Evi satmak mi yoksa direnmek mi?

İstanbul'da arabasız ulaşım nasıl mümkün olmuyor? Otobüs, dolmuş yok mu işe, güce gitmeye? Mesela araba alacak paranız olmasa ne yapacaktınız? Etrafınızda oturan herkesin arabası mı var? Garipsedim.
Canim ben ist da degilim biz evi alirken de bunu goze almistik yani merkezden uzak bazi siteler olur oyle dusunun villakent gibi.Ama saatte bir uzaktan gecen 1 otobus mu ne var onun disinda ulasim yok araba kullanmasam burda oturamazdim zaten evi de burdan almazdik

Arabayı satın, evi kiraya verip daha merkezi ve uygun fiyatlı bir daireye kiraya çıkın. Nasıl olsa 2 kişiymişsiniz. 30 binlik elden borcu ve en kısa vadeli kredinin kapatabildiğiniz kadarını kapatın.

Zaten küçük ev+merkezi bölge+arabasızlık elinizi rahatlatacak bayağı çünkü faturalar düşecek, merkezde daha ucuz marketler olacak ve benzindir vergidir gibi masraflarınız olmayacak.

satmayın direnin
şuan piyasa kötü
ve insanlar borçlanmaya korkuyor
bayramda falan işyerinden harçlık yatar kışa kadar faturalarda düşük olur
kışa kadar direnin belki bir yerden aileden yardımcı olan olur

belki yazmissinizdir ama bu borclar nasil cigirindan cikdi?
bence satin- ve borclarinizi kapatin- böyle hayat gecmez. suanda arabaniz veya camasir makinaniz bozulsa yaptirmaya para yok.
daha yasiniz kücük- alirsiniz. ev kacmiyor. belkide satmak yerine kiraya verebilirsiniz. kiraci krediyi öder sizde daha kücük bir evde oturursunuz.

Ben de ondan korkuyorum ya bir daha alamazsak yasimiz da cok genc degil 40 a merdiven dayadik
Arabayı satmış olsanız sonradan çektiğiniz krediler ve elden aldığınız borç kapanır mı eğer kapanıyorsa satmanız daha mantıklı olur, varsın otobüs 1 saatte geçsin dişinizi sıkarsınız ileride eliniz bollaşınca tekrar araba alırsınız.

Evi satınca kiraya 2 bin verecekmişsiniz kiranız her yıl artacak ama kredi ödemeniz sabit kalacak.

Arabayı satın. Öncelikle 30.000 TL lik borcu kapatın. Nakit parayla kredilerinizi kapatmayın(nakite ihtiyacınız olursa daha yüksek faizle çekmek zorunda kalırsınız.) Kalan parayı mevduat hesabına yatırın. Bu aralar mevduat faizleri yüksek, kalan paranızın(50.000TL civarı tahmin ediyorum) aylık tahmini 800-900 TL mevduat getirisi olur(anaparaya asla dokunmayın.). Arabanızı ne kadar küçültürseniz küçültün aracın yakıt dışında ortalama olarak aylık en az 350-400TL gibi bir masrafı oluyor. Bu masrafı toplu taşıma ve taksiye kullanın(Yakıttan tasarruf etmiş olursunuz.). Ulaşım zorluğunu anlıyorum ancak 1.5 yıl kadar araçsız idare edin derim. Otobüs saatte bir mi geçiyor tüm planlarınızı o saatlere uydurun. Eğer uymuyorsa en yakın ikinci ulaşım durağına kadar taksi kullanın. 1.5 yıl sonra(Ocak 2021) eşinizle birlikte 2 kez zam almış olacaksınız ve 1 krediniz bitmek üzere olacak. Tekrar araba alabilirsiniz. Ancak şu an evi satarsanız 2 yıl sonra tekrar ev alamayabilirsiniz. 1.5 yıl uzun diyorsanız en azından ilk zammınızı alana kadar araç almayın. Bir de ek gelir sağlayabilecek işleri araştırın.

Burada sıkıntı 30000 tl olan borç. Alacak sahibi istiyor mu parayı? Altına falan bağlasanız bekler mi?

Ben de ondan korkuyorum ya bir daha alamazsak yasimiz da cok genc degil 40 a merdiven dayadik

Benim de anlatmak istediğim bu, 42 yaşıma kadar hiç aralıksız çalıştım 25 yıl, sonra birden bir alerjik nirit peyda oldu ve iş ortamım çalışmama izin vermedi, 1,5 yıl dayanabildim, 25 yılda da hayli yoruldum. Şimdi bir daha öde o borçları deseler ne gücüm ne de sağlığım el vermez. Diyeceğim şu ki şehir merkezinde ufak bir eve çıkın, şu an ki evinizi kiraya verin, yani ev kendisini ödesin. Arabanızı da satın 30.000 bin borcu kapatın, kalan paranızı da bir kenarda tutun ki acil bir şey olursa yeniden krediye girmeyin, bu arada işletin paranızı. Şehir merkezinde toplu taşıma kullanın, bu şekilde 3 yılda düze çıkarsınız, ondan sonra yeniden evinize geçebilirsiniz. Satılanın yerine yenisini koymak çok zor bu devirde, evinizi satmayın o yüzden. Ev almak her devirde zor, kime sorsanız güle oynaya almamıştır ama genç ve sağlıklıyken sıkıntı bir şekilde çekiliyor, hiç kendinizi depresyona da sokmayın, Allah kolaylık versin inş, umarım tez vakitte düze çıkarsınız

Bir bana mı mantıksız geliyor hanımlar 10 yil vade ile bir nevi hayatınızı ipotek ettirmek? 2 sene borçlarınızin 5te1 rahatlayacak ama bu dönemde üzerine borç yapmayacağınız bile kesin değil. Ben bu hayata borç ödemeye değil yaşamaya geldim. Ne bu yaşlarınız ne bu enerjiniz geri gelecek. Sizden bir tık daha iyi şartlarda kazanıyoruz. Size dediğim gibi de biz yaşıyoruz. Ben olsam evi satar, borcsuz bir şekilde yaşamıma devam ederdim. Her ay 2000 veya her ne ise altın veya dolara atıp birikim yapardım.

Gelen zammin rahatlattigina daha hiç şahit olmadım :KK12: :KK12: :KK12: :KK12: 6 senelik evliyim hep aynı sıkıntıyı çekip hep aynı şekilde yasiyoruz
Aynı tas aynı hamam değişen hiç bişey yok zam veriyorlarsa gelen zamdan fazla cebinden alıyorlar

Ayni pozisyonda calisip ayni sekilde harcama yapilirsa malesef ki zamlar rahat ettirmiyor haklisiniz.

Ama krediye zam gelmiyor. benim asgari ucret 850 lira iken cektigim, aylik odemesi 1100 tl olan bir kredim var. Yani bu 1100 tl suan hic o zamanki kadar etkili degil. Bu yuzden zamanla ister istemez rahatlama olacaktir

Evsiz kalacagima arabasiz kalirim daha iyi arabayi satip kredinin bi kismini sonrada 30000 bini verin kurtulun

Böyle bir durumda evi gözden çıkarmak yerine arabayı satın.
Yeni de almayın rahatlayana dek..
Bir süre toto sıkılır, otobüslerde gidilir.
Üstten, baştan, haftada bir hava almadan kısmayın öyle yaşanılmaz asıl..

1- Yorumlarin çoğu arabanızın satılması yönünde ama siz arabasız yapamam diyorsunuz
2- Evin satılması ile ilgili de yorumlar var siz evden de vazgeçmek istemiyorsunuz
3- Yani bu durum hem karnım doysun hem pastam dursun olayı ki çok mantıklı değil, yani işlerin bu raddeye gelmesine şaşırmamak lazım nedenleri belli sonuç ortada.
4- Birde şöyle bir ihtimal daha var: eşiniz evin satılmasını istiyor siz istemiyorsunuz,
Yarin birgun eşiniz işten çıkartilirsa (ki sanırım kendisi söylemiş size) ev araba ve kredilerle tek başınıza kalma ihtimaliniz yüksek çünkü öyle bir durum boşanmaya kadar gidebilir eşiniz size "Ben evi satalım demistim sen istememiştin vs." dediğinde haklı olacaktır.
5- ne yardan vazgeciyorsunuz ne serden burdaki kac sayfa yorumlardan sonra neye karar verdiniz
6- burcunuz terazi mi

Tesekkur ederim tum yorumlar icin ben soyleyeceklerimi soyledim esim yillarca borc odemeyi istemiyormus bu ara bikmis artik ulkenin ekonomik durumu sebebiyle fazlaca umutsuz.Bu sebeple ev satisa cikti dun itibariyle emlakciya verildi hayirlisiya ins hemen satilsin suanki dilegimiz bu.

Tesekkur ederim tum yorumlar icin ben soyleyeceklerimi soyledim esim yillarca borc odemeyi istemiyormus bu ara bikmis artik ulkenin ekonomik durumu sebebiyle fazlaca umutsuz.Bu sebeple ev satisa cikti dun itibariyle emlakciya verildi hayirlisiya ins hemen satilsin suanki dilegimiz bu.
Sizin şartlarınız icin cok isabetli bir karar vermişsiniz 👍👏 sağlık ve huzur olduktan sonra ev araba yine alınır, hakkınızda hayirlisi ❤

Evi satmanız mantıklı olmuş daha merkezi yerde kiraya çıkın.
10 bin şu devirde iyi maaş borçları öder bir iki sene atabildiğiniz kadar üç beş kenara atarsınız
Tekrar ev almak istediğinizde ulaşımın sıkıntı olmadığı yerlerden bakın böylece tekrar zora düşerseniz ilk gözden çıkaracağınız araba olur.

Evi satmayin bu devirde ev almak cok zor iyi kotu borc harc almissiniz idare edin biraz.Arabanizi satin evi satmayin.ev ortak tapulu degilse esinizin sizden habersiz satamamasi icin tapuya gidip aile konutu serhini koydurmanizi tavsiye ederim.Biz ev aldigimizda evin aylik taksidini odedikten sonra hic elimize para kalmiyordu kara kara dusunuyordum ne yiyip ne icecegiz diye hic anlamadim o gunler nasil gecti cok sukur bin sukur ev alana Allah yardim eder dedikleri gibi hic oyle buyuk sikintida cekmedik.Biz birde kari koca asgari ucret aliyoruz dusunun yani ama esimin ailesi koydn patates sogan un bulgur tarhana kurbanlik filan gonderdiler ben hep onlarla yemek yaptim zaten cok yemej yapmayida bilmiyorum dogru duzgun evde yemekk yapmiyorum valla kahvaltilik makarna filan gecistirdik gitti bitti koca 4 sene.Insallah sizinde oyle olur.

Arabaya lüks gibi geliyor insana ama kesinlikle ihtiyaç. Bu konuda sizi anlıyorum ama bence de evi satmaktansa kesinlikle arabayı satıp hiç değilse 1500lük krediyi kapatın. Daha düşük bir model araba işinizi görür ama evi satarsanız o para büyük ihtinal borç harç derken kuş kadar bişey kalacak. İlerleyen yıllarda tekrar ev almak isterseniz aynı şeyleri yaşayabilirsiniz.

Back
X