Eve gelen misafirler

Çocuklasrın bir suçu yok.Bence arkadaş çevreni değiştir.Evladına medeniyeti öğretemeyen,sana arkadaş olarak hiçbirşey katmaz.

Sizin gibi annelerin varlığına seviniyorum. Sizin gibi anneden yetişen çocuklar benmerkezci de olmaz saygısızda olmaz. Ne mutlu size, tebrikler. İnşallah hayırlı evlat olurlar.

O ketçaplı mısırlar masada kalmıyor, eliyle topluyor neredeyse masayı yalıyor, bir yandan da arkadaşlarıyla oyun oynar gibi tekme atıyor, yani sadece masada kalsa temizlerim hiç sorun yok, ama salonda masada kalmıyor o, koltukta halıda her yerde izleri sürülüyor.
Sadece cümleye takılmayalım, kısa kesiyorum yazarken.

Benim anne ve babam o kadar güzel ''yapma'' derlerdi ki, hem söz dinlemeyi öğrendim hem özgüvenim tavan yapmış durumda nerede nasıl davranmamı bildiğimden dolayı. Biz misafirliğe gittiğimizde kardeşimle anne ve babamın gözünün içine bakardım yanlış yaptığım bir şey var mı diye, misafirlik adabını öğrenirdim nasıl davranılmalı diye. Misafirliğin bir adabı, ev sahibine gösterilmesi gereken saygısı vardır. Ben de olsam evime çağırmam bu tip insanları. Sanki babasının çiftliği, çocuğuna yapma diyemezmiş.

Mükemmel ifade etmişsiniz düşüncelerimi.

Sınır koymak lazım, bunu pedagoglar bile söylüyor. Sınırları çizilmeyen çocuk özgür değil, mutsuzdur.

arkadaşlar bizler anneyiz yeni nesili bizler yetiştiriyoruz bunu yaparken çok dikkat etmemez gereken hususlar var örneğin
1-yukarıda arkadaşımızın dediği gibi otobüslerde yaşlılara ve çocuklu bayanlara yer vermesi gerektiğini
2-engelli kardeşlerimize yardımcı olmak (alay etmemek ki biliyorum bazı çocuklar dalga geçebiliyorlar)
3-çevremizi temiz tutmayı öğretelim yere çöp attırmayalım asla tükürmemeleri gerektiğini öğütleyelim (bazen görüyorum genellikle erkekler bunu çok yapıyorlar)
4-misafirlikte saygılı olmayı insanların evlerine zarar vermemeyi öğretelim
5-hayvanları sevmeyi öğretelim (bazen çocuklar küçük bir uğur böceği karınca görüyorlar sakın zarar vermeyin annesi üzülür diyorum kendimce:))
bunlar şimdilik benim aklıma gelenler eklemek istediğiniz şeyler vardır mutlaka

Çok sık mısafire gerek yok. Benim annem de öyleydi sürekli uyarırdı çockları.komsuları zamanla huyunu öğrendi ve anladılar takıntı gibi bisey...

bu özgüven konusunun da b.kunu çıkardık. özellikle bizim 25-35 yaş arası nesilde acayip bir özgüven eksikliği olduğu için (kendimde buna dahilim) yavrularımıza ilk öğretmeye çalıştığımız ama bunu yaparken tabiri caizse s.çıp batırdığımız konu bu özgüven konusu. çocuk deli gibi bağırıyor, kirletiyor ııh ses yok, diğer çocuğu dövüyor ııh. çünkü ana-babadan öyle görmüş. bebek başka konu, laf anlatamazsın, bilemezsin ama çocuk biliyor her şeyi aslında.

1,5 yaşında kızım. bir yere gidince 2dk. oturmam, çay bile içmem. peşinde gezerim. yanımda hep bir sofra bezi yere oturur, döker saçar sonra toplarız. kızmam, bağırmam, anlatırım dokunulmaz diye. evimde tek bir biblo kaldırmadım yerinden. Allah beni utandırmasın inşallah.

dağınıklık toplanır ama umarsızlık, rahatlık insanı sinir ediyor. Allah kolaylık versin size.

Bu konuyu foruma yazdım ama aslında bir az da toparlanalım, kendimize gelelim diye yazdım.

Demekki akıllarınca özgür çocuk yetiştiriyorlar bunlar, başkalarının malına zarar vermenin, emanete hiyanet etmenin adı özgürlük, özgüven olmuş da haberimiz yok.

Gerçekten adab, terbiye, görgü bunlar çok önemli ve anladım ki her ailede bunlar verilmiyor.

İyiki annem beni böyle yetiştirmiş diyorum, biz kardeşimle bu yaşta bile ananemin dolabından bir şey alırken izin isteriz. Hani olurda anannem onu bi misafirine saklamıştır ve ya ne biliyim, bu bir nezakettir bence.

Annem diyor, biz çocukken tabi ki şeker de isterdik misafirde, çikolata da ama adap vardı. Bağırmazdım bunu istiyoruz şunu istiyoruz diye, annemizin kulağına söyler, izin isterdik. Annem de masadan çikolatayı alır, kağıdını açar, direkt ağzımıza koyardı ve biz koşup oyuna devam ederdik. Hiç bir zaman elimizde çikolata, ağzımızdan çikolatalı salya akarak koltuklarda zıplayıp oynamadık. Hiç de özgüvensiz, eksik bir çocukluk yaşamadım.

Millet sizin evde stres atacak siz de arkadan bir dünya ugrasacaksiniz oldu ne güzel hayat! Bunun adı misafir sevmemekse evet sevmiyorum o zaman.ayip denilen bir şey var misafir dediğin adapli olur.tabiki çocuğuna dur diyecek,elini silecek,gözü üzerinde olacak...hele şu yemek konusunda deli oluyorum bu insanlar ahırda mi yaşıyor da milletin evinde böyle rahat yağlı yağlı.ya da çok uyaniklar kendi evlerinde düzeni koruyup başkalarının evinde keyif yapıyorlar. ..

annenin takip etmesi lazım bu tür şeyleri..
misafir sonuçta bende olsam bişey demem...

Bende gelen misafirden sonra degil de misafir gelecek diye oncesinde evde stresli olma durumu var. Esime oraya dokunma, suraya oturma falan diye eziyet ediyorum. O guluyor geciyor sikayette etmez ama ben cok stres oluyorum. Ve haftanin uc gunu en az misafirim geliyor. Allah yardimcimiz olsun. :/

Meyve suyunu dökmesine kızmanızı anlarımda çıplak ayak dolaşmasına kızmanızı anlayamadım. Çocuk ıslak çorapla mı gezseydi bir tane çorap verseydiniz keşke
Sizin çocugunuz 11 yaşında değil demekki oyüzden bukadar anlayışsızsınız. Salon masasında yese ne olur ki mısırı masa silindikten örtü yıkandıktan sonra ne olacak
Oğlum küçükken bir arkadaşa gitmiştik oynasın diye verdiği oyuncağı mutfağa getirdi diye kızdığı için bir daha evine gitmedim alt tarafı bir oyuncak için çocuğuma kızmasını kabullenemedim
Evime gelen misafir içinde gelsin yesin içsin dökülsün saçılsın ben keyifli bir gün geçirdikten sonra önemsemem
Sökülen saçılan bir süpürge ile hallediliyor o süpürgede her misafirin ardından açılıyor ne olsa
Ama ilgisiz anne ve baba beni de sinirlendirir anne göz kulak olsunda sık boğaz da etmesin bebeği

valla bizde çocuk olduk ama gittiğimiz yerde ne elimizde böreklerle koşturduk ne de meyve sularını baştan aşağı dökme operasyonu yaptık. Tamam çoçuktur bazı şeyleri anlarım görmezden gelirim. ama misafirlikte böyle olan çocuklar kendi evlerinde nasıllardır kimbilir.Allahım kınamakta istemiyorum böyle yarabbim sen büyüksün..

Ve iş kesinlikle annelerde bitiyor. Ama bakıyorum ki bazı annelerin sülalesi rahat

Bizim zamane annelerimizin cocuklari dunyanin en değerli varliklari oldukları icin her gittikleri yeri cehenneme cevirme özgürlüğüne sahipler...
Gecen gun gittiğim yerde de misafirlerden birinin oglu kızımı dayak manyağı yaptı.
Anasi cocugu dur oglum demekten baska bir sey yapmiyordu.
Dayak atmayi bilen cocuk kizmaktan da cezadan da anlar. Ama yok ne gerek var ozguveni kirilmasin.
Avmlerde aglasin, zirlasin gittigi heryerin ortaligin ..... koysun.

Bazi insanlar da evde cocuga her türlü yasagi koyar, baska yerde cocuk vahsilesir bu yüzden.

kizim 22 aylik..yapma dokme demek cogu an ise yaramiyor o yuzden ben de misafirlige nadir gider oldum.
gecenlerde el mahkum esimin bi akrabasina gitmek zorunda kaldim, kiz yeni evli donatmis evini biblolarla cam suslerle..anlasiliyor ki biraz sukse duskunu geldikten onbes dk sonra falan dedim ki kirilacak seyleri toplasak olur mu kizimin esyalarina bi zarari dokunabilir..o farketmeden alalim...arkamdan demedigi kalmamis o ne karisiyor benim evimin duzenine vs.. diye..iyilik de yaranmamis..bazilarinin da gercekten anlayisi kit oluyor iste boyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…