Evde yokken misafir davet ediliyor siz olsaniz ne dusunurdunuz?

Valla benden habersiz kimse gelmez evimize, eşim mutlaka sorar bana.. hem evlisiniz siz, birisi gelmek istiyorsa eşinizle konuşur karar verirsiniz. Tek başına eşinizin karar vermesi , size haber vermemesi de ne demek oluyor. kayınvalideniz de sizden habersz kafasına göre nasıl takılabiliyor ki sizin evinizde.. eşinize iyi bi çıkış yapmanızın zamanı gelmiş. alın karşınıza konuşun. evliliğiniz böyle zor yürür. kafasına göre gelen giden yiyen yatan... bu ne canım..

Benim başıma farklı bir varyasyonu geliyor ve görünen o ki gelmeye de devam edecek :) Ben çalışıyorum oğlum 7 aylık. Bakıcımız var. Kayınvalidem arada sürpriz baskınlar yapar ben evde yokken, hem bakıcıyı hem bebeği kolaçan etmek için. Buraya kadar sorun yok, hem severim kayınvalidemi hem de torununa sahip çıkması hoşuma gider. Ancak bir iki sefer kendinde oturmaya geren bir iki akrabayı ben işteyken bebek görmeye getirmişti ve bundan pek hoşlanmamıştım. Ben ya da eşim evde yokken eve getirmek bana ters gelmişti ancak sesimi çıkarmadım, alışkanlık olacak mı diye beklemede kaldım. Baktım tekrarlanmadı istisnai bir durum dedim, geçtim.

Sevindim tek seferlik olmus en azindan

Daha once de konusmustum. Yine konusacağim. Gerekirse herkesin yaninda tavrimi belli edecegim. Yani ben olmadan gelen vatandaslarin... cunku esime anlatamiyorum bunu ben

Ben anlamadim neden ailenizin evindesiniz?
Esinizle arada problem mi var yoksa baska bi sebepten mi? Ona gore de degisir durum.
Yine de normal degil tabi.

Şimdi empati yapacağım..Ben de 2 haftadır annemdeyim diyelim ki kv bize gitmek isteyecek gidip oğluyla kalabilir( zaten zararsız tiplerdir bizimkiler bi art niyetleri yoktur) , diğer durum eşim zaten benim hoşlanmadığım kimseyi eve sokmaz onda da sıkıntı yok...yani hem haklı hem değilsiniz bilememedim

Daha once de konusmustum. Yine konusacağim. Gerekirse herkesin yaninda tavrimi belli edecegim. Yani ben olmadan gelen vatandaslarin... cunku esime anlatamiyorum bunu ben
evet canım konuşmalısın.ben de de şöyle bşey oldu.. evlendiğimiz ilk zmnlar akşam oturuyorduk, arkadaşı aradı eşim de gelin çay içelim dedi. onlar tmm dediler .telefonu kapatınca iyi bi kızmıştım,, kafana göre bu saatte insanları davet ediyosun yarın işe gidicez bi de ne hazırlayayım saat 10 a geliyor demiştim. (çok yakın arkadaşıydı o saatte gelip gidiyorlardı bekarken de )
bu ilk ve son oldu.. sende konuş inşallh düzelir

Ben doğru bulmadım. Tamam eşinizinde evi ama siz yokken 1 kere gelsinler sürekli neden geliyorlar ben buna takıldım. Ayrıca annesi siz yoksunuz diye kalmıştır muhtemelen,oğlum aç kalmasın diye dillendirmiştir ,o halde gelen misafirede,oğluna da yemek hazırlasın yesinler,neden siz tasarruf yapmaya çalışırken dısardan yenilip içiliyor,bu da bir muamma.
Başınız sağolsun

Sensiz de yaşayabiliyoruz. Bu ev senin değil, gördüğün gibi senin söz hakkın yok, ben istediğimi yapıyorum evde

Mesajı mı veriyor

Aynı konuyu ben açacaktım inanın ki. Yaklaşık 1,5 ay şehir dışındaydım, önce çok samimi bir arkadaşı çıkmış gelmiş. İnanılmaz sinirlendim. Sen onun eşi yokken gidersen, o da sana gelir, suç eşimde aslında. Belki onun karısı da hoşlanmıyor! Sanki aman çok iyi yapmışsın demişim gibi bir hafta sonra 10 tane arkadaşını çağırıp çiğköfte partisi yapmış. Kıyım köşem deşilmiş. Fıttırdım! Daha bir de şehir dışından abisi gelmiş karısı ve çocuklarıyla, onlara da demiş ki abi gelin bizde kalın, ev boş! Allahtan gelmemişler! O kadar sinirlendim ki anlatamam. İki gün konuşmadım sinirimden. Arkamdan çevrilen işlere bakın! Sonuna kadar haklısınız. Ama sizin eşiniz anneciği ile mutlu mesut, annede zaten düşünce yok. Kuzen keza. Peki hiç korkmuyorlar mı birşey kırılıp dökülse, kaybolsa ne derim diye? Evin hanımı yokken o eve ayak basılmaz! İki kere iki dört eder! Edep, adap da bilmiyor bunlar

Cidden anlamıyorum, kadınların evin sadece kendine aitmiş gibi bir inanışa sahip olmalarına.
Kocalarınız da o evde beslediğiniz evcil hayvanlarınız zaten.
Ne var bunda? Siz evde yokken adamın misafirleri olamaz mı?
Bu ne kontrol hastalığı? Cidden bu kadar baskıcı tutumlar hoş değil.
Eşim yokken ailem de gelir, arkadaşlarım da gelir.
Ya da ben evde yokken aynısı eşim için de geçerli.
Sadakatsizliğe meyil veren bi durum yoksa büyütülecek bir konu değil.
Sonuçta sizi muhattap olmak istemediğiniz insanlarla zorla görüşmeye de zorlamıyor, yokken aradan çıkarıyor.

düşünüyorum da başıma gelebilirdi ancak eşim bu dengeyi sağladı diye düşünüyorum. bekar arkadaşları da gelebilirdi, akrabaları da... ama cılkını cıkartmadan ve evimin düzenini bozmadan... (nişanlıyım ve nişanlım ailesi evde olmadığında misafir ağırlıyor ama evi tertemiz düzenli bırakıyor. ikram edecekleri yiyecekleri de kendi yapıyor yada arkadaşları alıp geliyor.)

mesela evlenince benim aklım kalmazdı eşim mahremiyetimize zarar verecek bir şey yapılmasına müsaade ediyor muydu diye.

eşim evde olmadığı zaman ben misafir çağırabiliyorsam o da çağırabilir sözünün haklılık payı olsa da tam anlamıyla katılmıyorum.

yanlız olan erkek genelde eve misafir olarak davet edilir.
eşiniz davet etmeyi istediği için misafir ağırlıyor sürekli olarak...

eşinizle farklı sorunlarınız da var zannedersem.

Evet baska sorunlarimiz da var
Bence de yalniz olanlar davet edilmeliydi yani bizimkiler...
Bir de ben: beni pek sevmeyen insanlarin beni yok sayip gelmesine gicik oluyorum bu konuda. Belki bi bekar arkadasi olsa gelse ve ilk defa olsa hic bunları yasamamis olsam ayni tepkiyi vermeyebilirdim. tekrarlarsa istemezdim yine... ya dusunuyorum ve yorumlari okuyorum. Onunda evi falan ama ben yokken konuk istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…