Evi geçindiriyor diye eş evde hanımına yardımcı olmaz mı ?

Mesele adamın ev işi yapmamasindan ziyade,yapılmayan bir iş gördüğünde söylenmesi bence.Ev her daim bal dök yala olamaz ki.
Kendisi işyerinde her şeyi dört dörtlük mü yapıyor acaba.O zaman kadında söylensin daha fazla çalış ,daha fazla kazan diye.
Ev ortalama temiz ve duzenliyse,daha fazlasını isteyen ya kendi yapacak,ya yardımcı tutacak.Patron edasıyla kimse kimseye iş buyurmamali.

Herkes boyle davranmiyor, tamamen karakter meselesi......
Genel olarak erkekler kadinlarin evde yorulmadigini sanir :) bunu fazla takmayin, ev isi onlara cok kolay gelir cunku..
temiz bir ev istiyorsa, elini uzatmasi gerek bu kadar basit.

Evde cocuk bakiyorsunuz diye evden hic cikmamaniz anlamina gelmiyor, kendi paranizi evdende kazanabilirsiniz,
en azindan alisveriste yada baska faturalari odemekte yardimci olabilirsiniz esinize, boylelikle laf soylemek icin sebebi kalmaz.

Katki saglayamazsaniz bile en azindan alisverisi siz yapin, bu yuk esinizin ustunden kalksin.

Çocukla ev işi olduğunca zor. Benim iki oğlum bem ortalığı temizlemeye başlasam deliriyorlar. Oyuncak mi topladım? O yine dökülecek. Ortalık toplandi mi? Eh bakalim biz ortaya ne dökebiliriz diye ortalığı karıştırıyorlar. Esiniz o kadar kolay zannediyor veren çocuğu eline bir haftasonu komple o bir yapsın görelim. Benim eşim ne kadar zor olduğunu bildiği için yardım eder. Yardım edemediği zamanlarda da söylenmez. Cünkü benim tembellikten evi dağınık bırakmadığımi bıkıyor. Allah herkese ilk önce vicdan verecek. Eşler birbirine destek olmak zorunda

Ben şunu anlamıyorum. Tamam disarida calışıyor ama evlenirken zaten esin calışmaması ortak karar oluyor. Ve o evde sadece eşi yaşamıyor kendisi de yaşıyor. Eşi olmasa hic mi temizlik yemek yapmayacak bu adam. Tamam calışmayan insan asıl işi yapar ama eşi de yardım etmeli. Cocugu tek mi yaptı mesela kadın neden tek konu sahibi ilgileniyor.

Evliyim çocuğum yok şuan çalışmıyorum ama evlenmeden önce özel şirkette çalışırken aşırı yoruluyordum. Bütün gün masa başında oturuyor gibi geliyor insanlara ama o iş stresi, patronların tavırları, iş yoğunluğu derken hayattan soğuyordum. Tek isteğim eve gelip ayaklarımı uzatıp yatmak, huzur bulmak, kitap okumak vs oluyordu. Bilgisayar, TV görmek bile istemiyordum. Çalışırken ev işi yapmak gerçekten çok çok zor. Şimdi çalışmıyorum ama evde 2 kişi olunca yapılacak pek bir iş olmuyor iki günlük yemek yapıyorum. Haftada bir evi süpür tamamdır. Akşamları da eşim bulaşıkları makineye koyar. Elbette eşinin ben çalışıyorum evdeki iş senin sorumluluğun demesi yanlış çünkü ortada çocukta var. Ama haftaiçi değil de en azından haftasonu ufak tefek işleri yapmaya çalışıyorsa haftaiçi de bir şey yapmaması normal

Eşinizin üslubu çok yanlış. Ama söylediklerinde haklı bence. Kendisi dışarıda para kazanmak için zaman harcıyor, sizin de ev işlerine zaman harcamanız lazım.

Evde çocukla ilgilenmek dışarıda çalışmaktan daha zor. İşten gelip ev temizlesin demiyorum ama en azından arada bir oturduğu yerden çamaşır katlayablir. Ya da katlanmış çamaşırı yerleştirebilir. Çocuk olmasa tamam ama evde çocukla ilgilenen kadına akşama kadar oturuyor muamelesi yapılması doğru değil. Çünkü eşime birkaç saat çocuğu bıraktığımda üstünden tır geçmiş gibi buluyorum ki o sadece çocuğu oyalıyor çocuğun yemeğini vs ben yapıp gidiyorum.

Kesinlikle, 24 saat boyunca insanın tek konusunun ev ve çocuk olması çok yoruyor. Arkadaşımla aynı dönemde doğum yaptık o işe döndü ben dönmedim. Ve dedi ki iş yerinde kafam dağılıyor dinleniyorum

Eşinizin tutumu için yorum yapsam banlanırım. Çalışıyorum hatta eşimle aynı işe sahibim yıllardır hep de ondan yoğun çalıştım ilk defa bu yıl daha rahatım ama sadece iş konusunda çünkü bebeğim var işten daha yorucu. Eşiniz anlamaz sizi ama Allah büyük. Yerinizde olsam her işi orantılı yaparım asgari ücretten ne kadar fazla alıyor eşiniz sizde ev işlerinin asgari miktarının o kadar üzerine çıkın diyelim resmi tatil yataktan çıkmayın çocuk bakımı da dahil o günler ve pazar günleri hayat müşterek o da zahmet etsin paşam

Siz ondan ev işlerinde yardım beklemekte haklısınız ama sizinde işe girip onun sırtındaki yükü paylaşmanız gerekiyor.
Bende şu anda çalışmıyorum ama çalışma geçmişim olduğu için sizin o masa başı canım ne kadar yorulabilirki diye küçümsediğiniz işlerin insanın nasıl canına okuduğunu biliyorum. Eşinizin üslubu yanlış ama temelde haklı.

Benm esim hem calisir hem banada yardjmci olmaya calisir bunun icin kimse cemkirmez.
Calismama kararini birlikte aldik sonucta.
Herkesin sartlari durumlari farkli..
Ağir yorucu seyler yapilmasada erkekte ufaktan yapar birseyleri.. ufak ta olsa yardimlar kimseyi kasmaz.

Oyle bırsey demeye hakkı yok o para kazanıyorsa sizde evı çekip cevırıyorsunuz calısma imkanınız yok mu bence calisin cocugunuzu da krese verin boyle adam çekilmez ben de ev hanımıyım ama suan mecbur kızım kucuk cunku kpss ye hazırlanıyorum benim esim ev isine laf etmez yardım eder ama bir kavga olsun hersey benım hersey ben aldım ben kazanıyorum der ki bu adam eğitimci düşünün artık. Yani dıyecegımı bunların iyisi yok size tavsiyem Baska cocuk yapmayın calısmaya baslayın

Öğretmenim son 6 aydır oğlumda dolayı izindeyim.
Ben bu kadar yorulduğum başka bir iş yapmadım.
Bütün gün 8 5 oturup sonra ben yoruldum demek de ne bileyim....
Valla eşim 8 5çalılıyor ve rahat bir işi var....
Yoruldum diyemez.
Ki yorulmuyor da.
Eve gelir çocupu alır ben dinlenirim yemek yeriz çocuğu yıkar uyuturuz.
Çayı falan hep o yapar ben kılımı kıpırdatmam.

Oturduğu yerden çalışıyor zor bir işi yok. Bu cümle beni bitiyor. Oturarak çalışıyor demek beyni yoruluyor demek, dizleri ağrıyor demek. Akşam eve gidip sessizce ayaklarını uzatmak istiyor demek.
evet atıyorum çıkardığı kirli kıyafeti öylece çıkardığı halde bırakıyorsa abartıyor.
Ama yok sadece evi süpürülmemiş gördüğünde vs bunlara laf ediyorsa haklı.
size faturaları öde ya da marketi de sen gör demesindeki amaç şu da olabilir. Evdesiniz ve ev ekonomisinden gelirden giderden bir haberseniz yani atıyorum sıkışıklık durumunda size çaktırmadan hallediyorsa ve size tutup geçinemiyoruz çalışsan mı artık demiyorsa bunları da sen yap bakalım ekstra bir şey yapmaya mecalin kalacak mı demek istiyor olabilir. (Ev geçindirmekte zor)
hem çalışıp hem ev işi yapmak gerçekten çok zor oturarak çalışmak hepten zor bana inanın. Patronun egosu, müşterinin nazı, iş arkadaşının agresif tavırlar sergilediğini düşünün? Ve akşam eve gelince ben çok yoruldum sen süpür diyen bir eş. 9 saatlik bir zaman diliminde yarım saat süpürge makinesini açamayacak kadar yorgun olabilirsiniz ama eşiniz de yorgun olabilir. İş bölümünü böyle görün bence. Eşiniz dışarıda çalışıyor ve evi geçindiriyor, siz de o evin işini yapıyorsunuz bu kadar basit aslında.

Eş disarda calisir, kadin evde diyenler olmuş. Diyelim öyle bu adamin lafini yaptigi mutfak alisverisini sadece konu sahibi yiyip, elektirigi, suyu sadece konu sahibi mi kullaniyor?

Temizlik ve yemek yapimina ayri ayri maaş olarak fiyat degerlendirsek eminim eşi ödeyemezdi. O kadar parayi konu sahibine verebilecek durumu olsa yardimci alirlardi arada diye dusunuyorum.

Adam işten gelip butun evin işini yapsin demiyor kadin zaten basit 1-2 yardim yapilabilir o kadarda ölmüyordur. Kirinti gorduyse süpürsün, ha süpürmeyecekse sussun otursun bari söylenmesin. Hem soylenip, hem iş yapamayacaksa parasiyla hizmetci tutsun.
Parasini odedigin kadin bile şunu yapmam bunu yapmam diyebiliyor, herseyi 4 4 luk yapmiyor herzmaan hepsi!

Sizin deyiminizle oturduğu yerden çalışan biri olarak eve geldiğimde kolumu kaldırmaya halim olmuyor. Aynı lafı adama da ediyorsanız "ki burada lafını ettiğinize göre diyorsunuzdur" onunda o lafı etmesi normal.

İş ortaklığı mı bu, iş bölümü kesin sınırla belirlensin erkek eve gelince hiçbir şeye elini sürmesin?

Elbette çalışmıyorsa evin iş yükü erkeğin evde olmadığı günlerde kadında olur. Ama özellikle çocuklu evde sürekli kusur bulmanın, patron edasıyla kadını denetlemenin de doğru bir tarafı yok.

Çalışmıyorum, hafta içi evin işleriyle ben ilgilenirim ama eşimde işten gelip de bir köşede oturmaz. Masayı beraber hazırlarız, çocuklar birşey dökse alır süpürgeyi kendi süpürür. Hafta sonları kahvaltilarini eşim hazırlar yine o günlerde yapılacak birşey varsa kalkar yapar.

Eşinizin size bakış açısı sinir bozucu, parayla ilgili de sıkıntı yaşıyordunuz sanırım. Lafla sözle birşeyleri anlayacak birine de benzemiyor.

Canım aynı şeyi sen de yapıyorsun.Oturarak çalışıyor diyorsun ama oturarak çalışıyorsa sürekli kafası meşguldür.Ben de oturarak çalışıyorum sabah 8 de bir başlıyorum akşam 5 e kadar dosyalarla uğraşıyorum.Beyin yorgunluğu vücut yorgunluğundan da zor.Üstelik ben bunun üzerine ev giderlerini düşünmüyorum bunları eşim hallediyor.Yani faturaları düşünmek market alışverişi yapmak da inan çok yorucu.Onu da sen yap demen yanlış bir uslup bence.Hayatım çok yoruldum rica etsem şuna yardım edebilir misin?diyip ettiğinde tşk edersen belki zamanla sonuç alabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…