• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden boğuluyorum

Babaanneme tabiki minnettarim hakkını asla odeyemem ama şöyle düşünün annenizi yaniniza aldiniz yerleşti ardından eltiniz gorumceniz bombos otururken siz çalıştıgnz halde kayinvalidenizde size geldi iki arada bir derede kalmaz misinz sinir olmaz misinz icten ice?
olsamda babanneme değil diğerlerine sinir olurum ne yapsın onlarda sizi yakın görüyor demekki yanlız kalınca öyle evlatların evinde sığıntı olur biraz onda biraz bunda kalmak kolaymı insan birinin yanına sığsamda düzenim olsa diyordur kim isterki eşini yitiripte çocuklarının düzenini bozmak gerçekten zor bir durum.diğer çocukları tarafından istenmemekte.siz hayırlı evlat olsun sizede evladınızın hayrı olur bizim memlekette komşumuz 3 üvey eşinin eşi kaçmıştı 2 öz çocuğunu büyyüttü en küçüğü 30 yaşında şu an kadının bir tarafı felçli arayıp sorup ziyaret eden yok hiç birinden gel demeyince gidemiyorda komşuları yardımcı oluyor annemi arayıp huzur evi için yardımcı olurmusunuz demiş ne kadar acı.sen yine iyi tarafından bakmaya çalış rahatsız olduğun zmanlarda odana çekil annen babanla paylaş ama sen kimseyle kötü olma.

diğer yorumlara şimdi bir göz attım ama san karşı verilen tepkilerede üzüldüm sonuçta senide anlamaya çalışmaları gerek.bana göre eli ayağı tutan kendi şini görebilecek durumda olan herkez kendi evi ve düzeninde yaşamalı sürekli gidip kimsenin düzenine müdahile etmemiki bakıma ihtiyacı olduğunda herkez sahip çıksın.bıktırlmamalı kimse.ben hep allahım sen elden ayaktan düşürmeden kimseye muhtaç kalmadan al yanına diye dua ederim.ama her şeyi yerindeyken gidip çocuklarının hayatlarına karışanlarada kızıyorum ben herkezin çekirdek aile oalrak yaşama hakkı var bu defa kocanın annesi gelse eşinle srounların oluyor yada örnekteki gibi çocuklarınla herkez yerinde sağlıklı olsun.sağlığın huzurun yerindeyken kimsenin yanına sığıntı olmaya gerk yok.

Birakin 20 yili boyle atıp tutanlar 20 gün kalsa kaynanasiyla cinnet gecirirler

sen kaynanan bakmıyorsun ki pardon annen kabul etmiş sen mi bakıyorsun? sen kaynanana bakarsın bakmazsın o senin bileceğin iş ama annen demek ki memnun hayatında ona hayatı zindan etmiyor, cefası yok, kaldı ki iyi hoş olduktan sonra neden aynı evde kalınmasın. Git odana dersini çalış ne yaparsan yap sana en zararı var onu anlamadım bu kadın seni büyütmüş ya annen baban çalılırken bakıcı eline bırakmamış o da sana bakmak zorunda hiç değildi bakıcı tutun banane diyebilirdi pekala ama gezmek tozmak yerine sana bakmış bunu vefa yani yazık.

Umarim kaynananiza sadece 2 gün bakmaniz gerekir ve beni anlamayı geçin buraya bittim öldüm diye konu acarsiniz.

Kaynanama bakmadığımı nereden biliyorsunuz da böyle konuşuyorsunuz sanki babaannenize siz bakıyorsunuz. Anneniz hala çalışıyor akşamdan akaşam görüyor onu mutlaka size bakarken eve de yardımı olmuştur, yemeğini yapmıştır anneniz de babanızda takdiri hakediyor onlar bunu sorun yapmazken siz neden sorun yapıyorsunuz önüne bir tabak yemek koymak mı zor, yatak vermek mi zor ben haftada iki gün kaynanama gidiyorum çalıştığım halde. Yıkıyorum bile, evlerine haftada iki gün kadın geliyor yine canlar birşey istediğinde yapıp götürüyorum. Napıyım kp ölünce şeker hastası vs. öyle bırakayım mı. Umarım bir de bittim diye konu açarsınız demişsiniz. Sanki yatalak kaynanan var ve sen bakıyorsun Allah ilerdeki kaynananı da senin eline düşürmesin ama her kadın kaynana adayıdır unutmayın sizinde çocuklarınız olacak çocuğunun evine sığamamayı o zaman öğrenirsiniz sizi huzurevlerine bıraktıklarında çünkü çocuklar ailesinden ne görürse onu uygular. Sizin ki baya ters anne bana bakıyor evlat sorun yapıyor. Ben bana bakan büyüten babaanneyi başımda taşısam az gelir.

belki onların dualarıyla ayakta duruyorsunuz bilemezsiniz
yaşlı evde berekettir

sen kaynanan bakmıyorsun ki pardon annen kabul etmiş sen mi bakıyorsun? sen kaynanana bakarsın bakmazsın o senin bileceğin iş ama annen demek ki memnun hayatında ona hayatı zindan etmiyor, cefası yok, kaldı ki iyi hoş olduktan sonra neden aynı evde kalınmasın. Git odana dersini çalış ne yaparsan yap sana en zararı var onu anlamadım bu kadın seni büyütmüş ya annen baban çalılırken bakıcı eline bırakmamış o da sana bakmak zorunda hiç değildi bakıcı tutun banane diyebilirdi pekala ama gezmek tozmak yerine sana bakmış bunu vefa yani yazık.

Kaynanama bakmadığımı nereden biliyorsunuz da böyle konuşuyorsunuz sanki babaannenize siz bakıyorsunuz. Anneniz hala çalışıyor akşamdan akaşam görüyor onu mutlaka size bakarken eve de yardımı olmuştur, yemeğini yapmıştır anneniz de babanızda takdiri hakediyor onlar bunu sorun yapmazken siz neden sorun yapıyorsunuz önüne bir tabak yemek koymak mı zor, yatak vermek mi zor ben haftada iki gün kaynanama gidiyorum çalıştığım halde. Yıkıyorum bile, evlerine haftada iki gün kadın geliyor yine canlar birşey istediğinde yapıp götürüyorum. Napıyım kp ölünce şeker hastası vs. öyle bırakayım mı. Umarım bir de bittim diye konu açarsınız demişsiniz. Sanki yatalak kaynanan var ve sen bakıyorsun Allah ilerdeki kaynananı da senin eline düşürmesin ama her kadın kaynana adayıdır unutmayın sizinde çocuklarınız olacak çocuğunun evine sığamamayı o zaman öğrenirsiniz sizi huzurevlerine bıraktıklarında çünkü çocuklar ailesinden ne görürse onu uygular. Sizin ki baya ters anne bana bakıyor evlat sorun yapıyor. Ben bana bakan büyüten babaanneyi başımda taşısam az gelir.

Oncelikle babaannemin anneme bi faydası olmadi yemek konusunda falan aksine dedem hayattayken hepsi anneme gelirdi yemeğe,ayrıca eviniz yeriniz ayrı kayinvalidenizle 2 gün gitmekte ben bi olağanüstü bisey görmüyorum, ayrıca ev ev üstüne olmuyor hem anneniz hem kayinvalideniz size gelse gorumceleriniz gezse tozsa kardesleriniz keyif çatsa bu kadar polyanna olur musunz merak ediyorum, ben yeterince destek oluyorum onlara saygida kusur etmiyorum zaten hem babaanemin yeri başka ben burda daha cok üstüne anneannem ve misafirlerinin de gelmesinden sikayetciyim, altta kalanin cani çıksın kim ne derse desin bu böyle

supapatya88 .!.:
diğer yorumlara şimdi bir göz attım ama san karşı verilen tepkilerede üzüldüm sonuçta senide anlamaya çalışmaları gerek.bana göre eli ayağı tutan kendi şini görebilecek durumda olan herkez kendi evi ve düzeninde yaşamalı sürekli gidip kimsenin düzenine müdahile etmemiki bakıma ihtiyacı olduğunda herkez sahip çıksın.bıktırlmamalı kimse.ben hep allahım sen elden ayaktan düşürmeden kimseye muhtaç kalmadan al yanına diye dua ederim.ama her şeyi yerindeyken gidip çocuklarının hayatlarına karışanlarada kızıyorum ben herkezin çekirdek aile oalrak yaşama hakkı var bu defa kocanın annesi gelse eşinle srounların oluyor yada örnekteki gibi çocuklarınla herkez yerinde sağlıklı olsun.sağlığın huzurun yerindeyken kimsenin yanına sığıntı olmaya gerk yok.
Tesekkurler anlayışlı yorumuzun için, ben de öyle düşünüyorum kim ne derse desin aileye sonradan bilmiş herseye karışan bi anneannenin dahil olması herkesi Çıldırtir

Merhabalar herkese iyi haftasonları.
Biz nerdeyse doğduğumdan beri babaannemle yaşıyoruz beni ve kardeşimi büyüttüğü için güya mecburuz gibi yanımıza yerleşti daha doğrusu annem böyle bi teklifte bulunmuş çocukları getir götür zor olmasın diye. allah razı olsun annem çalışıyor bakıcı ellerinde büyümedik ama bunun karşılığı 20 yıl boyunca halamın ve amcamın babaannemi bir gece olsun yanına almamaları mı olmalıydı? koca yaz tatilleri sömestrlar bir kez gel kal demediler tamamen bizim üstümüze kaldı. hadi buna da hay hay.
Peki şimdi? Dedemin 3 sene önce vefat etmesi üzerine anneannemde sık sık bize gelmeye başladı. anne tarafım 6 kardeş fakat erkek çocuklarından gelinleri sevmiyor, diğeri çocucuğunun yanında biri başka ilde. ne olsa bizde allahım aklımı kaybedeceğim. annem herşeyi o kadar üstleniyor ki yakın zaman içerisinde anneannem de bize yerleşebilir o derece. aklımı kaybetmek üzereyim.bu da yetmezmiş gibi dün amcamlar bizdeydi bugün de dayımlar. annem babam deli gibi yoğun çalışan insanlar. ne amcam ve eşi çalışıyor ne de dayım ve yengem.hepsi emekli.. neden herşey bizim üstümüzde allahım. ömrümüzün geri kalanını da anneanneyle mi geçireceğiz, o kadar müdahaleci bir kadınki sormayın. hele anneanne bababaane bi araya gelip herşeye karışmıyor mu saçımı başımı yolacağim. hiçbir zaman anne baba çocuk olarak bi aile olamadık. elbette ki anneanne bababaanne güzel şey ama bu çok fazla değil mi, bi taraf üstlenince diğer taraflar keyif sürüyor ben buna tahammül edemiyorum. üniverste okuyorum inanın kaçıcam bu evden yurda bi yere yerleşicem tahammülüm kalmadı sıkıntıdan başım ağrıyor şuan
Keşke benim anneannem babannemde gelip bizle kalsa herşeye karışsalar. Yaşlı ihtiyacı olan insanlar ve burda bakmak evlatlarına düşer. Annende babanda gerekeni yapmış. Okuyunca o kadar üzüldüm ki... gerçekten nereye gidiyoruz. Biz böyle bi milletin çocukları değildik. O insanları sırtımızda taşımamız gerek bizim. Ben her memlekete gittiğimde ilk onların yanına gidiyorum ellerini ayaklarını öpüyorum. Bi bardak su verince dualarını alıyorum. Rabbim inşallah onların yaşına gelince size evlatlarınızdan bunu göstermez. Yazık gerçekten çok yazık üzüldüm ve size acıdım...
Bu arada misafire gelincede misafir gelen evde bereket artar. Huzur artar. Şikayet etmeyin

Keşke benim anneannem babannemde gelip bizle kalsa herşeye karışsalar. Yaşlı ihtiyacı olan insanlar ve burda bakmak evlatlarına düşer. Annende babanda gerekeni yapmış. Okuyunca o kadar üzüldüm ki... gerçekten nereye gidiyoruz. Biz böyle bi milletin çocukları değildik. O insanları sırtımızda taşımamız gerek bizim. Ben her memlekete gittiğimde ilk onların yanına gidiyorum ellerini ayaklarını öpüyorum. Bi bardak su verince dualarını alıyorum. Rabbim inşallah onların yaşına gelince size evlatlarınızdan bunu göstermez. Yazık gerçekten çok yazık üzüldüm ve size acıdım...
Bu arada misafire gelincede misafir gelen evde bereket artar. Huzur artar. Şikayet etmeyin

Uzaktan yorum yapmak kolay tabiki, bana acımaniza gerek yok ayrıca. Insanlarin iyi niyetlerinin suistimal edilmesine ben sessiz kalamam öyle kusura bakmayin memleketinize gidip bi bardak su vermekle anlaşılmaz üstelik bu durum

Benim babaannemde ölunceye kadar bizde kaldi 4 tane daha oglu vardi hic biri göturmek istemedi göturmek isteselerdi bile babaannem gitmezdi zaten bizi evimizi o kadar benimsemiski kendi evi gibiydi onlara gezmeye gitse bile hemen gelirdi babaannem hala aninca burnumun diregi sizlar cok severdik kardeslerimle oda bizi severdi ama onu kaybettik simdi diyorum keske eskiye dönsekte hep beraber o evde yasasak annem arada kizsa baska oglun yokmu dese babannem aldiris bile etmese mutlu mesut deli dolu gunleri yasasak ahhh eski gunler ahhhh dertlendim be yavv:mad:

Konuyu okumamla gözümden 2 damla yaş düştü. Nasıl da özledim Babaannemi.. Keşke hayatta olsa da parmağını bile kıpırdatmadan biz de kalsa. Çok ararsınız sonra çook ..

babaanne anneanne amenna..geri kalanlari sokmam eve..birde biz annemizi gelip goruyoruz diye hayirli evlat olcaklar..benim babaanneyi gondereydim su nene sevicilere..

Uzaktan yorum yapmak kolay tabiki, bana acımaniza gerek yok ayrıca. Insanlarin iyi niyetlerinin suistimal edilmesine ben sessiz kalamam öyle kusura bakmayin memleketinize gidip bi bardak su vermekle anlaşılmaz üstelik bu durum
Yazları babannem de anneannemde dedemde bizde kalır. Ve 25yaşında olmama rağmen markete gitmeme bile hepsi laf söyler. Ben bi gün bile şikayet etmedim etmemde. Diyorum ki keşke gelselerde yıl 12ay kalsalar ama gelmiyolar. Onlar biri senin annenin annesi biri senin babanın annesi. Tabi ki bakacaklar. Anneler hiç iyi niyeti suistimal eder mi? Size hala acıyorum. Bu durumda 2yaşlı insanı istemediğiniz için. Annene babana da helal olsun. Ayrıca bende kayınvalidemle anlaşamama rağmen yanıma gelsin ben bakayım isterim ileride ihtiyacı olduğu zaman.

Yazları babannem de anneannemde dedemde bizde kalır. Ve 25yaşında olmama rağmen markete gitmeme bile hepsi laf söyler. Ben bi gün bile şikayet etmedim etmemde. Diyorum ki keşke gelselerde yıl 12ay kalsalar ama gelmiyolar. Onlar biri senin annenin annesi biri senin babanın annesi. Tabi ki bakacaklar. Anneler hiç iyi niyeti suistimal eder mi? Size hala acıyorum. Bu durumda 2yaşlı insanı istemediğiniz için. Annene babana da helal olsun. Ayrıca bende kayınvalidemle anlaşamama rağmen yanıma gelsin ben bakayım isterim ileride ihtiyacı olduğu zaman.

Nerdeyse ayni yaştayiz siz evlilik kayinvalide olaylariyla ic içeyken ben mühendislik derslerini halletmekle ugrasiyorum kariyer hedeflerim bitirmem gereken projelerim var onca misafir içinde bu mümkün olmuyor haliyle. Size kayinvalidenizle mutlu uzun uzun günler dilerim

Oncelikle babaannemin anneme bi faydası olmadi yemek konusunda falan aksine dedem hayattayken hepsi anneme gelirdi yemeğe,ayrıca eviniz yeriniz ayrı kayinvalidenizle 2 gün gitmekte ben bi olağanüstü bisey görmüyorum, ayrıca ev ev üstüne olmuyor hem anneniz hem kayinvalideniz size gelse gorumceleriniz gezse tozsa kardesleriniz keyif çatsa bu kadar polyanna olur musunz merak ediyorum, ben yeterince destek oluyorum onlara saygida kusur etmiyorum zaten hem babaanemin yeri başka ben burda daha cok üstüne anneannem ve misafirlerinin de gelmesinden sikayetciyim, altta kalanin cani çıksın kim ne derse desin bu böyle

babaannemi bir gece olsun yanına almamaları mı olmalıydı? koca yaz tatilleri sömestrlar bir kez gel kal demediler tamamen bizim üstümüze kaldı. Dedemin 3 sene önce vefat etmesi üzerine anneannemde sık sık bize gelmeye başladı. anne tarafım 6 kardeş fakat erkek çocuklarından gelinleri sevmiyor, diğeri çocucuğunun yanında biri başka ilde. ne olsa bizde allahım aklımı kaybedeceğim. hele anneanne bababaane bi araya gelip herşeye karışmıyor mu saçımı başımı yolacağim.

Bunları yazan sizsiniz konu açarken şimdide tepki alınca çeviriyorsunuz ben babaanneme anneanneme birşey demiyorum diye daha ne diyeceksiniz. Saç baş yoluyormuşsunuz da aile olamamışsınız da. Hiç onların yeri başka demeyin şimdi ne yani hiç akraba misafir de gelmesin mi evinize. Ayrca yemek yapmadı demişsiniz de size bakıp büyütmesi bakıcı eline bırakmaması herhalde sizin için fedakarlık olarak görülmüyor. Kadın çocuklarına bakmış büyütmüş hiç size bakmak zorunda değildi, gezip tozup hayatını yaşayabilirdi ama bu yaşınıza getirmiş şimdi başınızdan atmak istiyorsunuz iki karşıyor diye deli oluyorsunuz anneannem de geliyor o yetmezmiş gibi ileride o da yerleşir ne biçim laflar bunlar. Pekala bakıcı baksın banane diyebilirdi. Ayrıca ben çalışıyorum hanımefendi kaynanamın şu an eşi var yanında sizin anneanne babaanne gibi yalnız değil kadını geliyor eve ona rağmen ben hem evime hem oraya yetiyorum istemedikleri halde yapıyorum bilmem anlatabiliyor muyum. Biri ölse biri kalsa yine bakarım neden bakmayayım kendi annemi nasıl yalnız bırakmazsam eşiminkini de bırakmam bunun adı pollynacılık filan değil onların da bize yardımları emekleri oldu bunun adı vefa anlıyor musunuz. Size ne zararı var ki duyan da siz bakıyorsunuz sanır kaynanan değil ki bu insan ki aman Allah ilerideki kaynananı elinde düşürmesin ama elden ayaktan düşünce babaannen ne olacak demek anne baban olmasa direkt huzurevine koyarsın. Daha eli ayağı tutarken böylesiniz yazık çok yazık..

Yaa senin konularına baktım da yok evde ders çalışamıyormuşsunuz yok boğuluyormuşsunuz. Yahu sen evde bile kalmıyormuşsun ki yurtta kalıyormuşsun okuduğun ilde. Temmuzda daha açtığın konuda hafta sonları ancak eve gittiğini söylemişsin arada. 3 senedir şehir dışındaymışsın oturmadığın, maruz kalmadığın şeyleri nasıl yaşıyormuş gibi anlatıyorsun bizlere anlamadım. Babaannenin sana baskı uygulayabilecek ortamı yok sen orada oturmuyorsun, derslerine de etki etmiyor bu yüzden neden o zaman ben mühendisim de projelerim var da çalışamıyorum diyorsunuz? Hangisi doğru dediklerinizin zaten okumak için başka ilde yaşıyorsunuz derdiniz ne o zaman ayrıca maddi durumunuz gayet iyimiş arabanız herşeyiniz de var.. Ev tutun.

Yaa senin konularına baktım da yok evde ders çalışamıyormuşsunuz yok boğuluyormuşsunuz. Yahu sen evde bile kalmıyormuşsun ki yurtta kalıyormuşsun okuduğun ilde. Temmuzda daha açtığın konuda hafta sonları ancak eve gittiğini söylemişsin arada. 3 senedir şehir dışındaymışsın oturmadığın, maruz kalmadığın şeyleri nasıl yaşıyormuş gibi anlatıyorsun bizlere anlamadım. Babaannenin sana baskı uygulayabilecek ortamı yok sen orada oturmuyorsun, derslerine de etki etmiyor bu yüzden neden o zaman ben mühendisim de projelerim var da çalışamıyorum diyorsunuz? Hangisi doğru dediklerinizin zaten okumak için başka ilde yaşıyorsunuz derdiniz ne o zaman ayrıca maddi durumunuz gayet iyimiş arabanız herşeyiniz de var.. Ev tutun.

Maşallah nasil da meraklisiniz yalanci muamelesi yapmaya faln mi calisicaksiniz yurtta kaliyordum ama bu yil evimdeym yurtta kalirken de haftanin yarisini evde gecirirdim mesafe 1 saat arabayla gidip geliyorum bilmem anlatabildim mi! Konuyu buraya getirmissiniz pes, ben insanlarn iyi niyetlerinin suistimal edilmesine tahammul edemeyen biriyim bu kişilik meselesidir. Igneleyici bos yorumlariniza ihtiyacm yok baska konulari kurcalayin benm gecmis konularim yerine. Iyi gunler

Back
X