Eve sivil polis(ler)in gelmesi

Bu kişiyi tanımadığınızı belirtirsiniz ve bir daha rahatsız edilmezsiniz diyerek imzalattılar, kartı görünce gerçekten öyle sanıp işlerini zorlaştırmayayım diye düşünürek yanıldım imzalamış bulundum artık yapacak bir şey yok. Yarın inşallah gittiğimizde öğreneceğim durumu, umarım gerçekten polistir ve bir arkadaşın dediği gibi tahkikat gibi bir şeydir.
Karakoldan durumu ogrenmeniz zor olabilir eger ki gelenler karakol memuru degilse. Gelen kisilerin hangi birimden geldigini veya adini bilseniz isiniz daha kolay olur.

Kızlar iyi akşamlar,
Evime son iki haftadır üç kere sivil polis geldi, bir şahıs ismi söylediler tanıyor musunuz kaç senedir burda oturuyorsunuz diyip bir dilekçe imzalattılar (dilekçe tanımadığıma ve bir daha gelinmeyeceğine dair). O şahıs bizim evin adresini vermiş olmalı, dilekçeyi imzalamama rağmen neden bu kadar fazla geldiler sizce? Dolandırma olabilir mi huylandım doğrusu.:KK43: yardımınız için şimdiden teşekkürler :)
İkametgahınızin bağlı olduğu ilçe emniyet müdürlüğünü arayıp memurun adını söyleyerek sorgulattirabilirsiniz

hemen ilk iş ya 155'i arayın gece uyuyamayacaksanız ya da yarına kadar sabredip en yakın karakola gidip anlatın.size rozet gösterseler dahi inanmayın dolandırılar her şeyi yapıyor.keşke imzalamasaydınız.

Bu secimle ilgi bir durum olabilir. Gecenlerde haberde gormustum adamin birinin ev adresinde 30 kisi mi ne goruyomus mesela. Bu konuyla alakali olabilir bence.

Emniyet Müdürlügünü arayıp teyit edin, hangi subeden geldiklerini söylediler mi

Kızlar iyi akşamlar,
Evime son iki haftadır üç kere sivil polis geldi, bir şahıs ismi söylediler tanıyor musunuz kaç senedir burda oturuyorsunuz diyip bir dilekçe imzalattılar (dilekçe tanımadığıma ve bir daha gelinmeyeceğine dair). O şahıs bizim evin adresini vermiş olmalı, dilekçeyi imzalamama rağmen neden bu kadar fazla geldiler sizce? Dolandırma olabilir mi huylandım doğrusu.:KK43: yardımınız için şimdiden teşekkürler :)
Ablamın evine geçen gün sivil polisler gelmiş geçmiş saatte, birini sormuşlar herhalde o evde oturan eski bir kiracı.
Burda oturmadigini söylemiş ablam onlarda gitmiş hicbirseyde imzalatmamislar.
Hemde o kişi adına eve sürekli mahkeme kağıdı falan geldiği halde..

Siz soruşturun belli olmaz belki de dolandırıcı sonra mağdur olmayın.

Anlaşılan kaçakları tespit etmek amacıyla böyle bir uygulamaya başlamış polisler. Bunu öğrenen dolandırıcılar da aynı yöntemle evlere gitmeye başlarlar yakında. O yüzden çok dikkat etmek lazım. İnşallah size gelenler gerçek polistir bir sıkıntı yaşamazsınız.

Yorumları okumadım ama yazan olmuştur. Biri devlet dairesine girmeyi kazanmıştır. Onun guvenlik soruşturması için soruyorlardır. Benim için de olmustu

Yorumlarda da doğal karşılanmış ama ama ben asla kapıyı bile açmazdım.Sahte kimlik olmadığı ne malum birde tanımıyorsunuz size niye 3 defa gelsinler.Siz nasıl imza atarsınız?Cesaretinize hayran kaldım

Ben de olsam korkardım hiç böyle bir şey duymadım daha önce. kapıya gelmesi neyse de imza ne alaka? Bir de neden 3 kez geliyorlar ki sanki yoklamak ister gibi. sizin durumunuzda gelenler gerçek polis olabilir ama bu yöntemi fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılar türeyebilir dikkatli olmak lazım. inşallah gerçek polistirler.

İlk evlendiğim yıl geldiler kapıma biri kadın 3 ya da 4 sivil polis. Açmadım kapıyı, kadın olan öne geldi arama emrimiz var eğer açmazsanız kapıyı kırmak zorundayız dedi. Belgeyi aldım gerçekten savcılıktan bir yazı. Dedim alamam sizi içeri(çünkü aşırı derecede korkmuştum, daha evde ancak 1 aydır oturuyorum.) beni değil benden önce oturan birini arıyorlar, kaçakmış. Adını filan biliyordum(ev babamın ve babamın kiracısıydı) dedim burda oturmuyor. Ama muhtarlıkta kaydı hala bizde gözüküyormuş. Babamı aradım telefonda durumu anlattım, olabilir dedi kimliklerini isimlerini al polislerin eve baksınlar dedi. Kapı açık bir şekilde içeri aldım, aradıkları adamın eski kiracımız olduğunu, yaklaşık birkaç yıl önce taşındığını ve kendisiyle ilgili hiçbir bilgiye sahip olmadığımı belirttim. İçlerinden biri masada bir tutanak yazdı(imzalayıp imzalamadığımı hatırlamıyorum olay 10 yıl önceydi çünkü) bana da muhtarlığa da bildirmemizi tavsiye etti, çünkü hala adresinin burası olduğunu söyledi ve ellerindeki dosyaya göre birkaç suçtan aranıyormuş.

Sonra muhtara gittik kaydı sildirmeye, hatta birkaç kez çünkü gelip kendi almadan silinmiyormuş kayıt(muhtarın o zaman dediği) geçmiş zaman tam hatırlamıyorum işlemleri ama bizimle oturmadığına dair bir tutanak belirtmiştik sanırım oraya da, ama uğraştırdığını hatırlıyorum.

Polisin aradığı adamı yıllar sonra gördüm, muhtarlık seçimlerinde, aday olmuş.(Nerden nereye dedim) hala bizim mahallede bir yerlerde oturuyor sanırım(zaten sonra öğrendim ki bu mahallede doğmuş büyümüş) zaman zaman kendisini de görürüm yolda.

Polis kartını gösterdiler gösterince ikna oldum, bu arada komşulara da gitmediler sadece bize geldiler, o tanımadığımız şahıs bizim adresi verdiği için. Çok garip gerçekten, keşke ikinci kez geldiklerinde imzalamayıp direkt karakola gitseydim

Polis kimliği de sahte olabilir. Hemen güvenmeyin.

Beni bir defa telefon hattı karışıklığı için emniyete ifadeye çağırdılar. Terör örgütüne mensup biriymiş galiba benim adıma hat mı çıkarmış ne.
Karakola gittim tanımadığıma dair ifademi imzaladım çıktım. Kopyası hala durur.

O dilekçeyi imzalama mecburiyetiniz yok. "Ben bu dilekçeyle emniyete gidip orada ifade vererek imzalamak istiyorum" demeniz daha doğruydu..

hangi karakoldan geliyorlarmış? ilgili karakolu arayıp sorun bence.

Herkese günaydın, karakola gittim durumu anlattım. Polis kartını göstermiş o zaman bizdendir, polis memurunun bir daha gelmemesi için böyle bir dilekçe yazılıyor doğrudur dedi. Herkese yorumları için teşekkürler, biz de bilgilenmiş olduk.

Kızlar iyi akşamlar,
Edit: Dilekçe olayı oluyormuş, gelenler gerçek polis memurudur.
güvenlik soruşturması için gelmiş olabilirler ama 1 kere gelirler neden birden çok gelmişler şüphe uyandırıcı.

Teyzem benzerini yaşadı. Gerçek polis değillermiş. Eve gelip kim yaşıyor, kaç kişiler, hangi saatlerde evdeler diye kontrol etmişler

Hatta bir gün teyzemin kızı kendi evine gelmiş bir de ne görsün. Hırsızlar bir koli hazırlamış, kapının yanına koymuş tekrar gelip almak için. Demek ki evin hangi saatte boş olduğunu kontrol eiyorlar

Herkese günaydın, karakola gittim durumu anlattım. Polis kartını göstermiş o zaman bizdendir, polis memurunun bir daha gelmemesi için böyle bir dilekçe yazılıyor doğrudur dedi. Herkese yorumları için teşekkürler, biz de bilgilenmiş olduk.

Peki neden tekrar tekrar gelmişler ?

Back
X