• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden kaçıcam sanırım

Merhaba canım
Bir abla bir arkadaş nasihati olarak kabul et yazdıklarımı:KK19:
Sana tavsiyem ailenin rızası olmadan böyle birşey yapma onları ikna etmenin bir yolunu bul..Evlilik kolay değil birde arkanda sığınacağın bir ailen yoksa daha zor:KK43:
İnan sahibin(ailen )varsa her zaman daha huzurlu olursun.Yalnız olunca nede olsa gidecek yapacak birşeyin olmadığı için ezilebilirsin.o_O
Erkek arkadaşının hataları olduğu ve ufak tefekte olsa sorunlarınızın olduğunu yazmışsın.Evlendiğin zaman bu hatalar düzelmez aksine çoğalır,büyür:KK14:
Tabi çok iyide olabilir. Ama bile bile kumar oynamanın bir anlamı yok:oops:
hayatta kumar abla 1 dk sonra ne olcağını bilemiyoruz. ama ufak da olsa ihtimalleri değerlndrmk lazım .

sevdiğimden emin olsam bu kadar sıkıntıya girmem zaten . öyle düşünüyorum böyle düşünüyorum fakat yokk her türlü konuşmayı yaptım razı edemiyorum. ama erkek arkaşımdan da vazgeçmm
O zman sabret derim. Bide erkek arkadaşınım değiştiğini o kanıtlasın babana. Gerekirse karşısına çıksın. Seni sevdiğini babana anlatsın sonunda ölüm yok ya. Skntı çeksenizde sonunda birbirinize kavuşacaksınz

esrar muhabetini biliyo sadece . biranede fln işi yoktr. artık hiç bişyde işi yok ztn herşyi öncedn yaptı bitti. benden sonra hiç bişisi kalmadı yani
büyük konuşmak istemiyorum kesinlikle ama esrar/eroin tecrübesi olan bir insanın geçmiş hayatı beni ilgilendirir. sevgilisi,ailesi,işi vs bunlara sünger çekebilirim ama eroin tecrübesi olan birinin geçmişi "geçmiş bitmiş" asla diyemem. benim kardeşim olsaydın sen ailenin verdiği tepkiyi verirdik emin ol.

Daha 20 yaşında ailene neyin başkaldırışı bu? Çocuk her türlü ortamı bildiği için olgun damgası, ailesi yok dediği için baskıcı damgası yiyor ya. Olaya bak..

sen kac yasındasın o kac yasında
nereden bılıyorsun hıcbır muhabbetının olmadıgını artık emınmısın?

"herşeyi her ortamı biliyor" dediğin uyuşturucu tarzında bişilerse, bıraktığından çok emin olman lazım..
onun dışında içki, kumar vs.. bunlar da çok kötü alışkanlıklar ve tekrarı olabilir.. açık yazmadığın için varsayım üzerine konuşuyorum ama eğer bu tarz şeylerse, çok iyi gözlemle ve iyi düşün..
eğer çok eminsen.. ailenden güvendiğin biri alsın karşısına anneni babanı konuşsun.. en azından çocuğu tanımak için bir şans istesin..
ama mutlaka rızalarını alman gerek diye düşünüyorum...
esrar fln onlardan bahsettm bnden sonra bırktı hiç bişiyi yok suan. ailemi de bnm dışımda kımse ikna edmez butun ailem sulale bana karşıı. ve erkek arkdşm tek söylediği herkes özür dilicek beni görmediler şuan bilmiyorlar ne yaptıgı tanımadan konuşuyorlar dyor .

hayatta kumar abla 1 dk sonra ne olcağını bilemiyoruz. ama ufak da olsa ihtimalleri değerlndrmk lazım .
Ufak ihtimaller hayatını devam ettirmeye yetecek mi?
Neden daha güzel günler olması yerine zorluklardan kaçmayı daha kolay buluyorsun..

en azından okul bitene kadar sabretsen seninde düzenli bi işin olsa güzel olmaz mı?
20 yaşındasın 5 yıllık bir ilişkiden bahsediyorsun ve aynı zaman kaçma kelimesini beyninin bir köşesinde bulunduruyorsun...
Bu ne cesaret?
Ayrıca kendi düşünceme gelirsek
Bazen insanın her ortamı her şekli bilmesi çok hoş övünülmesi gereken bir durum değil...
Yani ben uzak dururdum
Burda biliyor musunuz benim sevgilim çok görmüş geçirmiş her ortama girmiş çıkmış demezdim diyemezdim bin türlü ortam var sonuçta...
Şu an canımdan çok sevdiğim bir adam var ama benim için babamdan bir adım önde değil bunu kendiside biliyor...

Canım yazacaklarım canını sıkabilir sadece şahit olduğum olayı anlatacağım içinden ibrette alabilirsin sizene benden de diyebilirsin.Bi yakınımız ailesinin baskısı olmadığı halde evde babasının oğlu gibi kız mal mülk herşey var kaç yıllık birliktelik bilmiyorum ama bunlar kaçtı.baba anne reddetti kızı.çünkü çocğun önceden uyuşrurucu madde kull.öğrenmişler ve rızaları yoktu sanırım 3 yıl geçti aradan.annemden öğrendim babasından gizli annesinin yanına geliyomus annesi 5-10 lira erzak veriyomuş .ayrıca bir bebeği olmuş ikincisine hamile.şimdi kocası uyuşturucu satıp kullanmaktan hapiste

esrar fln onlardan bahsettm bnden sonra bırktı hiç bişiyi yok suan. ailemi de bnm dışımda kımse ikna edmez butun ailem sulale bana karşıı. ve erkek arkdşm tek söylediği herkes özür dilicek beni görmediler şuan bilmiyorlar ne yaptıgı tanımadan konuşuyorlar dyor .

o zaman acele etme sen de..
bırak madem kendisine güveniyor, ispatlasın herkese.. özür diletsin.. gönül rahatlığıyla evlenin..

Canımmm kesinlikle okulunu bırakma bak kesinlikle...
hele bir ayakların üzerinde dur üniversiteni bitir hele ondan sonra karar alırsın.
Ama bir mesleğini al eline bakalım, daha devam ederseniz aileler de ikna olacaktır eminim.
Şimdilik sakin kal, sakın aileni bir erkek için arkana alma bak sakın..

Merhabalar. Benim 5 yıldır bir ilişkim birbirimizi çok seviyoruz. İyi kötü doğru yanlış 5 senedir tabi ki hatalarımız oldu fakat şu anki yaşımızla bilinçlendiğimiz için olaylara daha farklı bakıyoruz yani olmaması gerekenlerin olduğunu düşünüyoruz fakat her şeye rağmen çok seviyoruz . Yaşı daha küçük iken erkek arkadaşımın yapmadığı denemediği şey kalmamış hayat tecrubesi çok fazla ve gördükleriyle artık kendine çeki düzen vermiş birisi ailem de bu yüzden eski halini bildikleri için bu konuda çok katılar kesinlikle kıyamet kopsa olmaz diyorlar . Sürekli bana laf sokucu şeyler söylüyorlar. İş çıkışlarımda hep babam beni almaya geliyor. O çocuğu bulayım ağzından gelene kadar dövücem senide yanında görmeyim diyip duruyor. Ailemizde kim bana baksa sanki kötü bir şey yapıyormuşum gibi hissediyorum. Erkek arkadaşımın eski olaylarını bilerek sürekli karşı çıkmalarından bıktım usandım 5 yıldır hep aynı hele annem ve babam bundan 2 yıl önceye kadar kaç kere boşanmanın eşiğinden döndüler ne zaman bu olay oldu birbirlerine kenetlendiler beni dışladılar. Şehir dışında okuyorum ben normalde ama oraya kadar yetişiyorlar. Boğuluyorum artık. Erkek arkadaşımda işinde gücünde birisi. Artık gözüm ne okul görüyor ne aile o dereceye geldim . Bir anne ve baba evladının her daim yanında olması gerekmez mi. Bana tek söyledikleri eğer o o.... ile evlenirsen bizi unut yalnız kal hayatta biz yokuz bu eve de yarın öbür gün birşey olursa gelemezsin diyorlar. Deliricem artık yardım edin ..? :KK43:

Erkek arkadaşın geçmişinde ne yaşadı bunu bize açıkça yazman lazım. Benim senin yazdıklarından çıkardığım sonuç pek iç açıcı değil maalesef. Unutma insanların geçmişleri, geleceklerini belirler. Ve sen evden kaçıp, ailenin isteği dışında bu adamla evlenirsen bir daha dönüşün olmayacak. Henüz yirmi yaşındasın. Evlenmek için bu kadar acele etmene gerek yok. Hayatın başındasın. Hatta çocuk sayılırsın. Biraz daha bekle. Kimbilir karşına neler çıkacak. Eğer şimdi bu tavırla evden kaçıp evlenirsen ve erkek arkadaşın o bahsettiğin ortamlara dönerse ne yapmayı planlıyorsun? Bence otur biraz düşün, aklını başına al. Ben şu ana kadar ailesinin rızası dışında evlenip de pişman olup kafasını duvardan duvara vuran çok kadın gördüm ama mutlu olanı pek karşıma çıkmadı.

o zaman acele etme sen de..
bırak madem kendisine güveniyor, ispatlasın herkese.. özür diletsin.. gönül rahatlığıyla evlenin..

yaşın çok küçükmüş.. hiç acele etme..
5 sene ispatlasın bakalım kendisini...
ilişkiye çok erken başlamışsınız zaten..

Bence bu konuyu kapat bir süre. Ailenle iletişimini düzelt. Sürekli bu konuyu konuşma, açma. Daha küçüksün. 20 yaş evlenmek için erken. En ideali 25e kadar beklemen. Bu süreçte tanırsın sevgilini, emin olursan söylersin. O yaşa kadar mesleğini eline al, paranı kazan, kendini geliştir. Eğer sevgilinde o güne kadar düzgünce seni beklerse, babanın karşısına çıkıp bak baba biz kopmadık, o iyi bir adam diyebilirsin. Ama bu halinle, daha baba evindeyken kimseye bir şey ispat edemezsin. 20 yaşında bi kız olarakta evden ayrılır, evlenmek gibi bi hata yaparsan, sonun facia. İstisnalar kaideyi bozmaz. Aklını başına topla, koca kaçmıyor. O çok emin olduğun sevgilin 2 gün sonra canını yakarsa, ben ne yaptım dersin.

Mesele ailen değil. Mesela yaşın. Evlenmek için küçüksün. Önce okulunu oku, ayaklarının üzerinde dur, öyle aşk, sevgili derdine düş. O vakte kadarda ailenle bu konu yüzünden yüz göz olma. Sana abla nasihatı.

yok anam bu kız kaçar :KK53::KK53:

ama dinler buradaki ablalarını tecrübe konuşuyor hayat toz pembe değil bes sene diyorsun da o beş sene çocukluk beş senesi bundan sonra ki beş sene önemli aslında gelsin askerden bırak beşi bir sene geçirin bakalım :KK14:

Back
X