• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden boğuluyorum

Aman cowcum boş ver, millet konu açmaya korkuyor, bu sitede bu var ya linç girişimi ya da aşırı bir dalgaya alma meselesi var. Kimse esas soruna odaklanmıyor, konu hep ahlaka etiğe kayıyor. Kız ben vefalı mıyım, ya da aile ilmihaline göre nasıl davranmalıyım dememiş ki. Sadece bu durumdan rahatsızmış onu dile getirmiş. Ama herkes mükemmel kişiliğini konuşturmuş, ben babaanneme severek bakarımcılar falan... Vallahi benim kocişim harikacılardan farklı değiller, konuya hiçbir faydaları yok. Ayriyeten konu sahibinin sorununa değil de, şahıslara cevap vermek de ayriyeten bir mesele ona hiç girmiyorum...
Ben de az once hayatimda ilk defa bencil oldugumu duyup aydinlandim. Saniyorum konu sahibinden sikilanlar bizi linc edecek, hazir en iyi en vefali en ahlakli olduklarini gosterme firsatini bulmuslarken

Ders çalışma sıkıntısı yaşıyorum bu sebeple yurda çıkmak istiyorum desen anlarım da bence çok yanlış düşünüyorsun zaten kütüphanede okulda ders çalışabilirsin onunda yolları var ilk mesajına göre yazıyorum. Anneme yardım etmeye çalışırdım şahsen ben olsam. Şikayet etmen çok yanlış o insanlara bakan sen değilsin.Annen ve baban tek kardeş de olabilirdi herkes yaptığı iyilik kadar karşılığını alır hayatta. Annen ne yaparsa alacaktır karşılığını ne ekersen onu biçersin unutma canım.

Ben de az once hayatimda ilk defa bencil oldugumu duyup aydinlandim. Saniyorum konu sahibinden sikilanlar bizi linc edecek, hazir en iyi en vefali en ahlakli olduklarini gosterme firsatini bulmuslarken

Tesekkurler uzaktan bakınca herkes anneannesini babaannesini cok seviyor 2 gün bakmakla olsaydi keske eminim bana da cok tatli gelirdi

Aman cowcum boş ver, millet konu açmaya korkuyor, bu sitede bu var ya linç girişimi ya da aşırı bir dalgaya alma meselesi var. Kimse esas soruna odaklanmıyor, konu hep ahlaka etiğe kayıyor. Kız ben vefalı mıyım, ya da aile ilmihaline göre nasıl davranmalıyım dememiş ki. Sadece bu durumdan rahatsızmış onu dile getirmiş. Ama herkes mükemmel kişiliğini konuşturmuş, ben babaanneme severek bakarımcılar falan... Vallahi benim kocişim harikacılardan farklı değiller, konuya hiçbir faydaları yok. Ayriyeten konu sahibinin sorununa değil de, şahıslara cevap vermek de ayriyeten bir mesele ona hiç girmiyorum...
Ben akıl isterken elestiriye ne kadar merakli olduklarini gösteriyolar binlerce kez

sapla samanı bir ayırın önce evlenince kendi evi kendi yuvası eşiyle karar verirler ama kusura bakmayın ben evimde anneme bakmak istiyorsam sokağa atmak istemiyorsam kaynanam da olsa kendi annem de ben buna razıysam çocğum laf söyleyemez bu evde istemiyorum diyemez. Ne yani anne ben sana bakmak istiyorum ama kızım istemiyor kusura bakma deyip dışarı mı atsınlar kimse bakmıyor kadına bu ne duyarsızlık ne zaman bu kadar vefasız olduk acaba siz anne babanıza ben istemiyorum babaannemi gitsin nerede kalırsa kalsın diyebilir misiniz ve aileniz de tamam kızım emrin olur mu derler ki bu kadın o kıza bakmış büyütmüş karşılığı bu mu ? evet ben kaynanama da bakarım pek sevmem ama bakarım da. Bakmak isteyen bakar annesine de kaynanasından iyilik görmüş vefasızlık yapmıyot buna mı karşısınız yiine güzel seninle işimiz bitti nereye gidersen git. Bunun adı sadece bencillik.

Umarim kaynananiza sadece 2 gün bakmaniz gerekir ve beni anlamayı geçin buraya bittim öldüm diye konu acarsiniz.

Birakin 20 yili boyle atıp tutanlar 20 gün kalsa kaynanasiyla cinnet gecirirler
Aaaa ama yok kaynanalar sayilmaz lutfen. Neticede kaynanaya bakmamak toplumda pek de onemsenecek veya laf isitilecek bir durum degil. Ama konu yakin akrabaysa is degisir. Benim babaannem bu dunyadaki en dedikoducu en kıymet bilmez kadindi. Cocuklugumda babamin zoruyla bana bakmis olmasi onun kotu biri oldugu gercegini degistirmiyor. Vefat etti ama yasiyor ve bakima muhtac olsaydi bakmak zorunda miydim ? Degildim ve bakmazdim. Bu kadar kotu birini ben bilincsizken bana bakti diye sevemem. Anneannemse garip dusunceleri olan her seye karisan biri. Onu cok severim ihtiyaclarini karsilamasina yardim da ediyorum. 80 yasinda ama tek yasayabiliyor. Bize gel desek evim var ne isim var sizde der. Herhangibir hastaligi olmayan yasli insanlar neden bakilmasi gereken bireyler olarak goruluyor anlamiyorum. Insanlarin biz ne iyiyiz bunu gosterme çabası kesinlikle. Buradaki yorumlara bakip suclu hissetmeyin, vefasiz veya ahlakta problem yasayan bir insan degilsiniz merak etmeyin.

Aaaa ama yok kaynanalar sayilmaz lutfen. Neticede kaynanaya bakmamak toplumda pek de onemsenecek veya laf isitilecek bir durum degil. Ama konu yakin akrabaysa is degisir. Benim babaannem bu dunyadaki en dedikoducu en kıymet bilmez kadindi. Cocuklugumda babamin zoruyla bana bakmis olmasi onun kotu biri oldugu gercegini degistirmiyor. Vefat etti ama yasiyor ve bakima muhtac olsaydi bakmak zorunda miydim ? Degildim ve bakmazdim. Bu kadar kotu birini ben bilincsizken bana bakti diye sevemem. Anneannemse garip dusunceleri olan her seye karisan biri. Onu cok severim ihtiyaclarini karsilamasina yardim da ediyorum. 80 yasinda ama tek yasayabiliyor. Bize gel desek evim var ne isim var sizde der. Herhangibir hastaligi olmayan yasli insanlar neden bakilmasi gereken bireyler olarak goruluyor anlamiyorum. Insanlarin biz ne iyiyiz bunu gosterme çabası kesinlikle. Buradaki yorumlara bakip suclu hissetmeyin, vefasiz veya ahlakta problem yasayan bir insan degilsiniz merak etmeyin.
Cok tesekkurler desteğiniz için, tabiki dedeler vefat edince sihatleri de yerindeyse neden yalniz kalamasinlarki anlamıyorum bu kötü birsey değil, anneannem sefa sürecek diye biz onun tum cocuklarini misafir etmek yipranmak zorunda miyiz bu mantığı kabul etmiyorum

bence konu sahibi esitsizlikten sikayetci,bir suru dayi amca teyze oldugu halde sadece onlarin bakmalarindan ki haksiz da degil ustune gidilmesi gereksiz,vicdansizlikla itham edilmeden once herkes empati yapsin ne kadar dayanabilirlerdi,evde rahat olurlar miydi acaba???

bence konu sahibi esitsizlikten sikayetci,bir suru dayi amca teyze oldugu halde sadece onlarin bakmalarindan ki haksiz da degil ustune gidilmesi gereksiz,vicdansizlikla itham edilmeden once herkes empati yapsin ne kadar dayanabilirlerdi,evde rahat olurlar miydi acaba???
Hic sanmiyorum herseyinize anneniz dışında yorum yapan 2 kisi daha düşünün evde, biz annemle kahve içmeye cikarken bile kendi cocuklarina kim hizmet edicek diye düşünen bir anneanne?

konu sahibi çok hak veriyorum sana.bizim evde yıllarca yol geçen hanı gibiydi.konaklama yeriydi.halam ve çocukları bizde yaşardı evleri olmasına rağmen.çok iyi anlıyorumseni.yurt imkanın varsa çık git.kendi rahatına bak.annenle baban iyliklerini sana zarar vermeden yapmayı öğrenirler belki

Birgün onlari kaybedince anlarsin degerlerini. Anneannemi kaybedeli cok kisa birzaman oldu keske yasasaydida omrumun sonuna kadar kalsaydi evimde.

Yaşlılar, kanatlarının teki kırılmış insanlar, buyuk ihtimal ile eşleri hayatını kaybetmış, serçe kuş gibi size sığınmışlar. Bunalmış olabılırsınız kalabalıktan ama inanın onlar gidince sadece sevdiğiniz biri değil aynı zamanda sizin geçmişinizin, ailenızın geçmişinin de bir kısmı gidecek, ve asla geri gelmeyecek bir Parça bu.

Son düzenleme:
Annende benim gibiymis , bende zorluk çekttim 18 sene beraber , benle beraber çocuklarimda herkes anlayisli olmali sonuçta hepsinin annesi babasi tek birine ýüklenmemek lazim biz hem maddi hem manevi yiprandik yaslanmakta çok kötü herkes birlik olmali sonucta o mirasi herkes paylasiyor rahmetliler , suan cok özlüyorum , sükür hic kirmadim ben çoçuklarimi istediģim gibi büyütemedim herkes keyfindeyken

Annende benim gibiymis , bende zorluk çekttim 18 sene beraber , benle beraber çocuklarimda herkes anlayisli olmali sonuçta hepsinin annesi babasi tek birine ýüklenmemek lazim biz hem maddi hem manevi yiprandik yaslanmakta çok kötü herkes birlik olmali sonucta o mirasi herkes paylasiyor rahmetliler , suan cok özlüyorum , sükür hic kirmadim ben çoçuklarimi istediģim gibi büyütemedim herkes keyfindeyken
Gerçekten zor yipranmamak elde değil

sizi bakıcı eline bırakmadan kendinden ödün verip kendi hayatından sizleri bakıp büyütmüş babanneniz sizi evladı gibi görüyordur sizse böyle şeyler konuşuyorsunuz odanız ayrıdır çok rahatsız oluyorsanız odanızdan çıkmayın bence.onun sizde gösterdiği sabrı ve özeni siz niye ona gösteremiyorsunuzki .anne babanız şikayetçi değilse sizin etmemniz gerek.benim şu an bebğime annem bakıyor ben evlat oalrak hakkını ödüyemiyecekken birde benim evladıma bakıyor bana yere paspas ol dese olurum bakıcı eline bıraktırmadı yavrumu diye m,innet diyede bir duygu var.ayrıca imkan varsa yan ,alt ,üst katınızda bir daire kiralayıp anane ve babanneniz oradada kalabilir ama annen ve babamnla bu konulara karar verebilirler.

sizi bakıcı eline bırakmadan kendinden ödün verip kendi hayatından sizleri bakıp büyütmüş babanneniz sizi evladı gibi görüyordur sizse böyle şeyler konuşuyorsunuz odanız ayrıdır çok rahatsız oluyorsanız odanızdan çıkmayın bence.onun sizde gösterdiği sabrı ve özeni siz niye ona gösteremiyorsunuzki .anne babanız şikayetçi değilse sizin etmemniz gerek.benim şu an bebğime annem bakıyor ben evlat oalrak hakkını ödüyemiyecekken birde benim evladıma bakıyor bana yere paspas ol dese olurum bakıcı eline bıraktırmadı yavrumu diye m,innet diyede bir duygu var.ayrıca imkan varsa yan ,alt ,üst katınızda bir daire kiralayıp anane ve babanneniz oradada kalabilir ama annen ve babamnla bu konulara karar verebilirler.

Babaanneme tabiki minnettarim hakkını asla odeyemem ama şöyle düşünün annenizi yaniniza aldiniz yerleşti ardından eltiniz gorumceniz bombos otururken siz çalıştıgnz halde kayinvalidenizde size geldi iki arada bir derede kalmaz misinz sinir olmaz misinz icten ice?

Back
X