Evden ayrılsam mı ayrılmasam mı?

Anne babanızla konuşun ve evden ayrılma isteğinizi gerekçeleriyle alatın. Belki sizin kapris yapmanız karşısında ders vermek istiyordur anneniz.

hafta sonuna kadar beklemeyi düşünüyorum ders vermei abime beceremedi ailerm bana ne dersi verecekler ki
ben hafta sonuna kadar eve gidip odamdan çıkmayacağım taa ki annem gelip benimle konşana dek baktım olmuor hafta sonu benim varlığım ile yokluğum sizin için farketmiyor madem aynı evde yaşamamızında gereği yok diye açıklamamı yapacağım babam izin vermez gidersen dönemezsin der hemen bende o zaman siz bana gelebilirsiniz benim kapım herzaman açık derim

Ben halen gitmenden yanayım antidepresan kullanmaktansa , bu ara hayat savaşı verirken üzülecek vaktin kalmayacak,

ayyy canım ya çok üzüldüm anlıyorum şuanki psikolojini. bende bi ara annemle tartısmıstım 3 gün odamdan cıkmadım açlıktan hasta oldum yerimden kalkacak halim yoktu. sonunda anneme bi ilaç verir misin dedim vermedi. dolapta git al dedi. sonra daha beter oldum ateş bulantı vs. doktora götürün dedim gitsene kızım biliyosun hastaneyi dedi. gittim tabi minnet edene kadar.. sonra göğüs kans. olduğunu öğrendim anneme geldim sonuçları verdim eline ağladı zırladı özürler diledi. ama kalbim kırılmıştı bi kere. ama yine hastanede bana herkesten cok o destek oldu. yeri geldi babam içer döverdi bizi. bana el kaldırdığında o geçerdi önüme o yerdi dayağı. öyle şeyler yaşadıkki anlatılmaz tarifi yok. ama inan zamana bırakmak en iyisi. allahtan okulu kazandım da sosyal hayatım oldu. yoksa o evde delirirdim. sana söyleyeceğim şu ki. okula git! ailene ev alana kadar bi yıl biriktir paranı sonra oku! ailende çalışan yokmu niye sen bakıyorsun ev? sizden bişiy istemiyorum de. evden de gitme sakın ev falan da alma git bankaya paşa paşa yatır paranı. ev aldığında yarın bigün o evi abine bırakacaklar. neyse dediğimi düşün herşey düzelir. her sıkıntıda evden gidilmez.i kız başına dünya çok kötü. keşke kötüde olsa ailemle olsam dersin. annenin tavırlarına da alınma sakın. uzun yazdım galiba

peki kanser geçtimi çok geçmiş olsun.
Bende hastalandığımda doktor doktor gezdiğimde bir türlü nedenini bulamasdılar sonra pskolojik olduğunun söylediklerinde annem çok üzülmüştü ama unuttu şimdi daha önce lisedeykende annemle yaşadığım bir tartışma yüzünden 3 gün hiç birşey ağzıma koymadım 3 de zayıfladım okula gidip geliyordum en son baş dönmelerim başladığının biliyorum bu kadar inat olduğumu bildiği halde yemek yemeyeceğimi bildiği halde gelmiyor açmısın diye sormuyor bile şimdi açıköğretimden 2 yıllık bitirdim sonra geçiş yaptım 3 senemdeyim finaller var aklıma çalışmak bile gelmiyor evden gitmek çözüm değil biliyorum ama artık çok soğudum bu evden işten eve dönerken keşke araba bozulsada birazdaha oyalansam gitmesem diyorum

Seni çok iyi anlıyorum bekarken erkek kardeşim ailemi hiç umursamazdı ben kredi kartı borcum olmasına rağmen çok zor şartlarda para yardımında bulunurdum aileme.
Ben kesinlikle kız çocuklarının ailelerine çok düşkün olduklarını erkeklerinse genelde umursamaz davrandığına inanıyorum. Ya yetiştirilme tarzından yada yapı meselesi
Ama emin ol ailene ne kadar kızsanda sırtını çeviremeyeceksin. Ve ilerde bundan bir beş altı yıl sonra yada evlenip evinden ayrıldığın zaman kıymetin anlaşılacak. ozaman ailen seni yere göğe sığdıramayacak. benim başıma gelen bu.
evden ayrılma konusuna gelince bence eğer bu durum dışında sıkıntın yoksa asla ayrılma, çünkü ev işleri yemek vs. çok zor geliyor çalışırken insana.
Kendini asla evden soyutlama otur yemeğini ye, diğer işlere de hiç karışma ve maaşının yarısını mutlaka kendin için harca. Benim fikrim bu :)

biliyor musun beni en tatmin eden yazı oldu ben bundan sonra maaşımın yarısını kendime anne baba diye onları düşündümde ne oldu o oğluna kahvaltını hazırlarken ben odamda aç uyudum

evdeki derdin hatti hesabı yokken annem her zaman başımın etini yerdibır bır bır eve gitmek bile istemezdim..
ama oğluu hiç bir zaman kendi değerinden kaybetmemiştir tek kuruş faydası olmamasına rağmen

cnm evden ayrılırsan giderlerini karşılayabilecek miisn sen ne iş yapıyorsun... bide maaşının içinden 50 tl alıp gerisini nedenn ailene veriyorsun... bi insanın eşinden de ailesinden de gizli bi köşede bi miktar parası olmalı haytın ne getireceğini kimse bilemez...

1000 tl maaşım giderleimi karşılarım ma onlar çok zor duruma düşerler onlarada yardım edersem ben zor duruma düşerim

pardonda cnm aile geçimine erkek çocuğun kız çocuktan daha önce yardım etmesi gerekmez mi? kredi çekip araba almıştı dedin değil mi ? araba taksiti araba giderleri kolay mı bu devirde... bence geleceğini düşünmek zorundasın bende çalışıyorum ailemin çok şükür ihtiyacı yok ama hem birikimimi yapıyorum bi yandan çeyizimi alıyorum en güzellerinden, hemde canım ne isterse onu alıp giyiniyorum... bu yaşlara bi daha mı geleceğiz... cnm evden ayrılmasan dahi kendine ait bi birikimin olması şart.. yarın öbür gün evlensen ne yapacaksın bi sürü masraf olacak her şey içinde kalacak.. bişrazda erkek evlatları yardım etsin bence..

işte aileme veriyorum parayı primimi dahi verdim yok kızım bunu almalıyım bununla istediklerini al bile denmiyor kendimi çok kötü hissediyorum artık buz gibi oldum evden

ama bak sen ihtiyacını al diyor annem herzaman kendini sıkma ama tabi verince maaşı
geri çevirmiyor hiç

bence evden ayrılma paranın yarısnı güne girdiğini geleceğin için birikim yapacağını sölesen bi ne diyecek.. aylık en azından 500 tl ni biriktir cnm bak ilerde çok işine yarayacak.. annene sölesene bi.. kaç yaşındasın..

Canım, diğer arkadaşların dediği gibi sen maaşının bir kısmını kendine ayır. Artık bu aç açına odana girip yatmaktan da vazgeç. Annenin sen aç yatarken abine yemek vermesini ben tam anlamıyla çocuk ayırma olarak görmüyorum. Bir çok toplumda olduğu gibi bizde de erkek çocuklara annelerin hizmet etmesi doğal karsılanıyor. Annen abine kızsa da otomatikman onun yemeğini veriyordur. Sana gelince, sen kız çocuk olduğun için, canın istediğinde yemeğini alacağını düşünüyor olabilir.

Annenlerle, abinin davranışları ile ilgili olarak tartışırken acaba iş biraz fazla mı büyüdü? Belki eve yaptığın katkıyı başlarına kaktığını falan düşünüp, kırılmış olabilirler. Kendi gelirleri yetersiz kaldığı için senin katkını kabul etmek zorunda kalmak, herhalde onlara da pek kolay gelmiyordur.

Artık, bana kalırsa ne evden ayrılmayı düşün, ne de abinin ne yaptığı ile ilgilen. Eve içinden ne kadar geliyorsa o kadar katkı yap ve bunun da mevzusunu etme. Sen, iyi niyetle, bu katkıdan, abinin sorumsuzluğundan falan bahsettikçe anneni babanı hassas noktalarından vuruyorsun bana kalırsa. Onlar da bu yaşlarında hala çocuklarının maddi katkısına ihtiyaç duymaktan, oğullarının davranışlarından mutlu değildirler süphesiz. Ama işte bunu yüzlerine vurduğunda böyle tepki veriyorlardır. İnsan tabiatı biraz böyle oluyor, yapacak fazla bir şey yok. Bunun çocuk ayırmakla falan da bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Sen bugüne kadar gönüllü olarak birşeyler yapmışsın, onlara ev de almayı düşünmüşsün, ama abin yapmıyorsa ona bunu zorla ne sen yaptırtabilirsin ne de anne baban. Eve yardım etmek sana iç huzuru veriyorsa, bunu yap. Başkalarının ne yapıp yapmadığı seni ilgilendirmesin, bu nedenle ne evden ayrıl, ne de odana kapan. Herkes kendi hayatını yaşar, sen kendi işine gücüne, eğitim hayatına konsantre ol, gerisini boşver.

geçti canım şükür. ne diyeceğimi bilemiyorum. ama bildiğim tek şey kendine ve ailene bir şans daha vermen. eğer bende o gğn çıkıp gitseydim şuan daha kötü durumda olacağımı biliyorum. iyiki de hırsıma öfkeme yenilmemişim. lütfen sen yine bi kez daha iyi davran onlara ne yapacakalr bak bakalım. dediğin gibi senin varlığın önemsizse bişiler bulursun. geçenlerde yine bi arkadasım annesinden yakınıyordu sevdiğim annemin göstermediği şefkati gösteriyor evden soğudum diye. oysa annesi onun iyiliğini istiyordu o göremiyordu. kaçtı evden şimdi ah ediyor. el oğlu 300 tane de olsa bulunur ana baba bulunmazmıs diyor. aynı şey şimdi kuzenim için geçerli zorla evlendirecekler kızı. oda kaçıcam diyor valla aklımı oynatcm niye böyle oluyor, üzülüyorum

bence bırak git ya ama sen bnm babamı görsen kendi babana melek derdin maalesef bende okumak için çalışmaya başlamak zorundayım babamın maddi imkanları olmasına rağmen beni okutmak istemiyor evdede hergün huzursuzluk çıkıyor kızkardeşim yüzünde kızkardeşime yer yer kızınca küstahlık yapınca dövüyüorum o zaman ben suçlu oluyorum onun yaptıklarını zamanında ben yapsaydım beni evden atarlardı ki yapmamama rağmen babam iftira attı bana şimdi öbür çocuğu bana attığı iftiraların gerçeğini yaşatıyor bana inanırmısın bütün bunlara rağmen onları bırakmak istemiyorum ama burdada kafayı sıyırmama ramak kaldı sanki onlardan ayrılınca başlarına bişey gelicekmiş gibi ALLAHC.C korusun geleceğim için burdan gitmeliyim burda ne uzuyorum ne kısalıyorum herkes kendi keyfinde bi 10 yıl uzaklaşıcam burdan sende öyle yap

Son düzenleme:
bu arada üniversteye gidemedim dediniz ama profilinizde yüksek lisans yazıyor:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…