Eve katkı

Ela_12

Kadın..Aşka vurgun,deli sarmaşık..
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2015
619
545
53
Merhaba kızlar ben hamile olduğum için suan calismiyorum ama eve katkı sağlamak istiyorum.Evde ne gibi işler yapabilirim.Bişeyler uretmek istiyorum boş durmak psikolojimi bozuyor,hem harcligim da çıkar.Fikirlernizi alabilir miyim? Internet araciligiyla satmak istiyorum ama tabi az çok çevrem de var onlara da satabilirim neler olabilir bunlar?

Arkadaslar fikirleri olan yok mu çok bunaliyorum toptan bir yerden alıp satsam neler olabilir ya da el işi ne yapabilirim

Evde satış yapan çevremi düşündüm şöyle örnekler olabilir:

Yengem Mahmutbey'den çorap, çamaşır, eşarp toptan alıp çevresine sattı yıllarca.

Teyzem yıllarca elişi yaptı. Gerek iğne gerek tığ ile. İyi de para kazandı.

Halam makine biliyordu, bir çeyiz dükkanıyla anlaştı, nakış ve makine işi yaptı.(Şimdi yazınca farkettim ne kadar emekçi ailem varmış, gurur duydum hepsiyle)

El beceriniz varsa özel günlere(bebek, kına, doğumgününü gibi) ufak hediyelikler yapabilirsiniz. Satış olmasa da çevremdeki çok kişinin bebek ve kınasına yaptım. Eğlenceli malzemeleri toptan alırsanız iyi kar da bırakıyor. Ancak bunu yapan çok yer var hani sipariş nasıl alırsınız bilemem.

Yine aynı şekilde kurabiye, mantı, ev yemekleri yapılabilir ama hamilesiniz bu zor olabilir sizin için. Bir de ilk başlarda müşteri edinmek çok kolay olmayabilir.

Katalogdan satış yapanları duyuyorum, ama sanırım onun için iyi bir çevren olmalı, hani kar da nasıl bırakır bilemem bana göre değil hiç.

Şimdilik aklıma bunlar geldi.

Guzel pasta borek corek yapar misiniz? Eger oyleyse once tanidik es dost vasitasi ve tavsiyesi ile daha sonra da instagram araciligiyla; dogum gunleri, baby shower, bebek mevlidi vs gibi etkinlikler icin sarma borek corek pasta seker hamuru kapli kurabiye vs yapabilirsiniz bence. Bu sekilde para kazanan bir tanidigimiz var

Çok teşekkür ederim gerçekten de emekçi aileniz varmış bu çok güzel bisey bende ufak çapta bişeyler yapabilirim inşallah yemek işi dediğiniz gibi suan zor olabilir en iyisi hediyelik eşyalar yapiyim suan çok satış oluyor bebekler için özellikle.

Evet güzel yapıyorum cevremdekiler öyle diyor suan hamile olduğum için zorlanir miyim die düşünüyorum ama denemek lazım yine de.

Net üzerinden makale falan yazılıyor.
Çok katkı sağlamaz belki ama harçlık olabilir.
Birde bizim buralarda , çok revançta hazır kesilmiş hamur ve kıyma geliyor hanımlar mantı sıkıyorlar. Belki sizin orada da vardır...

Çay saatlerine ikramlik özel günler için süslemeler amigurumi bebekler aklıma gelen bunlar ama bence sen bol bol uyu :) zira çok lazım olacak ilerde

Sağlıkla kucakla yavrunu

Bizim bi komşu terzilik yapıyor. Evine gidiyorsun kıyafet başı 5 lira alıyor. Bi tane dikiş makinesi var sadece. Gayette keyifli

Makale için bildiğiniz site var mı acaba özelden yazmanizin sakıncası yoksa eger.

Çay saatlerine ikramlik özel günler için süslemeler amigurumi bebekler aklıma gelen bunlar ama bence sen bol bol uyu :) zira çok lazım olacak ilerde

Sağlıkla kucakla yavrunu
Çok teşekkür ederim amin :) ben de amigurumi bebek düşünüyordum ama bilmiyorum yani videolardan ogrenebilirmiyim sizce?

Makale için bildiğiniz site var mı acaba özelden yazmanizin sakıncası yoksa eger.
Ben denemedim canım ama bu forumda yazan arkadaşlar var onlar çok daha iyi biliyor , hangi site daha güvenilir bir araştır istersen açılan konularda var daha önce rastlamıştım

Sabırlı ve elin örgüye yatkın ise öğrenebilirsin neden olmasın :) çok arkadaşım o şekilde öğrendi ben daraldim ama :)
Çok küçükken birseyler yapmıştım :) denemek istiyorum inşallah yapabilirim :)

Ben denemedim canım ama bu forumda yazan arkadaşlar var onlar çok daha iyi biliyor , hangi site daha güvenilir bir araştır istersen açılan konularda var daha önce rastlamıştım
Teşekkür ederim bakayim çünkü yazı işlerinde iyiyimdir ilerde kitap yazmayı düşünüyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…