Eve gitmek istemiyorum

Dun bende anlatamadim bence ugrasma.. bazen esim aliyo bana bunlari, meger basimda ne yuce adam varmista ben bilmiyomusum:))

valla su kadinlarin kendileri bu kadar kole ruhluysa erkekler tabiiki kendini padisah torunu gibi gorur... neymis yeterki agzimizin tadi bozulmasin. Olay sadece parfum filan olayida degil bana gore... bu basit ve sacma bi konu..

calisma diyomus adam.. ona neki? Ha cocugun olur vs kendin calisamazsin kocanin maasi yeterlidir eyvallah. Ama Bu kadar sindirilmek niye yani? Yeterki kocalar kacmasin : (

roll on kullanabilmek de ne büyük özgürlükmüş.
yaşasın özgürlük!

Kızlar yeni evli sayılırım.eşimin arkadaşlarına yemeğe gidiyoduk bikaç saat önce. giderken arabada kavga ettik. parfüm sıkma demişti bende hava çok sıcak diye deodorant sıktım. arabaya bindiğimde sıkma demiştim sana dedi sıkmadım, parfüm değil o, deodorant dedim.bana yalan söylüyosun beni kandırmaya çalışıyosun ne fark eder diye bana söylenmeye başladı sonra kendine inadına parfüm sıktı.sıkma arabada midemi bulandırıyo sevmiyorum şu kokuyu dedim onun üzerine aldı parfümünü benim üzerime sıktı heryerim erkek parfümü oldu o şişeyi atcam arabadan dedim bende aşırı sinirlendim durdur inicem dedim hadi at bakalım da noluyo gör ben sana çok sabrediyorum yeter artık diye bağıra çağıra direksiyon yumruklayarak evin oraya döndü.beni kapının oraya bıraktı sonra bastı gitti.bende bindim arabama çektim müsait bi yere oturuyorum iki saattir.arkadaşları aradı ama açmadım konuşcak halde değilim. kafam karman çorman, ellerim buz gibi, içim titriyo hala.
Ben bunu hak etcek naptım
Allah dert vermesin, gerçek bir derdiniz olsaydı böyle manasız şeyler için kavga etmezdiniz, eşiniz parfüm ile deodorant ayrımı yapmıyor kastettiği şey koku, koku kullanmanızı istememiş. İletişim problemi yaşamış ama ikiniz de çok büyütmüşsünüz olayı

Daha öncede mezuniyet yüzünden bir ton abuk sabuk olay yâşattı size bu adam. Şimdide parfüm. Bakın sizi incitmek kırmak istemiyorum ben şuan 40 lı yaşlarıma gelen bir kadınım. 20 li yaşlarımda benzer bir ilişki yaşadım uzun süre beni psikolojik olarak Çökertmesine izinde verdim ama sonuç değişmedi ayrıldık. İyiki de ayrılmışım kocamla tanıştım çok mutluyum . Bu evliliğin sonu boşanmadır. Sorun yaş farkı değil yaş farkı aşılır. Sorun eşiniz kompleksli ve ( kabul etmesede) ruh hastası. Gerçek sevgi bu değil. Sevgi çiçek almak , sevgi sözcükleri söylemek falan değildir. Gerçek sevgi üzmemek , incitmemek, bilerek isteyerek eşini aşağılayıp bundan zevk almak değildir. Siz bu yazdıklarıma itiraz edeceksiniz Yada görmezden geleceksiniz Yada ne saçmalıyor bu kadın diye düşünüp beni tersleyeceksiniz . Ama ben size çok net söylüyorum çok değil 2-3 yıl sonra boşanacaksınız. Sebebi : siz çok akıllı , düzgün bir aileye sahip, güzel, eğitimli ve istese çok iyi bir kariyere sahip olabilecek bir kadınsınız. Eşiniz son derece kıskanç kopleksli ve zayıf karakterli bir adam. Sizi taşıyamaz. Sizi taşıyamayacağı içinde her gün başka başka bahanelerle kavgalar ve krizler çıkarmaya devam edecek. Güzel olduğunuz İçin yaşlısın benden diyecek , akıllı ve eğitimli olduğunuz İçin her şey okumak değil sende pratik zeka yok diyecek, çevrenizde dikkat çeken biri olduğunuz İçin bunu hazmedemeyip aptal , çirkin biri olduğunuza sizi inandırmaya çalışacak. Bu böyle devam edecek nereye kadar derseniz ya siz onun yaptığı psikolojik mobing e yenileceksiniz. Yada boşanacaksınız. Bana kızsanızda sonuç bu. Bu evlilik yaş farkı Yada eğitim farkı yüzünden sorunlu değil. Eşiniz ruh hastası o yüzden ya sizin benliğinizi yokeder kazanır . Yada ayrılırsınız siz kazanırsınız.

Merhaba,

Bu konuda atılan tüm postlara bir göz attım. Sizin yazdıklarınızı da dünden beri dikkatli okudum. Yaşlarımızı birbirine yakın ve eğitimlerimiz de aynı. Bir konuyu merak ediyorum. Ben kendi yıllardır verdiğim emekten vazgeçemiyorum. Çalışmayı bırakamıyorum. Siz neden emeklerinizden vazgeçiyorsunuz? Yanlış algılamayın ama 12 yıl ilköğretim+lise üzerine ÖSS üzerine 4 yıl (tabi hazırlık yoksa) lisans üzerine de en az 2 yıl master almışsınız (ki benim fikrim tez yazmak da öyle kolay bir şey değil o aşamaları geçen herkes bilir). Ortalama en az 18 yıl emek vermişsiniz ve size bu kadar kaba davranan biri için vazgeçiyorsunuz. Sizi aşağılamaya çalışıyor. Klasik Türk erkeklerinin egosu. Okumakla bir şey olmaz deyip okuyan insanların sürekli olarak (özellikle de sürekli okuyup kendini geliştiren kadınsa) aşağılandığı bir devirdeyiz. Ama kendinizi neden ezdiriyorsunuz. Zeki bir insan olmasanız o master bitmezdi. Parfüm, deodorant ister sıkarsınız ister sıkmazsınız ona ne? Bu sizin kişisel bakımınız ve sizin kararınız.

Sizin gibi kapasiteli bu dünyada, bu ülkede fark yaratacak kadınların sindirilmesine dayanamıyorum. Lütfen bunu yapmayın. Çok aşık olabilirsiniz çok sevebilirsiniz ama mantığınızı da devreye sokun. Yarın bir gün çocuklarınız olur da onların yanında aşağılarsa ne olacak? O çocuklar eğitimi önemseyecek mi sizce? İşle alakalı stresli durumları hep olacak. Hayatla ilgili stresli durumları da olacak. Her defasında size mi çatacak? Sizin yok mu? Tez yazarken siz de ottan çöpten ona mı çattınız yoksa kendi problemlerinizi kendiniz mi çözdünüz? Kendinizle bir yüzleşin. Siz çok değerlisiniz ve kimse sizi küçümsemeye kalkamaz.

Buradan sevgili erkek annelerine sesleniyorum lütfen ama lütfen çocuklarınızı veliaht prens modunda yetiştirmeyin. Hepsi paşa torunu mübarek her şey onların hakkı. Onlar her istediklerini yapabilirler bir hata varsa karşı taraftadır kendilerini sorgulamalarına gerek yok. Sorgularlarsa yazık minnoş kalpleri kırılır. Kıyamam. Bu kadar yüksek egolara sahip olmasınlar. Bir kadına nasıl davranılması gerektiğini öğretin. Davranışlarının sorumluluklarını almalarını ve kendilerini sorgulamaları gerektiğini anlatın.
İkinize de çok teşekkür ederim o kadar uğraşıp emek verip yazdığınız için.dikkatle okudum hepsini.haklısınız ne diyeyim.biliyorum hepsini bende düşünüyorum. kabul etmek istemesem de evet, eşim sorunlu biri. bugün ona anlatmaya çalıştım ama kabul etmedi benmişim sorunlu olan. beni görmek benimle konuşmak istemiyomuş.hatalıymışım onu kandırmaya çalışmışım bişey sıkmadım diyerek aptal yerine koymuşum ve o akşam evde durmamışım eve 12 de gelmişim.o beni evde indirdi ya tıpış tıpış eve çıkıp onun gelmesini beklemem gerekiyodu.baya sinirlendim konuşurken o ise o kadar umursamazdı ki hadi git beni yalnız bırak çözümü yok konuşmaya gerek yok.hep bu tarz şeylerle geldi bana.o kadar yorgunum ki ağlamaktan mafoldum ben hayatımın sonuna kadar hatam yokken böyle üzülemem ya tedavi olursun yada senden ayrılırım dedim.hayırlısı olsun dedi

Son düzenleme:
Allah dert vermesin, gerçek bir derdiniz olsaydı böyle manasız şeyler için kavga etmezdiniz, eşiniz parfüm ile deodorant ayrımı yapmıyor kastettiği şey koku, koku kullanmanızı istememiş. İletişim problemi yaşamış ama ikiniz de çok büyütmüşsünüz olayı
Bizim her kavgamızın nedeni bu ki zaten ; iletişimsizlik.
ya o yanlış anlıyo ya ben ve olaylar çok farklı yerlere gidiyo.ama sorun şu ki bu sorunu çözmeye çalışan, çözmeye istekli olan hep ve sadece benim.

Esiniz ile kocam arasında çok ortak nokta gördüm yarin bi gün babasının yaptigi saçmalıkları taklit eder anasi bisey demezken anama kötü davraniyon diye sizi azarlar.dis maccunu ortadan senin sıktığını idaa eder.sabah ayri aksam ayri olur.yipratir.tiksinirsin.tepkileri de seni kaçıracak boyutta simdiden.bi de cocuk için hep seni suçlar her türlü.
Benim eşimde babasını örnek alıyo ama annesiyle benim ufacık bi ortak yönüm yok ona da söyledim ben annen gibi bi kadın değilim baban gibi olursan bu evlilik yürümez diye.sizin çocuğunuz var sanırım pişman mısınız evlendiğinize
Tek derdi koca olan kadınları anlamıyorum evet ahhh tanrım ne büyük bir eksiklik yaşıyormuşum meğer :KK53:
Tek derdi koca demeyelim ama insan evliyken evinde mutsuzken gerçekten tek derdin evliliğindeki huzur oluyo
sorunlar bir ilişkide tek taraflı olmaz siz olayı kendi cephenizden yazmışsınız sorunlar konusunda anladım kadarıyla birbirinizden farklı değilsiniz çözüm odaklıda değilsiniz
eğer böyle devam ederseniz bu ilişki yürümez
Evet bende kolay çok uyumlu biri değilim eşime sorsan onun da şikayet ettiği bir sürü şey vardır belki

Bizim her kavgamızın nedeni bu ki zaten ; iletişimsizlik.
ya o yanlış anlıyo ya ben ve olaylar çok farklı yerlere gidiyo.ama sorun şu ki bu sorunu çözmeye çalışan, çözmeye istekli olan hep ve sadece benim.
Eşinizle uygun bir zamanda sakince konuşun, o da farkına varsın iletişim problemi yaşadığınızın, eğer sevginiz güçlüyse çözülmeyecek birşey değil bu, gerekirse profesyonel destek alın, en güzel yıllarınızı basit meseleler yüzünden didişerek geçirmeyin. Yorumlara yazdığınız cevaplardan anladığım kadarıyla özeleştirinizi yapıyor ve hatalarınızı biliyorsunuz, bu birçok kişinin başaramadığı birşey, bu nedenle sizin eşinize göre daha ılımlı ve anlaşması kolay biri olduğunuzu düşünüyorum, ilişkinizi düzeltebileceğinize inanıyorum.

Son düzenleme:
Benim eşimde babasını örnek alıyo ama annesiyle benim ufacık bi ortak yönüm yok ona da söyledim ben annen gibi bi kadın değilim baban gibi olursan bu evlilik yürümez diye.sizin çocuğunuz var sanırım pişman mısınız evlendiğinize

Tek derdi koca demeyelim ama insan evliyken evinde mutsuzken gerçekten tek derdin evliliğindeki huzur oluyo

Evet bende kolay çok uyumlu biri değilim eşime sorsan onun da şikayet ettiği bir sürü şey vardır belki

Ama işte eşiniz çalışmanıza izin vermiyor ki (izin vermek ) ben bunu hiç anlayamıycam üzgünüm yani başka bir derdiniz olamıyor ki zaten tabi ki sevmek sevilmek güzel bir duygu ama bu hayata bir kere geliyoruz bence en güzel şey özgürlük bu ülkede ne kadar olunabilirse tabi kadın olarak erkeklere herşey serbest lütfen sevginizin sömürülmesine izin vermeyin ben boşanın diye ahkam kesemem çünkü bekarım ve evlenmeyi düşünmüyorum ama pskolojik baskıyı nerde görsem tanırım kendinizi ezdirmeyin o kadar evde oturmak sizin tercihinizse bilemem ama değilse lütfen bişeler yapın hayatınızın konturolünü elinize alın mutlu olun

Eşinizle uygun bir zamanda sakince konuşun, o da farkına varsın iletişim problemi yaşadığınızın, eğer sevginiz güçlüyse çözülmeyecek birşey değil bu, gerekirse profesyonel destek alın, en güzel yıllarınızı basit meseleler yüzünden didişerek geçirmeyin. Yorumlara yazdığınız cevaplardan anladığım kadarıyla özeleştirinizi yapıyor ve hatalarınızı biliyorsunuz, bu birçok kişinin başaramadığı birşey, bu nedenle sizin eşinize göre daha ılımlı ve anlaşması kolay biri olduğunuzu düşünüyorum, ilişkinizi düzeltebileceğinize inanıyorum.
Kötü olan şu ki böyle olaylar güçlü sevgiyi de zedeliyo bence yerine tamamen geri gelmiyo o sevgi barışınca da.çünkü bizim küslüğümüzü eşim çok uzatıyo haklı haksız fark etmeksizin ve araya soğukluk sokuyo. ondan ayrı yattım ben bu gece mesela.eğer konuşma isteğimi reddetmeseydi böyle olmazdı. işim gerçekten çok zor

Sanırım bir evliliğin oturması için gerekli olan şey zamandan ziyade olgunluk. Olgun insansa eğer bir haftada bile farkettirmez çatışmaları. Yok değilse seneler geçse bile zor oturur. Burdan ne tavsiye verebilirim bilemiyorum ama sizde çok tahrik edici sözler kullanıyorsunuz okuduğum kadarıyla. Ben annen gibi bir kadın değilim, baban gibi olursan senden ayrılırım vs. Kışkırtıcılık içeriyor çıkmaza sokar evliliğinizi.

Erkeklerden korkmak olarak algılıyor bazıları ama bir insan birşeyi yapma diyorsa yapmamak lazım. Eşiniz sıkma diyorsa neden sıktınız? O sıkınca neden rahatsız oldunuz? Kendimize yapılmasını istemediğimizi yapmamalıyız. Ek olarak aranızda eğitim farkıda varmış. Şu ara mezuniyetinizden dolayı böyle olabilir. Biraz alttan alın ortamı germeyin. Tedavi ol falan diyerek iyice soğutursunuz. Zaman çözer mutlaka.

Kızlar yeni evli sayılırım.eşimin arkadaşlarına yemeğe gidiyoduk bikaç saat önce. giderken arabada kavga ettik. parfüm sıkma demişti bende hava çok sıcak diye deodorant sıktım. arabaya bindiğimde sıkma demiştim sana dedi sıkmadım, parfüm değil o, deodorant dedim.bana yalan söylüyosun beni kandırmaya çalışıyosun ne fark eder diye bana söylenmeye başladı sonra kendine inadına parfüm sıktı.sıkma arabada midemi bulandırıyo sevmiyorum şu kokuyu dedim onun üzerine aldı parfümünü benim üzerime sıktı heryerim erkek parfümü oldu o şişeyi atcam arabadan dedim bende aşırı sinirlendim durdur inicem dedim hadi at bakalım da noluyo gör ben sana çok sabrediyorum yeter artık diye bağıra çağıra direksiyon yumruklayarak evin oraya döndü.beni kapının oraya bıraktı sonra bastı gitti.bende bindim arabama çektim müsait bi yere oturuyorum iki saattir.arkadaşları aradı ama açmadım konuşcak halde değilim. kafam karman çorman, ellerim buz gibi, içim titriyo hala.
Yeni evliymişsin bende tam ilk evlendiğimizde bizim de saçma sapan kavgalarımız oluyordu diycektim. Konuyu tekrar okuyunca fark ettim.birbirinizi tanımıyorsunuz normal saçma sapan kavgalar ilk zamanlar.

Sanırım bir evliliğin oturması için gerekli olan şey zamandan ziyade olgunluk. Olgun insansa eğer bir haftada bile farkettirmez çatışmaları. Yok değilse seneler geçse bile zor oturur. Burdan ne tavsiye verebilirim bilemiyorum ama sizde çok tahrik edici sözler kullanıyorsunuz okuduğum kadarıyla. Ben annen gibi bir kadın değilim, baban gibi olursan senden ayrılırım vs. Kışkırtıcılık içeriyor çıkmaza sokar evliliğinizi.

Erkeklerden korkmak olarak algılıyor bazıları ama bir insan birşeyi yapma diyorsa yapmamak lazım. Eşiniz sıkma diyorsa neden sıktınız? O sıkınca neden rahatsız oldunuz? Kendimize yapılmasını istemediğimizi yapmamalıyız. Ek olarak aranızda eğitim farkıda varmış. Şu ara mezuniyetinizden dolayı böyle olabilir. Biraz alttan alın ortamı germeyin. Tedavi ol falan diyerek iyice soğutursunuz. Zaman çözer mutlaka.
Teşekkür ederim yorumunuz için hepinizin yorumu benim için çok değerli.yazdıklarınız o kadar doğru ki benim öz eleştiri yaptığımda fark ettiğim şey de bu bende tahrik ediyorum kötü olcak bak sus dediğinde olsun hadi diyorum.mezuniyetim o kadar gerdi ki ortamı o günden beri iyi değiliz beni hep yanlış anlamış ben onu bu ara ezmeye çalışmışım dün kavgada bunları söyledi.halbuki bunu yapan kendisi. ben ona sadece karşılık verdim ama olgunlukta tam olarak bu işte.karşılık vermemek, onun gibi olmamak.
Ben zaten ille parfüm sıkcam karışamaz demiyorum bence de eşim karışabilir. ben de ona karışıyorum çünkü.ama rahatsız olcağını düşünmeden deodorant sıktıysam eğer bunu da sıkmanı istemiyorum demeliydi bende bida ona da dikkat ederdim.takıldığım şey uslup.benden rica etsin canımı yesin ama ben bu tavırlara gelemiyorum.tedavi ol demek için de kavga yanlış bi zaman evet iyiyken konuşulmalı bunlar

Yeni evliymişsin bende tam ilk evlendiğimizde bizim de saçma sapan kavgalarımız oluyordu diycektim. Konuyu tekrar okuyunca fark ettim.birbirinizi tanımıyorsunuz normal saçma sapan kavgalar ilk zamanlar.
Sende o ilk baştaki kavgalarda sinirlerin dayanmadığında boşanırım ayrılırım diyo muydun eşine

Teşekkür ederim yorumunuz için hepinizin yorumu benim için çok değerli.yazdıklarınız o kadar doğru ki benim öz eleştiri yaptığımda fark ettiğim şey de bu bende tahrik ediyorum kötü olcak bak sus dediğinde olsun hadi diyorum.mezuniyetim o kadar gerdi ki ortamı o günden beri iyi değiliz beni hep yanlış anlamış ben onu bu ara ezmeye çalışmışım dün kavgada bunları söyledi.halbuki bunu yapan kendisi. ben ona sadece karşılık verdim ama olgunlukta tam olarak bu işte.karşılık vermemek, onun gibi olmamak.
Ben zaten ille parfüm sıkcam karışamaz demiyorum bence de eşim karışabilir. ben de ona karışıyorum çünkü.ama rahatsız olcağını düşünmeden deodorant sıktıysam eğer bunu da sıkmanı istemiyorum demeliydi bende bida ona da dikkat ederdim.takıldığım şey uslup.benden rica etsin canımı yesin ama ben bu tavırlara gelemiyorum.tedavi ol demek için de kavga yanlış bi zaman evet iyiyken konuşulmalı bunlar
Kavga hiçbirşeyi çözmezki aksine söylenen/söyletilen sözler yakar insanı uzaklaştırır. Kötü olacak dediğinde hadi olsun dersen kafa tutmuş oluyorsun karşıdakine. Ki kendi açımdan bu benim soğuma nedenim. Çünkü benim ne düşündüğüme önem vermiyordur ortayı bulmayı çalışırken. Belki siz farkında olmadan onun eksiklerini hissetmesine neden olmuş olabilirsiniz. Nolursa olsun kırmamaya çekilmeye çalışın bir seneyi doldurunca rahatlar evliliğiniz. Yıkmak kolay yapmak zordur.

Bu durumda bana en iyi gelecek şey sinema+hamburger veya tavuk menü yemek sonra herşey geçer:)

yani ilk zaman olur böyle şeyler
güzelce anlatın derdinizi sorun olmaz

3 gündür küsüz olay pazartesi oldu ve eşimden hiç bi adım yok.umarım konuşmak ister de derdimi güzelce anlatabilirim çünkü ben bu küslük durumlarına dayanamıyorum

Çok takılmayın
eşimde ilk zaman rujumdan kıyafetime herşeyi takardı.
şimdi karışmıyor

Back
X