Eve geri dönüs ve suclanmak :(

minnos89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
85
0
36
Almanya
Arkadaslar merhaba,

gecen gün bahsettigim gibi, esimle ayrilma noktasina gelmistik. Ben annemlere gitmis ve esimde beni tam 12 Gün aramamisti. Dün aksam k.validemle k. pederim geldiler annemlere, ve beni geri götürmek istediklerini söylediler. Büyükler konusup halletmeye calisirken, k.validem beni olur olmaz suclamaya basladi. K.validemin bir dedigini etmedim, rahatsizlandiginda doktorlarina ben götürdüm, alisverislerine ben götürdüm. Ne yaptiysam yaranamadim. Bana dün etmedigi hakaret kalmadi. Annemler bu suclamalarin altinda kalmayip beni savundular. Ne yazikki dün maalesef bana söz hakki vermediler. Herseyi dinleyip, büyüklerin zoruyla geri evime döndüm.

Beni üzen asil esimin gelmemesi ve evde olusuydu. Dün aksam eve geldikten sonra kendi sucunu kabullenmeyip, beni sucladi. Bana neden evini birakip gittin dedi, ve beni tam 12 gündür sildigini imaa etti.

Arkadaslar tamam ben evimi terk edip baba evine döndüm ama artik caresizliktendi. Esimin tarafindan kimsem yok güvenebilecegim, ne görümce ne elti. Esime bir kac sefer bunu anlatmaya calistim ama herseferinde olumsuz bir cevap aldim.

Artik kendi kendime dedim olan oldu, ama ben k. validemlere nasil davranmam lazim? Yani bakislarindan ve konusmasindan belli ettiki benden nefret ediyor. Arkadaslar lütfen bi akil verin bana

eve zorla dönmüşsünüz

demek ki şu an eşinize bayılmıyosunuz

kendi halinizde yaşayın
kimseye kendinizi sevdirmek zorunda değilsiniz
boşanma cesaretiniz olduğunda boşanırsınız..

Bu evlılııgı devam edeceksenız kayınvaldenızle ıyı gecıneceksınız laflarına aldırmyacaksınız

cunku eşınızle sorun oluyor ...evı terk etme karrı alınca gerı donulunce zor oluyor kesın karar vermeden gıttınız sımdı donnuz eşınız sızı sucluyor nıye gıttın dıye durumnuz zor

çok garip bi durum olmuş. seni geri döndürmeye gelen insanların, özür dilemeleri, senin de affedip geri dönmen gerekirken, onlar gelip bi dünya suçlamada bulunmuşlar, sen de suçunu kabullenmiş gibi tıpış tıpış gitmişsin. ben hiç bişey anlamadım bu işten. keşke bu şekilde dönmeseydin arkadaşım. şimdi daha çok ezecekler seni. hem eşin hem ailesi.

eve zorla dönmüşsünüz

demek ki şu an eşinize bayılmıyosunuz

kendi halinizde yaşayın
kimseye kendinizi sevdirmek zorunda değilsiniz
boşanma cesaretiniz olduğunda boşanırsınız..

aslinda zorla degildi, ama esimin beni almaya gelmemesi beni cok üzdü. Babamlara bir türlü anlatamadim, beni bir türlü anlamadilar

allaha havale ettim ben herkezi. Bana bir söz hakki tanimadilar, ne ettiysem babam susturdu, anlamadi beni Ben neyaparsam yapim esimin ailesine, hic birzaman iyi bir gelin olmaicam. Eltimi cok seviyorlar, neden cünkü akrabalari ve bense EL kiziyim

evet haklisiniz durumum su anda cok zor allah yardimcimolsun vede hayirlisini versin

canım, hiçbir anne evladının suçunu kabul etmez. evladının hatasını görmez...

benzer örneklere hepimiz yaşadık ve yaşıyoruz.

eve geç gelen eşe sitem etseniz, kayınvalideniz çalışıyor ekmek parası kazanıyor der.
aldatan eşinizi şikayet etseniz, sen kadın olaydın elinde tutardın der.
eşiniz sizden habersiz borç yapsa sen ne biçim kadınsın hiç mi haberin olmadı der.

yani kendini onlara sevdirmeye çalışma. sadece saygılı davran, ellerine koz olacak hiçbir şey verme.

illa devam etme niyetindeysen iyi geçinmen lazım ama yok yapamam dayanamam adam beni silmiş diyosan hiç uğraşma...

böyle insanları elinde bi sopa olacak evire çevire döveceksin

valla ne bileyim. Herkezi maalesef annem gibi görüyorum, Beni annemde K. valide, iki Gelini var ama annem ne bir yüz yapar nede suclar birisini. Annem herzaman derki benden uzak olsunlar ama mutlu olsunlar. Bende k. validemleri böyle görmüyüm, yada kendime öyle inandirmisim. Ama maalesef yanilmisim, hayal kirikligi oldu benim icin

kayınvalideniz ne derse desin haklısınız anneciğim deyip sineye çekmeniz lazım bu saatten sonra..haklı halden haksız duruma düşüp tıpış tıpış döndüğünüz için..

istemeye istemeye dönmüşsün daha ne kadar mutlu olabilirsinki bu saatten sonra...neden ayrılma kararı aldın bilmiyorum haklı gerekcelerın varsa ailen neden seni tekrar gönderdi eşinin evine arkanda dursalardı daha iyi degılmı

esiniz sizi arayip sormamis kac gundur.. Ne diye onun anne babasiyla eve geri dondunuz?
bence bir eve donus olacaksa,esinle beraber herseyi konusup halledip oyle donmen gerekirdi...

ha konustunuz baktiniz olmuyor,donmezdin ayrilirdin,olur biterdi..
simdi ne olacak,daha sonra evi tekrar mi terk edeceksin..

bence birseyler eksik olunca, anlasamadiginiz konular iyice cozume ulasmadikca yurumez bu evlilik...

Yaşadığınız şeyler üzücü fakat sizin üzüldüğünüz şey de cok enteresan, evi terketmişsiniz, eşiniz sizi 12 gün boyunca aramamış, eve döndüğünüzde de aynı şekilde davranmış siz halı kayınvalideme nasıl davranayaım diye soruyorsunuz?

aslinda zorla degildi, ama esimin beni almaya gelmemesi beni cok üzdü. Babamlara bir türlü anlatamadim, beni bir türlü anlamadilar

hmm o zaman strateji amaçlı gittiniz evden
yani boşanmak için değil de, eşiniz kendine çeki düzen versin diye

stratejiyse de hata..
evinizden gitmeyecektiniz
madem gittiniz, eşiniz gelmeden dönmeyecektiniz

aileniz de kötü yapmış
k.valide geliyor, size hakaret ediyor
onlar kızlarını yolluyolar

şu an eşinizin de ailesinin de size değer vermesi imkansız
kendi ellerinizle kendi değerinizi yerle yeksan etmişsiniz..

İlk olarak evini terk edecek kadar sorunlar yaşamışsın ki böyle bir harekette bulunmuşsun.
12 gün boyunca, kendimi senin yerine koyduğumda, eğer evli olup aynı hayatı paylaştığım adam beni arama zahmetinde bulunmuyor, sorunları çözme gibi bir hareket göstermiyorsa, demek ki birşeyler bitmiş onun nezdinde.
Bir diğer ise, "babamlar beni anlamadı bir türlü" demişsin, bunu neye istinaden söyledin?
Sen kendi ailene sorunlarını anlattığında seni anlamadılarsa, kendi ailenin de bu konuda biraz yanlışları var.
Kimse evladını zahmet çeksin diye dünyaya getirmez ve kimse evladını hor görülsün diye de evlendirmez.
Ailenin de biraz oturup düşünmesi lazım, senin mutluluğun mu önemli bu noktada, yoksa nasılsa evlendin, sıkıntılarını da ne olursa olsun çeksin diyerek geri göndermek mi mantıklı?

Bu benim şahsi görüşüm. Seni etkilemek istemem.
Ama yukarda bir arkadaşın dediği gibi, bence otur düşün, ne yapmak istediğine karar ver.
Boşanmak en kolay çözüm, ama evlendiğin adamı seviyorsun belli ki, onunla konuşup zor yoldan sorunları halletmeye çalışabilirsin, eğer bu kuvveti gösterebileceksen.
Bir aile kolay kurulmuyor, yıkılması da bu kadar kolay olmamalı düşüncesindeyim.

seni almaya geldiklerine göre seni sevmiyor değiller..belliki aranızda istenmeyen durumlar söz konusu olmuş bu yüzden elbetteki kırgınlıklar,kızgınlıklar olacaktır..kendinizi suçlamayın sakın, zamanla geçecektir bu durum kendinizi sizde suçlayıp kimsenin sizi ezmelerine izin vermeyin.

karı koca arasına ana baba bu kadar sokulmamalı diye düşünüyorum...sizin hayati kararlarınızı neden onlar alıyor...adam gelmemiş bile siz eve dönüyorsunuz gitmiycem deyin ne olcak öldürcekler mi?

sonra da ben istemedim ama döndüm demeyin şu hayatta kimse istemediği bir şeyi yapmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…