Evdeki gelir-gider dengesinde eşinizle anlaşıyormusunuz?

arzuca9432

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
4.030
8
116
56
İstanbul
Evde gelir-gider dengesinde eşinizle aynı noktada birleşiyormusunuz?
Onun evet dediğine siz hayır dediğiniz oluyormu?Dengeyi nasıl
kuruyorsunuz ekonomik olarak?.........................................

evet anlaşıyoruz. Eimin bana maddi konularda güveni tam tabi benimde ona
ve evde para konularına ben bakıyorum tabi bu eşimin elinden parayı alıp harçlık veriyorum anlamında değil.
ZAten eşimde savurgan birisi değildir nerde ne şekilde harcama yapamcağını bilir.
Biz paramızı bir yerde toplarız ödemeleri ben takip ederim herşeyi hallettikten sonra eşime şunları şunları ödedim
bu kadar paramız kaldı derim ve o para ortak bir yerde durur ihtiyacı olan oradan alır.
kimse kimseyede hesap sormaz burdan para almışsın nereye harcadın diye.
Çok şükür maddi konuşarda hiç problem yaşamadık, Allah böyle de devam emesini nasip etsin.
Ya takıldığım bir konu var neden her mesajın sonuna bir sürü nokta koyuyorsun inanılmaz göz tırmalayıcı ve rahatsız edici.

bızde anlasanlardanız...
odemelerı eşim takıp eder.ben ona gore bıraz daha tutumluyum galıba
o odemelerı yapar ben takıp ederım...bişey alsam nıe aldın demez bende ona demem..zaten alışwerışlerı genelde bırlıkte yaparız.ne alıncaksa beraber cıkar hallederız.maaşın bırını yer bırını bırıktırırız sıkısmadıkca.
sukur kı maddı konuda pek bı anlasmazlık yasamadık ole...inşallahta hep boyle dewam eder.

ısteyen istediği şekilde harcar, kimse kimseye karışmaz...
Benim bilmem kaçıncı ayakkabıyı almak için sıraladığım mazeretlere eşim kahkahalarla güler.... ıki şey arasında kararsız kalsam ikisini de alsan ya der...
Bende ona gülerim 101 gömleğini alıp geldiğinde ama indirimden buldum deyişine...

Son düzenleme:
Tüm ödemeleri ben takip ederim, ama neyi nasıl yetiştireceğimize, neyi nasıl kullanacağımıza beraber karar veririz. Harcama mevzusunda hemen hemen birbirimize sormadan harcama yapmayız - ki bunun amacı haberdar olup ona göre dengeyi sağlamak-

biz de anlaşabilenlerdeniz :)ödemeleri genelde ben takip ederim :) eşimle beraber karar veririz harcamalarimiza da.o yüzden hiç sorun çıkmıyor bu konuda da.

hiç sorun olmaz..

zaten hep ortak oluyo düşüncelerimiz..

şimdiye kadar hiç sorun olmadı bundan sonrada olmaz..

çünkü o bana ben ona kendimize olduğumuzdan daha cömertiz ...

hiç sorun olmaz
alışverişleri beraber yaparız zaten
oda bişey alıcaksa genelde arabaya alır bana soler bende mutfak eşyası alrım ona solerim kalan paramızda bankada durur

Hiç böyle bir sorunumuz olmadı bizim..
Zaten ödemeleri eşim yapar, ama sonra elimizde ne kaldıysa beraber harcarız.
Benim maaşım elbette ben de kalır, ama ikimizin maaşı da ikimize aittir..
Zaten o alışverişten falan çok sıkıldığı için onun ihtiyaçlarını da genel de ben alırım.Ama birbirimizden asla saklımız yoktur, ne nereye verildi zaten bellidir.
Ben sürekli bişeyler aldığımda da sadece güler, yakında eve sığmayacağız der:))
Zaten bir erkeğin en önemli özellikleri arasındadır cömert olması bence.
Cimrilik hiç tahammül edemeyeceğim bir şeydir, bir kere geliyoruz bu dünyaya yarın yaşayacağımız belli değil, bence çok sıkmamak gerek:)

ne güzel hanımlar hepinizin gelır gıder konusundakı ilişkilerınızede masallah ..hep böyle gider inşallah ..

o konularda anlaşamadığımız bi nokta olmadı..ödemeleri,
herşeyi o yapar..ben arda alış-veriş yaparım mutfak için..
onun dışındada ev kredisi ödemelerimiz içindea bi miktar para veririm ona...ama verdiğimida ay içinde geri verir bana zaten...

anlaşırız eşim bana bende ona mutlaka haber veririm bişey alırken zten genelde ikimiz çıkarız alışverişlere hep.. ondan habersiz bişe aldımmı içime sinmiyor...

genelde herseye bırlıkte karar verırız. alışverısı bırlıkte yaparız. su elektırk banka ıslerını ben halledıyorum cunku esım çalışıyor ve ıznı olmuyo malesef. bu durumdan şikayetcı değilim tabıkı.

evet cok iyi anlasiyoruz...
cunku ben belirliyorum..
ama alisveris yaparken ortak zevklerimizi konusturuyoruz

bizdede hesaplar eşimde tutuluyor ikimizde çalışıyoruz maaşımın içinden harçlığımı alıyorum kalanını eşime veriyorum ihtiyacımız olanları alıyoruz araba kredisi ev eşyası eksikler vs kalanını biriktiriyoruz çarşı pazar alışveriş işlerimizi beraber yapıyoruz neye ihtiyacım olsa gidip beraber alıyoruz birbirimizden habersiz adım atmıyoruz danışarak fikir alarak yapıyoruz çok şükür Allah'ıma bugünlerimizi elimizden almasın herkesin mutluluğunu daim etsin sevgiler...

Eşim sağolsun ayağını yorganına göre uzatmayı bilemez.Bu yüzden ay ortasından itibaren ağzımızı havaya tutup bekleriz.
Getiricem onu yola yavaş yavaş...

verilen cevaplar konu başlığından biraz sapmış.
evde harcamalrı kim yapar gibi olmuş.
ama konu başlığına istinaden yazacak olursam biz pek anlaşamayız.
yani eşim her gördüğünü almak ister.
herkes eşiyle alışverişe gitmek istemez, eşleri alışverişi sevmediği için ve aldıklarına karıştıkları için.
benim eşimde alışverişe bayılır, hatta abartır. hep ben kızarım ona. hayır ihtiyacımız yok, gereksiz, alamayız falan diye. nasıl ödeyeceğini düşünmez.
kaç defa mağazaların kapısından dönderdim :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…