Eveeet bayram geldi tartışma başladı kimin ailesinde kaç gün

Bsrmhmtymn

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2016
107
16
13
32
Hayırlı kandiller ve şimdiden hayırlı bayramlar arkadaşlar. Sizden güzel güzel tavsiyeler bekliyorum. Durumumu şöyle anlatayım. İki buçuk yıllık evliyim. Sorunlarımız irili ufaklı bazen sık sık bazen seyrek olarak devam ediyor. İstenmeyen gelinim ama yine de iyi günler iyi muameleler görüyorum. Bununla birlikte çok kırıcı şeyler de yaşıyorum tabi ki. Şöyle ki kaynanam despot birisi ve eşim de dahil herkes ondan dinliyor. İlk başlarda baya kötüydü ama yavaş yavaş eşimde farkındalıklar ortaya çıktı çok şükür. Bu bilgiyi verdikten sonra konuyla ilgili durumunuza gelelim. On günlük iznimiz var. Memleketimize 6 saatlik mesafede yaşıyoruz. Eşime ve ailesine kalsa kız evinde kalınmaz bir gün uğrarsın oraya geri dönersin. Ama ben kavga dövüş üç gün falan kalmayı başarıyorum. Ama on günün içinde üç gün de bana ve aileme büyük haksızlık. Eşime de diyor ki senin ailen evimize gelip kalıyor seni ve çocuğumuzu görebiliyor ama benim ailem gelemiyor bir yıldır çocuğumuzu görmüyor ayrıca tarla takım işleri var o yüzden sizde çok kalamayız diyor. Ailesi zaten bizde kalmamıza ihtimal vermiyor. Eşim de oraya gidince tanınmaz bir hâl alıyor. Bana diyor ki sen kal annenlerde diyor. Ben de bunu istemiyorum. Nolursa olsun eşler her yerde beraber olmalı bana göre. Bunun yanında şu da var, eşim bizimle kalmasa kaynanam kibirleniyor benim oğlum onlara gitmedi bizimle kaldı diyor bütün köye bunu söylüyor ve benim aileme de söylüyor. Şimdi ailem için kendim gidip kalsam bu kibiri yaşamasını istemiyorum. Eşimle kalsam aileme büyük haksızlık. Usulca konuşsam sonu yine kavgaya çıkıyor. Bana akıl verin ya :(

Neden insanlar bukadar uyumsuz ki ? Düzgünce konuş desem anlamayacak,ya kavga çıkacak yada gidilmeyecek. Tatile gidin tatile..

Ben dedim ama acilacak boyle konular diye:KK66:

Annenlerde uc gun birlikte kalin, sonra kocayi anasina gonderin siz iki gun daha kalin annenizle
Besinci gun kvne gidersin sonra birlikte evinize donersiniz
Edit; kv cok insafsizmis bu kadarini da hak etmiyor ya neyse hadi

Bu tatilin 6 günü kendi annemlerde
2 günü kayınvalidelerde kalacağız.

Eşimin ana babası eşimle problemli..
Benle ilgisi yok. Bizi seviyorlar mı sevmiyorlar mı bilmem. Ama surat asmaları, soğuklukları ile geçer vaktimiz.
Bu halde 2 gün çok bile...

Size gelince 3 gün eşinizle kalın, gerisi de sizin isteğinize kalsın, ister biraz daha kalın, ister dönün. Ama istedğinizi yapın, maksat sizin dediğiniz olsun.
Ve dip not, ben olsam ayrı kalmam çok mümkün olmadıkça

Hayırlı kandiller ve şimdiden hayırlı bayramlar arkadaşlar. Sizden güzel güzel tavsiyeler bekliyorum. Durumumu şöyle anlatayım. İki buçuk yıllık evliyim. Sorunlarımız irili ufaklı bazen sık sık bazen seyrek olarak devam ediyor. İstenmeyen gelinim ama yine de iyi günler iyi muameleler görüyorum. Bununla birlikte çok kırıcı şeyler de yaşıyorum tabi ki. Şöyle ki kaynanam despot birisi ve eşim de dahil herkes ondan dinliyor. İlk başlarda baya kötüydü ama yavaş yavaş eşimde farkındalıklar ortaya çıktı çok şükür. Bu bilgiyi verdikten sonra konuyla ilgili durumunuza gelelim. On günlük iznimiz var. Memleketimize 6 saatlik mesafede yaşıyoruz. Eşime ve ailesine kalsa kız evinde kalınmaz bir gün uğrarsın oraya geri dönersin. Ama ben kavga dövüş üç gün falan kalmayı başarıyorum. Ama on günün içinde üç gün de bana ve aileme büyük haksızlık. Eşime de diyor ki senin ailen evimize gelip kalıyor seni ve çocuğumuzu görebiliyor ama benim ailem gelemiyor bir yıldır çocuğumuzu görmüyor ayrıca tarla takım işleri var o yüzden sizde çok kalamayız diyor. Ailesi zaten bizde kalmamıza ihtimal vermiyor. Eşim de oraya gidince tanınmaz bir hâl alıyor. Bana diyor ki sen kal annenlerde diyor. Ben de bunu istemiyorum. Nolursa olsun eşler her yerde beraber olmalı bana göre. Bunun yanında şu da var, eşim bizimle kalmasa kaynanam kibirleniyor benim oğlum onlara gitmedi bizimle kaldı diyor bütün köye bunu söylüyor ve benim aileme de söylüyor. Şimdi ailem için kendim gidip kalsam bu kibiri yaşamasını istemiyorum. Eşimle kalsam aileme büyük haksızlık. Usulca konuşsam sonu yine kavgaya çıkıyor. Bana akıl verin ya :KK43:

Ailelerniz aynı köyde mi yaşıyor?

Eğer öyleyse, Ben olsam kaynanamın evinde kendime oda yaptırır 10 gün oraya kimseyi sokmazdım. Ordan oraya taşınmazdım. Annemlere de gider gelirdim gün içinde. Kaynanamın evinde kendi evim gibi davranırdım. Hani orası senin kalmak zorunda olduğun sığıntı olduğun bi yer değil ki

Ilk gece kalk kvde de sonra git annene dönüşte de Kv ye hoşça kal de gel

Eşin de gelmesin kalsın güzelce herkes anası ile rahat rahat vakit geçirsin

Açıkçası ne yapacaksın eşini annenlerde çok uzak değilse mesafe

Ayrıca erkekler sıkılıyor kız evinde kadınlar da erkeklerin evinde

Birer gün gidin bayramlaşın sonra da herkes kendi ailesinde kalsın

Ben de böyle tatilde akraba ziyareti sorunuyla büyüdüm, üstelik bizde farklı şehirlerdeydiler,yollarda hasta oldum hep, büyüdüm ve iki tarafa da gitmiyorum, kimse de öldünüz mü kaldınız mı diye sormuyor çok gereksiz tartışmalardı, herkes tatil yaparken bizim ne yaptığımız belli olmuyordu. Olan bizim tatillere oldu anlayacağınız, millet ne kadar laf etse de gerçekte hiçbirinin umrunda değilsiniz.
Karı koca illa beraber kalır, ayrılmaz diye ısrar etmeyin bence, herkes istediği yerde kalsın, evinize dönünce hep berabersiniz ne de olsa. Başkaları laf söyleyecek diye hareket etmeyin, insanlar put gibi dursanız bile söyleyecek birşey bulurlar, eşinizle orta yolu bulmaya çalışın, ikiniz de ailenize hasretsiniz, ikiniz de istediğiniz yerde kalın. Eğer orta yol bulunmuyorsa da bence de tatili başka yerde yapın, bari sadece adı değil, kendi de tatil olsun

Aman kendi gitsin anasına sende hiç gitme.
Sende bak Bende gelmedim seni sayıp dersin?

Canlarim illa yapışık ikiz gibi gezmeye ne luzum var tamam anladim evlisiniz ama ayri kalinca ne oluyo ki anlamadim yani. Bende esimin ailesinden haz etmiyorum ama gideceksen bayramda gidebilirsin diyorum ona haksizlik edemem. Sende gitmeyiver oyle kaynanaya annenle otur ozlem gider.. icinden geleni yap yani bosver esi dostu kaynanayi

Bu kayinvalideler yüzünden insanlar bayram ziyaretlerini bırakıp tatile gitmeye başladılar. E haksızda da değiller. Tutturulmuş önce erkek tarafina gidilir en çok onlarda kalınır diye. Kalinmazsa büyük kavga. Sanki erkek tarafina gidip kalınma diye bir emir var dinimizde.

Üç gün beraber kalıp eşimi gönderme fikri sanki aklıma yatıyor hep ben beraber olalım diye çabalayacağıma biraz da o uğraşsın bensiz kalsın o özlesin biraz da ilk zamanlarda belki özlemez böyle daha mutlu olur ama sonradan fark eder boşluğu ben de böyleyim işte onsuz olmak istemiyorum :(

Tüm yıl eşler birlikte değil mi ?

Bayramda birlikte olma ihtimalini aileler engelliyosa herkes mutlu olduğu yerde geçirsin.

Yani sen annene o annesine.

Not: Tanıdığım tüm kadınlar bayramda önce erkek tarafına gider 2saat geçirir sonra kendi ailesine gider tüm bayramı kadının ailesinde geçirir.

4 4 2 şeklinde bölüşün adil de olur bence. 4 gün birinizin ailesinde kalın, sonra 2 gün herkes kendi evinde kalsın 4 gün de diğer aileye geçersiniz.

Gerçi onlar çocuğu yıl boyu hiç görmüyorlar ve sizin aileniz gelip kalıyorsa bu onlara da haksızlık olur. Aranızda konuşmanız gerek.

Back
X