Evet Derdim Var :(

kuesge

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2017
84
61
8
37
merhaba yıllarca derdim yok ne güzelim yaa durumundaydım.
yasım 30 olana kadar işte..
eskiden yaşıtlarım yakın çevre kız arkadaşlarımla gezer tozardım. sevgili bulmak çok kolaydı. evliliğe önem vermedim hiç. yani gezim hayatı yasayayım dedim. param olsa da olmasa da elimden geldiğinde hayatın keyfini yasadım çevremle..
hiç anne olmayı düşünmedim. şimdi düşünür oldum eksiğim sanki hormonlarım depresşti.
arkadaşlarımın çoluk çucğu oldu onları seviyorum. kıskanmıyorum ama evime yalnız döndüğümde yalnız yemek yaptığımda ağrıma gider oldu.
uzun zaman işsiz de kaldım. sora çalıştığım da oldu. şimdi çalışıyorum çok şükür halim vaktim yerinde hani kraliyetten de gelmedim. kendi emeklerimle atandım ve yükselmeye de bakıyorum.
şimdi geleyim asıl derdime.. tatile çıkcak arkadaşım kalmadı evlenmekten . hep küçük yas grubu var onlar da beni sarmıyor.. eve geliyorum yalnızım. yalnız yemek çamaşır temizlik ütü. boğuluyorum işten değil. yalnızlıktan. erkek arkadaşlarım hala var yani kısmetsiz değilim. şimdi istesem evlenebilceklerim var ama benim içime sinmiyor. çok çok çok zordayım. bu da dert mi demeyin. yalnızlık psikolojik bi intihar.. ve ben her gün ölüyorum.. kısacası evlenmek ama içime sinen birini bulmak isrtiyorum. ne yapmalıyım der misiniz çok zordayım çok ...
Not: Bu da dert mi demeyin . Allah kimseyi yalnızlıkla sınamasın. Alay etcekler yazmasın lütfn bana yol göstercekler yazsın. dua olur çaba olur bana yazın rica ediyorum. etmediğim dua da kalmadı.
Not2: Duaları özelden yazın isterseniz konum kapanmasın bari burda yalnız kalmak istemiyorum.. Kendimi iyi hissetmiyorum beni nolur anlayın..

Bence birilerine yardim et maddi manevi destek ol onlarin dualarinida alirsin.birde kandillerde dua önemli. Ve bence kriterlerinin yarisina bile uyan bulsan yeter kriterlerin tamamına uyan bi erkek henüz üretilmedi

Bence birilerine yardim et maddi manevi destek ol onlarin dualarinida alirsin.birde kandillerde dua önemli. Ve bence kriterlerinin yarisina bile uyan bulsan yeter kriterlerin tamamına uyan bi erkek henüz üretilmedi

yardım ediyorum aslında ama dediğiniz gibi bunu sıklastırabilirim..
aslında kriterlerimin fazlası bile geldi ama zamanında şımarıklıklar yaptım.. yapmaz olsaydım bedelini ödüyorum..
ama olsun diye olsun da yapamadım bilmiyorum aklım karışık. dualara bakıyorum sık sık bu bunalımda dua okuyorum..
Bu da bir sınav varlık içinde yokluk gerçekten zormuş..

Allah yardımcınız olsun. Karşınıza hayırlı birini çıkarsın inşallah.

erkek arkadaşlarım hala var yani kısmetsiz değilim. şimdi istesem evlenebileceklerim var ama benim içime sinmiyor.
Bu kısmı anlamadım. Kaç kişi var aynı anda mı hayatınızdalar? Bu durumda neden yalnızsınız?

Çevreniz de çok erkek var ama hiç biri evlilik konusun da içinize sinmiyor demişsiniz bence ilk işe onları hayatınızdan çıkarmakla başlayın.

Belki bir yer de sizin kismetiniz var ve çevrenizde ki kuru kalabalık yüzünden onu göremiyorsunuz.

30 yaş çok geç bir yaş değil hatta ideal bir yaş kendinizi kasmayın her nasibin bir vakti vardır. Kimi insan bir an da bulur kimi insan biraz arar öyle bulur. İnşaAllah hakkınız da hayırlı olan insan bir an önce çıkar karşınıza :)

herseyin bir zaman vardır, doğru insan zamanı gelince karsiniza cikacaktir.
Turlara yazılıp tatil planları yapabilirsiniz. Bir arkadasim, turlara tek katılıp dünyayı geziyor diyebilirim size..

Erkek arkadaslariniz var peki onlar evlenilecek tip degilse neden varlar merak ettim. Siz 30saniz gorustugunuz kisilerde sizinle ayni yas grubundadir. Onlarda mi evlilik dusunmuyor?? Bu iste bence bir tuhaflik var. Aradiginiz kriter nedir merak ettim mesela. Gorustugunuz yada kismetler varsa mutlaka uyan biri vardir belki sizin beklentiniz yuksektir. Yas ilerledikce secicilik artiyor maalesef. Yalnizlik evet kotu evlenmek guzel sey ama herseyde demek degil. O yuzden cokta karamsar olmayin

Sizi anlıyorum. Çevrede bekar kimse kalmayınca insan psikolojik olarak etkileniyor. Sakın ola ki evlenip kurtulayım diye birine sarılmayın. Evlilik oyun değil. O yola çıkmak çok zor. Sizin yapacağınız en iyi şey kendi yolunuza bakmaya devam etmek. Etrafınızdaki gereksiz kişileri hayatınızdan çıkarmak. Hayırlı bir kısmet çıkar mutlu olursunuz inşlallah. Kendinizi buna şartlamayın kesinlikle. Yalnız kalmak, evli ve mutsuz olmaktan iyidir. Üzülmeyin.

sorunum arasında buna takılmışsınız sanırım.. hayatımda derken sevgilim değiller. hani olur ya iki medeni insanızdır . evlilik teklifi ile gelir kibarca olumsuz cevabımı veririm ama arkadaşlığımız kalır. öyle şeyler. bilmiyorum anlatabildim mi. hele yalnız olunca ara ara geri dönüşler olur konu aynı yere gelir yine olumsuzdur. buna normal arkadaslık diyorum iki medeni insanın evlenmese de ara ara haber alması..

aslında çok hayatımda değiller. olsalar onlarla olurdum derdim kalmazdı. sadece benimkisi demin de açıkladım ara ara haber alma ,iş hayat konusunda arkadaşlık ama konu evliliğe gelince olumsuzluk durumu..
bazen burnumun ucunu görmediğim de doğru. ama kader mi deriz kısmet mi bilmem içimden gelmiyor. vallahi kibir değil ama bilmiyorum üzgünüm..
30 yas bence de geç değil. ama çevreme bakıyorum. benden kücüklerin bebeği oluyor. eskiden umursamazdım erken diye ancak kafeye gidip tek oturmak, sahil havasını tek almak ne bileyim o kadar kalabalık arasında yalnızlık ağrıma gidiyor bu yastan sora onu farkettim. gençken ne olur diyordum öyle değilmiş.
en son bunu ne zaman anladım ona geleyim.. eskiden bekar arkadaşlarımla evlerimize gider gelirdik takılırdık. şimdi en sonuncusu da evlendi. sosyalliğe öyle alışmısım ki.. tek basıma yemek yapmak ağrıma gidiyor eskiden bi ortamım vardı evliler şimdi. hala arkadaşız gelir giderler ama eski kız kıza ortamlarımızı özlüyorum. artık onların önceliği farklı. benim hiç bi zaman önceliğim aile kurmak es olmadı hayatın tadını çıkarmak istedim ama artık toplum psikolojik olarak evlen diyor sanki.
evim çok güzel bi yerde. ama ben tat alamıyorum. tekim. duvarlar bana ben duvarlara bakıyorum. tv açıyorum neti açıyorum müzik dinliyorum. bazen yürüyüş yapıyorum. ama hep tekim. eskide kızları çğırırdım ama şimdi eşleri bebekleri var. hala gelirler dostluğumuz sürüyor ama geldiklerinde ben rahat olamıyorum. tabak çanak çeyiz bebek bakımı sohbetleri.. beni sarmıyor. ya da bana birini bulmacalar. eksik olmasınlar ama arzu ettiğim hayat bu değil..
uzun konustum çok doluyum bu konuda... yalnızlığımı nasıl giderebilirim bilmiyorum... dua ederseniz sevinirim bana.

Kitap okuyun spor yapın ruhunuzu besleyin böyle şartlandirmayın kendinizi elbet olacaktır enerjinizi yüksek tutun mutlu olun ki güzel şeyler gelsin sizi bulsun

aslında enerjim yüksek. spora yazıldım başladım yen sayılır. enerjim işte çok yüksek işimi severek yapıyorum.. kitap derseniz kocaman bi kütüphanem var. ikinci ünimi okuyorum bi yandan. ruhumu beslemek dına kişisel gelişim de okuyorum. yanı sıra dualar ediyorum dini kitaplar da okuyorum.. ama derine inince hepsini yalnız yapıyorum. bunları beraber yapcak b yol arkadaşı lazım bana ama içimden de gelmesi lazım o kişinin.. napmam gerek bilmiyorum..

herseyin bir zaman vardır, doğru insan zamanı gelince karsiniza cikacaktir.
Turlara yazılıp tatil planları yapabilirsiniz. Bir arkadasim, turlara tek katılıp dünyayı geziyor diyebilirim size..
turlara katılırım ülke içi.. dünya için sanırım ben de öyle olacağım yakında . ama olmak istemiyorum bi yol arkadaşı lazım bence.. yalnız da olmuyor ben yalnızlığa alışamıyorum

varlar derken hayatımdalar demedim. hala haber bekliyorlar gibi . iş yapıyoruz beraber illa ki iş,arkadaşlık arada haber almalar oluyor onu kastettim.. seçiciyim çok seçiciyim . şımarık büyüdüm hep keyfmimi öne koydum. bu saatten sora içimden gelmesi lazım diye düşünüyorum.. dua ederseniz sevinirim bana..

Ederim tabi ki Allah herkesin gönlüne göre versin. Bence bu düşüncelerden kurtul önce ciddiyim bak herkes elinde olmayanı istiyor misal sen hayatını paylaşacak bir insan yanında bir arkadaş eş istiyorsun o evlenen arkadaşların da belki senin gibi olmak istiyordur bazen eş çocuklar hayat koşturmacası da yoruyor insanı yalnızlık istiyor.

Biraz sabredin arkadaş çevrenizi genişletin ve lütfen iyice emin olmadan evlenmeyin çünkü iyi ve guzel giden bir evlilik şans işi gerçekten Rabbim gönlüne göre versin.

Dun aksam bir otelin onunden gecerken esime dedim ki , beni su otele birak 3 gun sonra gel al :)
O kadar ozledim ki yalniz tatil yapmayi , evde yalniz yemek yemeyi , yalniz kalmayi
Sizi anliyorum ama bence tadini cikarin su gunlerin , dogru insan elbet karsiniza cikar bu is tamamen tesaduf
Hatta belki yalniz gitriginiz bir tatilde bile cikabilir , benim oyle tatilde tanistigim asklarim cok olmustur :)

ya inanın çok kötü etkilendim . kız arkadaşlarımla mesela eskiden avmye girerdik. elbiselere sarıırdık. şimdi bardak tabak sarılıyorlar. benim hayat tarzım bu değil ki. hayat çeyizden eşten yuvadan ibaret değil ki. bana kalsa 40 ımda yeni evlenirim ama diyorum ya bu yalnızlık beni mahvediyor. kısacası pskioljik intihar kısa özeti. ve bana artık yol arkadaşı lazım. ben olsun diye evlenmem ama çok zorlanıyorum. hayatım güzel anlamlı ama yalnız olmuyor.. mesela nasıl biliyor musunuz? işimde mutluyum yüzüm gülüyor yorulsam da. çünkü işe yarıyorum. ama işten eve gelmek o yol zulüm gibi. aksam bazen napcağımı şaşırıyorum.. çok zoruma ağrıma gidiyor yalnızlığım.. bi ses seda bi eşlik eden insan istiyor kendine insan. anlatılmaz aslında yasanır bu durum. mesela bugün pazar. ve ben çarşıya çıkmak istemiyorum. eskiden yalnızlığımı çok severdim. simdi ise artık sevmiyorum.. napmam lazım çıkar yol arıyorum işte

Biraz ergen mi takiliyorsunuz.ama 30 olunca insan illa duzenli bir hayat bir es ve cocuk istiyor.cunku artik ruh da olgunlasiyor evet yanlizlik zordur bence evlilik icin hazir gibisiniz.meraketmeyin evlenince de gezilip tozuluyor hem daha guzel oluyor.cocuklarla gezmek daha keyifli........bol sans.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…