• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evden nasıl ayrılacağım..

Istanbula tutuyorsa bir çok yere tutar cocuk gelisim. Bence iyi araştır istanbulda okumak zorunda kalmazsin
Ailene yakin bir yerde okursun puanin kac bilmiyorum ama istanbul puanlari daha yüksek

Canım bende istanbula tercih vereceğim aileme 24 saat uzak olacağım seni çok iyi anlıyorum.
Tabi önce bi tercih sonuçlarım gelsin öyle depresyona girerim gelmezse (allah korusun) boşa depresif olmayayım:27::27::27:

tatlı telaşlar bunlar
bende sınava ilk girdiğimde antalyayı kazanmıştım
ve ilk dönemi bitirmeden geri döndüm:1:
ben yaşayamam istanbuldan başka yerde aile özleminden çok şehiri özlemiştim
sonra istanbulda bi özelde okumaya başladım seneye mezunum:16:
dışardan gelen arkadaşlarım inan şehirlerine dönmemek için bahane buluyolar:1:

evet arkadaşlar umarım biraz yardımcı olursunuz. Ben bu sene üniversite sınavlarına girdim ve istediğim bazı yerler tutuyor puanımla ama hepsi İstanbul. Bu yaşıma kadar hiç evimden başka yerde kalmadım ailemden ayrı kalmadım ve yaşadığım şehri bırakmak içimi sıkıyor böyle daraltı geliyor resmen :43: erkek arkadaşımdan da ayrılacağım haliyle her şeyi bırakıp İstanbul'a gitmek ürkütücü geliyor birde çok pahalı olduğunu söylüyor herkes nasıl yapacağım bilemiyorum... :43:

İstanbul'da okuyorum ben de canım
gerçi kendi şehrimle arası 2 saatlık mesafe canım istedikce gidip geliyorum
İstanbul bir başka vallahi :) özellikle okulun merkezi bir yerdeyse
ben bu sene hazırlıktım okulum istanbulun ucu bir yerdeydi İstanbulun tadını cok cok az cıkardım
ama bu sene boğazdaki kampüse geçeceğim :) Gez toz yer bırakmam herhalde istanbulda :)
pahalı derken; eğer eve çıkacaksan semtine göre değişiyor, mesela benim okulumun bulunduğu semtte evler ateş pahası resmen
ama nispeten daha yakın olan şişli-mecidiyekoy taraflarında gayet ucuza güzel evler var
onun dışında büyük şehir trafik çok sorun, bir yere giderken yarım saatlik yol demeyeceksın ona göre erkenden cıkacaksın çünkü o yarım saatlık yol oluyor 1,5 saat :)
her çeşit insan var, dışarıdayken her an tetikte olmalısın arkadaşım otobüste telefonunu kaptırdı mesela
tabi bunlar sadece İstanbul için geçerli değil her şehirde var bu insanlardan sadece istanbul bir metropol oldugu için daha cok rastlayabiliyosun
eğer sormak istediğin bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım
evden ayrılmak bana da çok zor gelmişti ama alışıyosun
senin erkek arkadaşın varmış ama ondan ayrılmak zor gelir
benim erkek arkadaşım da istanbulda bir üniversite kazandığı için zorluk çekmiyorum
ama her şeye rağmen İstanbul çok güzel bir şehir, özellikle öğrenciler için.. :)

tatlı telaşlar bunlar
bende sınava ilk girdiğimde antalyayı kazanmıştım
ve ilk dönemi bitirmeden geri döndüm:1:
ben yaşayamam istanbuldan başka yerde aile özleminden çok şehiri özlemiştim
sonra istanbulda bi özelde okumaya başladım seneye mezunum:16:
dışardan gelen arkadaşlarım inan şehirlerine dönmemek için bahane buluyolar:1:

Hangi özeldesin canım? benimde burslu olacak büyük ihtimal okan ve gelişim hakkında ne düşünüyorsun?

canım ben sana üniversiteyi yeni bitirmiş biri olarak şöyle diyeyim Bursa İstanbul arası çok az bir mesafe ve üniversite hayatını başka bir şehirde yaşamak çok güzel.(Ben Balıkesirliyim ve Isparta'da okudum yol tam 9 saatti :( Ancak dediğin gibi İstanbul pahalı ve çok kalabalık bir şehir madem özel üniversite yazacaksın başka şehirlerde yazabilirsin. Bu arada %100 burslu olmak hiç masraf yapmayacağın anlamına gelmez malesef İstanbul'da yurtlarda evlerde çok pahalı eğer maddi durumun çok iyi değilse ailenide zora sokma Uludağ üniversitesinde oku derim .

Ailemden bir gun bile ayri kalmamisken kalktim İstanbul'a okumaya geldim baska bir sehirden ayni senin gibi.3.sinifa gectim hic pisman olmadim.Zaman cabuk geciyor.Elinde imkan varken degerlendirmelisin.Ben devlet universitelerinden birindeyim ozeller hakkinda fikrim yok İstanbul kalabalik gurultulu trafigi bol ama her seye ragmen cok guzel.Bursadaymissin anladigim kadariyla Bursa da gelismis bir il zorluk cekecegini sanmiyorum hem yakin.Benim de 2 saatlik bir mesafe bu arada.Alisiliyor bir sekilde omur boyu aileye bagli kalmayacaksin emin ol onlar da alisiyor :)

Şimdi sana zor gelir ama sonra ayrılmak istemezsin:21:Zaman o kadar hızlı geçiyor ki bakmışın göz açıp kapayana kadar mezun olmuşsun:8:

okumak gibisi varmı yaa ..
alışırsın cnm ..
sen dürüst olduktan sonra hiçbirşey olmaz ..
gelir gidersin ailenede napcaksın baska ..
okul ve hayatında basarılar..

vakti zamani geldi mi paşa paşa ayriliyorsunuz valla :) ben gecen yil ayrildim üniversite icin. bir hafta agliyorsunuz sonra mecburen duruluyorsunuz. caniniz yandiginda kosacak aileniz yaninizda olmuyor ne yazik ki. evde annenizin babanizin yaptığı gurultuyu, erkenden uyandiriyorlar diye kizdiginiz zamanlari, sikayet ettiginiz her seyi deli gibi ozluyorsunuz. ayrilinca ne kadar sevdiğinizi anliyorsunuz herkesi,her seyi. hele arkanizda bi sevdicek birakiyorsaniz.. cok aci. ama bi yandan oyle rahat ki. kendi basina bi şeyler yapabildigini gormek,diledigin gibi yasamak.. tatile gelmek icin can atacaksiniz. ama geldiginizde bir sure sonra tek basiniza yasadiginiz yeri ariycaksiniz. ( bana da derlerdi de mumkun değil inanmazdim, tecrubeyle sabittir :) ) oyle iste.. guzel yerlerde olun,guzel cevreler edinin. basarilar dilerim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hepinize tek tek cevap yazamadım kusura bakmayın arkadaşlar çok teşekkür ederim hepinize.
Galiba çoğu kişinin dediği gibi bir süre sonra alışacağım umarım her şey yolunda gider iyi dilekleriniz için sağolunn :16:

Back
X