Eve çöreklenen akraba

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Selamlar!

Şu an sinirden elim ayağım titriyor.

Hanımlar dayım daha ben ilkokula giderken bile evimize gelirdi günlerce kalırdı. İstanbul'da ise girerdi bizde kalırdı. Bu döngü yıllarca sürdü. Gelip bir ay kaldığı bile olurdu. Belki daha fazla. Üniversiteye geçtim dayım yine ara ara gelir bizde kalirdi. Kendisi gemide çalışıyor. İşi bitince gelir bizde minimum 3-4 gün kalırdı. Salak saçma hareketleri var mesela;

-Bi keresinde plazma tvyi duvardan sökmeye çalışmış yatarken goremedigi için.
-tuvalete girince tuvaletin kapısını hafif aralık bırakıyor.
-Eve gelip evimizi eleştirir yok böyle yok şöyle.
-Evimize gelip küçümser gibi konuşur. Atıyorum yazık bu adamda sabah akşam çalışıyor. Kardesimin boyu biraz kısaydı onunla dalga geçer. Diğer kardeşim kiloluydu onunla dalga geçer.
-Eskiden bizde kaldığı zaman gece 11-12 gibi gelirdi eve. Annem de babamda çalışan insanlar annem uyanıp kapıyı açıp yemek hazırlardı ona.
-Normalde eli dolu gelmez evimize bir ekmek bile aldigini görmedim kac yıldır. (Bekledigim için değil sadece bana garip geliyor.) Bi keresinde kızıyla geldi o zaman karpuz almışlar kuzenim dayıma dedi ki baba sen eve gidince görürsün, anneme dicem vs gibi bir şey dedi. Annem karpuzun parasını verip susturdu.
-Bize geleceği zaman haber filan vermez. Kapı çalar açarız paat dayım gelmiş.

Geçen cumartesi de öyle oldu. Biz disardayik kardeşimle eve bı geldik dayım gelmiş. Sonra pazar günü kuzenim aradi yoldaymis o da geliyor. Annem de dedi keşke cumadan gelseymis pazartesi evde kimse yok diye. (Ben, annem, babam, kardeşlerim hepimiz disardayiz haftaici) Evde tek kalabilecekse gelsin abi demiş. Dayım buna alınıp taaa anneanneme yetiştirmiş. Kuzenim halam beni istemiyor vsvsvs diyor. Ama insan bı haber verir di mi?

Pazartesi öğlen annemi aramışlar isten yarım saat izin alsana eve gelcez vsvs demiş annem de izin alamam demiş. Aksam geldiler kuzenim dus aldı bizde. Saçına sardigi havluyu makinenin üstüne atmış. Makine bozuldu. Su kacmis. (Bize bozulduğunu demediler.) Sabah uyandım dayım banyoda makineye bakıyor. Anneanneme tansiyon aleti almışlar kuzenim annemi arıyor hala parasının yarısını da sen verirsin artık lacka lacka. Annem muhattap olmadı pek.

Sinirden deliriyorum kızlar. Biz bu adama geldiği zaman açık açık belli ediyoruz istemediğimizi. Buna rağmen düşmüyor yakamizdan. Arayip söylesem (annemin haberi olacak) çok mu ayıp ederim?

Şuanda bende sinirlendim...
Öyle akraba düşman başına...

Söyleyin Kiraya ortak olsun...
Ev masraflarını bölüşün falan...

Valla ya, ev arkadaşı gibi olduk resmen. Rmazan vs olurdu yine bizde kalirken erzak paketi verirlerdi iş yerinden adam pakedi dahi sevgilisine getirirdi anajanhana aç gözlü birisi değilim ya da eve gelen kişiden öyle bı şey beklediğim yok ama bu misafir değil artık

Şimdi o evde anne babanız var elbette onlar laf söylemeli önce, kaldı ki her şeyi geçtim, çocuklarımın fiziksel özellikleriyle ciddi ciddi dalga geçecek insanın (Bu insan bilhassa kazık kadar herifse) ağzına çakarım.

Her eve bir deli lazım, bizim sülalenin delisi benim, hoşuma gitmeyen bir şey varsa en cins şekilde söylerim yeri gelir, o kişi bulaşamaz. Size de tavsiyem, sinirden içinize içinize delireceğinize, güm pat çat söyleyin dışınıza delirin.

Mesela;
Kardesimin boyu biraz kısaydı onunla dalga geçer. Diğer kardeşim kiloluydu onunla dalga geçer.

Şunu benim kardeşime yapsa dayım "Yapma-deme genç kız etkilenir" şeklinde uyarım da dinlenmiyorsa; "Şu tipinle mi diyorsun bunu ahaha Allah'ın kıl yumağı, git önce evrimini tamamla da gel, ayı mısın dayı mısın belli değil başımıza" derim. Annem de ağzını açıp tek kelime edemez.

-tuvalete girince tuvaletin kapısını hafif aralık bırakıyor.

Burada kapısına dayanıp "Görgüsüz müsün acaba, koca herif olmuşsun çoluğun çocuğun var, tuvalete girerken kapısı kapatılır öğrenemedin mi?!" diye paylar kapıyı çarparım.

O her şeyi ispitleyen kuzeni de köşeye çeker "O ıslak havluları bir daha orada burada görürsem ....... Anana selamımı da söyle e mi?" derim.

Ne yapacaklar?
Ben terbiyesiz oluveririm, ama onlar da bize geldiklerinde huzur bulamazlar işte.

Gerçekten vermediler. Babam halimi hatrini dahi sormaz. Son birkaç gelisinde gayet belli ediyorduk istemediğimizi

Belli etmekle olmaz, her yaptığını yüzüne vurmaları, açık açık “bir daha haber vermeden gelmeyin, herkesin kendine göre programı oluyor” demeleri, gelmek istediklerini haber verdikleri zaman da bir bahaneyle kabul etmemeleri, biz müsait olunca sizi çağırırız demeleri lazım. Anneannenizin gelip dövecek hali yok.

Aradım soyledim. Kuzenimee ilk sordum ben koymadım vs dedi ama yalan! Havluyu ben vermistim ona. Dayıma da dedim bizi eleştirip, orda burda dedikodumuzu yapıp evimizde yüzümüze gulemezsin. Bi daha gelmezsen sevinirim. Daha da aramız açılmasın diyip kapattım.

Arayıp dedim ben :)))))))))

Arayıp söylemek değil, bizzat size geldiklerinde huzur bırakmayın evde diyorum.
Televizyonu mu almaya çalışıyor, sok lafını "La ayıcığım o oradan inmez napıyorsun? Hüü büürrşşşt" filan.
Makine mi bozuldu "Ayıcıklar naaptınız makinemize? Vallahi garibim makine dayanamadı size, biz nasıl dayanıyoruz Allah'ın bir mucizesi galiba" filan.

Dayının adını ayı koy, kuzenininkini de ayıcık.
Ayı ile ayıcık geldi-gitti darla paso, sok lafını.
Bir işe yaramasa bile sinirini atarsın, içine birikmez.

Genelde baba tarafından çekilir bu dertler, sizde anne tarafından olunca bana bir garip geldi.

Daha çok yeni halamla benzer bir vakamız oldu, yıllardır da böyle, çözemiyoruz. Ama annem ve babam çözmek için somut bir şey yapmıyorlar, biz çocukları olarak ne yapabiliriz ki bir yandan.

Geleceklerini sanmıyorum artık. Açık açık gelme dedikten sonra :)))

Süpersin :)

Ama işte önce kendi annen baban bu tepkilere kızıyor ki. Benim halamla da benzer sorunlar yaşıyoruz. Hatta biliyoruz ki evimizden hırsızlık da yapıyor, ama babam izin vermiyor ki haddini bildirelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…