• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve dadanan çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O çocuğu evinize aldığınız ilk gün sizin çocuğunuz size sormadan insanların evine girip çıkabileceğini öğrenmiş zaten. Çocuk sizden ne görürse onu kodlar kafasına. Geçmiş ola artık.

Ve hala derdiniz çocuğunuza gösterdiğiniz kötü örnek ya da diğer çocuğun başına gelebilecek işler ya da sizin başınıza açılabilecek işler değil; eşinizin çalışamaması ve diş fırçanız.
Yetişkin bir insan olarak olaya doğru düzgün müdahale etmek, çocuğun annesiyle konuşmak yerine "hırlı mı hırsız mı belli değil" şeklinde konuşup çocuğun kalbini kırıp ağlatarak bir daha gelmeyeceğini ummuşsunuz bir de.
Sizin çocuğunuzun tanımadığınız insanların çocuklarıyla parkta tek başına oynamasına gelemedim bile.
Konunuz bilinçli ve sorumluluk sahibi yetişkin dolu gerçekten. Neye şok olacağımı seçemedim.

aa lütfen, ben de geç kalmışsınız dedim diye ne hakaret ettiğim kaldı ne küçümsediğim..
vallahi üzüyorsunuz konu sahibini
:)

Eski oturduğum yerde vardı böyle bir aile. Kadın sabah uyanınca atardı sokağa akşam ezanı girerdi çocuklar içeri. Arada seslenir ellerine ekmek verirdi. Kız çocuğu iki yaşlarında yoktu kaç kere sağa sola tuvaletini yaparken gördüm düşünün. Annesi var babası var kim ne yapabilir ki anne ilgilenmedikten sonra. Sanki polis aransa birşey olacak Avrupa'da mi yaşıyoruz. Tüm gün bizim zile basardi çocuklar evlere gelmek isterlerdi. Bir kere bile almadik. Başına birşey gelse anne kaplan kesilirdi cunku. Herkes anne olmamalı çocuk dogurmamali.
Kolay çünkü anne olunca anlıyorsun cidden, eline telefon vermek kolayı, TV karşısında saatlerce tutmak kolayı, tüm gün sokağa atmak kolayı, bakımı yapıyor mu evet yapıyor ama kolayı işte 😄 zaten böyle tipler çok doğurur anacım 🤣 bizim gibiler de anca 1-2

Başka bir ülke olsa dediğiniz yapılırdı. Burada tüm gün sokakta çiçek satan çocuklar var. 6-12 yaş aralığı. Uyuşturucu ve alkol kullandırılıyorlar. Yüzlerce kez arandı, sosyal hizmetlerin tek yaptığı anne babasına götürmek. Anne baba sağ ise yeni bir aile bulmazlar. Dövülse de aç da bırakılsa, çalıştırılsa, dilendirilse de, istismar da edilseler o aileye teslim edilir çocuklar.

Çevredekiler aradığında bu çocukların aileleri olduğunu (!) bir işlem yapamayacaklarını ve sağ öz anne babanın onların bulacağı aileden daha iyi olduğu hakkında nutuk çekiliyormuş üstelik. İhmalin kanıtları olduğu halde bir işlem yapılmıyor.

6-12 yaş araliginda anne baba sağ cocuğu da kolay kolay kimsenin evlat edinecegini dusunmuyorum ben acikcasi, iyi aileyi gectim aile bulmak bile zor olur.
Anca yurtlara alabilirler cocuklari ama her yolda bulunan cocuk için yurtlarda imkan ve yer var mi bilmiyorum. 🙄

Sizin ki ufak çocukmuş benim de öyle bir vakam vardı ama kız ortaokulda gidiyordu ve saat akşam 11 önce eve gitmiyordu evleri evimizin hemen karşısındaydı , neyse biz o mahalleden göçtükten sonra tekrar ev sahibini ziyaret edince bu kız ile olanları anlattı, aile olarak çok mutasıplar dı bunun babası arka mahalledeki eşi ölmüş bir kadınla dost olmuş ve kendi hanımını arada sırada dövüyormuş , o zaman anladım kızının neden eve gitmediğini sonra bu adamın hanımı kalpten ölünce 3 ay içinde o dost edindiği kadınla evlenmiş

Çocuğun ailesinin kim olduğunu biliyordur çocuktan şikayet geliyor diye aileye söyler
Evine alması baştan yanlış da bundan sonrası için aynı hatayı yapmasın diye söylüyorum
Yani yonetici bu kadar kisisel bir durumla ilgilenmemeli diye düşünüyorum. Evimize alacagimiz kisiyide kendimiz belirleyemiyorsak yaşam kocsuz yasamayalim 😀 ben yonetici olsam dalga gecerdim sanırım 😀 ama belki olabilir tabi her seye karismayi seven yoneticilerde var

Yani yonetici bu kadar kisisel bir durumla ilgilenmemeli diye düşünüyorum. Evimize alacagimiz kisiyide kendimiz belirleyemiyorsak yaşam kocsuz yasamayalim 😀 ben yonetici olsam dalga gecerdim sanırım 😀 ama belki olabilir tabi her seye karismayi seven yoneticilerde var
Dalga geçilecek bir durum yok.Biz zaten bina olarak şifremizi 2 ayda bir değiştiririz güvenlik için.
Binaca ortak karar alırız.sorun sadece çocuğun bizim eve gelmesi değil,diğer çocuklarda binadaki diğer çocuklardan öğrenip içeri bir şekilde girip bina içinde oyun oynuyorlarmış.Yani yöneticimiz abes bir durum görmedi.o sizin kendi düşünceniz

Kapıyı açıp şuan oğlumda biz de müsait değiliz diyip gönderin. Bundan sonra da eve gelmeyin sadece dışarda oynayın diyin bu çok zor bişey değil.
Bu konudaki çocuğun bir alt versiyonu benim basimdaydi.
Benim ailesini bildigim cocuklar.
Ama sayisi farklıydı:) 1 çocuğum var, 3 komsu çocuğu gelirdi, bazen kuzenleri de onlarda olur 4 kisi gelirdi.
Birkac gelis ve bizim evde oynamadan sonra gelisler artmaya başladı. Biraz da evde ilgi görmeyen, gariban ama rahat cocuklardi, uyararak birkac görgü kurali öğrettim ama zaman icinde gelişler sıklaşınca "hayır" demeye basladim, uygun sekilde, "ben rahatsizim, hastayim, gelmeyin"den sonra "artik sadece bahcede oynayin" dedim. Zaten cocuklarin en ufak olani, oynamayi bilmez, kavgacı idi, gecinemiyorlardi.
Gelmediler.
Bunların ailesinde anne yoktu, ilgisiz ve eve 40 yilda bir gelen bir baba, döven, söven bir dede ve babaanne vardi.
Konu başlığına bakinca "bi zamanlar benim başıma gelen hadise" dedim istemeden, merakla okudum.

Dalga geçilecek bir durum yok.Biz zaten bina olarak şifremizi 2 ayda bir değiştiririz güvenlik için.
Binaca ortak karar alırız.sorun sadece çocuğun bizim eve gelmesi değil,diğer çocuklarda binadaki diğer çocuklardan öğrenip içeri bir şekilde girip bina içinde oyun oynuyorlarmış.Yani yöneticimiz abes bir durum görmedi.o sizin kendi düşünceniz
Msjda dalga gecmedim guldum ama kusura bakmayin da el kadar çocuğun evinizin orasindan burasından çıkması aniden belirmesi dalgada gecilir yani bununla😂 ama ben gecmedim.insan kendi çocuğunu tembihler acma diye ya da kendi önüne gecer. Kapiyi zorlayip girmiyor ya iceri. Bina ici icin evet yonetici dahil olabilir de evinizin ozeli için komik geldi yani. Yalan mi diyim.
apartman yonetimi icin secilmis birine evimin icine giren cocuk var demek mantikli gelmedi :KK48:

Konudan bağımsız konuşucam..

Parka götürürsün çocuğun orda ki diğer çocukla oynar bu o kadar garip değildir ama karşı tarafın sürekli eve gelmesi gariptir ve ailesinin sorumsuzluğudur bu.
Zaten konu sahibi kapıdan bile döndürmüş yeri geldiğinde kapıyı açmamış..
Kaldı ki konu sahibi zaten rahatsız olduğu için burada konu açmış amaçsız yüklenilmiş aşırı saçma.
Bir kere de konuya odaklanıp çıkar yol yazılsa sadece şaşarım sürekli bir eleştiri sürekli bir yüklenme.
Konu sahibinin anneliğini sorgulamaya kadar inmişsiniz pes.
+1

Arkadaslar birde anlasalim burada paylastigmiz her yorum kendi düşüncemiz.
Benimki kendi düşüncemde sizinki genel halk dusuncesi degil. Savunma cumlesi olacak bi yani yok. Sizin dusunceniz diye belirtmenizin. Bende genel gecer ya da aysenin dusuncesi demedim.

Çocuğun elinden tutup ailesine götürün durumu anlatın

Yazık konu sahibine boşu boşuna yüklenmiş pes yaniiii. Çocuk açım demiş hanginiz aç olan çocuğu geri çevirir. Tamamen vicdan meselesi. Konu sahibi iyi niyetinizden ötürü yaptığınız belli. Kim bilir neler yaşıyor o ailese yavrucak. Arkadaşların dediii gibi sosyal hizmetleri aramak gerek

Msjda dalga gecmedim guldum ama kusura bakmayin da el kadar çocuğun evinizin orasindan burasından çıkması aniden belirmesi dalgada gecilir yani bununla😂 ama ben gecmedim.insan kendi çocuğunu tembihler acma diye ya da kendi önüne gecer. Kapiyi zorlayip girmiyor ya iceri. Bina ici icin evet yonetici dahil olabilir de evinizin ozeli için komik geldi yani. Yalan mi diyim.
apartman yonetimi icin secilmis birine evimin icine giren cocuk var demek mantikli gelmedi :KK48:
Yönetici olsam dalga geçerdim dediniz.
Nerden biliyorsunuz bu şekilde dediğimi...belki farklı bi şekilde söyleyip değiştirmesini istemişimdir.kaldı ki evet evime dananan bir çocuk var ben içeri almıyorum ama kapı deliğinden baktığımda çocuğun gitmediğini görüyorsam şifreyi değiştirin diyebilirim konumuz şifre mi şimdi

Valla ben kadın halimle parkta oğlumun oynadığı çocuk grubunun başında oğlum için beklerken bile biri yanlış falan anlar, bişey der es kaza beş dakka biri çocuğunu görmez de o sırada çocuğun başına bişey gelirse falan diye aklımı kaybedecek gibi oluyorum. Annesi veya babası yanında değilken bir çocuğun ben ve oğlumla yalnız kalmasından bile rahatsız oluyorum. Yani siz hiç tanımadığınız bir çocuğu eve alıp üstüne diş fırçası diyosunuz ağzım açık kaldı.

Evet geldi.bundan sonra eve giremeyeceğini ama dışarda oğlumla oynayabileceğini söyledim.tatlı dille anlattım bskalım yarın ne olacak😊
Merak ettim Mersin de mi yaşıyorsunuz 🤔 aynı durum bende de var da bina şifresine kadar😁

Çocuk ihmal edilen bir çocuk. Sizin evi yuva bellemiş. Ancak ailesinden habersiz siizn evinizde olamaz. anne şikayetçi olursa canınız sıkılır. Annesini öğrenin ve tanışın.

Bazı doğrular birdir. Bu konuda tedbirsiz davranılmış.
Hanim efendi doğrular bir olamaz ama anladığım kadarıyla siz size doğru gelen şeyleri empoze etme konusunda ısrarcısınız. Sizin doğrunuz size benimki bana kalsın lutfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X