- 11 Aralık 2018
- 41.384
- 257.248
- 598
- Konu Sahibi Minimini22
Ben de hangi geri kafalı gelip bu yorumu yapacak diye bekliyordum. Tebrikler...Ananeyi bakım evine bırakmak mi? İnşallah daha beter kabuslar görürsün. Vicdansız.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de hangi geri kafalı gelip bu yorumu yapacak diye bekliyordum. Tebrikler...Ananeyi bakım evine bırakmak mi? İnşallah daha beter kabuslar görürsün. Vicdansız.
Bende konuyu ilk okuduğumda niye bırakmışki dedim içimden,sonra detay verince hak verdim.Benim babamda demas annem vefat edince gündüzleri gelinimiz bakıyor(Allah razı olsun ondan)geceleride 5 kardeşiz sırasıyla biz nöbet tutuyoruz.zor bi hastalık.Mevlam yardım etsin.Ne bu şiddet bu celal? Kadın hastaymış, alzheimer hastaları tek başına bırakılamazlar. Bakımevinde hemşireye kadar var. Aklınız fesat sizin. Ayrıca velev ki sağlıklı olsun, insan eti ağırdır, kimseye bu yorumu yapmak haddinize düşmez. Kimse kimseye bakmakla yükümlü değildir o durumda bile.
ne alakası var vicdanla, alzeihmer ciddi bir hastalık, hastayı da beraber yaşayanları da çok yıpratan bişey. kadın çalışıyor bütün gün evde yok, yanında yardımcı durabilir ama yardımcı dediğimiz kişi de profesyonel bir kurumun bakımı kadar donanımlı olmuyor. bu anneannenin çocukları yok mu, çocuklar hayattaysa bakımını üstlenmek toruna kalmaz ki, toruna gelene kadar çocuklarının sahip çıkması gerekir. benim dedem de vefat etmeden önce huzurevindeydi, onda da demans vardı. huzurevi bu konuda gayet donanımlıydı, ilaçları, hemşiresi, doktoru her şeyi yanı başındaydı ve kendi yaşıtı bir sürü arkadaşı vardı. annemin anneannesi de, dede öldükten sonra çocukları gel bizimle yaşa demesine rağmen kendi isteğiyle huzurevine yerleşmişti mesela. insanların yaşamını, şartlarını bilmeden böyle yorumlar yapmak asıl vicdansız olan. belki konu sahibinin kendisinin de hastalıkları var? belki kendine zor yetişiyor, yaşlı birinin sorumluluğunu alabilecek durumda değil belki? evde yatılı bakıcı maaşlarından haberiniz var mı en az 8-9 bin istiyorlar ayda. buna gücü olmayabilir, bakımevi daha ekonomik gelmiştir, olamaz mı? kendimi baz alıyorum, allah korusun ama yatalak hastam olsa ben de evde baktıramam çünkü maaşım 8 bin değil, onu nasıl vereyim? e çalışmak zorundayım kendim bakamam. bi durup düşünmek lazım konuşmadan önce.Ananeyi bakım evine bırakmak mi? İnşallah daha beter kabuslar görürsün. Vicdansız.
Merhaba kizlar
Dedemi kaybettik bir ay olacak ananemi iki gün önce bakım evine bıraktım evlilik vs yok öyle bir gayemde yok anane ve dedeyleydik hep şuan evlerindeyim ama internet baglattim dün ilk gecemdi hiç alışamadım kabus gördüm tüm gece
Zamanla alisilir mi avcilar da üniversite tarafındayim bir arkadaş bulsammi maddi yardımcı olur arkadaşım gel diyebilir halam gel diyebilir ne yapsam çok kararsızım hep tek kaliyim diyordum şuan çok yabancıladim.
Siz olsanız ne yapardınız
Ananeyi bakım evine bırakmak mi? İnşallah daha beter kabuslar görürsün. Vicdansız.
yahu kınayacaksın tamam düşünceni dile getir! amennaAnaneyi bakım evine bırakmak mi? İnşallah daha beter kabuslar görürsün. Vicdansız.
Şuan ben bakiyrm kızı ve oğlu bakmıyor zaten ozel de ucretsize almaya calisicagim oğlu birden gidince tek kaldı parayı ben ödüyorum simdilikne alakası var vicdanla, alzeihmer ciddi bir hastalık, hastayı da beraber yaşayanları da çok yıpratan bişey. kadın çalışıyor bütün gün evde yok, yanında yardımcı durabilir ama yardımcı dediğimiz kişi de profesyonel bir kurumun bakımı kadar donanımlı olmuyor. bu anneannenin çocukları yok mu, çocuklar hayattaysa bakımını üstlenmek toruna kalmaz ki, toruna gelene kadar çocuklarının sahip çıkması gerekir. benim dedem de vefat etmeden önce huzurevindeydi, onda da demans vardı. huzurevi bu konuda gayet donanımlıydı, ilaçları, hemşiresi, doktoru her şeyi yanı başındaydı ve kendi yaşıtı bir sürü arkadaşı vardı. annemin anneannesi de, dede öldükten sonra çocukları gel bizimle yaşa demesine rağmen kendi isteğiyle huzurevine yerleşmişti mesela. insanların yaşamını, şartlarını bilmeden böyle yorumlar yapmak asıl vicdansız olan. belki konu sahibinin kendisinin de hastalıkları var? belki kendine zor yetişiyor, yaşlı birinin sorumluluğunu alabilecek durumda değil belki? evde yatılı bakıcı maaşlarından haberiniz var mı en az 8-9 bin istiyorlar ayda. buna gücü olmayabilir, bakımevi daha ekonomik gelmiştir, olamaz mı? kendimi baz alıyorum, allah korusun ama yatalak hastam olsa ben de evde baktıramam çünkü maaşım 8 bin değil, onu nasıl vereyim? e çalışmak zorundayım kendim bakamam. bi durup düşünmek lazım konuşmadan önce.
Devlet huzurevleri alzheimer hastası yaşlıları kabul etmiyor. Özel bir bakım evinde kalması gerek.Şuan ben bakiyrm kızı ve oğlu bakmıyor zaten ozel de ucretsize almaya calisicagim oğlu birden gidince tek kaldı parayı ben ödüyorum simdilik
Kaç yaşındasınız?İnşallah kizlar ev arkadaşlığı nasıl sizce ?
Çok çok zor bir hastalık. Annemin amcasını yalnız bırakmışlar köydeki evde, çıkmış ormana gitmiş. Ara ara günler sonra çok kötü durumda ölüsünü buldular.Bende konuyu ilk okuduğumda niye bırakmışki dedim içimden,sonra detay verince hak verdim.Benim babamda demas annem vefat edince gündüzleri gelinimiz bakıyor(Allah razı olsun ondan)geceleride 5 kardeşiz sırasıyla biz nöbet tutuyoruz.zor bi hastalık.Mevlam yardım etsin.
26 yasindayimKaç yaşındasınız?
Ben olsam istemezdim sanırım
Evet ben ilgilendim yıllardır ama zor tuvalet yemek bilmiyor goturceksin ve ağzına yedirceksin banyosu vs zorÇok çok zor bir hastalık. Annemin amcasını yalnız bırakmışlar köydeki evde, çıkmış ormana gitmiş. Ara ara günler sonra çok kötü durumda ölüsünü buldular.
Kapıyı üzerine kitlesen başka dert yangın çıksa kalcak içeride Allah korusun. Başında hep biri olmalı sabit ve sağlam sinirleri olan.
Özel bakım doğruDevlet huzurevleri alzheimer hastası yaşlıları kabul etmiyor. Özel bir bakım evinde kalması gerek.
İnşallah kizlar ev arkadaşlığı nasıl sizce ?
edenler var, benim dedem son yıllarında oradaydı. alzheimer başlangıcı vardı. belki belli bir dereceye göre kabul edip etmeme imkanı sunuyorlardır, çok ileri seviye olanı almayabilirler. o belediyeninkinde kalıyordu, yaşlılık maaşı mı ne alıyordu, maaşını bilmiyorum ama kurumun ücreti makul bişeydi, adamın maaşından para bile artıyordu. ama öyle oğlunu, kızını tanımayan, kendini bilmeyeni almayabilirleri, o kadar donanımlı değilse alamazlar. bence konu sahibi bi araştırsın belki bi kolaylık vardır. zor işler.Devlet huzurevleri alzheimer hastası yaşlıları kabul etmiyor. Özel bir bakım evinde kalması gerek.
Devlet huzurevleri alzheimer hastası yaşlıları kabul etmiyor. Özel bir bakım evinde kalması gerek.