• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evet yine görümce..

Merhaba hanımlar uzun zamandır burdaki dertleri okuyodum ama üye olmaya gerek duymamıştım keşke hiç duymasaydım. Hayatımda hiç anlaşamayan huysuz kişi olmamıştım hala anlamış değilim. Konuya gireyim iki görümcem var biri abla gibi iyidir evli yaşı da baya var diğeri bekar çalışıyo memur şehir dışında tatil oldukça gelir bzde kalır nedeni de eşimi çok sever eşim de onu. Evlenmeden önce de beraber yaşıyolardı biraz özgürlüğe alışkınlar. Neyse kısaca ben buna hiç ısınamadım neden bilmiyorum çok soğuk geliyo. O da bana tabi. İlk günden beri hiç tartışmadık ikimiz de eşim için katlanıyoruz birbirimize. Bu hafta yine geldi kaldı bikaç gün dün surat bir karış çıktı gitti annesine orda kalcakmış. Eşim çok bozuldu naptın ablama dedi liseden beri nerdeyse hiç kalmamış orda. hiçbişey yapmadım dedim yattı hemen erkenden soğuk davranıyo bana onu daha çok seviyo resmen. Napıcam ben şimdi yuvam yıkıkır mı gerçekten bişey yapmadım :KK43:

canım ben de görümceyim. düşünüyorum abimin eşi bana abla gibi değil de yenge gibi davransaydı aramız bozuk olur muydu diye.
yani demem o ki sende de hata var. abimlere giderim asla huzursuz olacağım birşey yaşamam. abimin eşi kendimi evimdeymiş gibi hisettirir. hal böyle olunca ben de kendimden çok onu düşünürüm. eksiği mi var hemen alırım. doğum günü mü var organizasyon yapar kutlarım. ya da misafiri mi gelecek çalıştığım için yardımcı olamam hazır bişeyler yaptırır gönderirim buna benzer birçok şey... sevgi muhabbet karşılıklıdır. ondan bekleyip sen aranızın düzelmesi için bir şeyler yapmıyorsan kusura bakma sucu sana bulurum.

canım ben de görümceyim. düşünüyorum abimin eşi bana abla gibi değil de yenge gibi davransaydı aramız bozuk olur muydu diye.
yani demem o ki sende de hata var. abimlere giderim asla huzursuz olacağım birşey yaşamam. abimin eşi kendimi evimdeymiş gibi hisettirir. hal böyle olunca ben de kendimden çok onu düşünürüm. eksiği mi var hemen alırım. doğum günü mü var organizasyon yapar kutlarım. ya da misafiri mi gelecek çalıştığım için yardımcı olamam hazır bişeyler yaptırır gönderirim buna benzer birçok şey... sevgi muhabbet karşılıklıdır. ondan bekleyip sen aranızın düzelmesi için bir şeyler yapmıyorsan kusura bakma sucu sana bulurum.
Ben de görümceyim bekarken abimgilde de kaldım yengem hamileyken değilken hep yardıma gittim can ciğer değildik ama kötü de değildik. Allah rızası için hep işlerini yaptım şimdi hepsini unuttu zor günlerimde bi geçmiş olsun bile demedi. bayramdan bayrama görüşüyoruz bi de annemlerde karşılaşınca. Sade benimle değil bütn ailemizle bu şeklde ilişkisi.Yani demem şu herşey karşılıklı değil sen ne kadar iyi olursan ol bazı insanların yapısında var soğukluk. olacağına varıyor sonunda

Siz surat asıp soğuk duruyorsanız o da öyle yapıyordur kızın size bir zararı olmamış etmemiş hani olsa o yüzden sevmiyorsunuz diyeceğim de sevmeme nedeniniz nedir? insanlar hiçbir tartışma olmasa da davranışlaran sevilmediklerini istenilmediklerini anlarlar bir candan olmak var muhabbet etmek var bir de yabancı olmak var ayrıca annesine hiç gitmez demişsiniz neden gitmesin ki annesi değil mi neden art niyet arıyorsunuz şahsen bende asık suratla karşılaşsam sevilmediğimi hissetsem kalmam yani.

Günaydınlar ,

Bir ev sahibisiniz herşeyden önce evine gelen misafire hele ki bir kardeşe soğuk davranmanın terbiyesini almadım ben.
Gelen kim olursa olsun Tanrı misafiridir.
Misafir olarak gittiğiniz bir evde soğuk karşılanırsanız o evde kalmazsanız.Görümce zaten hır çıkartıp gitmemiş,sakince gitmiş..

Siz kendi kardeşinizin bile canı istediğinde sizin evinize gelip kalmasını kaldıramam demişsiniz.O yüzden bu durumda fikir ayrılığına düşüyoruz.
Herkez elbette kendi fikrince yaşar.
İyi günler dilerim.

Size de gunaydinlar :).
Ben kendimi dusundum bura.
Neden diye sorarsaniz, yogun calisiyorum ve stresli isim var. hafta sonu bile bazen calismam gerekebiliyir. Ayni sekilde esim de.
Sahsen su an haftasonlari bile dinlenemiyorym. Yurtdisindayim, kendi ya da esimin kardesleri burda deyil. Ama bu donem birakin evime yatili, plan yapip arkadaslarimizi bile alamiyoruz. sahsen kendi kardesin bile olsa evine birisi gelince ev sahibisiniz, ve supriz evsahipligini yapmayi cogu kisi istemez.

Yeni evlenmis insanlar da sonucta birbirleriyle kaynasmaya calisiyor. Artik yuva kuruyorlar. Hicbirsey eskisi gibi olamaz. Benim erkek kardesim de canimdir , ama firsatim olsa da canim isteyince gitmem.
Yani bu benim dusuncem.

Onemli olan yeni kurulan yuvanin saglamca oturmasidir ilk etapta diye dusunuyorum.

Soranlar olmuş söyleyim eşim kardeşlerime iyi davranıyo hatta benden daha samimi diyebilirim. Burdan bakınca bi kere daha pişman oldum düşüncelerim için ama gözle görünür bi suçum da yok bence. Mesaj attım özledik diye. Akşama gelirim demiş. Bir de beni haklı görenler var size de hak verdim tabi ev ev üstüne olmuyo( tatilleri 15 gün bir aya kadar çıkabiliyo). Burda kalmasına herkes razı olmayabilir ama benim için bi sakıncası yok soğuk davranmazsa ve beni bozmaya çalışmazsa. Devam ederse daha sabırlı davrancam ne yapayım hır çıkmasın
Allah sabir versin.
Burda sana oyle diyenler, esleriyle gecirebilecekleri tatillerde, en az iki hafta hatta dedigin gibi bir ay boyunca gorumceleri iyle ya da kayinlariyla gecirmeye ne kadar razi
Olurlardi acaba, hele de yeni evlilerse.

ben sormuştum eşin kardeşlerine nasıl davranıyor diye ve olumlu olmasını salık vermiştim eğer eşin de iyiyse. şöyle söyliyeyim. 1 ay hep beraber geçirmek gerçekten çok fazla aynı evin içinde, hele ki yeni evliler için. çalışan biri için tatiller deyince daha çok 1 haftalık bir tatildir diye düşünmüştüm. çekilir mi buna siz karar vereceksiniz.

ben eltilerimle altlı üstlü oturuyorum, birbirimize yararımız var, zararımız yok. görümcemler bende bir ay kalmazlar, haftada en az 4 gün çat kapı gelirler. misafirlik kalmadı arada artık. yatmalarına gerek de kalmıyor. ama şu var ki arada çıkan en ufak bir pürüzde eşim bana hep destek olmuştur, yanımda durmuştur. kendi kardeşlerime de abilik yapmıştır. saygı mesafesini hep koruruz ikimiz, mekan, zaman olarak değil ama ilişki ve davranış olarak. anlaşmazlık olduğunda başkaları için huzurumuzu bozmayalım der. bu yüzden eşin tutumu önemli. ama biz 7 senelik evliyiz. bazı taşlar oturdu artık.

konusahibim, eşini seviyorsan zamanla sizdeki taşlar da yerine oturacaktır. sen de rahatsız olduğun noktaları eşine söyle. 1 ay misafirlik zor, anlaşamadığın bir insanla. çok istese bile bu kadar fazla kalamayacağını anlaması da gerekli belki de.

Ben de görümceyim bekarken abimgilde de kaldım yengem hamileyken değilken hep yardıma gittim can ciğer değildik ama kötü de değildik. Allah rızası için hep işlerini yaptım şimdi hepsini unuttu zor günlerimde bi geçmiş olsun bile demedi. bayramdan bayrama görüşüyoruz bi de annemlerde karşılaşınca. Sade benimle değil bütn ailemizle bu şeklde ilişkisi.Yani demem şu herşey karşılıklı değil sen ne kadar iyi olursan ol bazı insanların yapısında var soğukluk. olacağına varıyor sonunda

Tabiki öyle canım her insan bir değil. Ben örnek kendimden örnek vererek biraz bencillik ettim.

Merhaba hanımlar uzun zamandır burdaki dertleri okuyodum ama üye olmaya gerek duymamıştım keşke hiç duymasaydım. Hayatımda hiç anlaşamayan huysuz kişi olmamıştım hala anlamış değilim. Konuya gireyim iki görümcem var biri abla gibi iyidir evli yaşı da baya var diğeri bekar çalışıyo memur şehir dışında tatil oldukça gelir bzde kalır nedeni de eşimi çok sever eşim de onu. Evlenmeden önce de beraber yaşıyolardı biraz özgürlüğe alışkınlar. Neyse kısaca ben buna hiç ısınamadım neden bilmiyorum çok soğuk geliyo. O da bana tabi. İlk günden beri hiç tartışmadık ikimiz de eşim için katlanıyoruz birbirimize. Bu hafta yine geldi kaldı bikaç gün dün surat bir karış çıktı gitti annesine orda kalcakmış. Eşim çok bozuldu naptın ablama dedi liseden beri nerdeyse hiç kalmamış orda. hiçbişey yapmadım dedim yattı hemen erkenden soğuk davranıyo bana onu daha çok seviyo resmen. Napıcam ben şimdi yuvam yıkıkır mı gerçekten bişey yapmadım :KK43:

Sen sanki eşinle diğer kardeşine daha yakın olduğu için bu görümceyi kıskanıyorsun

Eşim de söylüyo zaten soğuk bi tip ısınamadım herşeyi o biliyo emirler falan küçük görüyo beni eşim alışmış başka kimsenin dediğini yapmaz sade ablası yaptırabilir bi de ben. yani kendisi böyle söylüyo
görümcen seni rakip olarak görüyor bence

dejavu_o: 38769646 .!.:
Siz surat asıp soğuk duruyorsanız o da öyle yapıyordur kızın size bir zararı olmamış etmemiş hani olsa o yüzden sevmiyorsunuz diyeceğim de sevmeme nedeniniz nedir? insanlar hiçbir tartışma olmasa da davranışlaran sevilmediklerini istenilmediklerini anlarlar bir candan olmak var muhabbet etmek var bir de yabancı olmak var ayrıca annesine hiç gitmez demişsiniz neden gitmesin ki annesi değil mi neden art niyet arıyorsunuz şahsen bende asık suratla karşılaşsam sevilmediğimi hissetsem kalmam yani.

Arkadasim bu formda genel olarak cevaplarin bana asiri itici geliyor
inan bunu yazmayi bir haftadir dusunuyorum yazip tekrar sjliyorum.oyle yorumlar yapoyorsun ki konuyu her acan suclu bunun gibi yuz tane ornek gosterebilirim.
buraya konu acanlar insan melek degil.sinirlenebliliyor gulebiliyor aglayabiliyor
bazen haklo bazen haksi tepkiler verebiliyor vereceklerde.
ya senin yorumlarin hep mi kibar negatif olur inan cok itici yorumlarin...
herkesin kaldoracagi ve kaldiramiyacagi seyler var
.insanlar kendi sartlari icinde degerlendirilmeli

Ins en kisa zamanda saglikla bebegini kucagina alirsin ii gunler

Size de gunaydinlar :).
Ben kendimi dusundum bura.
Neden diye sorarsaniz, yogun calisiyorum ve stresli isim var. hafta sonu bile bazen calismam gerekebiliyir. Ayni sekilde esim de.
Sahsen su an haftasonlari bile dinlenemiyorym. Yurtdisindayim, kendi ya da esimin kardesleri burda deyil. Ama bu donem birakin evime yatili, plan yapip arkadaslarimizi bile alamiyoruz. sahsen kendi kardesin bile olsa evine birisi gelince ev sahibisiniz, ve supriz evsahipligini yapmayi cogu kisi istemez.

Yeni evlenmis insanlar da sonucta birbirleriyle kaynasmaya calisiyor. Artik yuva kuruyorlar. Hicbirsey eskisi gibi olamaz. Benim erkek kardesim de canimdir , ama firsatim olsa da canim isteyince gitmem.
Yani bu benim dusuncem.

Onemli olan yeni kurulan yuvanin saglamca oturmasidir ilk etapta diye dusunuyorum.
Tabi herkezin kendi görüşü .Saygım var
Bende 10 senelik evli ve çok yoğun çalışan aynı zamanda evlat yetiştiren biriyim
Ben evliliğe 2 kişinin evlenmesi ile 2 aileninde birleşmesi olarak görüp ve öyle kabul etmişimdir.
Bizde 2 tarafdan da ayrı bir şehirde yaşıyoruz.Dolayısıyla ailelerimizi özlüyoruz.
O yüzden vakit ayırıp bizi görmeye gelen ailelerimiz çok kıymetli.
Yorgunluk hiç ayrılmayan bir parçamız.Ama hayatda akıp gidiyor.

Sizlere ve bizlerede Allah güç ve kolaylık versin

Back
X