ne alakası var vicdanla, alzeihmer ciddi bir hastalık, hastayı da beraber yaşayanları da çok yıpratan bişey. kadın çalışıyor bütün gün evde yok, yanında yardımcı durabilir ama yardımcı dediğimiz kişi de profesyonel bir kurumun bakımı kadar donanımlı olmuyor. bu anneannenin çocukları yok mu, çocuklar hayattaysa bakımını üstlenmek toruna kalmaz ki, toruna gelene kadar çocuklarının sahip çıkması gerekir. benim dedem de vefat etmeden önce huzurevindeydi, onda da demans vardı. huzurevi bu konuda gayet donanımlıydı, ilaçları, hemşiresi, doktoru her şeyi yanı başındaydı ve kendi yaşıtı bir sürü arkadaşı vardı. annemin anneannesi de, dede öldükten sonra çocukları gel bizimle yaşa demesine rağmen kendi isteğiyle huzurevine yerleşmişti mesela. insanların yaşamını, şartlarını bilmeden böyle yorumlar yapmak asıl vicdansız olan. belki konu sahibinin kendisinin de hastalıkları var? belki kendine zor yetişiyor, yaşlı birinin sorumluluğunu alabilecek durumda değil belki? evde yatılı bakıcı maaşlarından haberiniz var mı en az 8-9 bin istiyorlar ayda. buna gücü olmayabilir, bakımevi daha ekonomik gelmiştir, olamaz mı? kendimi baz alıyorum, allah korusun ama yatalak hastam olsa ben de evde baktıramam çünkü maaşım 8 bin değil, onu nasıl vereyim? e çalışmak zorundayım kendim bakamam. bi durup düşünmek lazım konuşmadan önce.