Eve misafir çağırmaya üşeniyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi yeos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ya benim eşim de beni iyice bu duruma itikliyo. Eşime dedim ki x ler tr ye geldi yerleşti eve çağırmadık çağıralım. Ne gerek var uğraşıcan şimdi dedi. Geçen sene de Ramazan'a milleti çağıralım demiştim (ki çağırdık). Dışarda ısmarlayalım aynı hesaba gelir demişti

BENIM bi arkaadasta misafirlige gittigiimizdfe çay imaminavdest suyyu gibi oluyor taa ilk bardakdan hani sonradan su katmada deil :)
sirf dem denemisler çakdirmadan oda açikmis yani kadin çay atmiyoir demlige abdest suyu derken abartmiyorum vallahi :)

bi keresinde kisir gordum sok oldum bembeyaz di salça koymamis :))))))

bunlar maalesef bilmediginden deil kiyamaadigindan ve çok pis dedikodusu ediliyor
onun gibi yapâcaksan hiç çagirma bence ( pis derken kadin deil yapilan dedikodu pis cumle sanki baska anlama kaçiyor gibi de :))

misafir bereketdir ..

tamaıyla pinpirikli ve mükemmeliyetci olmanızla alakalı her gün o evde sen eşin ve çocuğun yaşadığınıza göre ev temizdir haliyle aç da durmadığınızı düşünürsek yapılamayacak bişi olmadığını önce kabu etmen gerekiyor ....sonra misafir çağırmadan bi gün önce sil süpür toz al sonraki gün bi çorba bi ana yemek bide börek salata tarsı bişiler 2 saatini almaz tatlıyı da hazır al..cayın yanınada bi ufak pasta yaptınmı tamam kimse gelip yatağının altında toz var mı diye camların silinmişmi konrtol etmez ...bu evde zaten yaşıyorsun genel anlamda temizdir ee dediğim gibi aç da durmuyorsunuz .....eve cağırdığına göre kırk kat yabancı da değiller seni seven tanıyan insanlar sıkıntı yok

Yok Can'ım hatta tam tersi aslında. Herşeyim en gzli olsun isterim

Aslı'na bakarsan şuan camlarım tüllerim yerlerim hepsi temiz sadece çamaşır dağınıklığı var banyoda ve odanın birinde

Bu aralar bende o moddayim

Kimse gelmesin istiyorum.
Hatta gelmek isteyene bahane buluyorum
Aslinda evim derli toplu ama cesit cesit yicek yapmak icimden gelmiyo
gelenlerin sohbetini cekesim hic yok
Hele hele cocuk sesi ve onlarin arkasini toplamak falan amann aman.
Kafam nasil rahat suan.

Suan agirlamak zorunda oldugum kimse yok
Ama davet bekleyen arkadaslarim var.
Karsilanca bir araya gelelim,görusemiyoruz falan diyenler.
Ogluma okulda size gelmek istiyoruz diyen arkadaslari(anneleriyle kardesleriyle tabiki)
Dun sabah bayadir gormedigim eski br tanidik resmen sana gidelim dedi
Ben sok
Hani bana gidelim falan denirde sana gidelim nedir ya?

Esim evde dedim yalan söyledim.

Yani gelecek,cay fasli,onun sohbetini cekecek kadar sûkut icinde degildim.

İsimde vardi evde sabahin körü bir saatti.

En iyisi kimseye gitmemek.
Kimsede gelmesin.

Hee gidiyim gidiyim de kimse gelmesin tavrinada ayrica gicigimdir.

Ben de tam tersi misafirliğe gelsinler,oturalım bir şeyler yensin icilsin isterim. Işimizden dolayı mecburen kaldığımız yerde hiçbir tanıdığımız ya da akrabamiz yok.Olsa da misafirliğe gelseler biz de gitsek.
Bunu aşmak için ilk adım olarak cagirmaniz gereken birini çağırın bence,pazar kahvaltısı olur akşam oturması olur. Hangisi kolayiniza giderse.

Peki sizi bu kadar mükemmeliyetçi yapan nedir? Elbette arkadan konuşulma korkusu. Pis derler,beceriksiz derler vs... Ondan bu kadar kasilip yipratiyorsunuz kendinizi. Ne gerek var ki el için değer mi? Bende zamanında çok kalabalık gruplar bile davet ettim gerçekten iyi niyetle gelenler olduğu gibi yaptiklarima "buzluktan" mi diyen de oluyordu. Ne milleti yedirip icirip bir de arkamdan ne dedikodu ediyorlar diye dusunecegim ki.

Artik hic öyle atraksiyonlara girmiyorum. Gün tekliflerini reddiyorum. Annem de zamaninda çok arkadaş agirladi, ne ise yaradi? Paylasim bu mu? Zaten durumu iyi olan insanlari TİKA basa doyurmak mi paylasim? Onca ac ,muhtac insan, hayvan ve çocuklar varken. İçinden gelip yapan onlara yapsin bence.

Konu sahibine gelince bence onlari bir kez alip sonraki davete gitmemek en doğrusu olacaktir.

başlığı okur okumaz ayni ben dedim

Her yere gidip de kimseyi çagırmamayi anlamıyorum.
İnsan evde sıkılıyor zaten bi gelseler bir daha gelmezler.
Temizliği bir iki gün önce yapın.
5aylık çocuk dokup saçmaz.yani temizlediğiniz yerler pislenmez
Aksamdan bir kek bir börek yapın yaninada salata tarzi birsey yapın oh mis abartacak buyutecek bir şey değil.
Hem ne demişler uzum yap uzum olsun uzum yemeye yuzun olsun

Ben de cok samimi olnadigim insanları yemeğe davet etmeyi sevmiyorum, ama yakin arkadaslarim ve ailem her hafta gelsinler isterim ki gelirler de zaten.
Neyse, cok yakin olmadigim insanlari çağırdığımda sadece ana yemeği yapıyorum, aperatifleri tatlilari mezeleri falan hazir aliyorum. zaten en cok onlar oyaliyor...

Bir kadın tut bence

Pratik değilim bence asıl sorun bu. Bir de ne kadar yakınlarım olsalar da sürekli gelmedikleri için insan daha fazla efor sarfediyor. Detaycıyım heralde Üni De arkadaşlarla evi temizlerdik onlar yalap şalap tüm evi temizlerdi ben çamaşır suyudur bilmem ne banyoyu anca temizlerdim

Ben de cagiramiyorum bu ara evimin cok temizlige ihtiyaci var. Temizlikci cagirmaya bile.cekiniyorum o derece.

misafircilik oynamak çok gıcık ya bence. (çok yakın arkadaşları ve aileyi tenzih ediyorum) ye iç sonra konuşacak bişeyler bulmaya çalış. konu bulamayınca saçmala havadan sudan konuş. bazen sessizlikler olsun. bide bunları hiç değmeyen insanlar için yap. üfff çok sıkıcı.

offf bende senin gibiyim, kimse gelmesin istiyorum ama ben gidip misafir olmayı çok seviyorum

Biyere gidecegin zamanda cocuklari bahane edebilirsin ayy cocuk rahatsiz evden cikamiyorm felan filan.1 gitme 2 gitme 3 gitme bak kimsenin gozu ariyomu seni .bak kimsede gelir mi evine.ama konu birinci derece akrabalarsa kusura bakma ama mecbursun.bi zahmet ayda yilda birde davet et yani...

Sen misafirlige gitmissin, simdi onlari almazsan olmaz.. pratik biseyler hazirlarsin.. illaki zor yemekler yapacak halin yok.. temizlik konusuna gelince, o mecbur zaten..

Evde canı sıkılanlara misafirliğe gidilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…