eve gelen misafire hizmet ettirmenin amacı nedir?

valla ben norma bulmadım kv yı
ben olsam çagırmazdım
onu da başka bır zamanda cagırırsın. alınsın darılsın triplensın no problem
annen yardım etmek ıstemıs, sonucta yemiş içmiş ve bakmıs kı sadece sen yapıyorsun o da yardım etme geregı duymus..
benım annem olsaydı o da yardım ederdı.

annen yardım etmeseydı kayınvalıdenın bu terbıyesızlıgını anlamayacktın.
insan bırının evıne gıdınce öylece oturmaya utanıyor, kımse kımsenın hızmetcısı degıl

Ben sizi hakli buluyorum ayni zamandada cok sabirlisiniz. Ben yarisinda birakir otururdum babasinin usagi yok. Annenizede cok ayip olmus. Bencede tavrinizi koyun. Ayrica şu gelin varken kaynana is yapmaz mantigi bana ters. Anneme yapmadim ben yaptirmadi daha dogrusu okuyun yeter dedi baskasinin hizmetcisi olamam az yesin hizmetci tutsun

Esin gerekli cevabi vermis biz ne diycez simdi

Pardon da BUNLAR dedigin biz mi oluyoruz?

Konu acmissin gelmis emek vermis yorum yapiyoruz, zoruna gidince aldigin cevaplar BUNLAR mi oluyoruz?

Madem yaptigin dogru, elestiriye kapalisin, acma konu kardesim

yeni değil arkadasım..her konusunda bu şekilde..hoşuna gitmeyen yorumlara'' bunlar '''falan diye cevap veriyor
günde 5-6 kez konu açar sevgili kullanıcı...buralarda baya tanındı

Kendini neden misafir sayıyorsun ki sen o evin gelinisin. Benim bildiğim bizim kültürde, adetlerde gelin yapar işi, gelini geçtim bi yere gidince en küçük sensen sen yaparsın. Annen misafir olduğu yerde yardıma kalkmış inanılmaz ince bir davranış. Abarttığını düşünüyorum annen yaparken kv oturmamıştır.

Bu kadar sinir olmakla bünyenize yazık ediyorsunuz. Anneniz yardım etmemeliydi. Küçük şeyleri bu kadar kafanızda büyütüp yıpratmayın, kv gelinim hizmet etsin adetini daha önemli bulmuş, ev sahipliğinden ziyade. Olmuş bitmiş, kafa ağrıtmaya daha büyük kafa ağrıları yaratmaya değer mi onun muhakemesini yapar, gidip gitmeme ya da çağırıp çağırmamaya karar verirsiniz.

Aynen yani benim bir evde sofra bulasik islerini halletmem icin o evin gelini olmama bile gerek yok, gencler yapar bunlari, koskoca kadinlar mi yapacak? Sanki cok is yapmis yani bi sofra kur kaldir bulasik nedir

Bir de kulturden bahsediyor. Turk kulturunde yabanci eve bile gitsen gencsen ise guce girersin yani

Belki bizim Kültürden bahsetmiyordur. Yabancı ülkeden heralde arkadaş :)

bence gitmelisin kaynanan,komşu değilki kocanın annesi,onu hayatından çıkarman mümkün değil..çağırırsa git bence kendinde davet et ..sık sık yapmayabilirsin..

Bu kadar hizmet ettirecekse çağırmasaydı siz de biliyordunuz herhalde mangal yapmayı.
Gittiğim yerde çay koymak, sofra kurup kaldırmak dışında bir şeye karışmam. Kendi evimde de başkasının bulaşık yıkayıp yerleştirmesinden, salatayı falan kafasına göre yapmasından hoşlanmam misal.

Orada annenize sen misafirsin aa otur lutfen anne diyecektiniz biz kaldiririz diyecektiniz
Evet kayinvalideniz valide sultan kivaminda annenize uzuldum
Bu erkek annelerinin yaptigi bazi seyler kiz annelerinin cok zoruna gidiyor buyuk ihtimal sizin annenizinde zoruna gitmistir

Ben de gicik olurum bu duruma. Bizim de gelinimiz var is yaptirmamak için akla karayi seçeriz 'gelinim, yapmak zorundayim' düşüncesine kapilmasin diye. Zaten normal bir insan da birileri is yaparken bi köşeye çekilip oturmaz. Annem biz birşey yaparken bile etrafta dolanir elini ise sokmaya calisir muhakkak, kizip kovariz bazen. Kaynanamdan da ayni davranisi beklerim. zaten is yapmasina izin vermem ama en azindan yürekten kizim yorulma yardım edeyim demesini beklerim yani..... Beklentiniz normal, ama bazi insanlar boyle işte .. Soyleseniz de anlatabileceğini düşünmüyorum acikcasi ..

Gelin olundu diye her işi yaptırmak yanlış ben olsam bende alınırdim işin çoğunluğunu gelin yapar tamam ama hizmetçi muamelesi yapmak hoş değil üstelik kendi evi biraz ucundan tutsa herkes memnun olsa daha iyi tabiki
Yinede çok büyüyecek bi konu değil evine gitmeyi azaltırdim onuda çok daha az misafir ederdim görüşmeyi kesmezdim ama

bence bunu fazla kafaya takmayın, çok da büyütülecek bir şey değil.
ama...
ben de sizin yerinizde olsam kayınvalidemin evine giderken kendimi gelin veya evin kızı olarak değil misafir olarak görürüm.çünkü bazı adetlerimizi vs saçma buluyorum."gelin hizmet eder", "en küçük olan işe güce yardım" eder gibi şeyleri saçma buluyorum.
bence asıl olması gereken eğer ev sahibi yaşlıysa, çabuk yoruluyorsa, rahatsızsa veya işlere tek başına yetişemiyorsa yardım etmek.bu saydıklarım dışında sırf ben kayınvalideyim, ben büyüğüm diye egosunu tatmin etmek için oturup hizmet bekleyecekse çağırmasın.
ben kendi adıma konuşayım kimin evine gidersem gideyim sofranın kurulmasına, toplanmasına vs yardım ederim ama bunu kendi içimden geldiği için yapıyorum.ya da bazen bazı ortamlarda böyle şeyler düşünülmüyor bile ev sahibiyle samimiysen falan her şey beraber yapılıyor zaten.ama evine çağıran doğru düzgün ağırlasın da bi zahmet, eğer ağırlayabilecek durumdaysa yani.tabi bu her şeyi ev sahibinin üstüne yıkalım demek değil ben sadece gelin şöyle olmalı gelin böyle olmalı mantığına karşıyım.yoksa tabi ki de herkes bir işin ucundan tutsun, ev sahibinin işi çabuk bitsin ki oturup sohbet etmeye, beraber vakit geçirmeye falan daha çok zaman kalsın.ama her şeyi misafirlere yıkmak da hoş değil bu örnekte gördüğümüz gibi.

eşiniz söylemiş zaten ama madem sordunuz kaynana ya da anne fark etmez ne olursa olsun sizin yapmanız uygundur en azından bizde böyle ..evlisin kendi öz annen de yemeğe çağırsa anneye iş yaptırılmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…