Evham vesvese yoruldum artik

Gondergelsin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.372
2.169
133
41
7 aylik hamileyim. Gebeligin basinda tsh hormonum gebelikte beklenen degerin ustunde(2.5 un biraz ustunde) cikti. Hipotiroidden suphelendiler.Universite hastanesine gidiyoruz hemen endokrine gonderdi ama sira bulma vs takribi 14. Haftadaydim jodid diye bir ilac basladi dr. Baska drlara sordum kullanayim mi diye falan filan biraz geciktirdim kullanmayi. Neyse kullandim basladim. Her ay kontrol oluyorum ilk kez bu ay artik stresten midir nedir deger yukselmis(5e cikmis). Dr euxtron diye bi ilaca basladi bu arada doktoru degistirdim. Simdikine dedim ki jodidle birlikte mi kullanicam? Yoo dedi onu niye kullaniyosun dedi. Dedim x universitesi hastanesinde iyot destegi diye verdi. Bizim ulkemizde hic iyot destegine ihtiyac yok dedi. Neyse eski universite hastanesindeki doktoru aradim ikisini kullan dedi. Delirmek uzereyim gebeligin başından bu yana dogru duzgun doktor bulamamak bir yana bebekte gelisim geriligi olacak zeka geriliği olacak diye aklim cikiyor. Kalp hastasi olacam nerdeyse. Kalbim sıkısiyor. Daraliyor. Yarin baska bir universite hastanesine gidicem ona sorucam. Bunlarin da otesinde benim hamileligim hep boyle tedirginlik evhamla gecti. Hic rahat olamadim huzurlu olamadim. Allahin takdiri diyorum. Bebegim hasta olsa onu daha az sevmiycem diyorum ama yok fayda etmiyor. Dualar ediyorum yok yok sacimda siyah tel kalmadi.

Canım tek evhamlı vesveseli hamile sen değilsin inan.benim hamileliğimde bebeğime bişe olcak korkusu ile geçti sürekli bi problem çıktı.ama şükür buzamana kadar geldik.senin demenle çocuğuna bişey olmaz.o çocuk kaderinde nasıl doğmak varsa öyle doğacak , hamileliğinde bütün testleri normal gelmiş , 9 ay boyunca hiç bir sağlık sorunu ile karşılaşmamış tanıdığımızın çocuğu down sendrmlu doğdu.benim 4lü testte yaş riskim çıktı , doktor dedi istersen amniyo yapalım şart deil ama istersen yaparız dedi.azcık tedirgin olsamda hayır dedim istemiyorum bu bebek benim bebeğim ve hertürlü kabulum.kanamalar serumlar ohooo neler neler...sadece yalnız olmadığını bil.evlatlarımızı Allaha emanet edelim ve huzurla uyuyalım...

Keske gebeliginiz boyunca gercekten guvendiginiz iyi referanslari plan bir doktor edinseydiniz,doktor doktor degistirince ister istemez farkliliklar oluyor birds vbu kadar evham yaparsaniz stresden cidden bebekte olumsuzluklar olabilir,kendinizi rahat birakin sakinan goze cop batar derler birakin Eger gercekten ciddi saglik problemleriniz,vucutta kayda deger hormonal bozukluklar varsa size belirtilir,tedbir alirsiniz,am a su kosullarda cok fazla stress yapmayin derim

euxtron bende kullanıyorum doktorum çoğu hamileye destek olması için kullandırıyor dedi bu arada evham yapma güzel dusun güzel olsun bak 4.5aydir kontrol dışında ayağa kalkmam yasak ve bu 4.5ayin hetgunu acaba bebegime birşey olucak mi diye korkarak geçti ama çok şükür çok saglikliyiz herşey nasip kendini üzerek bebegine zarar verme

Cok gecmis olsun Allah korusun bebegini saglikla dogsun buyusun insallah
Hepimiz bir sebepten bebegimizin saglik sorunu olmasi korkusunu yasiyoruz sende bunu takiyorsun hakli olarak
Benden tavsiye bulundugun ilde illa ozel muayenehanesi olan bir perinatoloji uzmani vardir ona git vakit kaybetmeden hic universitelerde sira bekleme ozel kadar ilgi gosterip seni rahatlatmazlarda
Perinatolog riskli gebelik uzmani demek sorunsuz gebelikte bile bir kez detayli usg icin gitmemiz gerekiyor o seni yonlendirir

Canım bebeğin hakkında hiç kötü birşey duymamissinki.hamileyken sana bir ilaç veriyorsa Dr.zararli değildir mutlaka.insallah bebeğin sağlıkla doğar bunları getirme aklına

Kalp atislarimda sorun var diyosun. Jodidin dozu ne kdr? Kac mg lik?

evham değil tedbir bence sizinkisi. bir doktora daha gidip kontrol olsanız iyi olur aslında

Sansim donmedi valla. 6.5 aylikken esim yurtdışına gitti ankaradaydim izmire geldim. Sil bastan doktor arayisina basladim. Hep olumlu dusunmeye calisiyorum dua ediyorum ama oyle bir nokts geliyor ki tutamiyorum kendimi arka arkaya üzülüyorum

100 mglik jodid. Kalp atislarima bakildi hamilelikten hizli calisiyo dendi. Ama sanki ondan degil de stresten gibi geliyor bana

Diyetisyenlik okuyorum. Cok asiri fazla bi doz degil 100 microgram jodid.Ben hollandada yasiyorum ve burda firincilar ekmegin icine ekstra iyot( turkcede dogru kelime bumudur bilmiyorum, hollandaca termleri biliyorum ben, google amcayi kullandim iyot dedi) atar saglik bakanliginin istegi uzerine. Hollandada cogu kiside iyot az derler( jodidin icerigi iyot). Ama bu herkestemi az demek? Hayir degil. Belkide benim vucudumda yeterince iyor vardir ama ben yinede firindan aldigim ekmeklerle azda hala jodid aliyorum vucuduma. Saglik bakani "iyot eksikligi buyuk zarar, fazla olma ihtimaliyse pekte kotu sonuclari yok insan vucuduna' dedignden tam bu uygulama.
Yani jodidden fazla tirsma. Yine kan degerlerini ve sonuclarini doktor bilir ve o birak derse birak takviyeyi. Ama cokta merak etme.

Gebelikte evham araştırırken karşıma çoktınız. Yaşadıklarınızı okudum çok üzüldüm. Allahım sağlıkla vermiştir umuyorum kucağınıza. Üzerinden zaman geçmiş ama herşey yolunda bebeğinizin sağlıklı olduğunu duymak isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…