Canım kendimi gördüm sende :) Öğrencilik günlerimdeki gibi şu anda senin evin.
Artık evlendim tabi, çocugum da var ama derecesi azalsa da tembellik baki kalıyor arkadasım :) Kocam da dağınıktır. Bulduk biz de birbirimizi tencere kapak. Ama bu dağınıklığın sonu yok, bir yerde dur demek gerekiyor.
Sana bir tembelden en önemli tavsiye: "Yapacağın işleri düşünme, sakın planlama. Sadece kalk ve yapmaya başla."
Ben oturuyorum mesela bilgisayar başında, başlıyorum bir yandan düşünmeye. Kalkayım, önce şu yerdeki oyuncakları, kağıt kırpıntılarını toplayayayım. Sonra mutfaga gideyim. Bulaşık makinasındakileri boşaltıp, kirlileri koyayım, ( Bulaşık makinası boşaltmayı hiç sevmem. Bana kalsa iki tane makina alır, ordan oraya geçiririm, rafa dizmekle ugrasmam :) ) içeri gideyim, yatağımı toplayayım ( yatak toplamak hala çok saçma geliyor, itiraf ediyorum. Gece zaten yine açıp yatmayacak mıyım sanki) Çamaşır makinasına atmak için çamaşırları ayırayım, (Eşimin beyaz gömlekleri olmasa, hepsini atarım aynı anda) ama çamaşırlıkta yer yok asacak, önce onları kaldırayım (eşimin gömlek pantolonları olmasa hiç bir şey ütü istemez bana göre) akşama yemek yapmam lazım, ne yapsam ki vs. vs. derken içim şişiyor, bunalıyorum, hiç bir şeye elimi sürmek istemiyorum. Çoook uzun sürer gibi geliyor. Ama eğer kalkıp yapmaya başlarsam yarım saatimi almıyor bile. Ay diyorum bu kadar düşüneceğime yapsaymışım ya, ne kasmışım kendimi :)
Bu arada 15 günde bir temizlikçi geliyor, ev temizliği, cam temizliği, ütü hepsini hallediyor sağolsun. Çalışırken haftada bir geliyordu. Senin de büyük işler için temizlikçiye ihtiyacın var kesinlikle. Mutlaka birini ayarla. Gerçi ABD de gündelikçi yok, temizlik şirketleri geliyor ve fiyatları pahalı diye biliyorum ama yine de başka çaren yok, düzenli olarak temizletmelisin.
Benim de kedim varken, her yer tüy içindeydi. İstediğin kadar temiz ol, ondan kurtulamıyorsun maalesef. Tüyler her yerde. O yüzden bebeğim olunca kedimle vedalaşmak zorunda kaldık. Kediyi seviyorsan gönderme yani boşuna derim. O gidince ev tüysüz ama yine pis oluyor :)
Velhasıl, tembellik zor zanaat :) Biraz gayretleneceksin, yoksa bunun yaşlılığı çok fena olur. Çöp eve dönüşür eviniz. Dediğim gibi, sadece kalk ve yapmaya başla.