Ayni ben..Benim ki ne usengeclik nede cimrilik. Ben yetemiyorum arksdas gunluk islerimi zor yapiyorum misafir gelecegi zaman cok kasiyorum kendimi telef ediyorum. Ertesi gunde cocuguma bakamayacak hale geliyorum. Cok mukemmeliyetci olmak cok yoruyor. Yapmayi gec dusunmekten yoruluyorum ben. Bide cok kararsizim ne yapsam diye dusun dusun basim agriyor :) cocuguna bakip geceden ikramligini hazirlayanlar nasil basariyorsunuz. Ben cok yoruluyorum ya ;(
Öyle çok zengin bir mutfakları yok ve genelde kolay yemekler oluyor.Merak ettim onlar ne tur yemekler yapiyor?
O pratik tarifler defterini cok merak ettimÖncelikle çok açık sözlüsün tatlım :)
Ben de senin gibiydim.
Gözümde dağ gibi olurdu misafir işi.
Sonra uzun bi süre bu işi severek yapanları gözlemledim.
Bu tipler;
1) kendilerini zora sokmuyolar, mesela basit pratik şeyler hazırlayıp, daha çok misafiri hoş tutmakla ilgileniyolar.
2) buzluklarında mutlaka kurtarıcı ikramlık ya da yemeklikleri oluyo.
3) gerektiği yerde misafirden yardım alıp olayı hem eğlenceye dönüştürüp hem de kolaylaştırıyolar.
4) yemeği ve temizliği tek başına üstlenmiyolar (eş/ akraba yardımı)
Bunları yapmıyorsan gözünde büyümesi çok normal.
Ben artık akıllandım. Boş zamanlarımda buzluğumu dolduruyorum, müthiş kurtarıcı oluyo.
Evlenene kadar mutfağa tek tük giren,ve evliliğimin ilk 3 yılı mutfaktan nefret eden ben şimdi pratik tarif defteri yaptım.
Ona kolay ve güzel şeyleri ekliyorum.
Temizlik için eşimden yardım alıyorum. O yoksa en elzem yerleri hallediyorum fazlasını takmıyorum.
Ki zaten salon wc banyo koridor dışında çok kasmamak lazım önemli olan gönlünü hoş etmek misafirin.
Ve bence en önemlisi bu işi en başta kendine eğlence haline getir.
Ben bu konuda okadar isteksizdim ki daha belki son 6 ayda aştım bu huyumu.ilk 3 yıl hep hazır şeylerle ağırladım misafiri.
Şimdi genelde çaya ya da kahvaltıya alıyorum ve değişik tarifler deneyip, onları ağırlamadan önce kendimi eğlendiriyorum.
Eşimin bile dikkatini çekti, sana bi haller oldu çok değiştin diyo.
Sevmeye bi başladın mı gerisi gelir.
Ve ben sevdiysem herkes sever emin ol.
Öncelikle çok açık sözlüsün tatlım :)
Ben de senin gibiydim.
Gözümde dağ gibi olurdu misafir işi.
Sonra uzun bi süre bu işi severek yapanları gözlemledim.
Bu tipler;
1) kendilerini zora sokmuyolar, mesela basit pratik şeyler hazırlayıp, daha çok misafiri hoş tutmakla ilgileniyolar.
2) buzluklarında mutlaka kurtarıcı ikramlık ya da yemeklikleri oluyo.
3) gerektiği yerde misafirden yardım alıp olayı hem eğlenceye dönüştürüp hem de kolaylaştırıyolar.
4) yemeği ve temizliği tek başına üstlenmiyolar (eş/ akraba yardımı)
Bunları yapmıyorsan gözünde büyümesi çok normal.
Ben artık akıllandım. Boş zamanlarımda buzluğumu dolduruyorum, müthiş kurtarıcı oluyo.
Evlenene kadar mutfağa tek tük giren,ve evliliğimin ilk 3 yılı mutfaktan nefret eden ben şimdi pratik tarif defteri yaptım.
Ona kolay ve güzel şeyleri ekliyorum.
Temizlik için eşimden yardım alıyorum. O yoksa en elzem yerleri hallediyorum fazlasını takmıyorum.
Ki zaten salon wc banyo koridor dışında çok kasmamak lazım önemli olan gönlünü hoş etmek misafirin.
Ve bence en önemlisi bu işi en başta kendine eğlence haline getir.
Ben bu konuda okadar isteksizdim ki daha belki son 6 ayda aştım bu huyumu.ilk 3 yıl hep hazır şeylerle ağırladım misafiri.
Şimdi genelde çaya ya da kahvaltıya alıyorum ve değişik tarifler deneyip, onları ağırlamadan önce kendimi eğlendiriyorum.
Eşimin bile dikkatini çekti, sana bi haller oldu çok değiştin diyo.
Sevmeye bi başladın mı gerisi gelir.
Ve ben sevdiysem herkes sever emin ol.
Kızlar merhaba, 5 senelik evliyim, 5,5 aylık bir bebeğim var. Sorun başlıktan da anlaşılacağı üzere eve misafir çağırmaya üşeniyorum.
Kendime göre sebeplerim; Bebek varken (bebek yokken de kimseyi çağırdığım yoktu gerçi, anca Ramazan'da iftara. Bu sene hamileyim diye o da olmadı) Nasıl hazırlık yapıcam yine evi bir temizlenmem gerekcek, alışveriş de yapmam lazım, sonra pis olcak bir daha toplayıp temizlemem lazım... En zoru hazırlık yapması....
Yurt dışından tr ye yerleşen çok yakın bir akrabam var. Onları çağırmam lazım ama üşeniyorum valla... Ne demişlerse annem de babaannem de x leri bir gün evine çağır dedi. Ama ben hala çağırmadım....
Kuzenim evlendi onu da almam Lazım ama ona da yok...
Ben gidiyorum millete ama kimseyi çağırdığım yok...
Bu durumu Nasıl yıkıcım bilmiyorum. Ben mi çok tembelim?? Aynı sorunu yaşayan var mı? Siz Nasıl yapıyorsunuz? Aşıyım artık şu durumu yaaa
Aslında içinden gelmemesi ayrı bi durum da inan eşin yardım etse zevkle yaparsın iş bölümü olsaKızlar merhaba, 5 senelik evliyim, 5,5 aylık bir bebeğim var. Sorun başlıktan da anlaşılacağı üzere eve misafir çağırmaya üşeniyorum.
Kendime göre sebeplerim; Bebek varken (bebek yokken de kimseyi çağırdığım yoktu gerçi, anca Ramazan'da iftara. Bu sene hamileyim diye o da olmadı) Nasıl hazırlık yapıcam yine evi bir temizlenmem gerekcek, alışveriş de yapmam lazım, sonra pis olcak bir daha toplayıp temizlemem lazım... En zoru hazırlık yapması....
Yurt dışından tr ye yerleşen çok yakın bir akrabam var. Onları çağırmam lazım ama üşeniyorum valla... Ne demişlerse annem de babaannem de x leri bir gün evine çağır dedi. Ama ben hala çağırmadım....
Bu durumu Nasıl yıkıcım bilmiyorum. Ben mi çok tembelim?? Aynı sorunu yaşayan var mı? Siz Nasıl yapıyorsunuz? Aşıyım artık şu durumu yaaa
Valla maşallah keşke bende öyle olsam. Gerçi ben de doğuma son hafta yerleri falan sildim ama Bebek gelsin artık diye2 çocuğum var erkek 3 kız 1 yaşında. Doğuma gitmeden 4 gün önce bile cam çerçeve dip köşe temizlik yaptım herseyimi hazırladım pasta Börek öyle gittim doğuma. Evime kim gelirse gelsin usenmem dip temel temizler cocuklarimi yıkar kendim duşa girip cikmadan misafir karşısına çıkmam . yeter ki haber verilsin bi gün önceden. Günlük de evi toplu tutarım mutlaka ki ani misafire karşı hep hazirlikliyim. yiyecek olarak börek kısır patates salatası kolay şeyler yapıyorum yanına pastaneden hazır şeyler ve çay. 4 yıllık evliyim 1 2 anca kek yapmışımdir bende pasta Kek yapmasını sevmiyorum . kV de her gün pastane gibidir hiç yemek yapmaz KP içi bozulacak her gün pasta Kek kurabiye den
Bende var bi tuhaflik yarim gun calisiyorum 2 yasinda kizim var. 1 ayliktan itibaren istedigim zaman misafir cagiririm. Gundz kizlarla oturma olsun aksam esimle ortk arkd grubumuz olsun cok sukur misafiri cok severiz esimle. Yrdci olur yemek hzrmk pratik seyler olsun ne isyersem yaparim. Tuhaf geldiniz bana ama yapi meselesi.Kızlar merhaba, 5 senelik evliyim, 5,5 aylık bir bebeğim var. Sorun başlıktan da anlaşılacağı üzere eve misafir çağırmaya üşeniyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?