Eve misafir çağırmaya üşeniyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi yeos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bir tanıdığım var. Çocukları büyüdü şimdi hatta biri evlendi bile. O kadın 4 çocukla haftanın illa biriki günü misafiri olurdu. Düşünüyorum da Nasıl becwriyoşar bu işleri anlamıyorum. Ben de biraZ detaycıyım. İlla herşey tam olsun istiyorum.

Ayni ben..

Bu arada cimrilik mevzusu benden çıktı ama kastettiğim kadın almak hazır yemek almak konusundaydı. Yoksa tabi ki misafir berekettir anlayışı bizde de var.

Merak ettim onlar ne tur yemekler yapiyor?
Öyle çok zengin bir mutfakları yok ve genelde kolay yemekler oluyor.
Bonfile yanında haslanmis sebzeler,değişik kıymalı ve patates püreli pay'lar,sosis yumurta vs..Bazende bizim güveç dediğimiz ama onların casserole dedikleri bir çeşit fırında etli sebze..
Hiçbiri bizim türk mutfağının yerini tutmaz tabiki

Benim eltilerimden biri böyledir misafir çağırmaz kesinlikle sevmediği çok belli yani misafiri.
2yıldır bi kez evinde yemek yememişimdir mesela.Ama kendisi 3 oğluyla beraber her yere gider ve sürekli çocuklarının karnını doyurur hatta kalan yemekleri falan da ister.
Bütün sülale de arkasından konuşur bu arada yüzüne kimse bir şey demez :)
Sizinde böyle arkanızdan konuşuyor olabilirler.

Valla bence önceden hazırlık yapın çağırın herkesi topluca kafanız rahat etsin.
Mesela börek yapın buzluğa atın tatlıyı da önceden yapıp buzluğa atın ne bileyim mezeleri birgün önceden yapın mesela
çorbayı da öyle.Bi ana yemek bi pilav salata hazır sarma falan oldu bitti yani çok da gözünüz de büyütmeyin misafiri e bi zahmet bi seferliğine de biraz kesenin ağzını açın derim.
Normal yaptığınız yemeğe bir iki ek daha yapacaksınız hepsi bu yani.

O pratik tarifler defterini cok merak ettim

Ev temiz olduktan sonra misafir ağırlamak zor değil.Ben tatlıyı akşamdan yapıyorum genelde,boregide sarıp dolaba atabilirsiniz.sabah ortalığı toparlayıp böreği at fırına,yanina bi salata yarım saat surmez,kisir,mercimekli kofte yada şehriye salatası falan .Tatlin hazır zaten ,salata hazir,borek pisti.istersen kuru pasta ilave edebilirsin menüye.oldu bitti.
Akşam yemeği olacaksa mercimek çorbası koy dudukluye,tavuk patates olabilir fırında pratik olarak,onlar pişerken bi şehriyeli pilav,salata bitti.
Davet ettikce daha farklı şeyler yapmak isteyeceksin,yemeklerin begenildikce gaza geleceksin :) Zor değil,sen bir çağır mecbur et kendini bak nasıl hamaratlasiyorsun

Bu maddelere kesinlikle katılıyorum

Besmele cek basla teker teker cagirmaya...

Insan tembellie alistimi gercektende cani istemiyor. bendede oldu. boyle baya baya 1 yil kadar.
Simdi ise artik evimi surekli temiz tutuyorum. misafirde cagiriyorum. erken kalkiyorum. 1 saat yuruyusumu yapiyorum. misafirim gelse hazirlikliyim.
Boyle kendini hazir hissettiginde kendinide iyi hissediyorsun. silkelenip besmele cekip artik duzene girmelisin.

2 çocuğum var erkek 3 kız 1 yaşında. Doğuma gitmeden 4 gün önce bile cam çerçeve dip köşe temizlik yaptım herseyimi hazırladım pasta Börek öyle gittim doğuma. Evime kim gelirse gelsin usenmem dip temel temizler cocuklarimi yıkar kendim duşa girip cikmadan misafir karşısına çıkmam . yeter ki haber verilsin bi gün önceden. Günlük de evi toplu tutarım mutlaka ki ani misafire karşı hep hazirlikliyim. yiyecek olarak börek kısır patates salatası kolay şeyler yapıyorum yanına pastaneden hazır şeyler ve çay. 4 yıllık evliyim 1 2 anca kek yapmışımdir bende pasta Kek yapmasını sevmiyorum . kV de her gün pastane gibidir hiç yemek yapmaz KP içi bozulacak her gün pasta Kek kurabiye den

-eve yardımcı almaya çalış dip bucak temizlik yapsın sonra senin üzerinden temizlemen kolay olur
-evde hazırda bir şeyler bulundur örneğin taze çerez ve içecek türk kahvesi yanına çikolatası belki meyve misafir geldiğinde elini ayağını dolaştırmayacak utandırmayacak şeyler
- boş kaldığında buzluğa dolma sarma içli köfte sigara böreği gibi şeyler yapıp at yine büyük rahatlık oluyor
- hazır alınabilecek güzel yemek yapan yerler varsa oraları da kullanabilirsin örneğin ev mantısı yapan yerler gibi

Bebeğin küçükmüş ama gidiyorsan çağırman lazım. Kolay şeyler yapabilirsin ya da dışardan hazır bir şeylerle takviye yaparsın balık filan böylece sadece temizlikle uğraşmış olursun

Aslında içinden gelmemesi ayrı bi durum da inan eşin yardım etse zevkle yaparsın iş bölümü olsa

Valla maşallah keşke bende öyle olsam. Gerçi ben de doğuma son hafta yerleri falan sildim ama Bebek gelsin artık diye ben de her zaman misafire hazır olmak istiyorum

Bir de her zaman çağırsam alışırdım. Ayda yılda bir çağırıyorum ki yılda bir onda da herşey tam olsun istiyorum

Bende var bi tuhaflik yarim gun calisiyorum 2 yasinda kizim var. 1 ayliktan itibaren istedigim zaman misafir cagiririm. Gundz kizlarla oturma olsun aksam esimle ortk arkd grubumuz olsun cok sukur misafiri cok severiz esimle. Yrdci olur yemek hzrmk pratik seyler olsun ne isyersem yaparim. Tuhaf geldiniz bana ama yapi meselesi.

Boyle durum bendede var.. Bu sene cagiramadim diye ramazana iftara davet etim.. Halilarim kirlemeden köylulerimizi davet etmem lazim.. Aslinda misafirlerinize bir gun belirlediginizde, mecbur kaliyorsun temizlini ve hazirligini yapmaya.. Bende oyle oluyor.. Borek kısır hep yapmiyoruz bazen yemek te yapiyoruz.. Corbasi eti pilavi salatasi yogurdu tatlisi.. Bir sofralik olunuyor .. Bide basit oluyor cocuklu oldugundan.. Yemekli dene hanimlar icin diye dusunuyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…