Evi geçindiriyor diye eş evde hanımına yardımcı olmaz mı ?

Gelin9292

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
138
84
28
merhaba hanımlar , ben ev hanımıyım oğlumu büyütüyorum. Eşim tek çalışıyor çok zor bir işi yok oturdugu yerden calısıyor. Gelırı normal. Sorunum şu ki eşim benim evde yorulabılecegımı hiç kabullenmiyor. Birşey eksik olsun söylenir, onuda sen yap yoruldum dedıgımde faturalarıda sen öde o zaman , marketı de sen gör o zaman diye söylenıyor. Diyorum çalışsam zaten yaparım ama çalışmadıgım ıcın yapamam. Ama her seferınde böyle , evde döküntü olsun söylenir süpürülmedı diye yoruldum sen yap dedıgımde direk faturaları da sen öde diye giriyor lafa , yani çalıştığı bu evı gecındırdıgı ıcın bu evın ıcındekı bütün yükü bana yüklemiş kendı elını bırseye sürmeyecek hersey benım görevim ben yapacagım öyle görüyor, birşeyde söyledıgımde bu sekılde cevap verıyor. Ben senı gecındırıyorum bısey demeye hakkın yok sende yapacaksın der gıbı mesaj alıyorum söyledıgınden buda benım zoruma gıdıyor. Dertlesmek ıcın yazdım uzun zamandır böyle davranıyor herkesmı aynı bılemiyorum ama artık kendımı kötü hissediyorum bu söyledıgınden dolayı.

Herkes aynı mı değil mi bilmem de
para getiriyor diye horozlanmasına izin vermeyin
kendinizden emin olun "benim elimde bu kadarı geliyor.. sen beğeneceksin diye kedimi yırtamam..
beğenmediysen al süpürgeyi süpür.." vs gibi söyleyin

baktınız yine aynı şeyleri diyorsa yapamadığı şeylerden ağır olmamak şartı ile sizde vurabilirsiniz

Is bolumu yapmis esiniz ,size o zor gelmeyen oturdugu yerden calisiyo isler insani cok yoruyor,ben calisan bie kadin olarak soyluyorum,eve gidince kolum kalkmiyor,evde tum gun biri olsa aksama is buyursa bana cemkiririm,
Esiniz cokda haksiz degil,napsin yani birde gelip evi mi temizlesin

Bu evliliği sürdüren iki insanın karşılıklı anlaşmasına ve görüşlerine bağlı bir şey. Her evlilikte farklıdır. Başkalarının nasıl yaşadığı değil sizin karşılıklı ne istediğiniz önemli ve bunu konuşmanız gerek.

Eşinizin beklentisi çok anormal değil bana kalırsa. Hayat müşterektir. Biri dışarda çalışıyorsa diğeri ev işlerini halleder. İkisi de dışarda çalışıyorsa ev işleri ortak yapılır.

Ben de yarı zamanlı çalışıyorum, eşimden daha çok evde zaman geçiriyorum. Hafta içi iş yükünün çoğu bende. Haftada bir de yardımcı abla geliyor Eşim titiz, düzenli bir adamdır. Toz kir olsun, etraf dağınık olsun istemez. Ama ben yetişemediysem o yapar. Sen edilecek şeyler değil bunlar bence.

Adamın sert eleştirileri hoş değilmiş gerçekten.
Ama ben evde olsam yardımcı hanım çağırma imkanımız da yoksa ev işleri yavaş yavaş yapar,eşimden bir talepte bulunmam. Çünkü adam zaten dışarıda çalışıyor,ev işi de yorucu ve zaman alıcı bir durum.
O gelmeden ev işlerini hallederim de beraber vakit geçiririm.

kucuk cocuk ınsanı cok yorar calısmasanızda evde cok yoruldugunuzu bılıyorum erkekler daha tembeller acık soylemek gerekırse onlar ıcın eve para getırmek yetıyor sankı calıssa da calısmasa da ev ortak alan herkes kendı pıslıgını temızlese veya temızlenırken yardım etse buyuk kolaylık olur en basıtı yıkanmıs perdeyı asabılır veya bulasık makınasını yerlestırebılır elıne yapısmaz sonucta , sız rıca ettıgınızde sıze karsı tavrı yanlıs esınızın

Ben çalışıyorum akşam yemek bile yapmaya mecalim kalmıyor tost yapıyorum duş alıp yatıyoruz
Gün boyu sandalyede omzu beli ağrıyor insanın çocuk tüm günü alacak bişey değil yani tüm evi süpürsen 1 saat hem insan kırıntı içinde nasıl rahat edebilir çocukta var tertemiz mis gibi bundan daha güzel bişey varmı evdeyken bir süpürge açılıp bir banyo çamaşır suyu yapılabilir

Calismiyorum. Eşim genel temizliği benimle birlikte yapar, kendi ütüsünü ve kişisel işlerini yapar, haftasonlari yemek yapar. Haftaiçi evde hergun yemek yapmayabiliyorum ev yemegi satin aliyorum bazen
Buyuk bir ev tercih etmiş olsaydik temizlige yardimci kadin bile alirdim.

Böyle bir durumda iş bölümü olmalı evet. Ama böyle öküz gibi ifade edilmemeli bu. İnsansın yorgun olduğun canının istemediği anlar olabilir. Ben de çalışmıyorum. Ev işi beklemem eşimden. Şimdi hamileyim ufak tefek yardımlar istiyorum ama öncesinde istemezdim. Ama yapmadığımda da başıma kakmazdi. Evliliğin ilk ayında her gün yemek yapmak acayip zor gelmişti. Haftanın üç günü dışarıdan yedik mesela. Ama ben alıştım, o sabır gösterdi düzenimiz oturdu. Şimdi çok nadir dışarıdan yeriz. Karşılıklı anlayış gerek bu durumda.

vay maşallah

Okuyunca adam işten gelip hunharca iş yapiyor gibi gorundu galiba.
Haftaiçi bisey yapmaz aslinda sadece ütüsünü ve esyalarini toplamayi fialn yapar.(bu yorucu birsey degil)

Genel temizlik dedigimde hergun olan bisey degil bazi haftasonlarini detayli temizlige ayirip birlikte yapariz, haftasonlari yemek yapar dedigimde basit yemekler ya da kahvalti hazirlamaktir yoksa evdeki haftaiçi rutin gunluk supurme, etrafi toplama bende ama ev kucuk zaten ve 2 kişiyiz, kediyle birlikte 3

yok benimki çalıştığım halde el sürmediği için kıskançlık mı yaptım nedir maşallah size huzurla mutlulukla yaşayın

Ben çalıştığım halde eşim benden bekliyor ev işi yapmamı düşünün.

Valla ben şu anda izindeyim 3 aylık bebeğim var .Sabah kalkıp büyük oğlumun kahvaltısını yaptırır ,giydirir, beslenmesini hazırlar, okula götürür .Benide uyandırmazlar gece emzirmeye kalkıyor bu kadın diye. Aslında çocuk küçükse bakımı kolay değil eşinizin onu görmesi lazım sizde biraz dert yanın çocuk ev işi falan filan yoruluyorum diye ...Aslında emin olun siz çalışıyor olsanızda aynısını gene yapan erkekler var o erkeğin yapısıyla alakalı bence ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…