valla ben norma bulmadım kv yıarkadaşım ben anlatamıyorum bunlara derdımı ben hızmet ıstemıyorum zaten ama düşünsene bir yere gıdıyorsun
ev sahıbı hiç bırsey yapmıyor yerını gostermıyor. resmen kendıne hazrlıyorsun. kendı yıyecegını.
ne ayıp yahu mısafır utanır cekınır zaten
Esin gerekli cevabi vermis biz ne diycez simdimiraycevabapost: 36805684 .!.:geçen kayınvalidem güya bizi terasa mangala çağırdı.annemde vardı mangalı eşim yaptı kardeşiyle. masayı ful ben kurdum ben taşıdım. hiç bir iğne kadar küçük birseye dahi elini sürmedi :/ bu davranış ne demektir?
çok tuafıma gitti sanki misafir kendi gibiydi. ben gelin olarak iş yapmaktan gocunmam ama çok zoruma gitti. sizce bir daha gitmelimiyim yoksa tavrımı koymalımıyım? veya hafiften çıtlatmalımıyım?
veya benmi alındım?
ama özellikle soyluyorum elini iğne kadar bır seye dahi sürmedi. her seyı sıfırdan ben yaptım şuan yazdıkça bile sinir oluyorum. evi dublex üst kata herseyı taşıma salata çay bulaşık kendı hanım hanım oturdu annemle biz yaptık.. şimdi annem tekrar gelıyor onu yemege cagırmıycam ve cagırısa gıtmıycem bu tutumum dogrumu sizce yoksa açık açık konusmalımıyım? bıktım.
iş yapmaktan ziyade zoruma gitti.
bazı arkadaşlar kaynanan sana hızmetmı edecek yazmış sorun hizmet vs. değil. eve misafir çgırıp elini hiç bırseye ama hıc bırseye sürmemesi. nerdeyse bız ona hoşgeldın dıyecektık o kadar yani.. bilmem anlatabıldımmı? türk örf ve adetlerınde boylemı? bana tuhaf gldı eşimlede konuştum ne sen git nede cagır dedi
Pardon da BUNLAR dedigin biz mi oluyoruz?
Konu acmissin gelmis emek vermis yorum yapiyoruz, zoruna gidince aldigin cevaplar BUNLAR mi oluyoruz?
Madem yaptigin dogru, elestiriye kapalisin, acma konu kardesim
Bu kadar sinir olmakla bünyenize yazık ediyorsunuz. Anneniz yardım etmemeliydi. Küçük şeyleri bu kadar kafanızda büyütüp yıpratmayın, kv gelinim hizmet etsin adetini daha önemli bulmuş, ev sahipliğinden ziyade. Olmuş bitmiş, kafa ağrıtmaya daha büyük kafa ağrıları yaratmaya değer mi onun muhakemesini yapar, gidip gitmeme ya da çağırıp çağırmamaya karar verirsiniz.geçen kayınvalidem güya bizi terasa mangala çağırdı.annemde vardı mangalı eşim yaptı kardeşiyle. masayı ful ben kurdum ben taşıdım. hiç bir iğne kadar küçük birseye dahi elini sürmedi :/ bu davranış ne demektir?
çok tuafıma gitti sanki misafir kendi gibiydi. ben gelin olarak iş yapmaktan gocunmam ama çok zoruma gitti. sizce bir daha gitmelimiyim yoksa tavrımı koymalımıyım? veya hafiften çıtlatmalımıyım?
veya benmi alındım?
ama özellikle soyluyorum elini iğne kadar bır seye dahi sürmedi. her seyı sıfırdan ben yaptım şuan yazdıkça bile sinir oluyorum. evi dublex üst kata herseyı taşıma salata çay bulaşık kendı hanım hanım oturdu annemle biz yaptık.. şimdi annem tekrar gelıyor onu yemege cagırmıycam ve cagırısa gıtmıycem bu tutumum dogrumu sizce yoksa açık açık konusmalımıyım? bıktım.
bazı arkadaşlar kaynanan sana hızmetmı edecek yazmış sorun hizmet vs. değil. eve misafir çgırıp elini hiç bırseye ama hıc bırseye sürmemesi. nerdeyse bız ona hoşgeldın dıyecektık o kadar yani.. bilmem anlatabıldımmı? türk örf ve adetlerınde boylemı? bana tuhaf gldı eşimlede konuştum ne sen git nede cagır dedi
Aynen yani benim bir evde sofra bulasik islerini halletmem icin o evin gelini olmama bile gerek yok, gencler yapar bunlari, koskoca kadinlar mi yapacak? Sanki cok is yapmis yani bi sofra kur kaldir bulasik nedirKendini neden misafir sayıyorsun ki sen o evin gelinisin. Benim bildiğim bizim kültürde, adetlerde gelin yapar işi, gelini geçtim bi yere gidince en küçük sensen sen yaparsın. Annen misafir olduğu yerde yardıma kalkmış inanılmaz ince bir davranış. Abarttığını düşünüyorum annen yaparken kv oturmamıştır.
Belki bizim Kültürden bahsetmiyordur. Yabancı ülkeden heralde arkadaş :)Aynen yani benim bir evde sofra bulasik islerini halletmem icin o evin gelini olmama bile gerek yok, gencler yapar bunlari, koskoca kadinlar mi yapacak? Sanki cok is yapmis yani bi sofra kur kaldir bulasik nedir
Bir de kulturden bahsediyor. Turk kulturunde yabanci eve bile gitsen gencsen ise guce girersin yani
bence gitmelisin kaynanan,komşu değilki kocanın annesi,onu hayatından çıkarman mümkün değil..çağırırsa git bence kendinde davet et ..sık sık yapmayabilirsin..geçen kayınvalidem güya bizi terasa mangala çağırdı.annemde vardı mangalı eşim yaptı kardeşiyle. masayı ful ben kurdum ben taşıdım. hiç bir iğne kadar küçük birseye dahi elini sürmedi :/ bu davranış ne demektir?
veya benmi alındım?
Misafirlik asagi yukari ayni yaslarda gittigin kisilerin evlerinde olur. Ortamda senden yasca buyuk kisiler varsa onlarin sana hizmet etmesi daha abestir. Iyi ki boyle bir hataya dusmemissin.bende oyle dıyorum zaten bır daha gıtmıycem
gitmelisin ama ennen olduğu zaman annende kayınvalideyle oturur sende hizmet edersin..bende oyle dıyorum zaten bır daha gıtmıycem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?