abla bak yemın ediyorum benımle problemi yok ço guzel davranıyo benım saçımın tek teline zarar gelse neler yapar düşünmek istemıyorum gerçkten çok iyi . ama şuan her konudan iyi tek problem ailem iişte ikna edemiyoruz. onu da zamanla yapabilrsk yapıcz
Abartmalar, düz laflar, basit cümleler.
Sorun ailende değil sende. Her konuda iyi diyebileceğin ne var ki böyle kesin yargılar. Hastalık karşısındaki tavrını mı biliyorsun, parasızlık başına geldi mi, eline çok para geçinceki halini mi yaşadın? Arkadaşlarıyla olduğundaki halinden mi haberdarsın, askerlikten dönünceki halinden mi? Aynı evde mi yaşadın, beraber yolculuğa mı çıktınız?
İyiymiş, ne gördün ki? Madem bu kadar iyi, ailene neden anlatamıyorsun? Kendini ifade edemiyor musun yoksa zaten yeterince kanıtın olmadığı için mi? Saçının tek teline zarar gelse neler yapar hakkaten düşünmek istemediğin, orantısız şiddet mi uygular, yakar yıkar mı ortalığı? Neden, sinirinden mi yoksa anlamadan dinlemeden hareket etmesinden mi? Korumacılığı yüzünden mi diyeceksin, ama bu kadar korumacılık seni ilerde güçsüz yapar, kullanılmayan şey körelir çünkü. Sen bu durumdan sıkılınca ne olacak? Korumacılık birden bire baskı olacak gözünde. Kendin güçlü olmak istediğinde o düşünmek istemediğin şeyler senin için kullanıldığında ne diyeceksin?
Güya saçının telini düşünen adamın seni yetiştiren aileye olan tavrı belli şimdiden. Pişman edeceğim onları ne demek, kimse söylediğine pişman olmaz en basitinden. Ben diyeceğimi dedim, kötü çıkarsa; ben haklıydım der. İyi çıkarsa; ben başından beri aslında inanıyordum der veya unutmaz kötü günü beklemeye devam eder. Şartlar yüzünden bu hale geldiğini bir gün anlatabilsen bile kolayı var, ailesi o şartlarda olup hiç bir zaman o ortamlara bulaşmamış insanlar her zaman bulunur. Pişman olmak kişisel birşeydir o yüzden, kendin ya olursun ya da olmassın. Ama başkasını pişman edemessin, boş boş konuşmuş olursun. Boş boş konuşmak da neyin göstergesi onu da ben söylemeyeyim. Sen safsın bunları düşünmüyorsun diyelim, o neden düşünmüyor?