Kendimi kötü hissediyorum.

Keşke borç olarak istiyoruz diye belirtse imişsin... Biz de eve girdiğimiz ilk ay sıkıştık hem peşinat hem taksit aynı aya geldi bir babamın aklına geldi dardaysanız yardım edeyim diye, ben de borç olarak alıyorum deyip aldım. Kaynanama eşim çıtlatmış biraz sıkışacağız ilk bikaç ay varsa elinizde borç verin diye kaynanam altın bileziğim var gramı yazılı vereyim sonra bana yine bilezik yaptırır verirsiniz demiş :KK57: abime kaynatama araba aldıklarında hayırlı olsun diye para vermiştik biz ev aldık Abim bırak para vermeyi hayırlı olsun bile demedi :KK57:
Kaynatamsa siz ev alın ben peşinat olarak arabamı satar veririm diyen adam bırak arabayı satmayı kaça aldınız diye bile sormadı laf lafı açmasın diye :olamaz:
Ayy ne dolmuşum böyle :oha:

Sonuç olarak aman ne üzüyorsun kendini boşver ya geçici bu günler madem hiç kafanı takma, yarın bir gün siz toparlayınca hepsi üşüşür aman başınıza siz çift maaşsınız diye emin ol ;)

Baktım konyada imişsiniz. Kiralık ev kalmadı konyada, en son 25 yıllık 35 m2 bir kümese 900 tl istendiğini gördüm sahibindende yuh dedim. Çok insafsızlar ya bu emlakçılar.

İnsanın dara düştüğü zamanlar olur, aile olmak böyle zamanlarda destek olmak demektir, üzülmeyin lütfen. Rabbim tez zamanda bu sıkıntılardan kurtarıp feraha eriştirsin sizi.

Aileler zor günler için vardır
Hic utanma, sıkılma.
Onlar anne baba, evlatlarina ellerinden geldiğince yardım etmek zorundalar. Nasıl evlatlar anne ve babaya ihtiyaç durumunda her koşulu sağlıyorsa ebeveynlerde öyle

Umarım sıkıntılarınız kısa surede geçer.
Bereket duası oku bol bol

Insallah onlarin karsisinda yanlis algilanmamisimdir.amin insallah zor bu ay benim icin..tez zamanda bitsin insallah

Seni o kadar iyi anlıyorum ki
Biz de aynı durumdayız
Yeni evliyiz daha bir yıl bile olmadı
Eşimin babası yok, her şeyi tek başına yaptı kredi çekti
Babam elinden geldiğince yardımcı oldu bize
Araba aldık, sağolsun babam bir miktar borç verdi
Yaz tatilinde maaş da düşecek, annem ben destek olurum size dedi

Tek tesellimiz cok çok küçük bir ilçede olmamız ve ona gore de masraflarımizin az olması
Esim de öğretmen ve tek maasla gerçekten zor oluyor

bugün size, yarın onlara.onlar zor durumda kalsaydı,yardım etmez miydiniz,öyle düşünün.

bir evledım var,hep söylerim,dara düştüğünde ilk benim ve babanın haberi olsun,elimizden ne gelirse yaparız diye.evladımın,başkasından,borç istediğini,benden önce başkasının kapısına gittiğini duysam,yıkılırım.
bu yüzden sıkılmayın.doğru olanı yapmışsınız.ımarım en kısa zamanda atlatır,refaha kavuşursunuz.

kötü hissedecek bir şey yok

zaten kp de kötü bir şey dememiş

ailen de kötü bir şey dememiş

perdeyi vs boş ver

git al 50-100 tl lik bir şey ne olacak ki

elin bollaşınca alırsın pahalısını

diğerlerini de bir şekilde halledersiniz

sağlığınız yerinde eşinizin işi var sizinde en kısa zamanda atamanız olursa hayatınız daha kolaylaşır

ama atama olunca tekrar taşınmak vs gerekecek mi

yani eşiniz evde tek kalıp siz mi gideceksiniz yoksa sizin şehre kadro açılıp atanana kadar mı bekleyeceksiniz onu bilemedim

zira bebek, doğum, kv vs diyorsunuz ama atamalar zorlu süreçler

Ögretmenim.esim memur.uzun uzun yazmayacagim ama çok maddi dert cektik esimle.ben kpss ye hazirlandim 2 yil ve bu yil sinavim iyi gecmisken belki duymussunuzdur ogretmen atamasi yapmiyorlar.bu durumda subatta yapacaklar.subata kadar ise bir kolejde calisacagim.eylulde baslicak is hayatim.tum gelecegimi kpss uzerine kurmusken bu hayal kirikligi epey sarstti bizi.

Esimin ailesinin maddi durumu kotu degil ama iyide degil.dugunu dernegi esimle kendimiz yaptik.ve esim bekarken bi araba yuzunden buyuk zarar edince o borcu ustlenmis kredi cekip.birde dugun kredisi faizler falan derken..epey bankaya kredi odedik.son 1.5 yilimiz kaldi..evde kira zaten.
Neyse.satilmadik bilezik vs kalmadi benim.gectigimiz aylarda evimiz satildi.ve bu ramazanda ev sahibi cikmamizi istedi.oruc agiz 2 aydir ev ariyoruz.merkezde esimin is yeri.hem cocuk dusundugumuz icin hem araba olmadigi icin merkezde ev aradik.( kayinvalidemden uzaklasmak istemedim.dogum vs oldugunda destek olsun) kendi ailem sehir disinda.e zaten kit kanaat geciniyorduk.bugun ev tuttuk nihayet.

2 aydir ev bulamiyorduk merkez civarinda.mucize oldu bizim icin.evin kirasi 800 tl .oderken zorluk yasamayacagiz.cunku her ay sehir disinda bulunan dairemden 600 civari kira gelirim var.bizim belimizi buken tek sey borclarimiz.

Simdi kiramizda biraz artinca kolejde ise girmeye kara verdim.ise girincede epey bi rahatlicaz borclar daha cabuk bitecek falan.

Cok uzattim.bugun emlakci kendi payina dusen 800 tl yi ve 1 kirayi toplam 1.600 u 1 hafta icinde istedi.haftasonu tasiniyoruz tasima bedeli 500 falan.tasindgmiz evin son kirasinin yarisini odedik 300 tl kadar.
E bide ekeltrik su dogal gaz falan filan masrafi var...yeni tasindigim evin her odasinda 2 pencere var.perde masrafida eklendi.yedek perde vs hic yok.butcemiz epey bitiyor anlayacaginiz.yetismiyor tasinma masrafina.normalde geciniyoruz altini ciziyirum.bu ay boyle olduk....

Oyle dara dustukki bugun.ailem perde masrafini ustlendi.birde harclik masrafimizi...bugun esim bana ailemle sen konus dedi.( esimin babasi ile yillara vuran bir sogukluk var.cok severler birbirlerini ama cok mesafeliler.yani esimin babasi biz soylemeden hic birsey yapmayi dusunmez ) kotu niyetinden degil ama dusunemezler iste.

Cok zorlandim konusurken.cok uygun bir dille yasadigimizin bi surec oldugunu bu durumdan memnun olmadigimuzi azda olsa maddi destege ihtiyacimiz oldugunu soyledim.esimin babasida uygun bir dille olsa hepsini yapacagini durumlarinin ortada oldugunu ama elinden geleni yapacagini soyledi.ve eve geldigimden beri kendimi cok kotu hissediyorum..kendimi boyle muhtac durumda gormek yedi bitirdi beni..allahim tez zamanda bu muhtacliktan kurtar bizi..teselliye ihtiyacim var sadece..yeterince zor ve sancili gunler yasiyorum...cok uzun oldu farkindayim.ama rahatlamaya ihtiyacim var belkide.ben yanlis mi yaptim...bu kadar caresizken..
Canım geçiyor güven bana. Daha rahat olacağın günler geliyor inşallah.
Ayrıca ihtiyaç durumunda anne babamızdan (yada esimızin anne babasi) istemeyecegizde kimden isteyecegiz.
Bizde zor durumlarında onlara destek oluruz olur biter

Canım yerinde olsam gider ailemden borç alırdım erkek kardeşinle ilgili bi konun vardı ailen hep onu finanse edeceğine az da sana versinler

Canım yerinde olsam gider ailemden borç alırdım erkek kardeşinle ilgili bi konun vardı ailen hep onu finanse edeceğine az da sana versinler
Ailem evlendigimizden bu yana cok destek oldu.halada olurlar.bunlari belirtmedigim icin bunu soylemen normal.zaten istedim.bugun yarin gonderecekler.ben istemeden dusunmusler zaten...

Çalmamışsınız,kalp kırmamışsınız,kimsenin malına göz dikmemişsiniz .Ailenizden borç istemişsiniz bu çok normal bir şey.Hepimizin sıkışık olduğu zamanlar oluyor .Dilerim bir an önce ferahlarsınız.

Aileler böyle zamanlar için var.
Üzülmeyin.
İşe başladıktan sonra hepsini geri öder iyi hissedersiniz.
Allah kimseyi darda bırakmasın, en yakınına da muhtaç etmesin.
Amin..

Allah yardımcınız olsun utanacak bir şey yok çok normal aile kötü gün için en sağlam dayanaktır.
Bende maddi olarak çok zorlandım ilk evlendiğimde yardım isteyecek aile ya da bir başkası yoktu.
Kolay değil ama sabret dikkatli harcamaya devam et mutlaka bitecek az da kalmış inşallah.

Zaten ailesi evlenirken bir şey yapmamaış. Şimdi evladı zor durumda tabiki yapacaklar. Şimdi yapmayacaklar da ne zaman yapacaklar. Çok iyi etmişsiniz. Anneler babalar her zaman evlatlarının arkasında olmalıdır. Evlendikden sonra görevimiz bitti demek olmaz. Sizinkiler evlenirken bile yapmamışlar. Hiç kendinizi kötü hissetmeyin lütfen. Ben evimde rahat yaşarken, evladımın evinde sıkıntı çekmesine ne gönlüm nede vicdanım razı gelir.

Back
X