Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

kızlar haftasonu bauhausta benjaminin fiyatına bakın resmen al beni diye bağırdı ama ben kendim yetiştiriyorum zaten o yüzden almadım ah keşke hepiniz istanbulda olsanız yaaa şu fiyata bakın koca çiçekEki Görüntüle 1449007 ...
canım istanbulun neresinde
üffffff hem nerde olursa olsun uçağa yanıma verecek halleri yokya bilmezlerki benim çiçek manyağı olduğumu:KK70:bende bonzai çok seviyorum ama bulamadım istanbulda bulsam alırım ama
ismini duysalar bonzai diye direk içeri atarlar beni :KK70::KK70::KK70:

şimdide gelelim mutfağım için aldığım son çiçeklere, bunlar ile kapanışı yaptım artık :)
1 adet sardunya
1'er adet sukulent cinsi ismini tam henüz araştırmadığım 2 adet farklı cins çiçek.
diğerleri zaten bende vardı, saedece saksılarını güncelledim.
saksılarda tanesi 2,5 TL, bu seferkiler plastik olsun da alttan hava alsın diye düşündüm. Salondakileri sade kibar ve seramik olmasına özen gösterdim, bunlar mutfakta duracağı için renkli neşeli olsun istedim, mutfağım canlı çünkü, salonda ağır takılıyorum, mutfakta coşuyorum :) tezgahın üstündeyken çektim bunları, asıl yerlerinde de çekerim bir ara
20150307_144832.webp
20150307_144850.webp
20150307_144856.webp
20150307_144908.webp
20150307_144915.webp
20150307_144926.webp

zeynepcim soda bütün çiçeklere konulabilirmi peki? hangi türlere koyabiliriz?
ah sen istanbula gelecektin tabi, bonzai vardı o dediğim istanbul ağaç a.ş. de ama yeri çok ters biyer, alibeyköyde 35 tl hemde envai çeşidi var ama dediğim gibi ters biyerde. yahu ben çiçek satışına mı başlasam acaba, buralardan size uygun uygun bulup alayım, kargo ile göndereyim :)

ayy maşallah çiçeklerin çok tatlı
saksılarıda çok güzel
hımmm evet canım sapadır ben fazla bilmiyorum istanbulu zorlu centere gidicem cumartesi doktora
hangi birine zaman ayırıyım :KK51:

ben sadece o dikenliye veriyorum diğerlerine vermedim hiç belki köklerine arar verebilir canım yakar

ben sadece o dikenliye veriyorum diğerlerine vermedim hiç belki köklerine arar verebilir canım yakar
ozaman o dikenlinin cinsindeki yani sukulent tarzı çiçeklere verilebilir diye düşündüm ben. olmazsa şöyle yapayım sodanın asidini kaçırayım iyice, öyle vereyim.

zeynepcim soda bütün çiçeklere konulabilirmi peki? hangi türlere koyabiliriz?
ah sen istanbula gelecektin tabi, bonzai vardı o dediğim istanbul ağaç a.ş. de ama yeri çok ters biyer, alibeyköyde 35 tl hemde envai çeşidi var ama dediğim gibi ters biyerde. yahu ben çiçek satışına mı başlasam acaba, buralardan size uygun uygun bulup alayım, kargo ile göndereyim :)
canım ya mutfağında evye lavabo var benimde var sürekli su lekesi ve kireç sen bi çözüm buldunmu

canım ya mutfağında evye lavabo var benimde var sürekli su lekesi ve kireç sen bi çözüm buldunmu
zeynepcim bende olmuyor, sularımız da kireçlidir ama öyle bir problemle karşılaşmadım. bunuda koçtaştan almıştık, öyle pahalısından filan da değildi ama iyi çıktı şükürler olsun. ben hep normal bulaşık deterjanı ile süngerle siliyorum, sarardığı zamanda cifin mutfak spreyi yada çamaşır suyu ile siliyorum bembeyaz oluyor. Seninkinin malzemesi mi acaba böyle lekelere müsait birşey?

zeynepcim bende olmuyor, sularımız da kireçlidir ama öyle bir problemle karşılaşmadım. bunuda koçtaştan almıştık, öyle pahalısından filan da değildi ama iyi çıktı şükürler olsun. ben hep normal bulaşık deterjanı ile süngerle siliyorum, sarardığı zamanda cifin mutfak spreyi yada çamaşır suyu ile siliyorum bembeyaz oluyor. Seninkinin malzemesi mi acaba böyle lekelere müsait birşey?
bilmiyorumki aslında iyi marka tekanın
çamaşır suyu yaptı galiba matlaştırdı bence sende kullanma

oo kızlar sayfalar almış başını başını gitmiş, yoğunluktan giremedim topiğe maşallah size.

ayyy gazelcim yaa süper çok sevindim, ohh maşallah, artık ondan büyüdükçe ve çok çabuk büyür, seri üretime geçersin buna inan. o güneş görürse direk yaprakları bordoya döner canlanır, direk güneş almazsa yaprakları daha soluk renk olur bilgin olsun.
ayrıca direk öğlen güneşi ama kuvvetli bir güneş vurduğu bir anda otur onu yakından bi seyret bak, bütün dalları hareket ediyor güneşi görünce. Allahın hikmetini otur seyret yani, ben gelenlere gösteriyorum şaşırıp kalıyor herkes. güneşte baya göz görür şekilde hareket ediyor yaprakları.

ayyy maşallah canım ne güzel tutmuş , insanın hazır almasından ziyade kendi ektiği çiçeği büyütmesi 1000 kat daha zevkli birşey, onun 1 yaprağı dünyanın en büyük sevinci gibi oluyor.

araştır canım , benden yana 10 puan mutfaklar.

nazife yaa bayıldım maşallah, ilk defa böyle çiçekli bir sınıf görüyorum hakkaten öğretmenler neden böyle şirin sınıflar oluşturmuyor acaba? gerçi işiniz zor, birsürü afacanla uğraşırken birde çiçekle kim uğraşıcak diyordur öğretmenlerimiz :)
ama maşallah bayıldım o güller negüzel öyle yerleride süper tam cam kenarı bukadar cuk oturmuş.

zeynep harika, mutlaka tutacak o bardağa diktiğin bile bence canlı duruyorlar maşallah.
ayyy kızlar resmen seri üretime geçtik topluca yaa bu nasıl bir sevgidir böyle :)

gazel canım arkadaşım, ben diyorum ya hep sana, senin kalbin çok temiz diye, Allah ta senin karşına işte öyle temiz insanlar çıkartıyor bak, kolay kolay böylşe bir esnaf çıkmaz insanın karşısına. ama o dediğin horoz ibiğini biliyorum ben halamda vardı balkonuna dikmişti direk güneşe, orda süper olmuştu, ama ev içerisinde kesinlikle olmaz büyümez bene. o açık hava bitkisi çünkü bildiğim kadarıyla, istanbulda bazı yol kenarlarınada ekiyor belediye görsel olarak güzellik katsın diye, ve hep direk güneş alan yerlere dikiyorlar.
bende haftasonu sardunya aldım, o çok arsızdır arkadaşların dediği ibi kolay büyür kolay tutar, para ile almana bile gerek yok, varsa birinde kır dalından direk tutar. alsanda gerçi ucuz ben 3,5 liraya aldım, benim çevremde pek çiçek sever kimse olmadığı için kimseden kırma şansım yok, size imreniyorum o konuda, çünkü kırıp kendin yetiştirmek çok daha büyük bir zevk. sadece 1 tane komşum var bisürü çiçeği olan, onunda torunu oldu evde durmuyor birtürlü gidemedim.
Tesekkur ederim canim. Ben çocuklara cicekleri severlere büyüyeceğini ve kaç günde ne kadar su vereceklerini söyledim. Onlar bakıyorlar çiçeklere. Hatta siz yaramazlık yapar kavga ederseniz çiçekler üzülür buyumezler dedim simdi sinifimda kavga küfür yok. Cocuklara küçükken aşılamak gerekiyor bazi şeyleri. Ben ilkokuldayken öğretmenimizin bir suru çiçeği vardı. Kaktusumuz bile vardı sınıfta.

şimdide gelelim mutfağım için aldığım son çiçeklere, bunlar ile kapanışı yaptım artık :)
1 adet sardunya
1'er adet sukulent cinsi ismini tam henüz araştırmadığım 2 adet farklı cins çiçek.
saksılarda tanesi 2,5 TL, bu seferkiler plastik olsun da alttan hava alsın diye düşündüm. Salondakileri sade kibar ve seramik olmasına özen gösterdim, bunlar mutfakta duracağı için renkli neşeli olsun istedim, mutfağım canlı çünkü, salonda ağır takılıyorum, mutfakta coşuyorum :) tezgahın üstündeyken çektim bunları, asıl yerlerinde de çekerim bir ara
Eki Görüntüle 1449008 Eki Görüntüle 1449010 Eki Görüntüle 1449011 Eki Görüntüle 1449012 Eki Görüntüle 1449013 Eki Görüntüle 1449014
1 adet sardunya
Eki Görüntüle 1449008 Eki Görüntüle 1449010 Eki Görüntüle 1449011 Eki Görüntüle 1449012 Eki Görüntüle 1449013 Eki Görüntüle 1449014
Saksılara da çiçeklere de bayıldım harikalar . Karamanda bu kadar çeşit imkânsız bulamam galiba

Tesekkur ederim canim. Ben çocuklara cicekleri severlere büyüyeceğini ve kaç günde ne kadar su vereceklerini söyledim. Onlar bakıyorlar çiçeklere. Hatta siz yaramazlık yapar kavga ederseniz çiçekler üzülür buyumezler dedim simdi sinifimda kavga küfür yok. Cocuklara küçükken aşılamak gerekiyor bazi şeyleri. Ben ilkokuldayken öğretmenimizin bir suru çiçeği vardı. Kaktusumuz bile vardı sınıfta.
Saksılara da çiçeklere de bayıldım harikalar . Karamanda bu kadar çeşit imkânsız bulamam galiba
canım yaa maşallah nekadar iyi ve düşünceli bir öğretmensin, senin mesleğin zaten çok büyük çok değerli bir meslek, ve sen birde böyle ince düşünceler katıp dahada yükseltiyorsun mertebeni, senin öğrencilerin eminim hep sevgi dolu çocuklar olarak büyüyeceklerdir. seni tebrik etmek istiyorum canım.
şu bauhaus ve ikea isimli büyük marketler benimde uğrak yerim oldu bu saksılar yüzünden. başka yerde pek güzel bulamıyorum. koçtaşta da var ama orda daha pahalı.
ama senin şu güllere çok heves ettim, kadınlar gününde o bodur güllerden 1 tane aldım 6,50 liraydı, teyzemin kızına verdim kadınlar günü hediyesi olarak. keşke kendimede alsaydım diyorum şimdi senin resimlerden sonra canım çekti :)

canım yaa maşallah nekadar iyi ve düşünceli bir öğretmensin, senin mesleğin zaten çok büyük çok değerli bir meslek, ve sen birde böyle ince düşünceler katıp dahada yükseltiyorsun mertebeni, senin öğrencilerin eminim hep sevgi dolu çocuklar olarak büyüyeceklerdir. seni tebrik etmek istiyorum canım.
şu bauhaus ve ikea isimli büyük marketler benimde uğrak yerim oldu bu saksılar yüzünden. başka yerde pek güzel bulamıyorum. koçtaşta da var ama orda daha pahalı.
ama senin şu güllere çok heves ettim, kadınlar gününde o bodur güllerden 1 tane aldım 6,50 liraydı, teyzemin kızına verdim kadınlar günü hediyesi olarak. keşke kendimede alsaydım diyorum şimdi senin resimlerden sonra canım çekti :)
Tesekkur ederim. IKEA gibi büyük marketler Karamanda yok o yüzden ben ne bulduysam ona diktim çiçeklerimi. Bizim güller de sanirsam.kadınlar gunu için migrosa gelen güller. Bana esim nigrostan aldı sınıfa koymam için çocuklara da ben orayı onerdim cok pahalı değil diye. Yakınında varsa migros bak derim. Hem 7 lira bende güzel yani cok beğeniyorum ben.

çok iyiymiş fiyatı,yaaa ben daha çiçek almıycaktım ama dayanamıyorumki şimdi güllere bayıldım koyacak yerim kalmadı ama akşam eve gidim bi plan yapim bakim yer ayarlıyim önce kafamda :))

Merhaba bayanlar ben KK'da burayı ilk kez gördüm :KK57:
Çok tatlısınız herkes çiçeklerinin fotoğrafını paylaşmış. Ben yeni evli sayılırım 7 aylık :oops:
Önceden hiç çiçek yetiştirmedim ama çok merakım var şimdilik orkide,menekşe ve lale soğanlarım var ama ben bi sürü çiçeğim olsun istiyorum burada çok şey öğrenebilirim sizlerden diye düşündümo_O

Benim orkidem solmaya başladı çiçekler teker teker kuruyor sizce normal mi ne yapmalıyım çok üzülüyorum :cry:
Fotoğrafını birazdan atarım ilgilenirseniz :cry:

Bunlar orkidelerim mavisine çok üzülüyorum :cry:
çiçeklerin çok güzel bu arada Allah mesut etsin
önceki sayfalarda arkadaşlar orkide hakkında bilgi yazmışlardı ben yetiştirmedim ama saksının ışık geçirgen olması lazımmış yani köklerinin ışık alması
başkada bilmiyorum
bak bu sitede herşey yazıyo
http://www.orkidebakimi.com/

Back
X