- 18 Mayıs 2012
- 3.721
- 3.113
- 248
Ben sizi hakli buluyorum ayni zamandada cok sabirlisiniz. Ben yarisinda birakir otururdum babasinin usagi yok. Annenizede cok ayip olmus. Bencede tavrinizi koyun. Ayrica şu gelin varken kaynana is yapmaz mantigi bana ters. Anneme yapmadim ben yaptirmadi daha dogrusu okuyun yeter dedi baskasinin hizmetcisi olamam az yesin hizmetci tutsun
geçen kayınvalidem güya bizi terasa mangala çağırdı.annemde vardı mangalı eşim yaptı kardeşiyle. masayı ful ben kurdum ben taşıdım. hiç bir iğne kadar küçük birseye dahi elini sürmedi :/ bu davranış ne demektir?
çok tuafıma gitti sanki misafir kendi gibiydi. ben gelin olarak iş yapmaktan gocunmam ama çok zoruma gitti. sizce bir daha gitmelimiyim yoksa tavrımı koymalımıyım? veya hafiften çıtlatmalımıyım?
veya benmi alındım?
ama özellikle soyluyorum elini iğne kadar bır seye dahi sürmedi. her seyı sıfırdan ben yaptım şuan yazdıkça bile sinir oluyorum. evi dublex üst kata herseyı taşıma salata çay bulaşık kendı hanım hanım oturdu annemle biz yaptık.. şimdi annem tekrar gelıyor onu yemege cagırmıycam ve cagırısa gıtmıycem bu tutumum dogrumu sizce yoksa açık açık konusmalımıyım? bıktım.
iş yapmaktan ziyade zoruma gitti.
bazı arkadaşlar kaynanan sana hızmetmı edecek yazmış sorun hizmet vs. değil. eve misafir çgırıp elini hiç bırseye ama hıc bırseye sürmemesi. nerdeyse bız ona hoşgeldın dıyecektık o kadar yani.. bilmem anlatabıldımmı? türk örf ve adetlerınde boylemı? bana tuhaf gldı eşimlede konuştum ne sen git nede cagır dedi
gelin yapmasın ,kayınvalide yapmasın ee kim yapacakYorum budur arkadaş!
birlikte oturanlar ne yapsın..her gün yemeye davet dilmiyordur herhalde arkadaş..inşallah kocasına bu konuda dır dır etmemiştir..annesine sende otur diyebilirdi..abartmaya gerek yok bence..bir daha gidip gelmem diyorsa kendi bilirHosuna gitmiyorsa hizmet etmeseydin. Bulasiklari biraksaydin en azindan. Madem yaptin bir iyilik lafini etme.
birlikte yaşamıyorlarki abartıcak bir şey yok bence..Simdi siz cok hanimefendice davranip ne kadar sinirlensenizde durumu idare etmek icin yapmissinizya e yaptiysan bi iyilik soyleme bari moduna girdiler. Yapmayip tavrinizi koysaydiniz ya insan bari durumu idare eder biraz kibar olur cok cirkin yaptiginiz davranis moduna girerdi yorumcular.. ben insanlardan bi sey anlayamiyorum artik sasirdim kaldim
olay tolore olayı eşini seçersin anasını seçme şansı yok..Sizin iş yapmış olmanız hadi tolere edilebilir çok normal diyemeyeceğim sonuçta misafirliğe çağırılan bir tek siz değilsiniz siz size olsanız anlarım ama aileniz de davet edilmiş insan en azından ufak tefek birşeyleri halleder de çağrırır ama anneniz kalkıp bişeyler yapmasına rağmen kv oturduysa bildiğin ben erkek anasıyım moduna girmiş. Yaptığı hiç hoş değil ayrıca orada sizin değil kv nizin annenize otur yapma demesi gerekiyordu tabi utanması olsaydı.
Bende kayınvalidemle farklı şehirlerde yaşıyorum. Yaz tatilinde ziyaretine gittiğimizde asla ve asla bana iş bırakmaz. Ben istersem yardım ederim istemezsem etmem. Şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadık çok şükür. Hatta bana geldiği zaman da hiç oturmaz sağ olsun. Çalışan bir insanım eve geldiğimde yemeğim bile hazır olur.
Sen ne kadar gelin olursan ol orası kayınvalidenin evi. Misafirmiş gibi bir kenara oturup hiç bir işe dokunmaması normal değil. Alınganlık yapmamışsın yani. Onunda mutlaka bir işin ucundan tutması lazımdı. Hele de annenin yardım edip kayınvalidenin oturması çok daha saçma olmuş. Bence tavrını koy.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?