Evet arkadaşlar benim bir derdim var-İzmir Çiğli

GunesinKizi35

9. takım mezunu
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
3.940
10.153
408
İzmir
İzmir Çiğli'de özel bir anaokulunda yaşanan ihmalkaârlıktan hepinizin haberi vardır. Ben bir anasınıfı öğretmeniyim ve derdim bu işi bilmeyenlerle bu işi gönülden yapmayan arkadaşlarımla ilgili. Haberi sabah 11 civarında bir öğretmen arkadaşımla seminer programını konuşurken öğrendim ve hemen internetten araştırma yaptım.

Okulun sahibi aynı zamanda servis şoförlüğü yapıyor ve servis aracı kesinlikle hiç bir resmi kurumda kayıtlı değil çünkü bu konuda denetimlerin sıklığı yok. Servis görevlisi HANIM kesinlikle servisten inerken kontrol sağlamıyor ve servis şoförü de aynı şekilde. Sınıfın öğretmeni çocuklar ona teslim edildiği halde okulda doğum günü ve hazırlıkları olduğu bahanesiyle akşam saat 16.00 sularında öğrencinin yokluğunu fark ediyor.

Bakın arkadaşlar bizler ana sınıfı öğretmenlerine emanet edilen canlar varsa eğer ki bizim 10 gözümüz 10 kulağımmız olmalı. Nasıl bir öğretmen çocuk okluğunu akşam fark edebilir. Bu işin yazısız prosedürü vardır. Çocuklar gelir 1. ders saatinin sonuna kadar gelmeyen öğrencinin velisi muhakkak aranır. Bu çocuk servisle geliyorsa sabah ilk saat hemen servis görevlisine sorulur, sorulmalıdır. YAZISIZDIR AMA KURALDIR BU BİZLERDE....

Servis görevlisi savcılıkta serbest bırakılmış, servis şoförü ise tutuklanmış... Peki ya o yitip giden minicik beden .. O ne olacak ? Bunun hesabını kim verecek? Ailesi bu acıya nasıl katlanacak..?

Aramızda bu işi yapanlar vardır yada küçük olup bu işe hazırlananlar vardır. Arkadaşlar lütfen bu konuda dikkatli olun gerçekten 10 gözü 10 kulağı olabilecek bir insan değilseniz bunu yapmayın. Bende bir ana sınıfı öğretmeniyim ve İzmir'deyim üstelik. Haberi duyduğumdan beri nabzım yükseeldi tansiyonum düştü. Lütfen bizlere emanet edilen küçücük bedenlere sahip çıkalım....

Bu haberi okudum ve dun uyuyamadim.Boyle bir ihmalkarlik nasil yapilabilir , aklim almiyor.Bastan sona hatali olaylar silsilesi.Simdi o anne babanin havasizliktan olen yavrularinin goruntusu hic silinmeyecek akillarindan. Inanilmaz uzuldum.

Bu haberi okudum ve dun uyuyamadim.Boyle bir ihmalkarlik nasil yapilabilir , aklim almiyor.Bastan sona hatali olaylar silsilesi.Simdi o anne babanin havasizliktan olen yavrularinin goruntusu hic silinmeyecek akillarindan. Inanilmaz uzuldum.

Evet çok büyük bir ihmalkarlık var başta sevis görevlisi ve şoförü fakat öğretmende suçlu benim gözümde bir çocuğun yokluğu sabah fark edilip aile aranmalıdır....

Az önce okudum haberi,facebook sayfalarına girdim baktım,yüzsüz yüzsüz yastayız diye paylaşım yapmışlar utanmadan. Kaza bile değil bu,hayati önem taşıyan bir konuda kocaman bir ihmal,servis şöförü,okul yönetimi,servis hostesi,öğretmen hepsi suçlu.
Zaten serviste korsanmış. Resimlerini gördüm servis değil bilboart adeta
Camlar bile kaplı içerisi görünmüyor.
Nereden tutsam elimde kalıyor.
Umarım en ağır cezayı alırlar. Rabbim Alperenin ailesine sabır versin,acılarını tahmin bile edemeyiz.

servis soforu zaten.kres sahibinin esi . Bir de ogretmenlere yalan ifade verdirmisler.Saat 12 de cocuklari uykuya yatirdik normalde 4 te kaldiriyoruz uyanmayinca ailesini aradik diye .

Bu arada servis hostesi sigortasiz calistirilan stajyer ogrenci .Servisin camlari kapali.
Gecen sene boyle bir haber vardi yanlis hatirlamiyirsam ,docent bir hanim alisverise gidiyor oglunu arabada unutuyor ve havasizliktan oluyor diye . Kimseye bu aciyi yasatmasin Allah

ozur dilerim haberi goremedim ben cocuga ne olmus ?
Çocuğu servisten indirmeyi unutmuşlar,sabah saatlerinden saat 4e kadar kapalı serviste kalmış ve can vermiş. O saate kadar yokluğunu farketmeyip buna sebep oldukları yetmiyormus gibi aileye de okulda bayıldı demişler. Kameraları sökmüşler anlaşılmasin diye. Öğretmenleri tehdit etmişler gerçegi anlatmasınlar diye. Biri vicdana gelmişte anlatmış doğrusunu olayın.

Bu ülkede gerçek eğitmenlere imkan verilmediği için oluyor hep bunlar. Okul müdüresi aşçıymış. Aşçı nasıl olur da kreş açar yahu? Başkasının ismi üzerinden kreş açmak ne kadar ds kolaymış... servisçi zaten müdürenin kocası ve hiçbir kaydı yok adamın... öğretmenleri tehdit etmişler... öğretmenler de afedersin eşek mi ki bu insanlardan korkup susmuşlar ya hiç mi vicdan yok eğitimcisiniz siz be

dün gece okudum haberi, kendime gelemedim, benim kızım da servsle gidip geliyor okula düşüncesi bile öule korkunç ki kime neye güveneceğimizi şaşırdık.

fox tv de programda vardı bu konu simdi bende ordan izledim..gorgu tanıklarına gore aksam 5 civarı cocugu hastaneye goturuyorlarmıs ..servisin camları neden o sekilde onu anlamadım dısardan cocuklar gorunmesin diyemi zaten servis aracı korsanmıs kayıtlı degilmis camlar o sekilde olmasa belki birileri gorurdu 3 yasındaki cocuk o koltukta kaybolur sanırım servis araclarının koltuklarıda cocuklara gore tasarlanır yada oyle olmak zorunda servisi bi kolacan edip birsey dumusmu canta unutulmusmu diye bakmazmı insan ya..ne kres ne anaokulu guvenemiyorum artık bebek o ya nasıl aglamıstır kimbilir orda havaız bu sıcakta..

Ben 1.siniftayken servis soforumuz inen cocugun servisin onunde oldugunu gormeyip, ezmisti. Ustelik arabada soforun esi yardimci vasfiyla gorev aliyordu, sadece otururdu bisey yapmazdi. Hemen acile gittik ne yazikki cocuk vefat etti. Sonra Ne mi oldu? Adam 9-10 sene iceride yatti ve su an ayni okulda yeniden! Esiyle beraber servis soforlugu yapiyor. Bana gore bu insanlar isinden men edilmeliydi. Maalesef ulkemizde bazi seyler cok yetersiz

Ben çok özel kurumda çalıştım hepsinin derdi para olduğu için olan öğrenciyi okul açık kalırsa kaybetmemek için o paylaşım yapılmıştır.........

servis soforu zaten.kres sahibinin esi . Bir de ogretmenlere yalan ifade verdirmisler.Saat 12 de cocuklari uykuya yatirdik normalde 4 te kaldiriyoruz uyanmayinca ailesini aradik diye .

Kabul edelim öğretmenin de hatası büyük bende bir öğretmenim ve her çocuğumu gelip gelmediğini servisle geliyorsa hostesine ailesiyle geliyorsa haber verdiyse 1. saatin sonunda ailesiyle iletişime geçiyorum. Öğretmende büyük ihmalkar..

ozur dilerim haberi goremedim ben cocuga ne olmus ?

Ne yazık ki havasızlıktan ölmüş çocuk...

Evet o haberi de anımsıyorum yurt dışında olmuştu yanlış hatırlamıyorsam anne baya bir kınandı ve tutuklandı...

Simdi okudum...cok kotu oldum ya

Çok zor bir durumm...

Çocuk serviste unutulmuş(?!) 8 saat boyunca kapalı arabanın içinde,izmir sıcağında... maalesef orada ölmüş

ÇOK ÇOK ÇOK kötü bir durum Salı günü İzmir'de gerçekten çok nemli ve sıcak bir hava vardı

Eğitimcilerimize yol verilmediği gibi denetimler de düzenli aralıklarla yapılmıyor maalesef. Anlattığınız gibi o kadar çok kurum biliyorum ki burdaki herkes yan yana geçse onların parmakları kadar çok. Bir avuç kum tanesi kadar çok.....

dün gece okudum haberi, kendime gelemedim, benim kızım da servsle gidip geliyor okula düşüncesi bile öule korkunç ki kime neye güveneceğimizi şaşırdık.

Eğer servisle gidiyorsa mutlaka servis kaydına dair belgeleri görmek istediğinizi belirtin kurumunuza..

Servis camlarının genel mantığı çocuk ailesinden servis sırasında ayrılırken eğlenceli bir yere gittiğini anlasın diye yapıyorlar. Sen bu kadar ihmalkar olduktan sonra eğlendirsen ne olur ???? Aslında bakılmalıdır çanta falan değil ben tüm çocukları indirdim diye biile düşünse kişi yinede bakmalıdır son bir tur bütün koltukları tek tek gezerek ama kafa uzatarak değill..

Denetimler bu kadar maalesef....

Bu haberi okuduğumdan beri kendimde değilim. Ve benim için en büyük suç öğretmendedir. Çünkü eğitimli olan odur. Servis şoförü veya o 18 yaşındaki genç ihmal etse bile öğretmen nasıl anlamaz nasıl aklım almıyor! Bunun vicdanıyla yaşasın şimdi bu meslek şaka değil. Çocuğuna değer verilmeyen bir ülkede yaşıyoruz miniklerimize geleceğimize sahip çıkamıyosak biz toptan yakalım gitsin kendimizi!

Evet katılıyorum bence de suç öğretmenle ama bunun eğitimle alakası olduğunu asla düşünmüyorum isterse bu alanda yüksek lisans yapsın bir insan da sorumluluk bilinci yoksa yoktur. Ben bu mesleği seçerken meslek lisesinde aynı bölümden geçerek okudum. Ve ben lise stajımda bile bir öğrenci yoksa öğretmene X bugün yok öğretmenim neden gelmemiş diyendim. Ki benim lise stajımda sınıfımda 24 kişi vardı 24 çocuğu tek tek gözlemler gelip gelmediğini bilirdim. Öğretmen çocuğun yokluğunu akşam üstü fark etmiş yoklamada. Olayı benim gibi anasınıfı öğretmeni olan bir arkadaşımla konuştuk. Ona da söyledim bizde yeri geliyor işimiz olup yoklama defterine yoklamaları geç giriyoruz ama biliyorsun bizim sabah ilk saat konuştuğumuz sınıflarda hangi çocukların olmadığı.. Yani diyeceğim şu ki yoklama bile alınmamış olsa sorumluluk sahibiyseniz sabah kahvaltıdan sonra( Okul öncesinden ilk ders saati kahvaltıdır) sınıfa girdiğinizde öğrencilerinizi kontrol eder hafızanızdan eksikleri bulursunuz. Hatta biz öğrencilerimle şöyle yapıyorduk sınıf 12 kişi o gün 8 kişi var mesela sınıfta çocuklara soruyordum hangi arkadaşlarınız yok bugün hadi bakalım bulalım diyordum sayıyorduk hep beraber olmayanları kontrol ederek. Yani demek isteiğim şey yoklama dahi alınmasa her 20 dkya bir öğretmen göz ucuyla çocukları saymalıdır..

öğretmen yokmuş ki 1 ay önce ayrılmış .
kimbilir çocukların başında kim duruyordu.
kreş değil saçmalıklar silsilesi..

O olay muhtemelen şöyledir Alperen'in öğretmeni ayrılmıştır yaz döneminde çocuk saısı özel kreşlerde düştüğü için yeni öğretmenleri Eylül'ün başında başlatırlar ki yazın para vermemek için sözde kâr yani... Alperen'İn öğretmeni ayrıldıysa sınıftaki çocuklar ordaki başka bir öğretmen sorumluluğuna verilmiştir. Başlarında olna kişi muhakkak öğrtmendir ama sene içinde Alperen'İn öğretmeni değildir. Fakat yinede o çocuk diğer bir öğretmene bile emanet edilse o öğretmende kontrol etmeliydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…