eve gelen misafire hizmet ettirmenin amacı nedir?

Yorum budur arkadaş!

Anneniz de otursaydı yorum yapmazdım ama annenize de iş yaptırması çok saçma.

Ben de olsam zoruma giderdi.

Gelini hizmetci gören hemcinslerim oldugunu görmek üzüyor beni büyüge saygı gösterip iş yaptırmamak ayrı gelini hizmet amacıyla çagıran birine iyi niyet göstermek ayrı eger kayınvalidesi iyi niyetli olsaydı eminim arkadaş sen otur ben yaparım diye kendi söylerdi ayrıca ben annemin evini bile temizlemeye gidemezken yada misafiri geldiginde ona yardım edemezken kayınvalideme bu lüksü yaşatmam

Senin yapman bir nebze kabul edilir ama annenin hizmet etmesi konusunda haklısın.

Simdi siz cok hanimefendice davranip ne kadar sinirlensenizde durumu idare etmek icin yapmissinizya e yaptiysan bi iyilik soyleme bari moduna girdiler. Yapmayip tavrinizi koysaydiniz ya insan bari durumu idare eder biraz kibar olur cok cirkin yaptiginiz davranis moduna girerdi yorumcular.. ben insanlardan bi sey anlayamiyorum artik sasirdim kaldim

Yardım etmekle hizmetçi gibi kullanmayı karıştırmışsınız siz. Oturması olmaz.
Kvde olsa yardım etmeli! Hele annen iş yaparken oturması ne biliyim ona iş yaptırması extra garip.

benm yengem eli alçıdayken bile anneme 'otur anne ben yaparım' diyordu. Gerektiğinde annem de yardım eder ama nebiliyim bence saygıdır bu..

Genede Bu kadar bozulduysanız bundan sonra yapmayın zaten.

Hosuna gitmiyorsa hizmet etmeseydin. Bulasiklari biraksaydin en azindan. Madem yaptin bir iyilik lafini etme.
birlikte oturanlar ne yapsın..her gün yemeye davet dilmiyordur herhalde arkadaş..inşallah kocasına bu konuda dır dır etmemiştir..annesine sende otur diyebilirdi..abartmaya gerek yok bence..bir daha gidip gelmem diyorsa kendi bilir

birlikte yaşamıyorlarki abartıcak bir şey yok bence..

Sen o evde misafir degilsinki , tabiki yapman gerekiyor ..
Ama annen neden yapti onu anliyamadim..
Bende kayinvalideme gitsem yapiyorum hicte alinmiyorum.
Kendimi misafir olarak gormuyorum cunku.

Ben genelde bu kayın valide gelin konularına karışmam ama işin içine anneniz girince rahatsız oldum açıkçası.

Biz gelinimiz eve geldiğinde elini bir şeye sürdürtmeyiz, aynı biçimde biz gittiğimizde o da elimizi bir şeye sürdürtmez, sizinki sanırım güç mucadelesi halinde, hoş değil.

Canım ya evet zoruna gider insanın haklısın tabi de yani malesef bu işler böyle gelinler genelde hizmet ederler sonra laf söz çıkıyo yok bu gelinde oturuyo kalkmıyo hiç bişeye elini sürmüyo vs. Bunu kabullenmemiz lazım.. sen kimseyi düşünmesende eşini düşün onun hatrı için

gelin hizmet etsin düşüncesi hepsinde var ..
sağolsun benimki kendi yapar çoğu işiiii ..
elimde mi kalcak yaparım bende .. üşenmem ..
ama hiçbirşeye dokunmasa,garezine yapıyo diye bende düşünürdüm sanırım ..
aranızdaki ilişkiyi bilmiyorum ama bi dahaki gittiğinde herşeyi yapma bakalım napcak ?

Sizin iş yapmış olmanız hadi tolere edilebilir çok normal diyemeyeceğim sonuçta misafirliğe çağırılan bir tek siz değilsiniz siz size olsanız anlarım ama aileniz de davet edilmiş insan en azından ufak tefek birşeyleri halleder de çağrırır ama anneniz kalkıp bişeyler yapmasına rağmen kv oturduysa bildiğin ben erkek anasıyım moduna girmiş. Yaptığı hiç hoş değil ayrıca orada sizin değil kv nizin annenize otur yapma demesi gerekiyordu tabi utanması olsaydı.

Evet kayınvalidenin evinde işin çoğunu sen yaparsın. Ama çoğunu...annen yaparken kadının oturuyor olması abes çok abes iki tabak görürse aman siz oturun falan hanım gelin kızım Vs yapar dese neyse de. Neyine gerinerek oturmuş o kadsr anlamadım. Evine çağırmama gibi tepkiler alma ama yanlış yapmış kesinlikle

olay tolore olayı eşini seçersin anasını seçme şansı yok..
daha sevecen empatik biri olsaydı zaten kızım yorulma falan derdi..
klasik kayınvalide diye onu dışlamakta olmaz..gülü seven dikenini idare edecek biraz

Evet bende Türk kültürün bu tarafini anlamadim. Kendileri altin günlerinde, baska seylerde herseyi hazirliyorlar, ama gelin olunca niyese kv'de oluyorlar ve hiç bir ise elini sürmemesi normal mi oluyor? Insan kendi evinde bir is yapmazmi? Hani desen 80 yasindaki kadin ama çogu kv'deler 45-50 yas civarlarinda.

Bende ayni senin gibiyim, kv'demde bana fazla is yaptirmaz, tabiki kendi tabaklarim felan kaldiririm. Herhangi birisi (kv'demde olabilir) benim evime geldiginde asla is yaptirmam. Benim evime gelen misafirdir. Zaten kendi mutfagimda herseyi kendim yapmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…