Eve gelen misafirler

Arkadaşlar gelenler hergünmü geliyorlar arkadaşımı seviyorsam ufak tefek çocuğunun kusurlar8na katlanırım ama sevmiyorsam kstlanmam inanki benim arkadaşımda bayramlaşmaya gelmişti biraz dalgın bir insan çeneye başlayınca çocuğunu unutuyor çocuğu benim çocuğumun pastel boyalarını almış tabi bende mutfakta bişeyler hazırlıyorum anneside yanımda pastel boyaları ısırmış ısırmış halının üzerini sürmüş halının heryeri berbatti bide yeni yıkanmıştı ayriyeten yolluğada sürmüş yinede surat asmadım çünki seviyorum arkadaşımı hakıyı yıkattım yolluğuda sildim bitane arkadaşımda diyorki söyleseydinde halıyı kendisi yıkatsaydı asla dedim ben böyle birşey yapamam onedemek böyle zihniyetlerde var yani ama tabiki annelerin biraz dikkat etmesi gerekiyor başkasının evinde

Sorumsuz ebeveynler benim de tepemin tasını attırıyor. Çocuk bu yaramazlık da yapar, etrafı kirletebilir de anlarım ama bir ebeveyn çocuğunun hareketlerinden sorumludur yav. Kızsın, bağırsın demiyorum asla, ama çözüm bulmak onun sorunu.

Benim de var böyle sorumsuz bir arkadaşım, kızını çok severim, çocukları genel olarak severim ama feci hareketli bir çocuk ve her yeri kurcalıyor. Neyse ki çocuklarla iletişimim yetişkinlerle olduğundan daha iyi de, ipleri ben elime alıyorum. Mesela evde koşturarak yemek yemek istediğinde, gel birlikte masada yemek yiyelim ortalık kirlenmesin çünkü birazdan orada koşmaca oynacağız diyorum. Evimdeki oyuncakları evine götürmek istiyor, burada bırak ki bir daha ki gelişinde de oynayabilelim, onları bu evin içinde istediğin yere koyabilirsin diyorum. Duvara resim çizmek istiyor, önüne kağıt kalem yığıyor, bunlara çizersen duvarda istediğimiz yere asabiliriz diyorum. Ayaklarının koktuğunu hissetseydim de bunu bir oyun haline getirir sokardım banyoya, yıkardım ayaklarını valla. Ebeveyni müdahale istemiyorsa, bir zahmet o müdahale edecek ya da susacak bu kadar basit. Ayrıca çocuğun aklına oyun fikrini sokup, sizi rahatsız ettiği şeyden uzaklaştırma taktiğinin işe yaramadığını görmedim henüz.

cinnet geçirme sebebi benim annem gebertirdi bizi yemin ederim şurdan kalkıp başka yere geçmek ne mümkün su bile isteyemezdik kaşıyla gözüyle yönetirdi bizi :) şimdikilere bakıyorum çocuğuna bişi desen küser kendisi zaten ayrı dert terbiye denilen şey yok artık devrimizde hanımlar öncedenmiş o şimdi olan süsleri kırarlar heryere saçarlar odadan odaya koştururlar afedersiniz hakkaten tuvaletin bile içine ciddi anlamda ederler hepimizin derdi

çocuğu doğurmakla annelik olmuyor maalesef demek ki aile içindeki tutumları da böyle, bence fazla takmayın her gün sizde değiller nasılsa. herkes aynı görgüye sahip olamıyor ne yaparsınız işte ...

Canım kusura bakma ama annende hiç iyi yapmamış çocuğumu gebertene kadar hiç gitmem daha iyi

Haklısınız arkadaşım ancak çocukta suç yok, annesi suçlu. Annesi ilgilense orada yeme oğlum dese çocukta alışır. Benim de bir arkadaşım var 2 ufak çocuğuyla geldi, mutfakta yedik içtik. Ancak çocuklardan biri böreği elleriyle yedi, sonra sofradan kalkacaktı, her yere sürüyor ellerini. Dedim ki arkadaşıma, peçete vereyimde ellerini sil hep yağ oldu. Biraz bozuldu ama ne yapayım, kendi evlerinde rahat olabilirler ancak ben biraz titizim, hem de eve her misafir gelip gidişinde ben bütün evi kaldırıp temizleyeceksem ohoo kimse gelmesin o zaman.

annem ne der yumuşak ses tonuyla
"bizim evde mısır mutfakta yenir
salonda izin vermiyorum ben
hadi alın mısırlarınızı doğru mutfaktaki masaya çocuklar
aferiiin" (annem ilkokul sınıf öğretmeni)
böyle ....
evinizin kuralları olduğunu belirtin hem anneye hem çocuğa..

Son düzenleme:
Bende hiç haz etmem yaramaz çocuktan ve dağat oğlum kır heryeri dercesine rahat takılan annelerden o yüzden komşu edinmem hiç kendime,ailemden başkasının kaprisini pisliğini çekemem cidden

"Misafirimi evimde rahat ettirmek isterim, misafirdir istediğini yapar sonra temizlerim" diyenlerin evini görmek istedim ben şimdi : )
Arkadaşlar için zaman değerli değil herhalde, çocuğuna terbiye vermemiş annelerin vurdumduymazlıkları yüzünden herhalde evlerini her gün temizlemekle geçiyor günleri, bir ellerinde çamaşır suyu bir ellerinde sabun.
Ayda en az 1 kere halı yıkamaya veriyorlar herhalde evin halılarını.

Tükenmez kalemle resim çizilen koltukların kılıflarını da her misafir gittiğinde değiştirtiriyor, yeni kılıflar yaptırıyorlar.

"Super woman" ler bunlar ve kendileri sabır abideleri

Ben annesinden önce kendim uyarırım yatağa çıkmak yok derim, mutfakta yemek yiyeceksiniz derim. Yemekten sonra lavaboya yollarım ya da ıslak mendil veririm ellerine. Dağınıklık olur sadece o da oğlumun odasında, bazen hadi bakalım oyuncakları topluyoruz derim ya da gittikten sonra peşlerinden ben toplarım. Buna rağmen döküleni saçılan olursa da kafama takmam. Çocuklar ne kadar dikkat etse de peşlerini toplamak temizlemek gerekiyor. Sürekli tetikte olursam ne kendim rahat ederim ne evime gelen rahat eder...

AKü suyuyla sildim sabun köpüğüyle bi daha kalmadı

Acikcasi masaya sacilan ketcapli misilarin lafini bile etmezdim kendi adima, ama koltugu haliyi batirmamak icin biraz ozan beklerim, kazara olursa cani sagolsun ama bile bile kimsenin evimi pisletmesinden hoslanmam tabi ki.
ama bazi evsahipleri de (ozellikle cocuksuz olanlar) fazlaca abartiyorlar sanki... bu yuzden ben kizimla 1. Derece akrabalar disinda kimsenin evine gitmiyorum. Kronik reflusu var her an kusabiliyor, o yuzden tum davetleri reddedip siz bize gelin diyorum. Burdaki yorumlari okuyunca da en iyisini yaptigimi yeniden gormus oldum

Tamam çocuklar artık eskisi gibi değil çok kıymetli en kıymetli ama genel anlamda çok arsız bir nesil yetiştiriyor bir kısım insanlar.
Çocuk başkasının malına, evine zarar vermeyi normal görüyorsa "aman canııım çocuk çizsin döksün boyasın" denirse, büyüdüğü zaman nasıl bir yetişkin olacak sizce?
Otobüste yaşlı başlı adamlar ayakta dururuken, ben çocuğuma da bilet bastım kalkamaz diyen anne gördüm. Bu kart basmak, para vermekle mi ilgili. Bit kadar çocuk daha o yaşta büyüklere saygısız davranabileceğini öğreniyor. Vicdan'ı öğrenemiyor.
Yada başka evde her şeyi yapma sınırsız özgürlüğü var çocuk napalım deniyor ama biz şu an sınırsız bir özgürlükte mi yaşıyoruz? Çocukken sınırsız bir özgürlükle yetiştirilen çocuk yetişkinliğinde özgürlüğünü kısıtlayanlar kanunlara da önemsiz demez mi?
Terbiyeli, vicdanlı, saygılı çocuk yetiştirmek özgüvensiz çocuk yetiştirmek değil. Her şey sınırında güzel. Elbette çocuğa bağırıp dövülsün demiyorum ama biraz da cezanızı verin, kurallarınız olsun.
Kimse sizin çocuğunuzu çekmek zorunda da değil, o da onun özgürlüğü...
Benim üç yeğenim var üçünün de annesi öğretmen. Ne azarlarlar ne döverler ama çocuklarda saygılıdır. Başkasının yanında mumdur. Annesinin gözüne baksın anlar. Özgüvenleri de maşallah yerinde biri bu sene konservatuarı da kazandı dans kursuna da gider. Kavramları karıştırmayın. Terbiye ve saygı başka özgürlük ve özgüven başka kavramlar.

Bakın burası çok önemli bir nokta. Görgü ve terbiye vermek özgüven kırılmasına nasıl yol açabilir, bu nasıl bir mantık anlayamıyorum.
Bize sofra adabını, misafir geldiğinde veya misafirliğe gidildiğinde oturup kalkmayı, saygılı olmayı öğrettiler hangimiz özgüvensiz olduk?
Kendi elleri ile canavar yaratıyorlar. Özgürlük, empati eksikliği demek değildir. Aklı, vicdanı hür olsun, başkasının evine, çocuğuna zarar vermesi, bunun engellenmemesi çocuğu özgür değil sosyopat yapar.

evde çocuğum yokken bile çocuklu bir gelen olduğunuda sınırlarım vardı hep, yatak odama sokmam, yemek yer sofrasında yenir (çocuklar için tabii), içeceklerle koltuklara çıkılmaz, birşey yenilip içildikten sonra eller yıkanır, gerekirse götürür kendim yıkatırım. Bunları annaleri söylemeye bilir ama ben tatlı dille söylerim sıkıntı olmaz, beni böyle sevmeyen de evime gelmez, ben davet ederim gelen gelir gelmeyenin keygi bilir. Şimdi kızım var bir çok konuda kızıma sınırsız özgürlük tanırım oyuncaklarını dağıtır, rahat rahat oynar ama kendi evimde ya da bir başkasının evinde birşeyler yenilecekse yere sofra bezi serer yanına oturur dökmeden yemesini sağlarım, ha çocuktur döke bilir evet ama hemen toparlar ev sahibine rahatsızlık vermem arkamdan laf ettirmem.

ne kadar güzel söyledin arkadaşım sanki benim düşüncelerimi dökmüşsün
benim de iki tane küçük çocuğum var şimdiden kurallar koymaya çalışıyorum misafirliğe pek gitmemeye gayret ederim gittiğimde de gözüm hep üzerlerindedir hep kontrol etmeye çalışırım
benim eltimin var çocukları bize geldiklerinde çocuk hep ayaktadır asla oturmaz 12 yaşında çocuk o odaya bu odaya mutfağa balkona gezer durur ayakta dikilir neymiş canı sıkılıyormuş annesi tabağını doldurur içinden bikaç bişe yer gerisi öyle kalır bende böyle şeylere kızıyorum az koy yerse koyarsın dimi yani neyse inşallah evlatlarımızı topluma duyarlı vatansever merhametli ve ahlaklı yetiştirebiliriz

bence çok abartmışsınız.sonuçta misafir bende çok titizimdir.oğluma bende çok kızarım evde oturup masada ye diye ama misafire bişey denmez annem bize böle öğretti.siler süpürür geçerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…