• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve dadanan çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi sandiki bu konuda övülecek. Cok merhametli oldugu için, o diger anne tüh kaka cocuguna yemek yapmiyor. Ama konu sahibi tanimadigi bir cocuga bile bir kap yemek veriyor. Ondan dolayi bu yorumlara kiziyor.

Diger tarafini hesaplayamadi. Cocugun o zaman yanliz gidip gelmis olmasini, kimse tanimadigi cocugu eve almayacagini.. düsünmedi onada tepki gelecegini.
Tek başına parka altı yaş çocuğunu mu gönderiyormuş😧
O zaman konu sahibi de ihmallerde bulunmuş.

Aklıma kendi çocukluğum geldi. Sınıf arkadaşım vardı ilk okulda. Evlerine gitmiştim. Evin odaları ve ayrı salon olması, yemek masası olması, derli toplu banyo ve mutfak olması beni büyülemişti. Hani öyle lüks bir evde değildi ama bizim evde mutfak dolabı kapağı yerine ipe geçirilmiş bez parçası olunca ya da el yüz yıkayacak bir lavabo bile olmayınca bana çok değişik gelmişti. Ev çok huzurluydu. Bizim evde kavga dövüş şiddet vardı. Orada kalmak, kendi evime gitmek istememiştim. Hava kararmaya başlayınca annesi arkadaşın beni artık söylenerek evime yollamıştı. Bir iki kere oldu. Sonra da eve davet edilmedim sanırım ki bir daha gittimi hatırlamıyorum. İllallah ettirdiysem demek ki bu ufaklık gibi.
Nostalji bir yana tabi. Bence de böyle aileden habersiz gelmemeli. Anne bulunmalı ve tanışılmalı. Gerçi maalesef ailenin pek derdi değil gibi bu durum. Öyle çocuğa üzüldüm.

Her konuda olduğu gibi herkes süper anne😁

Yahu konu sahibesinin boşluğuna gelmiş işte, durum acaip bir durum zaten şimdi de ne yapacağı için akıl sormuş. Birden k.s. yine yaşlanmış, ne yapsın açım diyen çocuğu sokağa mı atsın? Şimdi sosyal hizmetleri arayıp gereken yardımı yapar zaten.

8yaş aslında kucuk degıl.Gayet farkındadır herseyın.Oglunuzu tembıhleyın oynatmayın kapıyı tekrar caldıgında da eşiniz açsın sert şekılde gondersın.Annesı nasıl farkında olmaz sızde okadar yıyor tum gun nerde ne yıyor merak edıp sormuyor mu??Annesıde sorumsuz demek.Benımde yegenım 8yasında ben teyzesı oldugum halde bu cocuk kadar rahat davranmaz evımde.Başkasının yatak odasına gırmek ne demek?Diş fırcasını kullanmaya calısmak??Cocuk her bakımdan yetersız bır yerde yetıstırılıyor siz evınızı kontrol ettınızmı eşyalarınızı??Degerlı ya da degersız bıkac parca bısey alıyor olabılır oglunuz kucuk oglunuzu bıle bu konuda kullanıyor olabılır.Böyle gamlı baykuş gıbı sıraladım ama lutfen evınıze almayın bırdaha.Annesını bulup konussasınızda degısmez bence .Nasıl bir anneyse artık ya da başkası bakıyor belkide

Hı hı evet 8 yaş büyük bir yaş. Bakınız çalar çırpar, biri demiş taciz diye iftira atar. Yok artık ya. İnsaf. Bir tek sizin evlatlarınız mı evlat. 8 yaş nasıl olur hiç mi bilmiyorsunuz. Belli ki garibanın teki. Bence de kabul etmesin ama bir baksın kimdir nedir. Niye böyle.
Biz babasız büyüdük. Benim kardeşime (ki mini minicik çocuktu), hırsızlık yaptı deyip tokat atmış kazık kadar pislik bir komşumuz oldu. Sonra buldular çok kıymetli evlatlarının kaybettiği şeyi.
Şimdi kıymetli evlatlarının bir hayrını görmeseler insanın içinden yazık demek gelir mi....
Nasıl insanlarsınız ya, nasıl bir kültür.

Hı hı evet 8 yaş büyük bir yaş. Bakınız çalar çırpar, biri demiş taciz diye iftira atar. Yok artık ya. İnsaf. Bir tek sizin evlatlarınız mı evlat. 8 yaş nasıl olur hiç mi bilmiyorsunuz. Belli ki garibanın teki. Bence de kabul etmesin ama bir baksın kimdir nedir. Niye böyle.
Biz babasız büyüdük. Benim kardeşime (ki mini minicik çocuktu), hırsızlık yaptı deyip tokat atmış kazık kadar pislik bir komşumuz oldu. Sonra buldular çok kıymetli evlatlarının kaybettiği şeyi.
Şimdi kıymetli evlatlarının bir hayrını görmeseler insanın içinden yazık demek gelir mi....

Çocuğa ben de çok acıdım çok yazık. Ailesi eğer birbirine bıçak çeken bir aileyse onlardan herşey beklenir ama o kısım doğru malesef.

Çocuğun başına sizin evde birşey gelse o ilgisiz anne kaplan kesilir. Yaptığınız çok yanlış ve büyük cesaret. Asla almayın eve. Sizi çocuk tacizi ile bile suclayabilirler napacaksiniz o zaman. Kapıyı açın hadi oğlum evine git virüs var eve misafir almiyoruz diyeceksiniz postalayacaksiniz bu kadar basit. Merak etmeyin o cinsler alınmak nedir bilmezler zaten yüzsüz olurlar.
8 yaşında bir çocuk için sarf ettiğiniz cümlelerden dolayı sizi esefle kınıyorum. Umarım düşündüğünüz gibi muamele görürsünüz.

Annesiyle konuşun derim. Allah korusun size iftira atabilirler. Para koparmak için iftira atabilirler yani. Başka yerde başına iş gelir size atarlar suçu. Artık muhakkak eve almayın.

Yahu konu sahibesinin boşluğuna gelmiş işte, durum acaip bir durum zaten şimdi de ne yapacağı için akıl sormuş. Birden k.s. yine yaşlanmış, ne yapsın açım diyen çocuğu sokağa mı atsın? Şimdi sosyal hizmetleri arayıp gereken yardımı yapar zaten.

Yavrum acim diyen cocugu doyurur sonra gider annesini ararsin , konu sahibi cok aacma davranmis , hadi ilk gun anlayamadi durumu ikinci gun annesine gitmesi gerekirdi , cok cok buyuk ihmali var konu sahibinin
Benim evime gelen bir cocuk en son iki gun once yemek yedim dese , karnini doyurur sonra kosa kosa annesini ararim , annesini bulamiyorsan cocugu alir polise giderim , bunlari da o cocugun iyiliği icin yaparim , dogrusu budur

Ben çok duygusalım galiba zaman belki benim çocukluğumdaki gibi değil ama benim o çocuğa öyle içim yandı ki açım demesi yatak odasına girip şapşal bi şekilde ben geldim demesi istenmediğini hissetmemesi.
Kim bilir evinde ne sorunu var anne sorumsuz baba sorumsuz o ev ona huzurlu geliyor yemek yiyo oyun oynuyo oyuncaklar var ben o çocuğu üzülmekten konu sahibinin yaptığı şeyin sorumsuzluk olduğunu düşünmedim yeter evet art niyetli insanlar var ama bu şekilde de yaşanmaz ne demek oğlumun arkadaş olduğu kişi eve gelse almamak çocuklarıda böyle septik ruh hastası yetiştirecez

Ben çocuğumun güvenliğini sizden çok düşünürüm tabi ki de kurallarımız var evde ne münasebet sorumsuz diyebiliyorsun bana 6 yaşında çocukdan bahsediyoruz burda.Arkadaşının geldiğini bildiği için kapıyı açmış normalde kimseye açmaz.Kaostan beslenmeyin lütfen

İşte açma sebebi, disarida anne babası olmayan bir çocuğu annesinin de rahatlıkla
O çocuğu içeriye alması.

Siz bu konuda biraz tedbirsiz davranmışsınız , kızmak yerine, yorumlara beğenmedim işareti yapmak yerine " evet doğru " demeyi öğrenmeniz gerekiyor.

Merhabalar,oğlumun arada sırada parkta oynadığı bir çocuk var.Bu çocuk bir kaç defa oğlumla bize geldiler bu arada oğlum 6yaşında diğer çocuk 7 8 yaşkarında.neyse bize geldiklerinde oynarlar yemeklerini filan yediririm ama bu çocuk geldim mi gitmek bilmiyor hava kararan kadar oturur,evde kafasına göre takılır sesimi çıkarmam.
Annen merak eder seni hadi artık git diyorum gitmiyor resmen zorla gönderiyorum bu arada annesini de tanımıyorum.
Daha sonraki günler hergün günde 2 3 defa gelmeye başladı. Çocuk akşama kadar bizde annesi çıkıp da çocuğum nerde demiyor nezaman gelse açım diyo annen sana yemek yapmıyor mu diyorum yoo 2 gün önce yapmıştı ama bugün yapar mı bilmiyorum diyo.Dün 3 defa kapıya geldi her zaman müsait olmuyorum özellikle açmadım kapıyı.Eşimde home offis çalışıyor açıkcası rahatsız oluyor gürültüden.

Neyse bu sabah yatak odamda yatağımın yanında buldum çocuğu.uyuyordum sabah 10.kapıya vurmuş oğlumda açıyo hemen kapı kilitli ama açmış.Bi de gülerek ben geldiiim diyo.hoşgeldin dedim kahvaltı hazırladım yedik beraber,biraz oynadılar oğlumla,sonra evine gönderdim.
Öğlen tekrar kapı çalıyo ve çocuk tekrar bizim evde. karnım acıktı dedi tekrar yemek hazırladım yedi.
Asıl çıldırdığım nokta bu çocuk oğluma diyor ki hadi banyoya gidelim dişlerimizi fırçalayalım bende mutfaktaydım hemen koştum bir baktım benim diş fırçamı almış dişini fırçalamaya çalışıyo oğlum da hayır o annemin diş fırçası onu ağzına süremezsin diye bağrıyo.neyse biraz kızdım sakın başkasının fırçasını bi daha ağzına sürme dedim hadi annen merak eder sen evine git dedim
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Ben bu çocuğun ayağını nasıl kesebilirim gerçektende evden çıkmaz oldu kapıyı açmasam yumrukkarıyla vuruyo açana kadar ayrılmıyo.Annesiyle konuşmayı düşünüyorum artık.
Bu zamana kadar neden konuşmadınız?

Her şeyden önce ailesi ile tanışmayı evini göstermesini isteyin.

Bu süreçte çocuklar en ciddi taşıyıcılar oluyorlar.

Anne ile tanışıp uzaktan, korona sebebiyle evden çıkaramaması gerektiğini söyleyin.
Tabi bu süreçte aile ilgili bir sıkıntı gördüğünüz anda ki muhtemelen var sosyal hizmetlere başvuruda bulunun ki ilgilensinler.

hanfendi ben sadece olası olan bişeyi söyledim sizin kendinizin yaşadıgınız travmayı benim bu sözlerimin üzerine hatırladıysanız suç benim mi??yokmu 8yaşında hırsızlık yapan cocuk..ne belli annesi babası yok ortada kadının evinden cıkmıyor cocuk ac susuz gezıyor yatak odasına gırıyor diş fırcasını kullanmakta sakınca gormuyor ve en kötüsü ortada virüs kol gezıyor.Siz nasıl annesiniz bilmiyorum çocugun karnı başka yerde doyuyor bunun farkında bile değil muhtemelen.Yetiştirilemediği ortada .Ne demem lazım ahh yazık acın evınızı yemek verın hatta yataktamı verın demem lazım sizin nazarınızda iyi bir insan olmam ıcın (!) cocuk okadar yanlış şeyi bilmeden yapıyor dogal olarak bu tarz bıseyı bılmeden yapabılır cunku bu evde gormedıgı şeylerı goruyor gelme sebebi sureklide bu yuzden!!annesini bulup soylese ne degısecek??kadın annelıgımı ogrenecek 8yaşından sonra??yemek yapmıyor belkı maddı durumu kotu ya da calısıyor zor para kazanıyor ya da dostunu eve alıyor o saatte cocugu kapının onune koyuyor bunların hepsı bir ihtımal dimi??neden kötü bu olasılıkları düşünüyorum diye insanlığımı sorguladınız onu anlayamadım!!

Neyin boslugu ya? 6 yasindaki cocugunu yanliz parka yollamak süper anne olmak degil, normal anne olmaktir. Cocugun kapiyi kimseye açmayacagini bilmeside normal annelik kategorisine girer.

Bu olay tek degil ki. Hani desen bir defa yasandi, konu sahibin elleri ayaklari birbirine dolandi. Haftalardir böyle. Cocugu kime ile oynadigini bilmiyor. Tanimadigi cocugu evine giriyor. Bunlar çok agir ihmallerdir. Her normal düsünen insanin kabul etmeyecegi durumlardir.

Çocuk belli ki ilgi görmüyor, karnı da aç. Annesi bıçakla babasına saldırdı yazmışsınız😶

Bence sosyal hizmetleri aramalısınız. Çocuk virüslenebilir, başına iş gelebilir, kaçorılabilir zaten karnı da aç... Adam gibi bakacak bir aile bulurlar.
Başka bir ülke olsa dediğiniz yapılırdı. Burada tüm gün sokakta çiçek satan çocuklar var. 6-12 yaş aralığı. Uyuşturucu ve alkol kullandırılıyorlar. Yüzlerce kez arandı, sosyal hizmetlerin tek yaptığı anne babasına götürmek. Anne baba sağ ise yeni bir aile bulmazlar. Dövülse de aç da bırakılsa, çalıştırılsa, dilendirilse de, istismar da edilseler o aileye teslim edilir çocuklar.

Çevredekiler aradığında bu çocukların aileleri olduğunu (!) bir işlem yapamayacaklarını ve sağ öz anne babanın onların bulacağı aileden daha iyi olduğu hakkında nutuk çekiliyormuş üstelik. İhmalin kanıtları olduğu halde bir işlem yapılmıyor.

Anaya bak anaya. Ne analar var. Millet kapının önüne çıkarmaya korkuyor bu çocuğun anası da evladı milletin evinde yatıp kalksa umuru değil. Allahım sen büyüksün kime ne vericeni sen bilirsin ama sonra çocukların başına neler geliyor yarabbi... Tabii size demiyorum ama burda ben o küçücük ve belli ki aile sevgisinden yoksun çocuğu düşünüyorum. Annesi yeterince ilgilense hiç böyle oraya buraya gider mi ? Aklımı yitiricem ya

Ben getirmedim eve.Çocuk evi öğrenmiş kendisi geliyor.Annen burda olduğunu biliyor mu dedim kadın kendisi diyormuş onlara git diye sadece bizim eve değil başka evlere de gidiyormuş.Benim yaptığım mı suç annesinin tamıdağı evlere göndermesi mi
Sizin yaptiginiz kabahat. Ben sucu tamamen sizde goruyorum. Niye aliyorsunuz eve? Oglunuza ogretin kimseyi eve getiremeyecegini. Yatak odanizda goruyorsunuz cocugu ve hala yok kahvalti hazirladim yok bilmem ne. Cocuk belki hirsizliga alistirilmis. Altinlariniz calininca belki bir aksiyon alirsiniz.

Ben olsam annesine bizzat goturur guzellikle teslim eder, günümüzde artan cocuk istismarlarini anlatirdim. Belli ki bilincsiz bir aile var. Bunun dışında anneye mutlaka söyleyin sosyal hizmetlerin böyle çocukları himayesine aldığını. Belki bakacak durumu Yok kendisi devlete teslim etsin, kötü niyetli insanların evine gidiyor da olabilirdi bu çocuk.

Kendiniz de durumu sosyal hizmetlere bildirebilirsiniz aileye bir kaç kez denetçi geldi mi akılları başlarına gelir.

Çocuğa kötü hiç bir şey söylemeyin yıllarca içinden çıkmaz.
Ben küçükken annem Allah kimseye yaşatmasın ölüm dösegindeydi babam da hastanede basinda olurdu, evimiz güvenlikli olduğundan ve akrabalarımız sorumluluk almak istemediğinden ben evimizde komşuların bakımlarıyla bi muddet yasadim. Aslında maddi açıdan durumumuz vardı ıyiydik ama evde zengin de olsanız yemek olmadığı zamanlar oluyor. Bu sebeple bir kaç defa bir arkadaşımın ailesinde yemiştim arkadaşın annesi kendi kızını benim duyabileceğim şekilde azarladı bu kaçıncı oldu getiriyorsun ona yemek mi koyacağım vs dedi. Ay Çok içerlemiştim hemen oradan kaçtım 20 sene geçti üstünden hâlâ aklıma gelir arada. Allah kimseye muhtaç etmesin.

Son düzenleme:
İyi cesaret, bırak başkasının çocuğunu bazen yeğenlerimi bile çekemiyorum. Hele bir de ne idüğü belirsiz birini mümkün değil alamam eve. siz belli ki işin vicdan boyutundasınız da iş vicdan boyutunu haddinden fazla aşmış. Gerekirse git bu evden daha da gelme diye bağırın. Yakında anne derse şaşma :D

Neden herkes konu sahibine saldırgan yorum yazmış anlayamadim. Konu sahibi onun çocuğu benim çocuğum diyip ayirmamis oğluyla beraber yedirmis mahalleden oyun arkadaşı bu düşmanı değil bu boyuta geleceğini nerden bilsin?
Konuya dönersek çocuğun ailesinin sorunlu olduğu belli. En kısa sürede annesini bulup iletişime geçin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X