Sizi okuldan alamazlar, veliniz kendinizsiniz, üniversite diğer orta öğretimler gibi değil.
Ailenizin tepkisini çok sert buldum ancak bu biraz da kültür ile alakalı bir şey. Kültür derken, psikolojik yaklaşımdan bahsediyorum. Ne yazık ki bizim toplumumuzda "korku" nedeniyle, iyi niyet tabanlı çok sert tepkiler verebiliyor ebeveynler. Ama sonradan kötü bir şey olacağına, bu şekilde tepki vermenin sizi yeterince sindireceğini düşünüyorlar.
Resimlerinize gelince. Bikinili bir resmin internet ortamında paylaşılması konusunda açıkçası ben de hoş görüşler paylaşmıyorum. Modern görüşlü bir insanım ve böyle bir ailede yetiştim. Ancak bazı şeyleri bana özel ve saklı tutmak, benim kendime öz saygımı arttırıyor. Vücudum da bunların içerisinde. Bunun dışında da bazı nedenler var elbette. İnternet sanıldığı kadar kapalı bir mecra değil, tüm önlemleri alınmış ve "özel" hesap yapılmış dahi olsa. Daima kötü amaçlara hizmet edebilmesi açısından erişilebilirliği kolay bir mecra.. İnanın çok fazla kötülük var yaşadığımız çağda. Çok fazla "iyi niyete bürünmüş, kötü niyet" var.. Ben yerinizde olsam ailemle konuşmadan önce kendimle bir konuşurum. Paylaştığım fotoğraflarda beni rahatsız etmese bile, erişebilen kişileri dürtecek resimler var mı? Her anlamda.. Varsa eğer, buna gerek var mı? Kendimle bir konuşurum eni konu..
Bu evden kaçılacak bir mesele değil. Artık üniversite öğrencisi olan bir yetişkinden benim beklediğim "olgun" davranabilmesi ve hayatına, aile müdahale etmeden ve fakat "doğru" kararlar alarak devam edebilmesi.. Vücudunu, varlığını, ruhunu artık kendisinin koruyabilmesi.. Sizin bikinili fotoğrafınız sizin özgürlüğünüz iken, başka bir göz için başka şeyler ifade edebilir. Bence gizli bahçeleri koruyarak ve öz saygıyı yitirmeden bazı paylaşımları özgürce yapmak, daha doğru sanki.. Ne kadar çabuk olgunlaşırsanız, ailenizi o kadar kolay ikna edebilir ve güven uyandırabilirsiniz.
Aileniz iyiliğinizi biraz farklı bir yoldan istiyor.. Buna korku diyelim.. Bir sürü haber dinliyor, tuhaf şeylerle karşılaşıyoruz.. Kendinizi bunlardan her anlamda ve her koşulda korumanızı bekliyor olabilirler.. Daha olgun bakın olaylara.. Belki kendilerinden bir özür dileyip, bir daha bu kadar özgür paylaşımlar yapmayacağınız konusunda onları ikna edebilirsiniz. Dünya iyi bir yer olsaydı dahi, özgürlüğün yine de bir sınırı olurdu, inanın.. Kulağımı çok tersten tutmuş olabilirim.. Ailenin tutumu hatalı ama tepki vermekte haklılar.. Tepki çok fazla olmuş..