Eve misafir çağırmaya üşeniyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi yeos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ayy ayni benim gibisin arkadasim anlattiklarini okuyunca resmen benim yasadiklarimi yasayanlarda varmis dedim fakat kimsede dusunce yok oglen gelirler gece yatana kadar

cagirmiyorsaniz gitmeyinde kimsenin evine.
ben yedirmeyi icirmeyi cok severim ama kullanilmayi hic sevmem.
benim esimin arkadaslari sizin gibi,surekli gelirler,en son isyan ettim..cagiran yok ama yeme icme olunca bizden beri gitmiyorlar,34 haftalik hamileyim buarada..en son esime resti cektim,millete hazirlik yapcam diye mutfakta mi dogurayim gelmesin kimse istemiyorum,illa cagiracaksan sen hazirlar sen temizlersin dedim.
bu restimin ustune 2 kere misafir aldi mangala tabi onden corbasi bilmem nesi ardindan tatlisi kahvesi..kilimi kipirdatmadim ama esiminde pestili cikti,sanirim lohusaligim cikana kadar yemekli misafir defteri kapandi cok sukur

ne alaka bebek olunca felc mi iniyor,bi supurge tutup 1 tatli 1 tuzlu yapmak cok mu zor?
yani insanlari enayi yerine koyup bide bebek arkasina siginiyorsunuz ya gercekten pes
bizde bebek buyuttuk,ustune hem bebekli hem hamile halimle her ay yatili misafirim oldu,ta ki hamileligimde son aya girene kadar da isyan etmedim.

Ne evi kaldırması ayol. Yıkanmış bulaşığı kaldırmayı bile sevmiyorum
Ne pratik kadınsın sen öyle maşallah darısı başıma
Bu huyunuzu bukadar açık paylaştığınız için dizi eleştirmek isteyip eleştiremiyorum en azindan açık yüreklisiniz..ama bebekten öncede çağirmadim diye belirtmişsiniz yani yoğunlukla filan alakası yok sanirim bu sizin yapınız.peki eşiniz bu konuda bisey soylemiyormu? Yani erkekler eşlerinin eşe dosta daha verimli olmasını ister,nebiliyim neden bizim evimize kimse gelmiyor filan diye sormuyormu acabaa??

Acaba bunu benmi yazdim diye dusundum bian aynen katılıyorum ama herkes aynı değil işte..ve bazen cok verimli olmakda iyi niyetimizi sömürmelerine sebep oluyor

Ben varım. sinir oluyorum misafir gelmesine. asla cimrilikten değil benimki öncesinde ve sonrasında üev temizlemek bana büyük işkence geliyor.
valla ben de üşeniyorum ama cimriliğimden falan değil tamamen üşengeçlik, gerçi kimseye de gitmediğimden sorun olmuyor, kırkta yılda bi gitsem bile gittiğim yerde oturmaktan çok sıkılıyorum

Aynen.evi toplamaktan nefret ediyorum. anında gene dağılıyır. kimseye gitmiyorum. gittiğim zaman da kendimi kötü hiasedip aynı hafta onları davet ediyırum. ama bence insanlar anlayışlı olmalı bu konuda. yani bebekler amneden ayrı durmak istemiyoru ağlıyorşar böyle olunca kalkıp da iş yapılmıyor yani ben ev düzeni mi bebrğim mi ikileminde bebeğimi seçiyorum

Benim gibilerin olması beni biraz rahatlattı açıkçası. Ama baya da yüklenenler olmuş.
Şunu belirtiyim; kastettiğim kişiler arkadaş çevremiz değil. Onlarla zaten dışarda takılırız; gitmem de gelmezler de. Mesele yakın akrabalarım. Onlar sürekli birbirlerini gel git halindeler, zaten çalışmıyorlar. Ben çalışıyorum. Şuan doğum iznşndeyim o Da 1 hf sonra bitiyor. onlar çağırdığında gitmezsem de bu sefer çok ayıp ettin oluyor

Annen yardım etsin diyenler olmuş. Annem çok yakınımda değil ve çalışıyor. Böyle bir imkanım yok yani.

Eşim ile ilgili ise kendisi hiç şikayetçi değil. Zaten o da arkadaşlarıyla dışarda görüşür. Onun akraba ilişkilerinde ise hiç gelgit yoktur. Ben evlenince çağıralım falan dedim. Ayarlayın gelin dedim dayılarına teyzemlerine falan. 5 sene bitti evleneli hala gelcekler

gidip de karşılığında çağırmamak ayıp

Kadiin olmak zor anacım zor butun hersey kadina bakio cocuga bak evi temizle misafir gelcek evi temizle cocuga bak yemek hazirlw.misafir gider cocuga bak evi temizl3 ortaligi toplarla.....

ben de sevmiyorum ozellıkle kalabalık ve yaramaz cocuklu olanları.ve gitmiyorum ama siz gidiyormussunuz, cagıracaksınız o zaman.kolay birseyler yapın,hazır alın

Öncelikle çok açık sözlüsün tatlım :)
Ben de senin gibiydim.
Gözümde dağ gibi olurdu misafir işi.
Sonra uzun bi süre bu işi severek yapanları gözlemledim.
Bu tipler;
1) kendilerini zora sokmuyolar, mesela basit pratik şeyler hazırlayıp, daha çok misafiri hoş tutmakla ilgileniyolar.
2) buzluklarında mutlaka kurtarıcı ikramlık ya da yemeklikleri oluyo.
3) gerektiği yerde misafirden yardım alıp olayı hem eğlenceye dönüştürüp hem de kolaylaştırıyolar.
4) yemeği ve temizliği tek başına üstlenmiyolar (eş/ akraba yardımı)

Bunları yapmıyorsan gözünde büyümesi çok normal.
Ben artık akıllandım. Boş zamanlarımda buzluğumu dolduruyorum, müthiş kurtarıcı oluyo.
Evlenene kadar mutfağa tek tük giren,ve evliliğimin ilk 3 yılı mutfaktan nefret eden ben şimdi pratik tarif defteri yaptım.
Ona kolay ve güzel şeyleri ekliyorum.
Temizlik için eşimden yardım alıyorum. O yoksa en elzem yerleri hallediyorum fazlasını takmıyorum.
Ki zaten salon wc banyo koridor dışında çok kasmamak lazım önemli olan gönlünü hoş etmek misafirin.
Ve bence en önemlisi bu işi en başta kendine eğlence haline getir.
Ben bu konuda okadar isteksizdim ki daha belki son 6 ayda aştım bu huyumu.ilk 3 yıl hep hazır şeylerle ağırladım misafiri.
Şimdi genelde çaya ya da kahvaltıya alıyorum ve değişik tarifler deneyip, onları ağırlamadan önce kendimi eğlendiriyorum.
Eşimin bile dikkatini çekti, sana bi haller oldu çok değiştin diyo.
Sevmeye bi başladın mı gerisi gelir.
Ve ben sevdiysem herkes sever emin ol.

Millete gidiyorsun çağırmaya gelince tırt. o üşengeçlikle çocuğu nasıl yaptın

işe başlamadan çağırtsaydım iyiydi . İle başlamama çok az kaldı çağıramam artık.

Ya çoğu kişi kahvaltıya al o kolay demiş ama şöyle bir sey var bizde.
Mesela kahvaltıya cagırıyorum, akşam yemeğini de yeyip gidiyorlar. Kahvaltıdan sonra çay saati oluyor yanına kek kısır falan cıkarıyorum. Sonra aksama yemek hazırlamaya baslıyoruz birlikte akşam yemeğine de kalmış oluyorlar.
Nasıl kahvaltıyı yapıp yolluyorsunuz ay

Benim ki ne usengeclik nede cimrilik. Ben yetemiyorum arksdas gunluk islerimi zor yapiyorum misafir gelecegi zaman cok kasiyorum kendimi telef ediyorum. Ertesi gunde cocuguma bakamayacak hale geliyorum. Cok mukemmeliyetci olmak cok yoruyor. Yapmayi gec dusunmekten yoruluyorum ben. Bide cok kararsizim ne yapsam diye dusun dusun basim agriyor :) cocuguna bakip geceden ikramligini hazirlayanlar nasil basariyorsunuz. Ben cok yoruluyorum ya ;(

Merak ettim onlar ne tur yemekler yapiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…