• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden kaçıcam sanırım

Ailesini kötü
Çocuğu sığınılacak liman görüyor şimdi konu sahibi
Beyaz atlı prens geldi kötü aileden kurtardı kızı

Şimdi aynı yoldayız demeyelim de,
Şöyle diyelim.
Sen sevgilini savunmayacaksın ailene karşı "o kendini kanıtlayacak"
babanın da karşısına çıkacak, seni sevdiğine inandıracak.
sen okuyor musun?
okuyorsan okulunu bitireceksin.

sevgilin de işini gücüne bakar.
illaki görüşürsünüz de zaten başka şehirde okuyormuşsun.
ee sorun nerede?
neden hemen evlenmek istiyorsun?
ben 21 yaşında evlendim, memur olarak atanmıştım.
eşimin borçlarını ödedim önce,
20 yaşında saptığı yanlış yollar 27 yaşında karşısına çıktı, o yıllardan var olan "uyuşturucu kullanma" davasının sonucunda "denetimli serbestlik" cezası almıştı, onun için 1 sene sıkıntı çektik. her ay görüşmeye gittim onunla adliyeye falan.
bunlar öyle kolay şeyler değil.
geçmişi hep önümüze çıktı.
daha yeni yeni kendimizi toparlıyoruz.

her şey öyle kolaycacık olmuyor.
çok şükür ki iyi kazandığım ve statüsü iyi olan bir işim var ki bütün bunların altından kalktım ama inan ki çok zor oldu.
Kısacası önce okulunu bitirip, hayatını kazan.
Pardon kusura bakmayın ama sizin konu da ayrica dikkatimi çekti. Asla yargılamak niyetiyle sormuyorum. Lütfen yanlis anlamayin. Ama siz neden bu kadar sıkıntıyı goze aldiniz genc yasta?

sakın aileni karşına alma kimse sahipsiz kalmayı istemez. bir arkadaşımın senin gibi 5 yıllık bir ilişkisi vardı ne yaptıysa ailesi kabul etmedi çocuk kaç kere kaçmayı teklif etti ama arkadaşım ailemin rizası olmadan evlenmem seninle dedi
sonuç: ayrıldılar arkadaşım kısa bi süre sonra başkası ile tanışıp evlendi çok mutlu şükür namazı kıldım onunla evlenmedim diye söylüyor hep

az öncede just a söylediğim gibi belki de herkes ama şuan ben bunu göremiyrm .
Hayat evleneceğin adam ve senden ibaret değil.
Şuan bulunduğun yaş itibarıiyle evlenicem,seviyorum,seviliyorum,mutluyum diyorsun.
Ama hiçkimsenin hayatı tozpembe olmadığı gibi seninkide olmayacak.
Bunu 30 lu yaşlara geldiğinde çok daha net göreceksin.
Evlendiğinde maddi problemler,aileler için kavgalar,çocukla ilgili sorunlar derken insan bazen kendini dipte bulabiliyor.Ve senin sevgilin daha önce esrar kullandığı için kaldıramadığı bir problemde hemen tekrar esrar kullandığı ortamlara dönebilir.
Sen okulunu bırakıp,ailene yüz çevirdiğin için bu adama mecbur bir hayat yaşayabilirsin.
Mutlu olmak için önceliğin kendin olmalı.Kendin için okulunu bitirip meslek sahibi olmalısın ki yarınbirgün kimseye muhtaç olma.
Meslek sahibi olup para kazanmaya başladıktan sonra hala bu adam için aynı duyguları hissediyorsan,ailenede yüz çevirmeden bir çözüm bulursun.
Şuan evden kaçıp böyle bir adama gidersen rus ruleti oynarsın kendi hayatınla.

Bende yazmayım yazmayım dedım dayanamadım.
18 yasında aptal kafam kocaya kactım. Benımkınınde sadece kultur farkı vardı aıleler arasında annem dayım herkes dovduler sovduler telefonlarımı kırdıkar gorusmeyım dıe calıskandı ısı vardı ılkokul mezunuydu ben lıseye gıdyordum neler soyledıler lıseyı bıtırdım kactım.

Ben kactım adam 10 gun sonra askere gıttı. Sonuc kaynana kayınpeder kayına baktım senerlece bırde cocuk neler neler yasadım ınanın dun suankı esımle oturup yasadıklarımı konustum neler cekmısım koskoca bır pısmanlık caresızlık yazık cok yazık olur anlatsam buraya karelterler yetmez yapma kacma ne olursa olsun kacma kendı degerını dusurme derın ben :(

zeytinagacı
yazdıklarını saskınlıkla okudum ben
peki neden?

Merhabalar. Benim 5 yıldır bir ilişkim birbirimizi çok seviyoruz. İyi kötü doğru yanlış 5 senedir tabi ki hatalarımız oldu fakat şu anki yaşımızla bilinçlendiğimiz için olaylara daha farklı bakıyoruz yani olmaması gerekenlerin olduğunu düşünüyoruz fakat her şeye rağmen çok seviyoruz . Yaşı daha küçük iken erkek arkadaşımın yapmadığı denemediği şey kalmamış hayat tecrubesi çok fazla ve gördükleriyle artık kendine çeki düzen vermiş birisi ailem de bu yüzden eski halini bildikleri için bu konuda çok katılar kesinlikle kıyamet kopsa olmaz diyorlar . Sürekli bana laf sokucu şeyler söylüyorlar. İş çıkışlarımda hep babam beni almaya geliyor. O çocuğu bulayım ağzından gelene kadar dövücem senide yanında görmeyim diyip duruyor. Ailemizde kim bana baksa sanki kötü bir şey yapıyormuşum gibi hissediyorum. Erkek arkadaşımın eski olaylarını bilerek sürekli karşı çıkmalarından bıktım usandım 5 yıldır hep aynı hele annem ve babam bundan 2 yıl önceye kadar kaç kere boşanmanın eşiğinden döndüler ne zaman bu olay oldu birbirlerine kenetlendiler beni dışladılar. Şehir dışında okuyorum ben normalde ama oraya kadar yetişiyorlar. Boğuluyorum artık. Erkek arkadaşımda işinde gücünde birisi. Artık gözüm ne okul görüyor ne aile o dereceye geldim . Bir anne ve baba evladının her daim yanında olması gerekmez mi. Bana tek söyledikleri eğer o o.... ile evlenirsen bizi unut yalnız kal hayatta biz yokuz bu eve de yarın öbür gün birşey olursa gelemezsin diyorlar. Deliricem artık yardım edin ..? :KK43:
ailenin seni düşünüyor olması ne zamandan beri dışlanmak oldu onu anlamadım.bir anne baba her zaman evladının iyi biriyle evlilik yapmasını mutlu olmasını ister .kaç yaşındasın bilmiyorum ama sanırım küçüksün daha o yüzden onları bir anda anlayamazsın zaten .sevmek güzel bir şey bende küçük evlendim ama hayatın getirdikleri her zaman planlanılan gibi olmuyor maalesef herşey o ilk günkü gibi toz pembe geçmiyor o evleneceğin insan evliliğin sorumluluklarını yerine getirebilecek mi?iyi bir baba olur mu mesela?ailesi nasıl?öyle senin sandığın gibi sevdim evleniyorum yok öyle evlilik çok zor bir kurum ablacım.dediğim gibi sevmek güzel ama sen sen ol ailenin rızası olmadan kuru kuruya bir sevginin arkasından gitme sonra olan sana olur hele kaçarak evlenmek. .aklından bile geçirme olur mu

ben 20 oda 23 yaşında 5 yıldır neyın ne olduugunu anlayacak durumdayız a dese nedemk istediğini biliyorum tanıyorum.

cnm benim anlamadığım bişi var. sürekli 5 yıldır tanıyorum diyorsun. 15 yaşında ilişkiniz başlamış ise senle bir araya gelince bu işleri bıraktığını söylüyorsun. bu çocuk ne zaman yapmış bu karanlık işleri 10 - 12 yaşlarında heralde

ayrıca 18 ya altı oyun arkadaşlığı olur sadece . onu nasıl tanımışsın 15 yaşında hayret :KK64:
evlendikten sonra eski hayatına dönmeyeceğinin garantisi varmı?
yazıkkk kıyma kendine:KK43:

Aileler her zaman dogru olani bilecek diye bir kaide yok. Ailesinin rizasiyla evlenip ağzının ortasina s.cilan da var ben gibi.
Neyse guzel kardeşim erkek arkadasin kendini bir sevdirmeyi denesin bakalim.
Evden kovulsa da, kufur yese de sineye çeksin. Daha doğrusu bakalim cekecek mi? Yoksa isin kolayini bulup kaçiracak mi seni?
Bak esrar isleri pistir. Bizim aile dostumuzun oglu evlendi iki cocugu oldu,hala ayni pislik.
Sana davranislari falan nasil?
Tabi objektif ol. Asktan gozun donmus sekilde sorunlari gormezden gelerek cevap verme.

Aileler her zaman dogru olani bilecek diye bir kaide yok. Ailesinin rizasiyla evlenip ağzının ortasina s.cilan da var ben gibi.
Neyse guzel kardeşim erkek arkadasin kendini bir sevdirmeyi denesin bakalim.
Evden kovulsa da, kufur yese de sineye çeksin. Daha doğrusu bakalim cekecek mi? Yoksa isin kolayini bulup kaçiracak mi seni?
Bak esrar isleri pistir. Bizim aile dostumuzun oglu evlendi iki cocugu oldu,hala ayni pislik.
Sana davranislari falan nasil?
Tabi objektif ol. Asktan gozun donmus sekilde sorunlari gormezden gelerek cevap verme.
abla bak yemın ediyorum benımle problemi yok ço guzel davranıyo benım saçımın tek teline zarar gelse neler yapar düşünmek istemıyorum gerçkten çok iyi . ama şuan her konudan iyi tek problem ailem iişte ikna edemiyoruz. onu da zamanla yapabilrsk yapıcz

cnm benim anlamadığım bişi var. sürekli 5 yıldır tanıyorum diyorsun. 15 yaşında ilişkiniz başlamış ise senle bir araya gelince bu işleri bıraktığını söylüyorsun. bu çocuk ne zaman yapmış bu karanlık işleri 10 - 12 yaşlarında heralde

ayrıca 18 ya altı oyun arkadaşlığı olur sadece . onu nasıl tanımışsın 15 yaşında hayret :KK64:
evlendikten sonra eski hayatına dönmeyeceğinin garantisi varmı?
yazıkkk kıyma kendine:KK43:
benımle tanıştı konuştuk falan anlattı gizli saklım olmasn senden dye bende söyledm istemem bn öyle diye baya muhbet ettık banada alıştı fln sevınce herşydn koptu ev iş arasındaydı hep nerdn bılıyn dıcn hemn hemn her gun birlktydk 5 dk boşlugmz olsn yanyanaydk hala daha öyle . annemın babamın tepkisi bilyo benı salmıyolr öle gezmye fln bakkala diye çıkp 2 dk görüyodu bi saatlık yolu gelip gidyodu halada öle :(

Bosuna dil dökmeyin arkadaslar, kafaya koymus bikere, ne derseniz deyin sagdan girip soldan cikacak, kisa bi acaba olacak ama yinede bildigini yapacak... Yasayip ögreneceklerden Konusahibi...buraya uzunca ikna cabasina girebilirim ama faydasi olmayacaktir...cok düsük bi ihtimal ama insallah düsündügünüz gibi olur, mutlu olursunuz...:ssz:

benımle tanıştı konuştuk falan anlattı gizli saklım olmasn senden dye bende söyledm istemem bn öyle diye baya muhbet ettık banada alıştı fln sevınce herşydn koptu ev iş arasındaydı hep nerdn bılıyn dıcn hemn hemn her gun birlktydk 5 dk boşlugmz olsn yanyanaydk hala daha öyle . annemın babamın tepkisi bilyo benı salmıyolr öle gezmye fln bakkala diye çıkp 2 dk görüyodu bi saatlık yolu gelip gidyodu halada öle :KK43:

bakkala diye çıkıp 2şer dakika gördüğün birini ne kadar tanıyabilirsin?

abla bak yemın ediyorum benımle problemi yok ço guzel davranıyo benım saçımın tek teline zarar gelse neler yapar düşünmek istemıyorum gerçkten çok iyi . ama şuan her konudan iyi tek problem ailem iişte ikna edemiyoruz. onu da zamanla yapabilrsk yapıcz
Ben kimseyi gecmisiyle yargilamam. Ki yargilanmamali da zaten. Ama gerçekten degisti mi buna emin olmak lazim.
Sana örneğini verdigim kisi de kizi cok seviyordu. Balkondan kendini atmaya calisirken cok cekip almisizdir. Ailesi kendi ogullarina guvenmiyordu. Cunku biliyolardi ne mal olduğunu. Yarin birgun evlenince sorumluluk almayacagini, yine onlarin basina bela olacagini biliyolardi. Zaten oyle de oldu. Tedavi olmasina ragmen iyilesmedi. Esrar krizine girip binayi ayaga kaldirir. Anasını döver, cekicle evin esyalarini parcalar. Ohooo anlatsam neler neler.

Bende yazmayım yazmayım dedım dayanamadım.
18 yasında aptal kafam kocaya kactım. Benımkınınde sadece kultur farkı vardı aıleler arasında annem dayım herkes dovduler sovduler telefonlarımı kırdıkar gorusmeyım dıe calıskandı ısı vardı ılkokul mezunuydu ben lıseye gıdyordum neler soyledıler lıseyı bıtırdım kactım.

Ben kactım adam 10 gun sonra askere gıttı. Sonuc kaynana kayınpeder kayına baktım senerlece bırde cocuk neler neler yasadım ınanın dun suankı esımle oturup yasadıklarımı konustum neler cekmısım koskoca bır pısmanlık caresızlık yazık cok yazık olur anlatsam buraya karelterler yetmez yapma kacma ne olursa olsun kacma kendı degerını dusurme derın ben :KK43:

kaçtığınız eşinizden ayrıldınızmı peki (şu anki eşim dedinizde)

15 yaşında başlamışsın ilişkiye 20 yaşındasın neyin ne olacağını görebiliyorum diyorsun. Bu yaşlar insanların karakterinin oturmaya başladığı yaşlar elbette ki hata yapılabilir bu yaşlarda hata yapmak çok kolay ama şu an senin yapmaya hazırlandığın hatanın telafisi yok. Ailen mükemmel değil belki ama kaçmak hiçbir şeyi düzeltmez aksine daha da karıştırır ortalığı.
Senin yaşında kaçan bir sürü kız var etrafımda bir tanesi bile mutlu değil. Bir tanesi bile diyorum. Herkes aynı değil diyeceksin ama bazı hataların sonuçları hep aynı.

Yahu konuya yorum yapıldıkça, konu sahibi anlattıkça, olayın iç yüzü derinleştikçe hayret ediyorum. Kusura bakmayın ama kırk yıllık tinerciyim böyle kafa görmedim diyesim geldi :confused:

ailemin bana söylediklerine karşı pişman edicek çunku. Benim ailemde normal karşına alıp konuşmya diye bişi yok ana avrat söver seni ne orospulugum kaldı ne de hırsızlığm . ağıza alınmayacak seyler duyunca bu durumda oluyosun .

Madem bu kadar terbiyesizleşmiş ailen, onlardan kurtulmanın yolu evlenmek mi? Bir mantıklı düşünsene. ailen böyle davranıyorsa elin oğlu neler yapar, bi düşünsene? Madem zor durumdasın, takışma ailenle, mesleğini al eline, ondan sonra hala güveniyorsan, seviyorsan evlenirsin. Ha gene pişman ederse sevgilin seni, zaten kendi ayakları üzerinde duran bir kadın olacaksın, yürümezse ayrılırsın. Ama bu şekilde kocaya kaçmak falan, kendini ateşten alıp cehenneme atmak olur.

Önce bi okulunu bitir, işini gücünü kur sonra aileni ikna yoluna bak bence. Şu an önceliğin okul olsun..

Back
X