• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden istediğim gibi çıkamamak

Haklısınız. Bu cesareti yada bu karşı koyma gücünü kendimde bulamıyordum. Ve hatta öyle bir duruma geldim ki, "annem iyiliğimi istiyor" moduna geçip kendi içimde onu savunmaya bile kalktım.
Dediğiniz gibi yapacam mutlaka. Ömür geçmiyor bu şekilde dediğiniz gibi. Ömrümü yedi
Hayır anneniz iyiliğinizi istemiyor. Pes etmeyin, kendi içinize kapanmayın. Bu düşüncelerle kendinizi avutmayın. Gerçekten yetişkin bir birey gibi yaşamak istiyorsanız sınırlarınızı koymak zorundasınız. Kız kardeşiniz şehir dışına gidip yatılı kalabiliyorsa anneniz ayılıp bayılmıyorsa tek sorun anneniz değildir. Buna izin veren sizsiniz aslında. İstediği kadar bağırsın, çağırsın, arasın, tansiyonum düştü desin. Yemeyin bu numaraları.

Anneniz daha akşam vakti dışarıya çıkmanıza bile izin vermiyorken sizce ayrı eve çıkmanıza izin verir mi? Ben hiç ihtimal vermedim. Bu yaşta da izin alınmaz artık, ben çıkıyorum merak etmeyin şu saate doğru gelirim denir. Telefonu da sessize alır takılırım ben olsam. Bir kere bağırır çağırır iki kere bağırır çağırır üçüncüye alışır. Tansiyonu çıkarsa da koca kadın içsin ilacını, doğal yöntemlerini vs. çözsün tansiyon sorununu. Bence psikolojik olarak bir psikoloğa da götürün. Hiç normal değil bu kadar evham. Sizin sosyal hayatınız ve psikolojiniz mahvolur bu şekilde.

panik atak hastası olabilir anneniz yoksa kötü bişey olmadan tansiyon tavan yapmaz kafasında kuruyor.
yavaş yavaş alıştırın eğer ayrı eve çıkamıyosanız. gerçi ayrı eve çıkmanıza izin vereceğini sanmıyorum ama

Benim bulunduğum çevrede böyleydi kimse kızının akşam ezanından sonra dışarda olmasına izin vermiyordu annem de haliyle komşulardan dolayı o kafa yapısına sahipti dışarı çıkıp geç gelmem olay oluyordu sürekli arar hadi gel artık geç oldu diye darlardı. Beb arkadaslarımla gezemeyecek miyim dediğim de evlen kocanla gez naparsan yap derdi nitekim de öyle oldu evlendim annemin artık umrunda değilim. Bir nevi evlenmen için yapıyor olbilir annen de çünkü mahalledeki kadınların kafa yapısı şuydu; rahat vermezsek evlenirler.

En kötü 30 yaşında falan patlamanız lazımdı. Siz çok sabırlı birisiniz bence. Hiç normal değil yaşadıklarınız.

40 yaşındaki kadın arkadaşlarını aratıp izin mi istetecek ?
Hayır öyle bir şey yazmadım iyi okuyun. Bir yakını tanıdığı gerekirse annesiyke konuşsun sonuçta konu sahibi 40 yaşında çocuk değil. Belki annesi ikna olur anlamında. İzin neden istesin zaten saçma olan da o !

Gerçekten rahatsızlık bu durum değil mi? Erkek kardeşimle yada babamla konuşacam bakalım. Teşekkür ederim
Rica ederim evet hastalıklı bir durum. Anneniz sizi kontrol altına almak istiyor ama buna müsaade etmeyin. Bakın ne güzel başka şehirde üniversite okumuşsunuz.

Merhaba

40 yaşındayım. Annemlerle kalıyorum. Evden çalışıyorum. Yani dışarda olmuyorum gün içinde.

Sorun şu ki akşamları çıkamıyorum istediğim gibi dışarıya. Bu yaşımda hala annemden izin almam lazım. Ki sormak bile annemi sinirlendiriyor. Nereye bu saatte(20.00 çok geç ona göre), kiminle gidiyorsun, nereye gidiyorsun gibi sorular. Ki bu sorular da en başta hayır demezse ...
Benim yaşımda şehir dışında tatile giden arkadaşlarım vardı. Hatta boşanmış, kızını annesine bırakıp gidiyordu. Ben bir yere giderken iki saat açıklama yapmak zorundayim. Tabi izin verdiyse...

Ayrı eve çıkacam ileride. Bunu diyen olacaktır. Şu an için bu durum normal mi, (değil gibi) nasıl aşarım bunu?

Teşekkürler
Normal değil de 40 yaşına kadar nasıl durdunuz nie çıkmadınız ayrı eve

En kötü 30 yaşında falan patlamanız lazımdı. Siz çok sabırlı birisiniz bence. Hiç normal değil yaşadıklarınız.
Patladığım zamanlar da oldu yok yok katlanamadim tepkilerine ruh emici resmen

Benim bulunduğum çevrede böyleydi kimse kızının akşam ezanından sonra dışarda olmasına izin vermiyordu annem de haliyle komşulardan dolayı o kafa yapısına sahipti dışarı çıkıp geç gelmem olay oluyordu sürekli arar hadi gel artık geç oldu diye darlardı. Beb arkadaslarımla gezemeyecek miyim dediğim de evlen kocanla gez naparsan yap derdi nitekim de öyle oldu evlendim annemin artık umrunda değilim. Bir nevi evlenmen için yapıyor olbilir annen de çünkü mahalledeki kadınların kafa yapısı şuydu; rahat vermezsek evlenirler.
Ay kocaya mı kaçayım ne yapayım:))

Annem çok evhamlı. Bu yüzden çok kontrolcü. Evet her adımı bilmek zorunda. Kendince beni koruyor güya. Ama gerçekten bıktım bu durumdan. Arkadaşım hadi gel diyor mesela iş çıkışı. "Annem izin vermedi" cevaba bak trajikomik
Dinleme canım.bas git.omur geçiyor şimdiki aklım olsa bende dinlemezdim.uzerinde psikolojik baskı kuruyorlar.yaptiklari başka bisey degil

Dinleme canım.bas git.omur geçiyor şimdiki aklım olsa bende dinlemezdim.uzerinde psikolojik baskı kuruyorlar.yaptiklari başka bisey degil
Kesinlikle öyle. Zaman geçiyor hayat kısa

Hayır öyle bir şey yazmadım iyi okuyun. Bir yakını tanıdığı gerekirse annesiyke konuşsun sonuçta konu sahibi 40 yaşında çocuk değil. Belki annesi ikna olur anlamında. İzin neden istesin zaten saçma olan da o !
işte ben de diyorum ki 40 yaşındaki kadının durumunu eş dost anlatmamalı , kendisi bunu başarmalı millette tamam tamam diyecek sonra yine ona carlayacak bu sefer milleti başıma topladını da carlamasına ekleyecek.

Anneniz normal değil. Kusura bakmayın ama 40 yaşına kadar buna ayak uydurduysaniz sizin psikolojiniz de normal kalmamış.
Mesajlarda kaçırmış olabilirim. Siz evlenseniz Anneniz tek mi kalacak? Yani sırf kendisine bağımlı olunsun, başka hayatı olmasın karsisindakinin, yalnız kalmasın diye böyle davranan sıkıntılı insanlar da var. O yüzden sordum

Back
X