe gittiği zaman herkes bizim eve gelecekmiş bizi gözetliyorlarmış da hırsız girecekmiş gibi hissederdim :D canım zamanla geçiyor merak etme şimdi evde tek bile kalıyorum. Ama yeni gelinken insana bi korkma geliyor buna kesinlikle inanıyorum. Bol bol dua et ve uyu hiçbişicik olmaz Allahın izniyle :))

Kızlar merhaba
Eve birisinin girdiğini zannetmemle yüreğimin agzima gelip hala ellerimin titremesiyle bu konuyu açıp fikir almak istedim

Yeni evlendim 2 ay olmadı daha
Hayatımda ilk kez ayrı bir evde tek yaşıyorum.
Eşim işte olduğu zaman hep değil ama bazen korkuyorum
En ufak ses duysam eve birisi mi girdi diye panik oluyorum.
Eşim sabah gittikten sonra sabah saatleri bir içim geçse kabus görerek uyanıyorum
Sürekli sicriyorum
Deprem korkum da var
Yatak mi sallanıyor deprem mi oluyor içerden mi geliyor bu ses derken o güzelim uyku zehir oldu bana
Her uyumaya çalıştığımda en az bir kere sıçrayıp uyanıyorum.
Geceleri öyle değil eşimle birlikte uyuduğum için korku olmuyor.
Evde gün içinde de sürekli tedirgin değilim aslında ama ses gelince hemen dikkat kesiliyorum
Sizce bunun için yapabileceğim bir şey var mı yoksa zamanla alışır miyim?
Bende aynıydım bekarken daha çok vardı evlenince dedim yapamam heralde tek.eşim haftada 2 gün gece yok inancli biriyseniz Ayetel Kürsi Felak nas okuyun bende geçiren bu dualar oldu yasak heralde dini konular ama ben öyle atlattım sizede yazayim dedim

Başlarda bende korkuyordum sonra yalnızlığımı evimi özleyebileceğim şartlarda yaşadım.İyi kötü durup duruyordum ta ki bu akşamki deprem haberini görene kadar..zor çok zor.. 😪

Merhabaaa
Yazdıklarını okurken kendi yaşadıklarım aklıma geldi :) 3 yıl önce yeni evlendiğimde eşim işe gittiği zaman herkes bizim eve gelecekmiş bizi gözetliyorlarmış da hırsız girecekmiş gibi hissederdim :KK70: canım zamanla geçiyor merak etme şimdi evde tek bile kalıyorum. Ama yeni gelinken insana bi korkma geliyor buna kesinlikle inanıyorum. Bol bol dua et ve uyu hiçbişicik olmaz Allahın izniyle :))
Gerçekten birçok kişi yaşıyormuş bunu
Ben gayet rahatım normalde ta ki ses duyana kadar ses duyunca akla karayı seciyorum :D
Teşekkür ederim bu samimi yorumunuz için :KK68:

Bende aynıydım bekarken daha çok vardı evlenince dedim yapamam heralde tek.eşim haftada 2 gün gece yok inancli biriyseniz Ayetel Kürsi Felak nas okuyun bende geçiren bu dualar oldu yasak heralde dini konular ama ben öyle atlattım sizede yazayim dedim
Ben genelde YouTube'dan bir videoyu açar dinlerim bu dualar okunuyor ordada. hem eve de iyi enerji verir diyerek aynı anda ben de okuyayım
Teşekkür ederim :KK200:

Başlarda bende korkuyordum sonra yalnızlığımı evimi özleyebileceğim şartlarda yaşadım.İyi kötü durup duruyordum ta ki bu akşamki deprem haberini görene kadar..zor çok zor.. 😪
Bu sene gerçekten deprem yılı oluyor. Çok sıklaştı.
Ben dua ediyorum ben tekken bir deprem olmasın diye ne yapacağımı bilmiyorum çünkü :KK43:

Deprem icin muhakkak bi canta hazirlayin . Kolay ulasilabilecek bir yere koyun. Bu evham degil artik ulkemizin bir gercegi bak dun deprem oldu mesela. Hic hazirligim yok. Evde yalniz ilk kalktigimda evli vs de degilim gece de kimse yok. Bir de dusun dis kapiminin yarisi camdi. Allaha emanet kaldim resmen. Ilk bi kac ay korktum gece uyumadim vs ama sonra rahattim. Gun icinde evde temizlik yaptim diyetteydim spor yapiyordum vs. Ev icinde olmak bana mutluluk veriyordu. Bir sey olmaz sabah kalkinca dualarini oku. Gun icinde mesela puzzle al onu yap youtube da bu eglenceli isler var ya da dil ogren. Bu tarz aktivitelerle gununu gecirirsen evhamli dusuncelere vakit kalmaz.

Deprem icin muhakkak bi canta hazirlayin . Kolay ulasilabilecek bir yere koyun. Bu evham degil artik ulkemizin bir gercegi bak dun deprem oldu mesela. Hic hazirligim yok. Evde yalniz ilk kalktigimda evli vs de degilim gece de kimse yok. Bir de dusun dis kapiminin yarisi camdi. Allaha emanet kaldim resmen. Ilk bi kac ay korktum gece uyumadim vs ama sonra rahattim. Gun icinde evde temizlik yaptim diyetteydim spor yapiyordum vs. Ev icinde olmak bana mutluluk veriyordu. Bir sey olmaz sabah kalkinca dualarini oku. Gun icinde mesela puzzle al onu yap youtube da bu eglenceli isler var ya da dil ogren. Bu tarz aktivitelerle gununu gecirirsen evhamli dusuncelere vakit kalmaz.
Puzzle mantıklı ve keyifli bir fikirmis hoşuma gitti
Deprem çantasını açıkçası ben de düşünüyorum yapacağım inşallah
Aslında gün içinde yapacak çok fazla şey buluyorum ama biraz daha hayatıma katsam iyi olacak
Tesekkur ederim fikirleriniz için :KK200:

Bu sanırım küçüklükten gelen birşey, ben hep evde tek kalmaya bayılırdım mesela lisede filan annem evde değilse tek kaldıysam ooo ne mutluluktu benim için :) Kendimle vakit geçirmeyi çok seviyorum sanırım ondan böyle. Bu korkunun altında yatan bir olay yaşamış olabilirmisiniz? Günlük hayatınızı etkiliyorsa bence uzman desteği almalısınız, çünkü bir süre sonra insanı yıpratabilir bu durum.

Back
X