• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve dadanan çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben olsam annesine bizzat goturur guzellikle teslim eder, günümüzde artan cocuk istismarlarini anlatirdim. Belli ki bilincsiz bir aile var. Bunun dışında anneye mutlaka söyleyin sosyal hizmetlerin böyle çocukları himayesine aldığını. Belki bakacak durumu Yok kendisi devlete teslim etsin, kötü niyetli insanların evine gidiyor da olabilirdi bu çocuk.

Kendiniz de durumu sosyal hizmetlere bildirebilirsiniz aileye bir kaç kez denetçi geldi mi akılları başlarına gelir.
Ben olsam gitmezdim kadinin evine temsili anlatiyorm kapiyi beyaz atletli kabadayi bir adamin acip sana ne senden mi ögrencez aile olmayi diyen bir adamin actigini düsünün

Ben olsam gitmezdim kadinin evine temsili anlatiyorm kapiyi beyaz atletli kabadayi bir adamin acip sana ne senden mi ögrencez aile olmayi diyen bir adamin actigini düsünün
Meseleyi çocukla halletmek çocuğun gururunu incitir... mesajı düzenleyip kendimden örnek verdim, bu olay benim gururumu incitmişti çok ağlamıştım. Annesi hasta da olabilir, bilmiyoruz...
Benim babam duysa mesela Bunu çok üzülürdü çünkü o zamanlar bazen kendi üzüntülerinden beni ihmal ederlerdi ama asla bir başkasının evinde kovulma durumuma düşmemi istemez. Küçücük çocuğapara da bırakırlardı canımın istediğini yiyebileyim diye keşke o gün kadının masasına para bırakıp kaçsaydım ama bu çocuk aklıma gelmedi..

İşte açma sebebi, disarida anne babası olmayan bir çocuğu annesinin de rahatlıkla
O çocuğu içeriye alması.

Siz bu konuda biraz tedbirsiz davranmışsınız , kızmak yerine, yorumlara beğenmedim işareti yapmak yerine " evet doğru " demeyi öğrenmeniz gerekiyor.
Neden doğru desin ki karşı tarafa doğru gelmeyen bir olgu var her şeye doğru demek gibi bir lüks olmuş olsaydı beğenmeme butonu olmazdı değil mi

Hem3n annesiyle konusun ve bir dahada bilmediginiz cocuklari eve almayin aile sikayetci olsa bir suru sorun cikar ustelik iftira atsa kendinizi hakli cikaramazsiniz.cocugu eve alamazsiniz asla siz iyi niyet etmis olabilirsiniz ama benim cocugumu biri evine surekli alirsa cingar cikarir o kisinin iyilik dusundugunude asla dusunmem..yanlis yapiyorsunuz siz iyi niyetli olsanizda goruntu olarak disariya hos gozukmuyor

Merhabalar,oğlumun arada sırada parkta oynadığı bir çocuk var.Bu çocuk bir kaç defa oğlumla bize geldiler bu arada oğlum 6yaşında diğer çocuk 7 8 yaşkarında.neyse bize geldiklerinde oynarlar yemeklerini filan yediririm ama bu çocuk geldim mi gitmek bilmiyor hava kararan kadar oturur,evde kafasına göre takılır sesimi çıkarmam.
Annen merak eder seni hadi artık git diyorum gitmiyor resmen zorla gönderiyorum bu arada annesini de tanımıyorum.
Daha sonraki günler hergün günde 2 3 defa gelmeye başladı. Çocuk akşama kadar bizde annesi çıkıp da çocuğum nerde demiyor nezaman gelse açım diyo annen sana yemek yapmıyor mu diyorum yoo 2 gün önce yapmıştı ama bugün yapar mı bilmiyorum diyo.Dün 3 defa kapıya geldi her zaman müsait olmuyorum özellikle açmadım kapıyı.Eşimde home offis çalışıyor açıkcası rahatsız oluyor gürültüden.

Neyse bu sabah yatak odamda yatağımın yanında buldum çocuğu.uyuyordum sabah 10.kapıya vurmuş oğlumda açıyo hemen kapı kilitli ama açmış.Bi de gülerek ben geldiiim diyo.hoşgeldin dedim kahvaltı hazırladım yedik beraber,biraz oynadılar oğlumla,sonra evine gönderdim.
Öğlen tekrar kapı çalıyo ve çocuk tekrar bizim evde. karnım acıktı dedi tekrar yemek hazırladım yedi.
Asıl çıldırdığım nokta bu çocuk oğluma diyor ki hadi banyoya gidelim dişlerimizi fırçalayalım bende mutfaktaydım hemen koştum bir baktım benim diş fırçamı almış dişini fırçalamaya çalışıyo oğlum da hayır o annemin diş fırçası onu ağzına süremezsin diye bağrıyo.neyse biraz kızdım sakın başkasının fırçasını bi daha ağzına sürme dedim hadi annen merak eder sen evine git dedim
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Ben bu çocuğun ayağını nasıl kesebilirim gerçektende evden çıkmaz oldu kapıyı açmasam yumrukkarıyla vuruyo açana kadar ayrılmıyo.Annesiyle konuşmayı düşünüyorum artık.

Çok kötü bir durum ama annenin de 7 8 yaşındaki bir çocuğu bu kadar merak etmemesi de bir o kadar ilginç merak etmediğini nereden anladım. Hani bir gün bulamazsın diğer gün izin vermezsin dimi acaba önce bir araştırsanız mı annesi kim babası kim belki anneye söylemeniz işleri daha kötüleştirebilir diye dedim türlü türlü insan var korkmamak elde değil. Çocuğunun sizden gelip yemek istemesi de aslında bir şeylerin sağlıksız ve yolunda gitmediğine işaret ediyor olabilir. Ortalığı kaldırmanızı istemem ama aileden bir sonuç alamazsanız belediyeye veya çeşitli kurumlardan yardım alabilrsiniz böle böle bir çocuk var evime geliyor özelime kadar giriyor açım diyor diyebilrsiniz sanki

Neden doğru desin ki karşı tarafa doğru gelmeyen bir olgu var her şeye doğru demek gibi bir lüks olmuş olsaydı beğenmeme butonu olmazdı değil mi
Kesinlikle...tam söylemek istediklerimi yazdınız.Ama gerçekten de bu tip saldırgan davranışlarla uğraşmak istemiyorum.Düzgün eleştirenlere zaten lafım yok teşekkür ediyorum onlara...

Hayır.çocukla aynı sitede oturuyoruz onlar başka binada parkta oğlumla arada oynuyorlardı oğlum getirdi bi kaç defa daha sonra çocuk kendi gelmeye başladı

konu sahibi aynı sitede oturuyoruz yazmış

bir yerde de annesi babasına bıçak çekmiş vs vs

biz de sitedeki herkesi tanımıyoruz ama ailesini bilmediğim çocuk gelse görevliye, yöneticiye, gruba herhangi bir yerden ulaşıp ilk eve geldiği gün burada diye haber vermeye kalkardım

ve en önemlisi ona buna gidilmeyeceğini kendi çocuğunuza öğretmek lazım

15 yaşındaki kızınız da anne kardeşim X i eve aldı diye kapınıza gelmeliydi o çocuktan önce

Annesini bile tanimiyisun!basina is gelse senden bilecekler alma sakin hatta geldiginde annenle tanismak istiyirum deyin onla evine gidin gerekirse takip edin annesiyke konusun cok tehlikeli yani kimdir nedir.Allah korusun.evede almayin artik gerekirse zilin baglatisini kesin oglunuzda duyup acmaz

Okudum yazdığınızı 😔
Evet geldi az önce.
Bir daha gelmemesi gerektiğini eve bundan sonra alamayacağımı istiyorsan oğlumla dışarda oynayabileceğini söyledim.Kimsenin evine bir daha gitme diye tembihde bulundum.Tamam dedi.
İnşallah anlamıştır bi daha gelmez

Evet geldi az önce.
Bir daha gelmemesi gerektiğini eve bundan sonra alamayacağımı istiyorsan oğlumla dışarda oynayabileceğini söyledim.Kimsenin evine bir daha gitme diye tembihde bulundum.Tamam dedi.
İnşallah anlamıştır bi daha gelmez
Çocuklarınıza da öğretmelisiniz.

Annesini bile tanimiyisun!basina is gelse senden bilecekler alma sakin hatta geldiginde annenle tanismak istiyirum deyin onla evine gidin gerekirse takip edin annesiyke konusun cok tehlikeli yani kimdir nedir.Allah korusun.evede almayin artik gerekirse zilin baglatisini kesin oglunuzda duyup acmaz
Annesiyle tanışma konusu biraz sıkıntılı.
Çocuklarınıza da öğretmelisiniz.
Çocuklarım biliyor kimsenin evine gitmemesi gerektiğini teşekkür ederim...

Bişeyin geçtiği yok hanımefendi.ne olmuş ne geçmiş.sanki kötü şeyler olmuş gibi.bi fikriniz varsa söyleyebilirsiniz yoksa lütfen boş yorum tapmayın

tabi ki geçmiş. böyle durumlarda ilk günden önlem almak gerekir. anasını babasını tanımadığınız bir çocuğu günlerdir evinize alıyorsunuz.
bu geç kalmak değilse ne geç kalmak acaba ?
ayrıca bu küçük bir çocuk. her an başına kötü birşey gelebilirdi evinizde.

neyse, bayılıyorum sizin gibi hoşuna gitmeyen şeyler duyunca anında atar gider yapan üyelere.
umarım benim gibi düşünenlerin lafına gelip başınıza iş açılmaz da kendinize burada avukat önerisi aramazsınız.

Evin nerde senin diye sormadınızmi hiç çocuğa? Ben evini öğrenir annesiyle konusurdum

Annesiyle tanışma konusu biraz sıkıntılı.
Çocuklarım biliyor kimsenin evine gitmemesi gerektiğini teşekkür ederim...
Yok yanlış anladınız. Evinize sizden ve kendi annesinden izinsiz arkadaş gelmemesi gerektiğini söyleyin demek istemiştim. Bazı çocuklar hayır diyemiyorlar malesef.

Evin nerde senin diye sormadınızmi hiç çocuğa? Ben evini öğrenir annesiyle konusurdum
Tabiki de sordum babasının annesinin adını ne iş yaptığını aynı sitede oturuyoruz binalarını biliyorum tamamen dışarıdan gelen bir çocuk değil

Sonra ki sayfaların hepsini okuyamadım, konu sahibi çocuğu defalarca eve alarak hata ettim gibi birşey yazdı mi?

Böyle birşey yazmayıp yapılan yorumları saldırganlik olarak mı suçladı sadece?

Hataliyim demek bu kadar zor ki bilemedim. Çünkü bir defa olmamış çocuğun eve gelmesi.

tabi ki geçmiş. böyle durumlarda ilk günden önlem almak gerekir. anasını babasını tanımadığınız bir çocuğu günlerdir evinize alıyorsunuz.
bu geç kalmak değilse ne geç kalmak acaba ?
ayrıca bu küçük bir çocuk. her an başına kötü birşey gelebilirdi evinizde.

neyse, bayılıyorum sizin gibi hoşuna gitmeyen şeyler duyunca anında atar gider yapan üyelere.
umarım benim gibi düşünenlerin lafına gelip başınıza iş açılmaz da kendinize burada avukat önerisi aramazsınız.
Siz de hoşunuza gitmeyen bi şey olduğunda atar yapmışssınız.Konu sahibi demek kim ne derse desin,isterse karşıdaki haksız olsun susmak demek mi...
Tabiki de mantıksal çerçevede eleştirip yorum yapanlara lafım yok.Ama hakaretvari küçümser şekilde yorum yapanlara cevap verme beğenmeme gibi bir hakkım var.
Bazıları kesinlikle hangi konuya saldırsam diye pusuda bekliyo.Çünkü hoşlarına gidiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X