annem istemezdi ama bana iftira atilmasini felanda istemezdi haksizligi kaldiramiyorunm ... tesekkur ederimAllar rahmet eylesin,mekanı cennet olsun, sizlerede sabır versin.Yaşın küçük,acın taze.Düşüncelerin gel git olması daralman doğal.Sabretmen lazım.Uzaklaşmak yerine yakınlaşmayı deneseniz.Güzel güzel konuşup içinizi bir dökseniz dertleşseniz iki arkadaş dost gibi..Daha iyi olmaz mı.
Kaçman hiç bir şeyi değiştirmeyeceği gibi hayatın boyunca hep önüne gelecektir kaçtı kelimesi.Yarına keşkelerle yürüme.Ebeveynler çocuklarının kötü olmasını,yanlış yola gitmesini istemez.Güvenli evin ve arkanda baban var iyi kötü.Ya dışarısı kurt kapanı.Beğenmediğin bu günleri mumla ararsın.Kaş yapayım derken göz çıkarma.
İnsan yükü başkalarına ağır gelir.Ama baban bakmak zorunda.Devlete başvur demişler ama devlet sana iki yıl daha bakar 18 yaşına girdinmi salar sokağa bakmaz.Sudan çıkmış balık gibi olursun.
Ne problemlerin var bilmiyorum.Aşılamıyacak şeyler mi.Sen belli bir yaşa gelene kadar kalmalısın babanın yanında nacizane fikrim.
Kendini geliştirmeli yarına hazırlamalısın.Ne olmak istiyorsun ilerde hedef koy ve ulaşmak için çalış.
Kitap oku iyi arkadaştır.Seni geliştirir,ufkunu açar.Okuluna ağırlık ver meslek edinmeye ayaklarının üzerinde durmaya çalış.
Bir anne olarak evden kaçmanı asla tasvip etmiyorum.Emin ol annende istemezdi.
Nasıl mesela...
Eğer senin hakkında babana atıp tutuyorsa,içine atma,babana söyle..Söyledin mi?O ne diyor?Ama sen de kadına kötü davranmıyorsun inşallah annenin acısıyla..Eğer kadına kötü davranmadığın halde kadın sorun çıkarıyorsa baban ne diyor?
Durum böyleyse babanın seni koruması lazım.Ama sen d ekadına iyi davranacaksın.Kimsenin kimseyi üzmeye hakkı yok..İkinizin de baban üzerinde hakkı var..Anlaşmak ,uzlaşmak zorundasınız.Abla gibi gör onu.Ozaman belki sana karşı daha iyi olur iyiliğini gördükçe..
Yaşadıkların gerçekten çok ağır şeyler sorun bence sadece baba değil. Yaşın küçük daha annen vefat etmiş başın sağolsun bir kere bu çok ağır bir durum ki kanser hastaymış o süreçte yanında olmuşsundur bu da ağır bir durum. Sonrasında babanın yanı ve onun eşi. Ki zaten bunların hiç biri olmasa sen ergenlik dönemindesin bu süreçte kişi bağımsızlığını kazanma kendi değerlerini oluşturma sürecidir. Bence sakinleşmeye çalış kendine herhangi bir etkinlik bul kafanı dağıt bir de uyku problemi az ya da çok uyumu, kilo da değişiklik gibi durumlar da varsa bir uzmana görün vereceği basit bir ilaç rahatlamanı sağlar. Ya da uzman bir psikologa git cidden sana yol göstereceklerdir. Evden kaçmayı da sakın düşünme yağmurdan kaçarken değil doluya taşa tutulursun da yardım edenin olmaz. Ha universitede bir yer kazanırsın o şekilde tavsiye ederim haricinde hiç düşünme ki bu psikolojiyle düşünme derim.
Sana bişey dicem ama mutlaka yapmaya çalış
Günah falan yazmışsın o biri konunda demek ki, az ya çok inançlı birisin..
Gece uyuma ya da uyu gecenin 1 vakti kalk..
Kıble ne tarafta bilmiyorum biliyormusun ya bilmiyosun ama yüzün kıbleye doğru otur..
bilmiyorsansa kıbleyi tamam önemli değil kendini rahat hissettiğin bir yerde otur..
Ve konuşmaya başla..
Allaha dök içini,..
Anneni anlat..
Ne istediğini söyle..
Seni üzenleri şikayet et...
Sana doğru olanı göstermesini iste...
Ve s.
Bunu yap, ama inanarak yap..
Onun seni duyduğuna inanarak yap, konuş...
Sen bunu 1 kaç gece dene..
Eğer inanarak yaparsan sana çok şey vere bilir ama inanman gerek..
İnan bana huzur bulacaksın.. Artık sana kalmış
Belki de saçmaladığımı falan düşüne bilirsin..
Yine de sana kalmış..
Ben sana dertlerinden kurtulmanın en kolay en güzel yolunu söyledim sadece..
Ozaman seni bir başka okul arkadaşınla falan gördü belki..Bukadar yalan,iftira yapacak kadar kötü birimi ki..Belki değildir hemen kötü düşünme.Babanı da anla,seni korumak istiyor.Hep babalarımız böyle değil miydi zaten..Sen de anne olduğunda korumak isteyeceksin çocuğunu..Diğer konularda o bayanın davranışları nasıl..Bunda bir yanlış anlama olabilir çünkü...
Babanın kötü bir davranışı yok..Evden kaçma falan getirmesin aklına şeytan..Üstelik kimse kimseye bakmaz ama baba bakmak zorunda..Oyüzden rahat ol.Emin ellerdesin..Babanın ve eşinin diğer davranışları nasıl?
Birtek bunu sorun ediyorsan ortada birşey yok..
Güzelim kendine bi meşgale bul.
Ders çalış,üniversite kazanınca o evden çıkarsın.Şehir değiştirmen gerekmez,İstanbul'da kampüsün içinde yurtları olan okullar da var.
Şimdi tatil diye ders çalışmak istemiyosan,hobin ilgi alanların falan yok mu?Onlarla ilgilen.
Evde başka kardeşin varmı?Yani ikisinden olma çocuklar var mı?Onlar senin kardeşin.Babanın eşi de bir yakının,ablan gibi..Sen öyle davran..vurdumduymazlığa vur,aksi davranışları varsa bile..O davranışları neler onları da anlat da net cevaplar verelim..Sonuç onun eşiyse senin de baban...Fazla umursama bu durumu.Orası senin de evin..Rahat ol..O kardeşler senin de kardeşlerin..Alışma dönemi bunlar,geçecektir.Oyüzden şu sıralar yüzgöz olmamaya bak.Vurdumduymazlığa vur..Babana herzaman olduk olmadık şeyle ikayetle gitme ama O bayanın sürekli ve çok rahatsız edici hatalı bir davranışı oluyorsa sana ozaman babanı bir yere çek,dışarda biryerde bir cafede falan,orda söyle...Ama sen de iyi niyetli olmalısın...
Ilk o evde yasamaya basladigimda aram iyiydi o yuzden seviyodum ona guvenmistim sirlarimida paylasmisdim erkek arkadasimda dahil ..Güzelim ya ağzından cımbızla laf lıyoruz :)Ne oluyor mesela.Nasıl tehtidler?
evet ben 7 yasindayken ayrilmislar annemle kaliyodum ne zman oldu babamla yasamaya basladim o kadin babamla arami bozuyo ikili oynuyo klasik uvey hikayesi .. daha gecen gun yaptigi babama beni bir erkekle gordugunu soyluyor ki yalan babama bunu soyluyorum babam bana inanmiyo basiyo tokadi canimi acitanda tokat degil bana guvenmemesi bi erkek arkadasim var ama onunla 2 haftadir bulusmuyoruz yani beni bi erkekle felan gormedi
Babanla yeni tanışıyorsunuz öyle düşün.Birbirinizi daha tanımadınız.Bugüne kadar annenleydin seni yetiştirdi,huyunu suyunu daha iyi biliyoırdu baban da rahattı.Birden 16 yaşında bir kızın sorumluluğunu aldı,bocalamıştır.
Öncelikle babanla konuş sana güvenmesini ve inanmasını sağla.Gerekirse psikolog yardımı almanızı söyle.Böylece birbirinize yakınlaşır anlamaya çalışırsınız.Annenle arkadaş gibi paylaştığını,yalan söylemediğini belirt.
Ilk o evde yasamaya basladigimda aram iyiydi o yuzden seviyodum ona guvenmistim sirlarimida paylasmisdim erkek arkadasimda dahil ..
Meselaa yemegi hazirlamazsan sevgilini baban anlTirim gibi
Hayir babam cok cok fazla kizar erkek ark. A ...Sen inanıp içini dökmüşün o kullanmış.Boyun eğme tehditlerine.Babanla paylaş ilk başta karşı gelecek ve yaşının küçük olduğunu söyleyecektir.Sende doğru söylüyorsun bende hata yapmama adına paylaştım bilin istedim.Yaşayarak hayatı öğreneceğini,babanında desteğini deneyimlerinden faydalanmak için dürüstçe konuştuğunu ifade et.Dedim ya kızsada paylaştığın için de sevinecektir içten içe.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?