Evdeki gelir-gider dengesinde eşinizle anlaşıyormusunuz?

Gelir kısmında sorun yokta , gider kısmında anlaşamıyoruz desem abartı değil.
ıkimizin gelir miktarı aynı.Ödemeleri eşim yapar, baştan beri öyle alıştık.
Benim harcamama karışmaz,kısıtlamaz.Ancak kendiside hiç hesap kitap bilmez , hiç uygunlu fiyat nedir hiç araştırmaz.
Cömert kelimesi hafif kalır .Çocuklarımız ne istese anında alınır.Eve , giysiye ,yiyeceğe herşeye fazla harcar.Tasarrufun, tutumluluğun T sini taşımaz.
Ben eşime göre daha dikkatli ve temkinliyimdir.Ara ara itirazlarım olur ancak yinede bildiğinden şaşmaz...

Bizdede ayrı gayrı olmaz eğer bi şey alacaksa eşim muhakkak danışır alayımmı diye eğer benım rızam olmazsa ne alır nede lafını eder.Her şeyi beraber alırız ödemeler zaten bellidir Aşırıya kaçılmadığı sürece alacaklarımızı alırız ama malum çocuk var geleceğini düşünmek zorundayız üç beş kuruş kenarıya koyabilirsek mutlu oluyoruz çünkü almanın sonu yok malesef

gelirler eşimden hesap kitap ödeme borç alacak kenara bırakılacak benden kafamçokkarıştı o kadar zorki hepsiyle başetmek

4 aylık evliyim. esimle şimdiye kadar oturup da butcemiz nedir, nereye ne kadar harcıyoruz gibi konularda pek konusmadık. hesap kitap yapalım dedigimde de "bana hesap mı soruyorsun?" sorusuyla muhatap oldum. şimdilik o borc harc fatura, kira gibi seylerden sorumlu bense evin harcamalarından. dısarı cıktıgımızda da genellikle ben oduyorum. ama kagıt ustunde gelir gider tablosunu gormeden de icim rahat etmiyor, cunku harcmalarımı ona gore duzenlemek istiyorum. sordugumda su kadar paramız var bu kadar paramız var diyor esim.boyle işte..

Evde gelır gıder odemeler benden soruluyor.Bunları ben ıdare edıyorum.Ama esım bırsey almadan once de bana sorar.Bazen almayalım dedıgım ıcın surat yapar ama ıkna olup tamam al dedıgımde borca gırer ve bu sefer pısman olur.O yuzden artık ıkımızın onayı olmadan bırsey almıyor.

Parayı konuşmaktan nefret ediyorum, bunca konuşulacak güzel şey varken...Hiçde oturup hesap yapmayız, önemli olan berekettir, çok fazla üstüne düşünce bereketide kaçıyor gibi gelir bana.

Bizde anlaşıyoruz, hiç bir zaman aldığın maaşı ne yaptın diye sormadık birbirimize ödemelerimizi paylaşmış durumdayız su, doğalgaz, tel,elektirik digitürk, aidat bunları paylaşıp öderiz mutfak masrafının çoğunu eşim alır ben günlük olanları alırım, geri kalan kısmınıda ben kendi yatırımımı ayrı yaparım maaşımın kalanını biriktirirm. aldıklarıma (giyim konusunda) eşim bunu niye aldın diye sormaz bende ona sormam. inşallah hep böyle devam eder.

anlaşıyor gibi yapıyorum ama anlaşamıyorum.eve çift maaş giriyor,ama ay sonunu her ne hikmetse bulamıyoruz,ben maaşımı eşime veriyorum,o da tam gün çalışıyor,iyi de kardeşim eve giren 2.5 bin tl nerdeeeeee

ne güzel çoğunluk harcama konusunda anlaşıyor.ben harcama yapmazsam iyi yaparsam ne gerek var der demese bile surat yapar kendi bişey aldığı zaman sonuna kadar haklıdır.umarım evin borcu bitince bu durum düzelir.

Biz de anlaşıyoruz, alışverişleri beraber yaparız, ayrı yapacağımız alışverişlerden de mutlaka birbirimizi haberdar ederiz.Ama kimse kimseye neyi niye aldın demez

ikimizin kazancini ayni hesaba yatiririz tum faturalar,odemeler,k.kartlari vergiler kredimiz buradan cikar kalanida harcariz esim biraz daha savurgandir ama cocugumuz oldugundan beri pek bir tutumlu kizim dogar dogmaz ona birikim yapmaya basladik bu yuzden artik cok daha dikkat ediyoruz

bizde ilk önce kartları faturaları öderiz. sonra ev kredisini yatırırız kalan parayı bir ay idare etmeye çalşırız. gereksiz bişey almayız hiç.

giderlerin hepsini eşim karşılar..ben ufak tefekleri..onu neden aldın buna ne gerek var diye söylenmeyizde..bu konuda bi sorunumuz yok şükür...

eşimle çok iyi anlaşırız şöyle ki:
eşimin kazancı benim kazancım,
benim kazancım gene benim kazancım :dance:sırnaşık şeyhihoyyytzemuszemushihoyyytzemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…