Evden Kacma. . .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

esmaeslem

Annem . ∞. ♥
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2013
861
20
53
İstanbul
daraliyorumm cok daraliyorum evin duvarlari ustume geliyo evin duvarlarinibiraktim icindeki kisiler ustume geliyo babam bana guvenmiyo bu o kadar canimi yakiyo ki guvenmemesi icinde hic bir sey yapmadim baska bir akrabaya gitsem eminim babam bulur .. ama bir muddet babam ve uveyden uzak kalmak istiyorum .. birikmisim 364 tl var ... bu bana ne kadar surede yete bilir ?... disarida kalmaya raziyim ben sadece artik u evde olmak istemiyorum biraz huzur biraz da kendi halimde kalmak ..

Son düzenleme:

Yaş kaç?

16 yasindayim maalesef..

Küçük değilsin.
Bilmiyor musun,o yaşta kaçsan bile ya ailene ya da devlete teslim ederler.
Ailenden memnun değilsen polise başvuruyorsun,onlar da seni çocuk esirgeme kurumuna yerleştiriyorlar diye biliyorum.
Evde eğer o kadar sıkıntın varsa bunu araştırsan daha iyi olur.

oyle birssey asla ... annemi kaybedeli 6 ay oldu sadece simdi biraz babamdan uzak olmak istiyorum ...

oyle birssey asla ... annemi kaybedeli 6 ay oldu sadece simdi biraz babamdan uzak olmak istiyorum ...

Anneni kaybedeli 6ay oldu ve evde üvey anne mi var!

Bu arada başın sağ olsun... Ne olursa olsun evden kaçmak doğru değil.. Senin için en doğrusu şehir dışında bir okul kazanmak için çok ders çalışmak.. Üniversite de ayrılır istediğini yaparsın.. Hele 300tl gibi bir rakamla hiç bir yere gidilmez.. Sakın

annem olmeden once zaten babamla ayrilardi ben 7 yasindayken ayrildilar ... eve dayanamiyorum .. bu sehirden gidemem annemin mezera burda

mesaj kutunu boşlatırsan sana yazdığım bir mesaj vardı..Onu göndereyim.Evden bunalmış olabilirsin,arada hepimiz bunalırız.Ama taktire dersinki gideceğimiz güvenli bir akraba yoksa kurda kuşa yem oluruz:)Yani düşünsen de yapamacağın şey bu.Bababndan habersiz bir şey sakın yapma.Babanı da anla.O da eşini kaybetmiş.Sana sahip çıkmak istiyor,yanlış işler yapma istiyor..Hem yanlış işler yaparsan annen mezarında nasıl rahat uyusun..Evden kaçar da başına kötü bir iş gelirse orda nasıl rahat olsun..Babanı da anla..Sen d yetişkin bir insan olup evlendiğinde çocuğun olduğunda sen de koruma iç güdüsüyle kısıtlayacaksın bazı şeyleri..Bak yetişkin olup başka başka sorunlarla da boğuşuyor insanlar..Daraldıysan teyze,hala,dayı,amca gibi sevdiğin yakın akrabalarına git biraz,yakın akraba olursa izin verir baban.Kafanı dinleyip dön..
kafanın en taze olduğu yaştasın,bunaltılarla harab etme kendini..Tek sıkıntın anneni yeni kaybetmiş olman.. Bir danışacağın şey olursa burdaki ablalarına yada yakın akrabalarından bayan olanlarına sorarsın..
kaç kardeşsiniz..sen kaçıncısın?Annenin vefat nedeni ne?

Son düzenleme:
Canım sakin ol şuan sağlıklı düşünemiyorsun evden kaçmayı sakın ama sakın aklına getirme bir akraban ile konuş yakın gördüğün rahat konuşabildiğin durumunu belirt o senin adına baban ile konuşsun. Belli süre orada kal bir kafanı dinle.

annem olmeden once zaten babamla ayrilardi ben 7 yasindayken ayrildilar ... eve dayanamiyorum .. bu sehirden gidemem annemin mezera burda

Hmm. Acını anlıyorum ama annen eminim geleceğini en iyi okullarda, gerekirse şehir değiştirerek kurmanı isterdi..

Kaçmak yerine babana bir mektup yazsan.. Hissettiklerini açıkça yaz.. Nelere kızdığını.. Belki anlar..

bosalttim .. babam esini kaybetmediki yani zaten annemle ayriydilar mutlaka uzuldu ama oyle cok degil suanki esi bana takik babama benimle ilgili atip tutuyo biktim babam bana hic guvenmiyo annem kanserden oldu tek cocugum

Annenle baban ayrılar mıydı?O halde sen annende mi kalıyordun.Yeni mi babanın evine gittin.Alışma dönemleri bunlar..Babanın eşi var mı?Budurumdan mı rahatsızsın acaba.Sana iyi davranıyorsa eşi hiç sorun etme.Ne sorunların oluyor orda anlat bakalım,anlayalım,daha iyi cevap verelim.Şimdi farazi konuşuyoruz birşey anlatmadığın için.

Allar rahmet eylesin,mekanı cennet olsun, sizlerede sabır versin.Yaşın küçük,acın taze.Düşüncelerin gel git olması daralman doğal.Sabretmen lazım.Uzaklaşmak yerine yakınlaşmayı deneseniz.Güzel güzel konuşup içinizi bir dökseniz dertleşseniz iki arkadaş dost gibi..Daha iyi olmaz mı.
Kaçman hiç bir şeyi değiştirmeyeceği gibi hayatın boyunca hep önüne gelecektir kaçtı kelimesi.Yarına keşkelerle yürüme.Ebeveynler çocuklarının kötü olmasını,yanlış yola gitmesini istemez.Güvenli evin ve arkanda baban var iyi kötü.Ya dışarısı kurt kapanı.Beğenmediğin bu günleri mumla ararsın.Kaş yapayım derken göz çıkarma.
İnsan yükü başkalarına ağır gelir.Ama baban bakmak zorunda.Devlete başvur demişler ama devlet sana iki yıl daha bakar 18 yaşına girdinmi salar sokağa bakmaz.Sudan çıkmış balık gibi olursun.
Ne problemlerin var bilmiyorum.Aşılamıyacak şeyler mi.Sen belli bir yaşa gelene kadar kalmalısın babanın yanında nacizane fikrim.
Kendini geliştirmeli yarına hazırlamalısın.Ne olmak istiyorsun ilerde hedef koy ve ulaşmak için çalış.
Kitap oku iyi arkadaştır.Seni geliştirir,ufkunu açar.Okuluna ağırlık ver meslek edinmeye ayaklarının üzerinde durmaya çalış.
Bir anne olarak evden kaçmanı asla tasvip etmiyorum.Emin ol annende istemezdi.

Son düzenleme:

baba tarafindan kiseyle yakin degilim teyzemle cok yakinim ama babmla teyzemler yani anne tarafim kavgali gibi ..

Nasıl mesela...

Eğer senin hakkında babana atıp tutuyorsa,içine atma,babana söyle..Söyledin mi?O ne diyor?Ama sen de kadına kötü davranmıyorsun inşallah annenin acısıyla..Eğer kadına kötü davranmadığın halde kadın sorun çıkarıyorsa baban ne diyor?
Durum böyleyse babanın seni koruması lazım.Ama sen d ekadına iyi davranacaksın.Kimsenin kimseyi üzmeye hakkı yok..İkinizin de baban üzerinde hakkı var..Anlaşmak ,uzlaşmak zorundasınız.Abla gibi gör onu.Ozaman belki sana karşı daha iyi olur iyiliğini gördükçe..

evet ben 7 yasindayken ayrilmislar annemle kaliyodum ne zman oldu babamla yasamaya basladim o kadin babamla arami bozuyo ikili oynuyo klasik uvey hikayesi .. daha gecen gun yaptigi babama beni bir erkekle gordugunu soyluyor ki yalan babama bunu soyluyorum babam bana inanmiyo basiyo tokadi canimi acitanda tokat degil bana guvenmemesi bi erkek arkadasim var ama onunla 2 haftadir bulusmuyoruz yani beni bi erkekle felan gormedi

Yaşadıkların gerçekten çok ağır şeyler sorun bence sadece baba değil. Yaşın küçük daha annen vefat etmiş başın sağolsun bir kere bu çok ağır bir durum ki kanser hastaymış o süreçte yanında olmuşsundur bu da ağır bir durum. Sonrasında babanın yanı ve onun eşi. Ki zaten bunların hiç biri olmasa sen ergenlik dönemindesin bu süreçte kişi bağımsızlığını kazanma kendi değerlerini oluşturma sürecidir. Bence sakinleşmeye çalış kendine herhangi bir etkinlik bul kafanı dağıt bir de uyku problemi az ya da çok uyumu, kilo da değişiklik gibi durumlar da varsa bir uzmana görün vereceği basit bir ilaç rahatlamanı sağlar. Ya da uzman bir psikologa git cidden sana yol göstereceklerdir. Evden kaçmayı da sakın düşünme yağmurdan kaçarken değil doluya taşa tutulursun da yardım edenin olmaz. Ha universitede bir yer kazanırsın o şekilde tavsiye ederim haricinde hiç düşünme ki bu psikolojiyle düşünme derim.

Teyzenle yakınsın madem baban teyzende kalman için izin vermezmi biraz.Baba olarak onunda endişeleri vardır.Bunun için seni sıkabilir biraz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…