Evi geçindiriyor diye eş evde hanımına yardımcı olmaz mı ?

Eğer çocuk olmasa ve siz evde oturmayı tercih etseniz o çalışsa derim ki tamam o dışarda siz evde çalışın birbirinizden bir şey beklemeyin. Ama işin içinde çocuk da varsa her iş paylaşılmalı bana göre. Benimde çocuklarım var evdeyim hiç çalışmadım eşim eve gelince şunu yap bunu yap demem ama eksik birşey görünce kendi yapar.

peki calismama kararini birlikte almadiniz mi, yani cocuga birisinin bakmasi lazim,s ecenekler belli, siz de kendiniz bakmayi secmissiniz. Elbette ki bu donemde geliriniz olmadigi icin onun dedigi seyleri yapamazsiniz.

Peki sizin ondan beklentiniz ne? bana kalirsa elbette evde olup calismayan kisi ev islerini ustlenmeli, ama atiyorum sofradan tabagini herkes kendi kaldirabilir, veya cocuk degilse bu kisi muhakkak tuvaleti temiz birakmalidir gibi kisisel seyleri calissin calismasin herkes yapmalidir. Elbette bu kisi esiniz oldugu icin yetisemediginizde ondan yardim istemek kadar dogali da yok.

Ben olsam bana verdiğin para ve getirdiğin maaş kadar iş yapıyorum fazlasını yapamam derdim Hizmetçi için maaş,aşçı için maaş,dadı için maaş,yattığım için ekstra maaş öde derdim anlayama Aileden ne görürsler onu yapmak istiyorlar hanzolar.

Bu tamamen karekter meselesi
Calismiyorum Esim ev işinde çok fazla yardımcı degil supurse bile kenarda kosede kaliyor ben yine geciyorum ustunden o yuzden ondan yardim istemiyorum
ama yapabildigi diğer işlere el atar
Yemek yapmak,cocuklarla ilgilenmek gibi ve bütün günümün cocuklarla gectigi icin yorulduğumu biliyor bana tum gun evde yatmisim gibi muamele edemez biliyor cocuk bakmanin zorlugunu izin günlerinde çocukları eğlendirir beni dinlendirir
bizde iki tane var ucuncumuzde yolda eşime güvenmezsem yapmazdım çocuğu
Önemli olan bizi anlaması aslında

Çünkü çalısiyorlar diye kendilerini bulunmaz Hint kumaşı zannediyorlar.benimkide eşiniz gibi benzer sözler söyler.cocuga sen bak seve seve calisirim diyorum.

Ilk sözüm su bence herkes çalışmalı.
Fakat eşiniz evin müdürü mu? sizin tüm.ihtiyaçlarinizi eksiksiz karşılıyor mu? Her istediğinizi her istediğiniz an alabiliyor mu? Yok mu onunda eksiği gediği sizde bunları dile getirin. :)

Size yorucu gelmeyen iş onu yoruyor olabilir. Tüm fün oturmak da yorucu aslında. Siz evdeyken de ebi süpürmesini beklemeyin bence. Temizliği kendiniz yapın. Ben de çalışmıyorum şimdi eşimddn temizlik beklemem. Kendi yemekleri yapar, öğlen gelir bana kahvaltı hazırlar. Bu konuda da benim beklentim yok o yapmak istediği için yapar. Çalışan insandan iş beklenmemesi lazım. Siz de çalışıyor olsanız durum farklı olurdu.

Eşiniz konuşma olarak kaba fakat iş yapmak istememekte kendince haklı.

Ayrıca şunu da yazayım o sizi eleştiriyormuş ya siz de onu eleştirin. Sizi her ay alışverişe götürüyor mu mesela? Maddi gücü buna yetiyor mu? Onun nasıl bazı şeylere yetmiyorsa sizin de yetmeyebilir her şeye. Siz nasıl sabrediyorsanız o da sabretsin.

Ben zamaninda herseyi kendim yaptim,
esime yaptirma ihtiyacida duymadim hic.
Isteseydim yardim ederdi eminim.
Bütün gün zamanim coktu, hergün yürüyüse cikar ve cocugumun aktivitelerinede giderdik yani.
aksam esim
Geldigindede coxugumuzla oynarlar Cok güzek zaman gecirerlerdi.

ama söylemem gerekirki cocugum kolay bir cocuktu.
Yani cocugu zor olmayip adamdan is Bekleyen kadinlarda kusura bakmsinda Cok tembel olanlar oluyor.

r çok zor bir işi yok oturdugu yerden calısıyor.

Vallahi şu olay beni benden alıyor.
Oturduğu yerden çalışıyor yorulmuyor. Nereden biliyosun? Bedenen değil belki ama kafa yeteri kadar yoruluyor.

Hem çalışıp hem eve yetişen kadınlar ne yapsın?
Kendinle kocanı kıyaslamaktan vazgeç bence.

Genel itibariyle bir düzen içerisinde ise ev atıyorum öylesine ufak bir kırıntı göze gelmemeli. Gırgırlanıverir. Ama bu direktif olarak söylemesi gerçekten sıkıntı. Para benden hizmetçilik senden gibi bir şnatlaşmaya girilmiş gibi sanki. Evlilikte tatlı dil önemli. Bu arada masa başı bile olsa o iler ne yorucu daha önce çalışma hayatınız olduysa empati kurabilirsiniz inanın insanlarla uğraşmak o kadar zor ki. Değil vücut yorgunluğu beynimin bile uyuşarak eve geldiği günleri bilirim.

Üslubu çok kötü eşinizin haklıyken haksız duruma düşmüş adam. Bütün gün evdesiniz ve ev işleri nasıl bitmiyor anlamıyorum ben süpürge açmak o kadarda zor olamamali eğer bebeğiniz varsa kanguruya koyup işleri yapabilirsiniz yani koca işten geldikten sonra evi sen süpür yemeği sen yap demek bana çok mantıksız geliyor.. ha ikinizde çalışırsiniz o zaman ayrı ev işleri bölüşulur ama bu şekilde ben eşimden temizlik beklemem.. ama eşiniz en ufak bir dağınıklığa tahammül edemiyorsa o zaman sizin eksiklerinizi tamamlayacak cocuklu evden dört dörtlük duzen beklemesin söylenmesi saçma geldi bana

Eşinizin beklentisi yanlış değil. Ben de çalışmıyorum evdeyim. O sebeple eşimden iş beklemem. Zaten ayda 1 gelen bir yardımcı ablamız da olunca kalan tüm işleri ben hallediyorum, ona bırakmıyorum. Ama sizin eşinizin üslubu yanlış. Yardım istediğinizde o zaman faturaları sen öde demesi saygısızlık. Hani paran kadar konuş, paran yoksa sesini kes otur der gibi.
Bu arada sizin de ne olursa olsun eşinizin işini basit görmeniz hata. Evet masa başında çalışıyor olabilir ama mobbing görüyor olabilir. Fiziksel olarak yorulmuyor olabilir ama zihinsel olarak çok yoruluyor olabilir. Empati beklediğiniz kadar siz de kurmalısınız.

Eşinizi karşınıza alıp güzellikle konuşmayı denediniz mi? Evet sen ev dışında sorumluluk üstlendin ben de evimizin sorumluluklarını aldım ama senden bir yardım istediğimde hemen parayı öne sürmen çok kırıcı, üzülüyorum diye anlattınız mı?

Yani Allah'ın Resulü dahi evde eşlerine yardım edermiş, bunların ki geleneksel bir saçmalık bence. Mücevher reklamında ne diyor? "kadın işi, erkek işi yok, evin işi var"
Bundan yıllar önce ilahiyatçı prof Faruk Beşerin bir konferansını dinledim. O kadar ciddi adam dedi ki işten eve dönerim, eşim küçük ev işleri bırakmıştır bana, onları yaparım.
Yani o kadar yoğun akademisyen bundan gocunmuyor, bu erkeklerde empati ve vicdan yok.

Çalışan bayanların bir çoğu evine yardımcı alıyor ev işleri için,hep evde olmadıkları icin ruh durumları çok daha iyi oluyor.
Hep evde olmak sürekli ev işleriyle meşgul olmak bence daha yorucu.
Birde çalışan bayanlar daha dinamik oluyor daha çalışkan.
Ben bi 3 yıl ev hanımlığı yaptım,son 4 yıldır calışıyorum ve anneyim.
her iki penceredende bakabiliyorum.
Ne olursa olsun sürekli evde olmak daha yorucu.
Eşiniz bunu nasıl anlar bilmiyorum ama iyi bir ders vermeniz lazım

Verecegin şu olmadi "ordan bakinca hizmetciye mi benziyorum?"
Yanlış anlaşılmasın amacim herhangi bir meslek grubunu asagilamak küçümsemek degil. Bende 2 cocuk yetiştiren ev hanımıyım
Evlere gidip hizmetçilik yapan temizlik yapan kişiler gun sonunda emeğinin hakkını alıyor Ama biz bir teşekkür kelimesini bile duyamıyoruz Bende artik kimi zaman cocuklar ve esime dahi bu cumleyi soyluyorum Onlarda kendi isini kendi görüyor

Ben beslemen miyim esin mi? diye sorardim. Esler paylasmali. Herseyi...Is yukunu de, parayi da....sevinci de uzuntuyu de...
Ben calisiyorum. Kocanin mantigindan bakarsak calisan kadinlar eve gidince ben eve para getiriyorum diye oturmali. Ama oyle degil maalesef. Hayat musterek. Ortada yapilacak bir is varsa herkes elini taşın altina sokabilmeli. Hayat paylasinca guzeldir. Yuku de, sevinci de...

Eşim eve geldiğinde ya makineye çamaşır atar, asar.
Ya yemek yapar.
Ya bulaşık yerleştirir.
Kısacası ne eksikse onu yapar.
3,5 yaş oğlum var ve hamileyim.

Kendim yapabiliyorken zaten herşeyi hazır ederdim, iş bırakamazdm ama şuan ihtiyacım oluyor.
İhtiyacınız varsa ya yapsın, ya söylenmesin.
Söylenen insanı bogasim geliyor benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…