Evet arkadaşlar benim bir derdim var-İzmir Çiğli

Allahim evlatlarimizi iyilere ve işini ahlakiyla ozveriyle yapan vicdan sahibi kisilere denk getirsin Allahim sabirlar versin.Cok buyuk bir acı bu...

Son düzenleme:
Kreş yönetiminin denetimlerinin olması gerek. Aile şirketleri zaten ciddiyetsiz oluyor. Kurumsal kimliği olmuyor, karı, koca, eş, dost işletiyor, birbirini kayırıyor. Bir de öğretmenin tutumunu genelde yönetim belirliyor böyle kurumlarda. Ya çok gevşek ciddiyetten uzak, ya da öğretmeni eşşek gibi çalıştıran bir tutum sergiliyorlar. Son olayda öğretmenin akşama kadar o çocuğun sınıfta var olup olmadığını bilmemesi büyük ihmal, ilgisizlik; tam bir dram. Veliye sormaması, kendisine bilgi verilmediği halde çocuğun yokluğunu fark etmemesi... Müdürün gelip sabahtan yoklamayı teyit etmemesi, bunlar hep büyük ihmaller.

Kreşleri pohpohluyor mevcut düzen ama maalesef küçücük yaştaki çocuklar için o kadar sorumluluk, sosyal olma çabası, sosyal kurallara uyum zorunluluğu da dramatik maalesef. Kreşleri desteklemiyorum ancak çalışan kadınların da başka çaresi kalmıyor ne yazık ki.

Hocam ders aranız oluyor mu ki velinin servisin peşinde koşturasınız? Burda çok ciddi bir ihmal var ama gizleme çalışmalarını saymazsak tamamen servis gözetmeninin ihmali. Bence ders saatlerinde idarenin yapması gereken Veli iletişim işleriyle uğraşmak daha büyük bir sıkıntı. Kurumunuzda bunun 'yazısız' kural olma sebebi gerçek işinizi aksatan bir angarya olması bana göre

Servis gozetmeninden daha hatali biri var o da siniftaki ogretmen! Sabah yoklama almiyor mu? Yoklugunu farkedince ailesi aranmali

Servis gozetmeninden daha hatali biri var o da siniftaki ogretmen! Sabah yoklama almiyor mu? Yoklugunu farkedince ailesi aranmali

Yani salak değilse, sınıf mevcudu da normalse Hertürlü farketmiştir sınıfta kim var kim yok, zaten 1 çocuğun varlığını yoklama ile tespit ediyorsa yazık günah o çocuklara. Buarada tabiki yoklama vaktinde alınıp idareye gönderilmeli ama aramalar idare tarafından yapılmalı, gün içinde kalkıp her gelmeyen öğrenciyi aramak öğretmenin görevi değil benim söylemeye çalıştığım bu.

Ya bende onu anlamadım. Bin kişilik bir kreş değildir ki bu. Servis saatında çocukları karşılarsın kim eksikse annesini hemen ararsın.
Sınıfa bile çıkmadan kim eksik bilinir.

Yastayiz şu anlamda bence okulum kapatıldı kocamı da hapse attılar başka açıklaması yok o yastayızın bende ...

Kırmızıyla işaretli yerler hariç katılıyorum yazdıklarınıza. Hiç bir okulda müdür (normal ilkokul ve liseler hariç) yoklama kontrolü yapmaz buna milli eğitim bünyesindeki okullarda dahil yani ben hiç yapanına rastlamadım bu kadar senede... Kreşleri pohpohlamak değil ama her çocuk için olmasada 5-6 yaşlarındaki çocukların her zaman gitmesi gerektiğini düşünüyorum anaokuluna. Çünkü gerçekten çocuğun sosyal gelişimi için gerekli. O cümlenizde de tek katıldığım nokta evet gerçekten anaokulları 5 yaş altı için uygun değil ben bunu anasınıfı öğretmeni olarak böyle düşünüyorum ve söylüyorum. Çocuk için de o yaşlarda okula gitmek çok yorucu fakat dediğiniz gibi ülkemizde çalışan anne hemen işe dönmezse işten çıakrtılıyor özellerde 2 ay doğum öncesi 2 ay doğum sonrası izni ver devlette çalışanlarda en fazla 1 yıl ücretsiz izin alabiliyor diye biliyorum. Yani demem o ki Türkiye standartlarında aileler en iyi yapabileceklerini yapıyorlar. Eğer ki baba eve tek başına yetemeyecekse anne de o çocuğa gelecek kurmak için çalışmak zorunda.

Kreşler desteklenmeli ama denetimler altında. Hep kendi aramızda konuşuruz bunu veli olarak sizlerde teyit edin. Çocuğunuz için gittiğiniz okullarda kurucuların asıl mesleklerini sorun kaçı bu bölümle alakalıdır bakın.. İşletme muhasebe mezunu bir insan gelip anaokulu açıyor devlet buna izin veriyor. Açılacak yer bir eğitim kurumuysa devlet eğitimle ilgisi olmayan insanları bu sektöre dahil etmemeli yani denetimler bu yönde olmalı. Eğer böyle kurumları sadece eğitime gönül veren eğitimcilerimiz açarlarsa o zaman farklı olur herşey farkı görürüz. Ama işten anlamayan bir kurucu öğretmen alımı yapıyor varın siz düşünün.

Benim mesleğimin tek harfini bilmeyen insan beni yargılıyor yada yargılamaya çalışıyor ve adı iş veren oluyor. İşte asıl yanlış olan budur...

Ya bende onu anlamadım. Bin kişilik bir kreş değildir ki bu. Servis saatında çocukları karşılarsın kim eksikse annesini hemen ararsın.
Sınıfa bile çıkmadan kim eksik bilinir.

Ben kreşin fotoğraflarına baktım biraz içsel koşulları görmeden pek mümkün olmaz sayıca 50-60 çocuğu geçecek bir kreş değil orası 60 bile ütopik bir rakam ama bir ihtimal. Zaten oradaki öğretmene kızma nedenimde tam olarak bu. Yaz aylarında bu tarz okullarda 25-30 çocuk kalıyor o da 60 kişilik bir okul için. Okulunuz 40 kişilikse bu sayı 5-10 kişi bile olabilir. Yani bir öğretmen iki sınıfla dahi ilgilense ilgilendiği çocuk sayısı max 15tir yada 20.. Ve bu mesleği seçen bir öğretmen sabah servisten hangi çocuk gelmedi bilmiyorsa. her 20 dkda 30 dkda bir o çocukları göz ucuyla saymıyorsa bana bu mesleğe olan bağlılığından bahsetmesin komik olur

Kesinlikle katılıyorum özellikle altı çizili yere.
İdareci (ben bu işi yaptım) ne şartta olursa olsun çıkıp çocukları servisten karşılarken saymalı.

Bende bunu hatırladım bu olayın üstüne ,kadın birde Fatih ünv de docent mi neydi, basireti bağlanıyor bazen insanın heralde. Allah korusun

Kesinlikle katılıyorum özellikle altı çizili yere.
İdareci (ben bu işi yaptım) ne şartta olursa olsun çıkıp çocukları servisten karşılarken saymalı.

belki dediğinizi idareci yapamaz ama sınıf öğretmeni mutlaka yapmalı. Çünkü ben bir kolejdeyimm çocuklarımız anlaşmanın bir şirketin servisleri ile ayrı ayrı geliyor ama o gün mesela 20 numaralı servisten X çocuğumuz gelmedi servis hostesine önce soruyoruz bilginiz var mı aile bişey dedi mi size? Dediyse bile max 1. saatin sonunda X hastaymış bugün servis hostesimiz söyledi neyi var diye arıyorum yine de. Çünkü o çocuklardan ne olursa olsun öğretmen sorumludur hastalığında da yanlarında olmalıdır düşüncesindeyim

Bende bunu hatırladım bu olayın üstüne ,kadın birde Fatih ünv de docent mi neydi, basireti bağlanıyor bazen insanın heralde. Allah korusun

Bu sorumsuzluk bence basiret bağlanması olduğunu sanmıyorum düşünmüyorumçünkü bu konu basiretim bağlandı gibi komik bir bahaneyle açıklanamaz bu düpedüz sorumsuzluk düpedüz ihmalkarlık...

Aman yarabbi benim de evladım var arabaya binmeden önce babası iner klimayı açar 5 dk sonra biz gideriz

Biz böyle gözümüz gibi bakıyoruz evlatlarımıza elalem onu serviste unutuyor inanılır gibi değil

Düşündükçe delirir insan böyle bir şey nasıl olur ah yavrum oy yavrum ooy ooy Oy diyorum başka bir şey diyemiyorum

o bahsettiğimiz konudaki öz anne. Bilmiyorum bilerek yapmamıştır diye düşünüyorum, kafası mı dalgındı büyük bir derdi mi vardı, sabah çocuğu kreşe bırakmayı unutmuş, arabada bırakmış , ne yaşandı bilmem tabi de öz anne bu kadar sorumsuz olamaz heralde diye düşünmek istiyorum. Allah şaşırtmasın ne bileyim

İnanın o kadar sorumsuz olan insanlar tanıdım bu gözler neler gördü derler ya aynen öyle bu gözler neler gördü anlatsam şaşarsınız( En basitini anlatayım size örnek olsun.. ŞAKA ve FOTOĞRAF AMAÇLI kendi içtiği sigarasını çocuğunun eline veren anne gördüm ben o çocuğun kendini yaktığını gördüm ve annenin bunu vurdumduymaz şekilde anlatışını gördüm)

Allah korusun.

Ben devlet okulunda öğretmenim. Hatta 2. Kademe öğretmeniyim. İlk dersten itibaren yoklamayı müdür izler. Yani gözlemler. Sabah servis noktasında nöbet tutulur. Ve o servisten anaokulu, ilkokul, ortaokul öğrencileri iner. Benim okulumda bu üç kademe vardı. Ben de çok nöbet tuttum, okula kalorifer kazancısından sonra gidip, elimde servis ve öğrenci listesiyle sokakta kara kışta, tipi altında dikildim birçok defa. Müdürümüz de nöbet tutardı. Zaten idari nöbetler m.yardımcısı ve müdür arasında günlere bölünür. Bunu özel okullarda gevşek tutuyor olabilirler. Ama prosedür belli. Öğrenci, sadece öğretmenin sorumluluğunda değildir. Kurum müdürü, her öğrenciden tek tek sorumludur. Olası bir durumda, (ki son olayda gördüğümüz gibi)öğretmen ya da hostes değil, müdür sorumlu tutulur öğrenci kayıplarından. Ve bunun yanında kurumdaki a dan z ye her olaydan.

Genel olarak bakarsak, ülkedeki birçok sistem ağır aksak ve sermaye temelli. Ösym nin bile hatasını telafi edemediği bir ülkede bırakın kreşleri, eğitimi, okullardaki güvenlik ağı için bile fazla beklentiye girmemeli. Ne yazık ki konuşarak da en fazla polemik yaratmış oluyoruz. Yaptırım gücü olan Hiçbir yetkili amirin de sosyal medyayı takip ederek bir hassasiyet oluşturduğunu düşünmüyorum. Mevcut düzen meydanda.

Evet haklısınız benim orada kast ettiğim şu lise dönemimde bir milli eğitim okulunda stajdayken anasınıfı binası ayrıdydı ve ben bir kez bile müdürün yoklama teftişine geldiğini görmedim haftada 1 bakardı defterlere ben elimle götürürdüm hatta kast ettiğim o. Yani gelip de ilk ders sonunda Öğretmenim yoklama aldın mı diye bakmazdı buna istinaden söyledim nöbet konusunda bende hemfikirim sizinle.

İkinci paragraf içinde böyle geldi böyle gider demek yerine artık harekete geçmeleri lazım insanlarımızın(insan olanlarımızın)...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…